Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#558556 Από παγωμένο ως ολόφρεσκο χιονι, από άσφαλτο ως 10 - 12 πόντους χιόνι σε χωματόδρομο που γνωρίζω, δεν είχα κανένα θέμα απολύτως. Εννοείται χωρις υποψία αλυσίδας κουβέρτας. Αν καταφέρω και μείνω με τέτοια λάστιχα και τέτοιο αμάξι, κάτι έχω κάνει λάθος.

Εικόνα

Btw αν θέλαμε στην άσφαλτο δεν ισιώναμε και πουθενά.. :metalo: :s_gamer

Φουλ ρεπορτάζ, αναμείνατε!
Άβαταρ μέλους
By Obelix
#558566 Μια μικρή δοκιμή λίγο πανω από το χωριό (μέσα στο χωριό δεν έχει χιονίσει ακόμη). ΕικόναΕικόνα

< Note >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#558579 Μια μικρή απογοήτευση οι κουβέρτες.
1) Δεν μου ενέπνεαν ιδιαίτερη σιγουριά, σε γενικές γραμμές.
2) Στα πρώτα 10 km έφεραν ήδη εμφανή σημάδια φθοράς. Μάζευαν κομμάτια χιονιού/πάγου μεταξύ ελαστικού και κουβέρτας, τα οποία την έσκιζαν από μέσα.
3) Κάθε τόσο σταματούσα να τσεκάρω ότι όλα ήταν στη θέση τους, μιας και υπήρχε η τάση να φύγουν.
4) Στο τελευταίο δύσκολο ανηφορικό κομμάτι, όπου δεν τολμούσα να σταματήσω να τσεκάρω, η μία τα κατάφερε. Από το pajero έφυγαν στο σημείο εκείνο και οι δύο που φορούσε, τις οποίες μάζεψα μιας και είχα την τύχη να ακολουθώ. Τη δική μου όμως, την αποχαιρέτησα.
Μου φαίνεται τελικά πως ένα σετ χειμερινά είναι η καλύτερη (και πιο ακριβή) λύση.

< >
Άβαταρ μέλους
By g8777
#558580 Εμένα πάλι μου φαίνεται ότι η πιο ακριβή λύση είναι η χρήση της κοινής λογικής :)
Άβαταρ μέλους
By g8777
#558583 Η χρήση βέβαια. Πανάκριβη η κοινή λογική.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#558585 Βασικά αλυσίδες και κουβέρτες ειναι για εκει που ακόμα και με χιονολαστιχο θα έχεις θέμα. Από εκεί και πέρα κοινή λογική.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
Scotch έγραψε:Off topic: ο φίλος φοράει Dunlop Grandtrek ST20.

Bάλτον να κατέβει να γελάσουμε. Πλασάρονται ως all season πάντως, ίσως το πέλμα κάνει για χαμηλές θερμοκρασίες. Έχουν και sipes για να διώχνουν το χιόνι, αλλά όχι έντονα όπως τα αμειγώς χειμερινά.
Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από rocsta και 03 Ιαν 2019, 20:32, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#558590 Βλέπουμε κάτι υπερβολικό σ' αυτά που ανέφερα για τις κουβέρτες; Δεν ήταν κατάλληλες οι συνθήκες για κουβέρτες σήμερα; Συνάντησα αρκετούς με χιονολάστιχα που πήγαιναν πιο γρήγορα, στις ίδιες συνθήκες (εγώ με 30 max και με το γάντι στις στροφές, για να μη χαλάσω/χάσω τις κουβέρτες). Προσωπικά αν συγκρίνω την προηγούμενη εμπειρία που είχα σε ίδιες καιρικές συνθήκες (Vitara με geolandar, χωρίς αλυσίδες ή κουβέρτες) και την τωρινή με τις κουβέρτες, ε λέω καλύτερα να είχα μια τετράδα χιονολάστιχα (και στο πορτμπαγκάζ τις κουβέρτες/αλυσίδες... που τελικά δεν θα χρησιμοποιούσα γιατί αποφεύγω τις μεγάλες κακοτοπιές).

< >
Άβαταρ μέλους
By mirage
#558592 Τι είπες και μονος σου. Σε αυτό το υπέροχο φρεσκο χιονακι το χειμερινό ειναι ταμαμ εννοειται με προσοχή παντα.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
rocsta έγραψε:
Scotch έγραψε:Off topic: ο φίλος φοράει Dunlop Grandtrek ST20.

Bάλτον να κατέβει να γελάσουμε. Πλασάρονται ως all season πάντως, ίσως το πέλμα κάνει για χαμηλές θερμοκρασίες. Έχουν και sipes για να διώχνουν το χιόνι, αλλά όχι έντονα όπως τα αμειγώς χειμερινά.

Πάντως σε μια στροφή κατάφερε να το διπλώσει (έφυγε το πίσω μέρος, που ήταν άνευ πανιών) και σκόρπισε ρίγη συγκινήσεως.

< >