Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
kacey έγραψε:
fubar.gr έγραψε:@Kacey

Γνωστός μου παλεύει εδώ και 1-2 χρόνια για παρόμοια περίπτωση οπου τα ποσά μάλιστα ξεπερνούν τα 100Κ. Άκρη δέν έχει βρεί μέχρι τώρα.

μιλας για επιστροφη φορου εισοδηματος ή για καμμια επιστροφη φπα απο τιποτα εισαγωγες/εξαγωγες?

Όχι, απο προκαταβολή φόρου. Έκανε πρίν 2 χρόνια μια μεγάλη αγοραπωλησία μετοχών (ή κάτι με καταθέσεις αν κατάλαβα καλά) και του βάλανε φόρο στα κέρδη + προκαταβολή τα οποία και πλήρωσε.

Στην εφορία του λένε οτι το μόνο που γίνεται είναι συμψηφισμός με μελλοντικούς φόρους

Το θέμα όμως είναι οτι αυτή η συναλλαγή ήταν one-off, δέν πρόκειτε να ξανακάνει τόσο μεγάλες συναλλαγές στο μέλλον.

Οπότε ουσιαστικά έχει προπληρώσει το φόρο για το υπόλοιπο της ζωής του και ακόμα παραπάνω :s_wacko
Άβαταρ μέλους
By kacey
#53007 Αρα ηταν ατομικος φορος (δηλαδη φορος φυσικου προσωπου)? Και τις συναλλαγες τις εκανε επισης ως φυσικο προσωπο? Ή ως χρηματιστης (=ελευθερος επαγγελματιας?)?

Εγω μιλαω για εταιρια, η οποια μαλιστα μπαινει σε εκκαθαριση = αφου γινει σε λιγες μερες η τελικη φορολογικη δηλωση (η οποια θα δειχνει ζημιες = αποκλειεται να δημιουργηθουν χρεη ή οφειλες της εταιριας σε επομενη χρηση, για οσο θα υπαρχει σε εκκαθαριση, μεχρι τη λυση της) θα βγει εκκαθαριστικο που θα λεει επιστροφη φορου ταδε (τα 5.5 χιλιαρικα της φετινης προκαταβολης).
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
224v έγραψε:
Bayern7 έγραψε:
224v έγραψε:Στο Ε9 οταν δηλωνεις μια μονοκατοικια νομιμη εντος σχεδιου κ.λ.π. στη γραμμη με τα στοιχεια της, προχωρας και συμπληρωνεις επισης και τα στοιχεια του οικοπεδου της?? π.χ. μονοκατοικια 120 τμ σε οικοπεδο 150 τμ τα βαζεις και τα δυο στην ιδια γραμμη??

Ναι.
Αν είναι εκτός σχεδίου, χτισμένη σε αγροτεμάχιο δλδ, δεν δηλώνεις το χωράφι εκεί αλλά στον άλλο πίνακα και γήπεδα κλπ.

Ευχαριστω, που δηλωνεις οτι ειναι κομμενο το ρευμα?? αλλα ενω εχει ρολοι η ΔΕΗ. Οταν λενε ηλεκτροδοτουμενο εννοουν αν ειχε, η εχει ρολοι η ΔΕΗ ετσι δεν ειναι? αν εχει αφαιρεθει βαζεις την παλια "παροχη" σωστα..?

Αν είναι κομμένο το ρεύμα θα βάλεις "ΝΑΙ" στο ηλεκτροδοτούμενο και δίπλα τον αριθμό παροχής από έναν παλιότερο λογαριασμό.
Από κάτω στον κωδικό 32 θα επιλέξεις το "8. Κενό κτίσμα"
Όπως φαίνεται στην εικόνα.

Εικόνα

Ηλεκτροδοτούμενο θεωρείται κάθε ακίνητο στο οποίο υπάρχει παροχή ρεύματος (μετρητής ρεύματος) ανεξάρτητα αν η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#53157 Ένα χωράφι στο οποίο έχω το 25% κάπου στο πουθενά μπήκε στο σχέδιο πόλης (κωμόπολης) οπότε θα πρέπει να δηλωθεί αναλόγως. Σκέφτηκα ότι θα πρέπει να αλλάξω το γήπεδο σε οικόπεδο αλλά δεν βλέπω να γίνεται. Πως το δηλώνω; Διαγράφω το γήπεδο και δηλώνω νέο ακίνητο το οικόπεδο με δικαιολογία και στα δύο εισαγωγή στο σχέδιο πόλης ή κάτι τέτοιο.

Επίσης μικρό διαμέρισμα που αγόρασα εντός του 2014 το δηλώνω κι αυτό στην τροποποητική ή περιμένω του χρόνου;
Άβαταρ μέλους
By Mark
Bayern7 έγραψε:
224v έγραψε:
Bayern7 έγραψε:
224v έγραψε:Στο Ε9 οταν δηλωνεις μια μονοκατοικια νομιμη εντος σχεδιου κ.λ.π. στη γραμμη με τα στοιχεια της, προχωρας και συμπληρωνεις επισης και τα στοιχεια του οικοπεδου της?? π.χ. μονοκατοικια 120 τμ σε οικοπεδο 150 τμ τα βαζεις και τα δυο στην ιδια γραμμη??

Ναι.
Αν είναι εκτός σχεδίου, χτισμένη σε αγροτεμάχιο δλδ, δεν δηλώνεις το χωράφι εκεί αλλά στον άλλο πίνακα και γήπεδα κλπ.

Ευχαριστω, που δηλωνεις οτι ειναι κομμενο το ρευμα?? αλλα ενω εχει ρολοι η ΔΕΗ. Οταν λενε ηλεκτροδοτουμενο εννοουν αν ειχε, η εχει ρολοι η ΔΕΗ ετσι δεν ειναι? αν εχει αφαιρεθει βαζεις την παλια "παροχη" σωστα..?

Αν είναι κομμένο το ρεύμα θα βάλεις "ΝΑΙ" στο ηλεκτροδοτούμενο και δίπλα τον αριθμό παροχής από έναν παλιότερο λογαριασμό.
Από κάτω στον κωδικό 32 θα επιλέξεις το "8. Κενό κτίσμα"
Όπως φαίνεται στην εικόνα.

Εικόνα

Ηλεκτροδοτούμενο θεωρείται κάθε ακίνητο στο οποίο υπάρχει παροχή ρεύματος (μετρητής ρεύματος) ανεξάρτητα αν η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί.

Πάντως για 2 ακίνητα που ξέρω, 1 της θείας μου και άλλο ένα που έχω ένα ποσοστό εγώ, έχοντας κόψει το ρεύμα εδώ και 2-3 χρόνια έχει πάρει η ΔΕΗ τα ρολόγια. Σε αυτό που είναι και δικό μου μια άλλη θεία που είναι συνιδιοκτήτρια το είχε δηλώσει από το καλοκαίρι ως μη ηλεκτροδοτούμενο και της ήρθε και μειωμένος ΕΝΦΙΑ.

< G μου
Άβαταρ μέλους
By DAP
#53195 Εδω να δειτε προβλημα.....Νοικιαζω ενα χωρο για επαγγελματικη στεγη με ρολοι ΔΕΗ ,ΕΥΔΑΠ και με τα ολα του...Ο κ.νοικαρης νοικιασε και το διπλανο,γκρεμισε τον τοιχο και διεμορφωσε ενα μεγαλο χωρο..Αντε και καλα εκανε....Αλλα εβγαλε και τα δυο ρολογια της ΔΕΗ και εβαλε ενα καινουργιο στο ονομα του....ΠΟΙΟΣ απο τους δυο ιδιοκτητες το γραφει; Και ο αλλος τι θα γραψει;
Εγω παντως το εγραψα,χωρις να ξερω τι κανει ο αλλος ιδιοκτητης, ΜΗ ηλεκτροδοτουμενο και αμα λυσω το προβλημα θα του "βαλω" και ηλεκτρικο.....
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#53199 Αλλαγές/δηλώσεις που έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια δεν μεταφέρθηκαν στο 2014, ενώ έχω αντίγραφο του Ε9 που τα δειχνει σωστά όταν δηλώθηκαν, και η τύχη τους αναζητείται...
Άβαταρ μέλους
By 224v
#53222 και σε μενα συμβαινει αυτο... εγω τα ξαναπερασα (ρολογια κ.λ.π.).
ακινητο που εχει δηλωθει σαν πουλημενο ξαναεμφανισθηκε!!!! να το ξαναδιαγραψω με τροποποιητικη σημερα??), εχω παει ηδη στην εφορια και τους εδειξα συμβολαια μεταβιβασης κ.λ.π . εκαναν ενα χαρτι και το εστειλαν με φαξ στην gsis.... μου λενε σε τρεις μερες θα ειναι Ο.Κ. .... ομως τιποτα ακομα φαινεται λαθος... για τον ΕΝΦΙΑ..

@Bayern ευχαριστω οπως το λες τελικα το εκανα :s_smile
Άβαταρ μέλους
By 224v
DAP έγραψε:Εδω να δειτε προβλημα.....Νοικιαζω ενα χωρο για επαγγελματικη στεγη με ρολοι ΔΕΗ ,ΕΥΔΑΠ και με τα ολα του...Ο κ.νοικαρης νοικιασε και το διπλανο,γκρεμισε τον τοιχο και διεμορφωσε ενα μεγαλο χωρο..Αντε και καλα εκανε....Αλλα εβγαλε και τα δυο ρολογια της ΔΕΗ και εβαλε ενα καινουργιο στο ονομα του....ΠΟΙΟΣ απο τους δυο ιδιοκτητες το γραφει; Και ο αλλος τι θα γραψει;
Εγω παντως το εγραψα,χωρις να ξερω τι κανει ο αλλος ιδιοκτητης, ΜΗ ηλεκτροδοτουμενο και αμα λυσω το προβλημα θα του "βαλω" και ηλεκτρικο.....

Παραξενο αυτο γιατι θελει χαρτι απο τον ιδιοκτητη, μηπως πηρε απο τον αλλο ιδοκτητη και το εβαλε?? οποτε το δικο σου δε εχει ρολοι, ειναι ομως ηλεκτροδοτουμενο για την ΔΕΗ - εφορεια. Βεβαια θα φαινεται σαν κομμενο το ρευμα αφου εβγαλαν το ρολοι... (Η ΔΕΔΔΗΕ εχει δωσει στην εφορεια ποια εχουν κομμενο ρευμα...)
Άβαταρ μέλους
By Dodger
gakost έγραψε:Ξέρει κανείς πότε ανοίγουν οι αιτήσεις για το 230αρι για laptop - tablet; :ninja:

Τι ακριβώς είναι αυτό;
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#55780 Κουπόνι ψηφιακής αλληλεγγύης για όσους πήραν κοινωνικό μέρισμα.
Για μλκια μου φαίνεται...