Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By gakost
#55781 Διάβασες το πρόγραμμα; :hmmm:

Μια χαρά είναι όλα εκτός της έκπτωσης για ιντερνετ. Αγοράζεις ταμπλετ και σου δίνει και επιδότηση να πληρώσεις κάποιον να σου δείξει 5 πράγματα.

230€ + 60€ Δεν το λες και άσχημα
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#55783 Το διάβασα...
Θα το δούμε στην πράξη.

Ειδικότερα δεν μου κάθετε καλά:
"Το πρόγραμμα θα δίνει την δυνατότητα σε όσους απο τις οκτώ Περιφέρειες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, πήραν το κοινωνικό μέρισμα να πάρουν εντελώς δωρεάν laptop ή tablet και ;internet για 12 μήνες."
.....
"Ο ωφελούμενος επιλέγει υποχρεωτικά Συσκευή και Τηλεπικοινωνιακή Σύνδεση..."

Για 3G tablet θα πρέπει να βάλεις τουλάχιστον +100€ απ την τσέπη σου και το πρόγραμμα που θα σου προσφέρουν θα επιδοτείται μέχρι 31/10/15 (άρα όχι 12 μήνες)...
Αν έχουμε και ξεστοκάρισμα αρχαίων h/w κλπ, ζήτω που καήκαμε.

Βέβαια οκ, απ' το τίποτα κάτι είναι κι αυτό...
Άβαταρ μέλους
By Panosss
#56160 Προσπαθώ να πληρώσω τα τέλη κυκλοφορίας μέσω winbank και μου βγάζει μήνυμα: 'Υπέρβαση του Μέγιστου Επιτρεπτού Ημερήσιου Ορίου Κλήσεων.'
Τι σημαίνει αυτό;
Άβαταρ μέλους
By kacey
#56162 Εχεις φαει πολλες κλησεις σε μια μερα και δεν σου δινουν τελη κυκλοφοριας για να μη κυκλοφορεις στο δρομο ως δημοσιος κινδυνος :lol:

υποθετω οτι την ακουσε ο server τους απο τη χρηση.
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
MIXOStsi έγραψε:Το διάβασα...
Θα το δούμε στην πράξη.

Ειδικότερα δεν μου κάθετε καλά:
"Το πρόγραμμα θα δίνει την δυνατότητα σε όσους απο τις οκτώ Περιφέρειες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, πήραν το κοινωνικό μέρισμα να πάρουν εντελώς δωρεάν laptop ή tablet και ;internet για 12 μήνες."
.....
"Ο ωφελούμενος επιλέγει υποχρεωτικά Συσκευή και Τηλεπικοινωνιακή Σύνδεση..."

Για 3G tablet θα πρέπει να βάλεις τουλάχιστον +100€ απ την τσέπη σου και το πρόγραμμα που θα σου προσφέρουν θα επιδοτείται μέχρι 31/10/15 (άρα όχι 12 μήνες)...
Αν έχουμε και ξεστοκάρισμα αρχαίων h/w κλπ, ζήτω που καήκαμε.

Βέβαια οκ, απ' το τίποτα κάτι είναι κι αυτό...

Λέει και διατήρηση... οπότε (λογικά λεω εγώ) μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την (επίσης λογικά...) ήδη υπάρχουσα σύνδεση internet στο νοικοκυριό που πήρε το μέρισμα, άρα θετικό το βλέπω.

Βέβαια ο περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου είναι τσίπης και δε μπήκε στο πρόγραμμα οπότε δεν θα χρειαστεί να δοκιμάσω αυτές τις υποθέσεις... :x :lol:
Άβαταρ μέλους
By italakias
Panosss έγραψε:Προσπαθώ να πληρώσω τα τέλη κυκλοφορίας μέσω winbank και μου βγάζει μήνυμα: 'Υπέρβαση του Μέγιστου Επιτρεπτού Ημερήσιου Ορίου Κλήσεων.'
Τι σημαίνει αυτό;

Το ιδιο εβγαζε και στο ΕΛΤΑ πριν λιγο που πηγα και τελικα δεν πληρωσα. :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#57089 Σεντονάκι για πολλαπλή ενημέρωση:
Η μητέρα μου, που πέθανε προ 9μήνου, δεν πρόλαβε να εισπράξει 1.600€ απο επικουρικές συντάξεις του πατέρα μου. Ως μοναδικός κληρονόμος, μετά το αρχικό αίτημα (Σεπ 2014) μου ζητήθηκαν χαρτιά απο τον φορέα (ΕΤΕΑ) απο Πρωτοδικείο- Ειρηνοδικείο κλπ δικαιολογητικά (Νοε 2014) , τα οποία κατέθεσα εντός 4ημέρου προ 3μήνου. Ενημερώνομαι αρχές Δεκ. με νεότερο έγγραφο πως εγκρίθηκε η είσπραξη απο μένα αλλά επειδή υπερβαίνουν τα 1.500€ , θα πρέπει για το υπόψη ποσό, να προσκομίσω Δήλωση Φορ. Κληρονομιάς μόνο απο τη ΔΟΥ της θανούσης (επαρχία) και Φορ. Ενημερότητα, ώστε στη συνέχεια να εισπραχθούν (πιθανώς μέσω Τραπ. Λογ . και κάνα 2μηνο μετά). Και πάμε στα Φορολογικά:
ΔΟΥ θανούσης : Αφού παραλαμβάνουν τα λοιπά δικαιολογητικά και το έντυπο της Δήλωσης , στο οποίο σημειώνω για όποιον μπλέξει στο μέλλον σε τέτοια διαδικασία, έπρεπε να συμπληρώσω:
α/ Όλες τις τυχόν δωρεές -γωνικές παροχές-επικαρπίες-κληρονομιές,
β/ Αρ. συμβολ. και ον/νο συμβολιογράφου για την κάθε μιά χωριστά,
γ/ ΑΦΜ συμβολαιογράφου (σε κανένα, ακόμα και πρόσφατο συμβόλαιο το ΑΦΜ συμβολαιογράφου δεν γραφόταν και ευτυχώς, η παλιότερη ζούσε ως συνταξιούχος αλλά με τον με το ίδιο αρ. τηλ. σπιτιού)
δ/ Ποσό ακινήτου-δωρεάς κλπ, όπως αναγράφεται στο συμβόλαιο,
ε/ Ποσό φόρου που πληρώθηκε,
στ/ Αριθμό Διπλοτύπου ΔΟΥ που πληρώθηκε ο φόρος.
Αφού τα βρήκα όλα (ευτυχώς υπάρχει καλό αρχείο), υποβλήθηκαν 15 Δεκ.
Στις 22 Δεκ, μου τηλεφώνησαν απο τη ΔΟΥ να στείλω με ΦΑΧ την πρώτη σελ. συμβολαίου, για να επαληθευτεί πως το ποσό που έγραψα είναι αληθές, αν και τέτοιο διακιολογητικό-αποδεικτικό δεν αναφερόταν , ούτε ζητήθηκε στην αρχικά κατάθεση. Στάλθηκαν εντός 1 ώρας και βεβαιώθηκε η παραλαβή.
Σήμερα, ΑΚΌΜΑ ΠΕΡΙΜΈΝΩ ΝΑ ΠΆΡΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΌ ΑΝΤΊΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΘΕΣΩ στο ΕΤΕΑ.

Στο μεταξύ, έληξε η Φορ. Ενημερότητα που είχα πάρει 28 Νοε, αφού δεν πήρα ακόμα τη βεβαίωση απο την επαρχιακή ΔΟΥ, ώστε να τα καταθέσω συγκεντρωτικά στο ΕΤΕΑ, οπότε πήγα στη ΙΖ ΔΟΥ που ανήκω για να πάρω άλλη σε ισχύ, αφού χορηγούνται πλέον μόνο μηνιαίες.
Την προηγούμενη τον Νοέμβριο, την εξέδωσε ο υπάλληλος και την υπέγραψε ο ίδιος άμεσα.
Αυτή τη φορά, με έστειλε -νέα εντολή- στον προιστάμενο ΔΟΥ για να την ελέγξει και υπογράψει.
Και.... πέρασα ανάκριση :dizzy: : Τι την θέλετε, είστε ο δικαιούχος, κλπ, κλπ.
Οταν τον ρώτησα γιατί ανακρίνομαι, αφού είμαι καθ΄όλα νομότυπος και χωρίς οφειλές, η απάντηση ήταν πως είναι πολλοί οι οφειλέτες, και πρέπει να γνωρίζουμε γιατί ο καθένας θέλει ΦΕ, κλπ, κλπ.
Αφού υπέγραψε, του είπα : Αγαπητέ, επειδή φέρεστε έτσι και στους καλοπληρωτές, σας ενημερώνω ότι απο σήμερα με χάσατε. Επόμενη δόση ΕΝΦΙΑ Ιανουαρίου δεν παίρνετε, αφού υφίσταμαι ότι και οι φεσαδόροι. Όταν κληθώ να πληρωθώ το ποσό που μου οφείλει το Δημόσιο, θα πληρώσω τότε τις οφειλές μου. Προκαταβολές στο κράτος, τέλος.
Με κοίταξε έντονα, αλλά για να μην γίνει μύλος αποχώρησα χωρίς δεύτερη κουβέντα, ως ήδη φορτωμένος που μου οφείλουν ακόμα τη Βεβαίωση Φόρου Κληρονομιάς, αν και βέβαια δεν ήταν στη ΔΟΥ του.
Αυτά και ... καλή δύναμη, ειδικά με την καινούρια χρονιά, σε όλους μας.

ΥΓ: Το ότι δεν δίνουν πλέον εύκολα ή και καθόλου ΦΕ οι ΔΟΥ, ακόμα και στους καλοπληρωτές, είχε συμπτωματικά χθές (ή προχθές... :hmmm: ) η Εφημερίδα των Συντακτών πρωτοσέλιδο με σχετικό άρθρο στο οποίο αναφέρει πως, κάποιοι προιστάμενοι ΔΟΥ, αν υπάρχει μη ληξιπρόθεσμη οφειλή, αλλά υφίστανται προφανώς οι επόμενες δόσεις ΕΝΦΙΑ, ζητάνε να εξοφληθεί το σύνολο του ποσού ΕΝΦΙΑ για να τη χορηγήσουν, αλλιώς ... καλό τέλος Φεβ 2015.
:protest: :protest: :rant:
Άβαταρ μέλους
By bebes
#59022 καλημερα και καλη χρονια (εστω και λιγο καθυστερημενα :oops: )

τι εγινε;
παλι το "μαϊμουδεψαν" το Ε9;

προσπαθω να βγαλω τις δοσεις της πεθερας (εχουν κοινο λογαριασμο taxis με τον πεθερο) και δεν μου δινει την επιλογη.

Αν θυμαμαικαλα, στην αριστερη στηλη εβγαζε ολες τις μηνιαιες δοσεις με διεγραμμενες τις πληρωμενες.
Τωρα βγαζει μονο την "περιουσιακη κατασταση

http://prntscr.com/5p3jsq

Υπαρχει αλλος τροπος να δω τις δοσεις; :help:
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#59065 Είχα ρωτήσει και παλαιότερα, αλλά δυστυχώς έχω λάβει αντικρουόμενες απαντήσεις.....ξαναρωτώ μήπως και έκτοτε έχει ξεκαθαρίσει το θέμα:

Στις μηνιαίες συγκεντρωτικές καταστάσεις (ΜΥΦ), στο σκέλος "Προμηθευτές - Έξοδα", υπάρχουν δύο διακριτές καρτέλες: (α) συγκεντρωτικές εξόδων και (β) δαπάνες.
Ποια έξοδα δηλώνονται στο α και ποια στο β;
Κατά την άποψη αρκετών (και λογίστριας που ρώτησα), στο (α) πάει οτιδήποτε για το οποίο υπάρχει ονομαστικό τιμολόγιο, ενώ στο (β) πηγαίνουν αποδείξεις λιανικής όπου δεν αναγράφεται το ΑΦΜ του λήπτη, καθώς και λογαριασμοί στο όνομα τρίτου που πάντως αποτέλεσαν έξοδο του επαγγελματία. Έτσι έκανα κι εγώ στην αρχή.

Μέχρι όμως να βγάλω άκρη, είχα υποβάλλει ερώτημα στη ΓΓΠΣ μέσω του taxisnet και όταν τελικά μου απάντησαν, μου είπαν το εξής:
"Αγαπητέ κύριε/α,

Στην εγγραφή Δαπανών συμπληρώνονται τα έξοδα που εκπίπτουν όπως είναι π.χ. τα υλικά για την ατομική επιχείρηση (π.χ. αναλώσιμα, γραφική ύλη), και ως εκ τούτου καταχωρούνται στην καρτέλα "Δαπάνες".

Πάντα στην διάθεσή σας

Κέντρο εξυπηρέτησης Συναλλασσομένων Γ.Γ.Δ.Ε."

Ακολούθως διέγραψα όλες μου τις παλιές εγγραφές (π.χ τιμολόγια πώλησης γραφικής ύλης, εξαρτημάτων Η/Υ από Πλαίσιο/e-shop) και τα έβαλα όλα στο (β) - δαπάνες....

Τι ισχύει όμως τελικά;;;

Η προθεσμία λήγει στις 2 Φεβρουαρίου οπότε υπάρχει ακόμη χρόνος για διόρθωση.
Άβαταρ μέλους
By bebes
QsisVTS έγραψε:δοκίμασε στις οφειλές εκτός ρύθμισης

εκει βγαζει μονο του πεθερου (που ειναι το ¨"κυριο ονομα" του λογαριασμου) :(
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
ArrowsFA1 έγραψε:Κατά την άποψη αρκετών (και λογίστριας που ρώτησα), στο (α) πάει οτιδήποτε για το οποίο υπάρχει ονομαστικό τιμολόγιο, ενώ στο (β) πηγαίνουν αποδείξεις λιανικής όπου δεν αναγράφεται το ΑΦΜ του λήπτη, καθώς και λογαριασμοί στο όνομα τρίτου που πάντως αποτέλεσαν έξοδο του επαγγελματία. Έτσι έκανα κι εγώ στην αρχή.
........
Τι ισχύει όμως τελικά;;;

Η προθεσμία λήγει στις 2 Φεβρουαρίου οπότε υπάρχει ακόμη χρόνος για διόρθωση.

Εγώ αυτά θα στείλω που λέει και η λογιστριά σου.

Επίσης υπάρχουν διάφορες με κάποια πράγματα που πάνε και πώς μεταξύ '13 και '14
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#59181 Δεν ξέρω σε ποιό θέμα ανήκει, οπότε αν θέλετε να το μεταφέρετε, be my guest.

Έστω ότι θέλω να πουλήσω ένα σπίτι στον αδερφό μου, υπάρχει κάποιο ελάχιστο ποσό που πρέπει να το πουλήσω; Πχ η αντικειμενική του αξία ή μπορώ να του το πουλήσω με 1000 ευρώ;