Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#55705 Το παλιό szimpla είναι ένα μικρό καφέ μπαρ, κοντά στο σπίτι του τρόμου αν δεν κάνω λάθος. Πολύ καλύτερο και μικρότερο από το szimpla kert που αναφέρεις. Δοκίμασέ το την επόμενη φορά που θα πας. Επίσης όταν λέμε ruin κυριολεκτικά είναι διαλυμένα τα πάντα.
Επίσης στη Βουδαπέστη δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος να φας σε vappiano. Μα κανένας. Tα vapianno είναι μια αλυσίδα ιταλικών self service εστιατορίων, που βρίσκονται σχεδόν σε όλη την Ευρώπη. Στη Βουδαπέστη με τόσο ωραίο τοπικό και φτηνό φαγητό, δεν υπάρχει λόγος. Αν θα πας σε μέρος με ακριβό για τα ελληνικά δεδομένα φαγητό(Γερμανία-Σκανδιναβία), τότε τα vappiano είναι μια λύση.
Επίσης μακρυά από τη vaci για φαγητό. Πολύ τουριστικό.
Θα πρότεινα μια εναλλακτική ξενάγηση που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.http://www.tripadvisor.com.gr/Attractio ... ngary.html
Αυτό γιατί στη Βουδαπέστη, λόγο εδαφικής ιδιαιτερότητας, τα κύρια αξιοθέατα τα βρίσκεις και μόνος σου. Ο λόφος του Γκέλλερτ, το νησί της Μαργαρίτας κλπ. Μια μεγάλη βόλτα στις όχθες του Δούναβη, και θα σε οδηγήσει εκεί που πρέπει. Νομίζω ότι η γραμμή 2 του τραμ είναι η τουριστική γραμμή. Επισκέψου οπωσδήποτε την κλειστή αγορά. Αγόρασε πάπρικά, και φάε στον πάνω όροφο τα αντίστοιχα βρώμικα. Θυμίζει άγιο μάμα στο πιο κυριλέ.
Και καλά να περάσεις!!!
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
kyr80 έγραψε:Επίσης στη Βουδαπέστη δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος να φας σε vappiano. Μα κανένας. Tα vapianno είναι μια αλυσίδα ιταλικών self service εστιατορίων, που βρίσκονται σχεδόν σε όλη την Ευρώπη.

To Vapiano για ένα γρήγορο lunch (όπως ανέφερα) είναι μια χαρά. Έχει πολύ ωραίο και φθηνό φαγητό.

Καλό, παραδοσιακό φαγητό προσπαθώ να σκεφτώ, αλλά δεν έχω φάει ποτέ στη Βουδαπέστη πάντως, αντίθετα έχω φάει φοβερά στα γύρω χωριά.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#55744 Το va piano (με όλες τις πιθανές κι απίθανες πιθανότητες το γράψατε :lol: ) Δεν είναι ούτε Καλό ούτε φθηνό.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#55761 Δεν είναι φαντεζί όπως στη vaci ή σε κάποιο ξενοδοχείο τα τοπικά εστιατόρια. Αλλά έχει πολλά μικρά ταβερνεία, στα οποία το φαγητό είναι καταπληκτικό. Από το να πας σε vapiano, καλύτερα να πας στο stex http://www.tripadvisor.co.uk/Restaurant ... tml#photos
Το φαγητό δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, αλλά ο χώρος πολύ καλύτερος από vapiano. Οι τιμές περίπου ίδιες, αλλά με σερβιτόρο, και μεγάλη ποικιλία κοκτέιλ.
Τα vapiano είναι ένα σκαλί ανάμεσα στα mcdonalds και σε εστιατόριο.
Στα vapiano έχω φάει πάρα πολλές φορές στη Γερμανία. Δοκίμασα και στο Όσλο και στη Βιέννη και στη Βουδαπέστη. Οι τιμές προσαρμόζονται σύμφωνα με τη χώρα. Και ενώ για ακριβές πόλεις, το φαγητό είναι καλό deal, σε φτηνούς προορισμούς, δεν αξίζει.
http://www.vapiano.com/en/home/#c11

Το concept πάντως είναι πολύ έξυπνο. Με την καρτούλα να παίρνεις ότι θέλεις, και να πληρώνεις στην έξοδο. Η δε πίτσα με λίγα, αλλά φρέσκα υλικά. Παρά το μέγεθος, θα την χαρακτήριζα ατομική. Όλα φτιάχνονται μπροστά σου, και ο βομβητής για να παραλάβεις την πίτσα ωραία ιδέα, για να αποφεύγονται οι ουρές. Κάτι που δεν γλιτώνεις στις μακαρονάδες ή τις σαλάτες.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#55802 ΟΚ...μην τολμήσεις και φας το vapiano λοιπόν. :lol:

Εγώ το βρίσκω εξαιρετικό για ένα γρήγορο lunch...
Τελευταία επεξεργασία από Nikos! και 28 Δεκ 2014, 17:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
kyr80 έγραψε:Από το να πας σε vapiano, καλύτερα να πας στο stex

Ααα...και το Leroy είναι καλύτερο και με εκπληκτικό σούσι.

Κάπου στο κέντρο έχω φάει σε ένα εξαιρετικό Ιταλικό εστιατόριο, αλλά δε θυμάμαι ποιο.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#55812 Παιδες, το Vapiano εχει ένα καλο σχετικα concept και περιποιημένα μαγαζια αλλα το φαγητο είναι μετριο και απλο. Κανει για ένα γρηγορο και ελαφρυ lunch μονο. Στην Γερμανια δεν είναι ακριβο γιαυτο που προσφερει (trendy) αλλα μπορεις να φας καλυτερα σε αλλα εστιατορια.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
GTS έγραψε:Κανει για ένα γρηγορο και ελαφρυ lunch μονο.

Δεν είπα κάτι διαφορετικό. :lol:
Άβαταρ μέλους
By kyr80
GTS έγραψε:Παιδες, το Vapiano εχει ένα καλο σχετικα concept και περιποιημένα μαγαζια αλλα το φαγητο είναι μετριο και απλο. Κανει για ένα γρηγορο και ελαφρυ lunch μονο. Στην Γερμανια δεν είναι ακριβο γιαυτο που προσφερει (trendy) αλλα μπορεις να φας καλυτερα σε αλλα εστιατορια.

Στη Γερμανία για να φας καλύτερα, θα πληρώσεις τουλάχιστον τα διπλάσια. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί. Ενώ οι καφέδες-μπύρες είναι φτηνά, τα ευγενή ποτά και το φαγητό είναι καρατιά.
Πρόσφατα πλήρωσα 43,5€ για ένα μοσχαρίσιο φιλέτο σε ένα εστιατόριο της σειράς στο Dortmund. + κρασί + 2 σαλάτες ξεπεράσαμε τα 250 € για 4 άτομα. Στη Θεσσαλονίκη παραμονή Χριστουγέννων, σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης, με κυρίως πάλι μοσχάρι φιλέτο ή ταλιάτα- 2 σαλάτες- 2 ορεκτικά(το ένα με συκώτι πάπιας)- κρασί - 2 ουίσκι και 2 γλυκά στο τέλος, πληρώσαμε 3 άτομα 170€.
Στο vapiano 2 άτομα, δύσκολα ξεπερνάς τα 30€. Γερμανία πάντα. Γιατί Όσλο με 80 κορώνες η μπύρα(κάτι λιγότερο από 10 €) παθαίνεις εγκεφαλικό. Θυμάμαι η πίτσα crudo(έχει μέσα προσούτο) είχε περίπου 160κορώνες(περίπου 19€), ενώ στη Γερμανία έχει γύρω στα 8€ και η μπύρα γύρω στα 3€.
Άβαταρ μέλους
By Kon5
#55882 Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σας :thumbsup:
Με κοπέλα θα πάω :s_crazy
Γενικά στα ταξίδια ήμουν σε φάση καλά μου ποδαράκια και όλη μέρα περπάτημα να δω όσα περισσότερα μπορώ. Το ίδιο μπορώ να κάνω και στη πόλη αυτή ή είναι τεράστιες οι αποστάσεις?

Αυτό το εναλλακτικό που λες kyr πως τo βλέπω?
Με τα λουτρά τι παίζει? Αξίζει κάποιο συγκεκριμένο ή είναι πολύ τουριστικό το concept?
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Kon5 έγραψε:Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σας :thumbsup:
Με κοπέλα θα πάω :s_crazy
Γενικά στα ταξίδια ήμουν σε φάση καλά μου ποδαράκια και όλη μέρα περπάτημα να δω όσα περισσότερα μπορώ. Το ίδιο μπορώ να κάνω και στη πόλη αυτή ή είναι τεράστιες οι αποστάσεις?

Αυτό το εναλλακτικό που λες kyr πως τo βλέπω?
Με τα λουτρά τι παίζει? Αξίζει κάποιο συγκεκριμένο ή είναι πολύ τουριστικό το concept?

Πολύ ωραίο εστιατόριο είναι επίσης το Robinson πίσω από τη πλατεία των ηρώων.
http://www.tripadvisor.co.uk/Restaurant ... ngary.html

Οι αποστάσεις είναι μεγάλες, αλλά έχει μετρό. Έχω πάντα αυτοκίνητο εκεί, οπότε δε μπορώ να σου πω εκεί κάτι σχετικά με αυτό. Έχει περπάτημα όμως και ντύσου ζεστά γιατί έχει ψοφόκρυο απ'ότι βλέπω.

Τα λουτρά είναι λίγο τουριστικό κόνσεπτ, αν έχεις χρόνο πήγαινε. Ένα που μου έχουν πει είναι το Gellert bath.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#55955 Θα περπατήσεις ΠΑΡΑ πολύ. ΑΝ είσαι σε μια καλή φυσική κατάσταση τότε κανένα πρόβλημα. Αλλιώς θα τα φτύσεις, όταν ανεβείς στο λόφο του Γκέλερτ. Και δίπλα στους ψαράδες και το κάστρο του Βούδα. Περπάτημα στην πλατεία των ηρώων και στο νησί της Μαργαρίτας που ΠΑΡΑ πολλοί(το έκανα και εγώ) πηγαίνουν για να τρέξουν. Αν θυμάμαι καλά είναι ένα γεμάτο 10ρι, που το τρέχεις πρακτικά μέσα στο ποτάμι.
Τώρα για την ξενάγηση. Πάντα και παντού προσλαμβάνω 2 ξεναγούς, Πρώτη μέρα για τα κλασικά αξιοθέατα(Λευκό Πύργο, Κάστρα, Αριστοτέλους, Λ. Νίκης,Λιμάνι) και δεύτερη μέρα για τα πιο εναλλακτικά(Μπιτ Παζαρ, Βαρδάρη, Καπάνι, Βαλαωρίτου ή ακόμα και μέρη που αγνοούν οι ντόπιοι).
http://www.alternativebudapest.com/serv ... king-tour/
Η συγκεκριμένη δείχνει street art, κομμάτια της εβραϊκής συνοικίας(που αλλιώς απλά θα προσπεράσεις), θα σε πάει στο szimpla kert που είπε ο Νίκος(να πιεις καμιά μπύρα), σε 1-2 εκθέσεις με τέχνη που θα συμβαίνουν εκείνη τη στιγμή, και τέλος σε ένα παλιό καράβι που μετέτρεψαν σε πολυχώρο πάνω στο Δούναβη. Αξίζει το 3ωρο που θα περπατήσεις. Μιλάει άπταιστα αγγλικά. Κλείνεις μέσω email, θα λάβεις επιβεβαίωση, και πληρώνεις μόλις συναντήσεις την ξεναγό στο σημείο συνάντησης.
Επισκέψου και το House of Terror. Αν και καταθλιπτικό, προσπαθώ στις εκδρομές μου να μην είμαι μόνο τραλαλά. Να μάθουμε και τίποτα από τα λάθη των προηγούμενων γενεών.
5 ημέρες είναι υπέρ αρκετές. Σίγουρα θα κάνεις βόλτα στη vaci utca. Ξανά είπα ΜΗΝ ΦΑΣ εκεί. Καφεδάκια και ένα ωραίο μαγαζί με γλυκά θυμάμαι. Και μαγαζιά με ρούχα. Το κοινοβούλιο είναι όμορφο, αλλά θέλει ραντεβού.
tip.... ρώτα την ξεναγό για φαγητό. Αποκλείεται να μας θυμάται, αλλά είμασταν οι πρώτοι Έλληνες που είχαν την ξενάγηση. Πες της να σου πει που τρώει η ίδια. Λίγο έξω από την πόλη(θα πάρεις τραμ), αλλά τοπικό φαγητό. Περιβάλλον μέτριο, αλλά δεν έχει τουρίστες. Αν σε ενδιαφέρει να γευτείς ότι τρώνε οι ντόπιοι, είναι τέλεια επιλογή.
Αυτά.

να μην τα ξαναλέμε, στη Βουδαπέστη ΔΕΝ ΠΑΣ ΣΕ ΒΑΠΙΑΝΟ. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#55962 Κι αν θες βοήθεια...έχω φίλη ξεναγό στη Βουδαπέστη που κάνει τη ξενάγηση στα Ελληνικά. :inlove:

Υ.Γ. Μην ακούς τον kyr...φάε στο vapiano για την εμπειρία μια μέρα από το να φας τίποτε άλλο στα γρήγορα.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#55967 Το Βαπιάνο στη Βουδαπέστη, είναι σαν τα ΜακΝτόναλντς στη Θεσσαλονίκη...
Αφήνεις το φτηνότερο πιτόγυρο του πλάζα, για ένα Μακ Μενού;;;

Για αυτό και έκλεισαν :lol:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
kyr80 έγραψε:Το Βαπιάνο στη Βουδαπέστη, είναι σαν τα ΜακΝτόναλντς στη Θεσσαλονίκη...
Αφήνεις το φτηνότερο πιτόγυρο του πλάζα, για ένα Μακ Μενού;;;

Καλά εντάξει...ό,τι να'ναι λες...

Που το είδες αυτό? Σε πόσα έχεις φάει? Πόσες φορές και τι?

Έχω φάει σε 3 διαφορετικά vapiano, ποιότητα "μακντόναλντς" δεν είχε κανένα...

ΟΚ, δε σου αρέσουν...αλλά μην είσαι τόσο υπερβολικός.