Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By dekouk
Scotch έγραψε:Μη σε βάζω σε κόπο, σ' ευχαριστώ. Παράγγειλα δύο ζευγάρια autosock, για τις οποίες διαβάζω καλά λόγια.
Πολύ ποιοτικές κ σχετικά ανθεκτικές. Στον τελευταίο χιονιά εδώ Θεσσαλονίκη παρόλο που η γυναίκα μου τις κακομεταχειριστηκε, είχαν μικρή σχετικά φθορά. Εννοώ οδήγηση σε άσφαλτο χωρίς χιόνια κ πάγο...

< Note >
Άβαταρ μέλους
By Obelix
#556682 Το Subaru φοράει Yokohama Geolandar AT/S.
Στο πλάι έχει σήμανση m+s αλλά στην σελίδα τους τα δίνει σαν θερινά.
Σε χιόνι άραγε θα πηγαίνει χωρίς αλυσίδες; (αν χρειαστεί έχω κλασσικές αλυσίδες για μπροστά όπως λέει στο μανουάλι).

< Note >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#556685 Με geolandar δεν είχα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα σε χιόνι με ένα Vitara (σαν αυτό). Δεν με προβλημάτισε σε καμία περίπτωση (και σε περιπτώσεις που όλοι γύρω είχαν αλυσίδες).

< >
Άβαταρ μέλους
By rocsta
Obelix έγραψε:Σε χιόνι άραγε θα πηγαίνει χωρίς αλυσίδες; (αν χρειαστεί έχω κλασσικές αλυσίδες για μπροστά όπως λέει στο μανουάλι).

Bρε ότι θα πηγαίνει, θα πηγαίνει. Αλλά δεν ξεκινάει σε χιονισμένες ανηφόρες και γλιστράει στις κατηφόρες.
Άβαταρ μέλους
By nEK
#556692 Παρηγγειλα απο γνωστο site αλυσιδες για το εργαλειο.
Σε πολυ δελεαστικη τιμη, ιταλικη φιρμα ειναι με εγκριση, lampa.it :lol:
Για να δουμε τι θα δουμε...
Άβαταρ μέλους
By blinkys
Obelix έγραψε:Το Subaru φοράει Yokohama Geolandar AT/S.
Στο πλάι έχει σήμανση m+s αλλά στην σελίδα τους τα δίνει σαν θερινά.
Σε χιόνι άραγε θα πηγαίνει χωρίς αλυσίδες; (αν χρειαστεί έχω κλασσικές αλυσίδες για μπροστά όπως λέει στο μανουάλι).

< Note >

Αν έχεις αλυσίδες θα σου έλεγα να μη φοβάσαι κάτι. Στο ξεκίνημα , λογικά, δεν θα έχεις μεγάλο θέμα. Το φρενάρισμα είναι μια άλλη υπόθεση τώρα.

https://yokohama.gr/product/geolandar-s/
Αυτά δεν είναι; Δεν μοιάζουν ακριβώς καλοκαιρινά. Βέβαια σαν all around κάπως έπρεπε να τα διαχωρίσουν από τα καθαρά χιονολάστιχα ,φαντάζομαι.
Άβαταρ μέλους
By theo13
#557319 Σε απάτητο χιόνι με το υπηρεσιακό Pajero περάσαμε άνετα με αυτά τα λάστιχα. Τώρα σε πιο extreme καταστάσεις δε ξέρω.

.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#557350 Αυτά φορούσα στο jeep. Για πολλά πολλά δεν είναι. Σε πάγο το παράτησα στο χωριό Παρθενώνας, και περπάτησα μέχρι να έρθουν να με μαζέψουν.... Είχα αφήσει τις biathlon στο γκαράζ, γιατί την προηγούμενη είχα παραλαβή από αεροδρόμιο... :slap:

Για αλυσίδες έχω ξαναγράψει... biathlon και είσαι κούκλος.
Άβαταρ μέλους
By Obelix
#557363 Ευχαριστώ για τις πληροφορίες
κλασσικές αλυσίδες έχω στο πορτ μπαγκάζ ουτως η άλλιως!
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#558289 Αύριο φεύγουμε για Λίμνη Πλαστήρα. Ο ξενοδόχος μας είπε ότι είχαν αποκλειστεί και πως τώρα που άνοιξε λίγο ο δρόμος (πέρασε μηχάνημα) έφυγαν κάποιοι. Πιστεύετε ότι ένα Mitsubishi Pajero 3.8 v6 (σαν αυτό) χρειάζεται γενικά αλυσίδες; Εγώ με το Lexus θα έχω 2 ζευγάρια χιονοκουβέρτες, ο φίλος με το Pajero θεωρεί υπερβολικό το να έχει αλυσίδες μαζί του. Να επιμείνω να πάρει ή είμαι υπερβολικός;

Κρίνοντας από όσα είπαμε παραπάνω, θα τον πιέσω να πάρει (ένα ζευγάρι για μπροστά τουλάχιστον).
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
Scotch έγραψε:Αύριο φεύγουμε για Λίμνη Πλαστήρα. Ο ξενοδόχος μας είπε ότι είχαν αποκλειστεί και πως τώρα που άνοιξε λίγο ο δρόμος (πέρασε μηχάνημα) έφυγαν κάποιοι. Πιστεύετε ότι ένα Mitsubishi Pajero 3.8 v6 (σαν αυτό) χρειάζεται γενικά αλυσίδες; Εγώ με το Lexus θα έχω 2 ζευγάρια χιονοκουβέρτες, ο φίλος με το Pajero θεωρεί υπερβολικό το να έχει αλυσίδες μαζί του. Να επιμείνω να πάρει ή είμαι υπερβολικός;

Κρίνοντας από όσα είπαμε παραπάνω, θα τον πιέσω να πάρει (ένα ζευγάρι για μπροστά τουλάχιστον).

Πες του φίλου ότι η 4κινηση δεν είναι πανάκια, το πολύ πολύ να μάθει από αύριο που μπαίνεται στην κατάψυξη αν χρειάζεται αλυσίδες ή όχι :inlove:
Καλή Χρονιά Σκωτσέζε :inlove: