sargus έγραψε:Πάντως το πλυντήριο που μπορώ να κρίνω είναι εξαιρετικό και πάρα μα πάρα πολύ αθόρυβο! Με έχει τρομάξει μερικές φορές γιατί ήμουν στο μπάνιο και δεν είχα καταλάβει ότι δούλευε!
Και να σκεφτείς ότι είναι 55dB στο πλύσιμο. Αν δεις πλυντήριο των 49-50dB να δουλεύει μπροστά σου, πραγματικά το ίδιο το πλυντήριο είναι πρακτικά αθόρυβο από μόνο του και το μόνο που ακούς είναι τα ίδια τα ρούχα να πλατσουρίζουν μέσα στον κάδο.
Από σκούπα, εγώ έχω αυτή τη Miele. Πρέπει να είναι από τα πρώτα μοντέλα που βγήκαν μετά την οδηγία της ΕΕ που έθετε ανώτατο όριο ισχύος τα 1600W στις σκούπες. Οι σημερινές είναι ακόμα πιο αποτελεσματικές (πέρσι το όριο έπεσε στα 900W) αλλά δουλεύει μια χαρά και τη πήρα σε τιμή εντελώς ξεφτίλα.
Καλορίζικο το πλυντήριο παρεμπιπτόντως, και όταν ευκαιρείς πες μας πώς σαν φάνηκαν τα προγράμματα ατμού στην πράξη.
mousatos έγραψε:είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και η λύση ήταν στην αλλαγή της αντλίας , τουλάχιστον έτσι είπε ο τεχνικός που το διόρθωσε .
Αν δε γινει κατι εντυπωσιακο, πχ να λειτουργησει μονο του (δεν εχω δοκιμασει την πατροπαραδοτη σφαλιαρα ακομα
) θα καλεσω καποιον, βαρεθηκα τρεις μερες τωρα τη λαντζα
Zorz έγραψε:
Καλορίζικο το πλυντήριο παρεμπιπτόντως, και όταν ευκαιρείς πες μας πώς σαν φάνηκαν τα προγράμματα ατμού στην πράξη.
Λοιπόν, δεν πολυκαταλαβαίνω τι εννοείς αλλά και τι παίζει με το πλυντήριο αλλά θα σου πω το εξής: Μου είπε η
ότι μια φουρνιά ρούχα που έπλυνε με σκοπό να τα απλώσει έξω (γιατί δεν ξέρω), χρησιμοποίησε το πρόγραμμα "φροντίδα αλλεργειών" το οποίο περιλαμβάνει και μια ιστορία με ατμό (κάτι ότι τα ψεκάζει με μαλακτικό ατμού μετά από κάθε κύκλο μου είπε). Τελοσπάντων, αν εννοείς αυτό (εγώ έχω χαθεί σε ένα θέμα που ούτως ή άλλως έχω μαύρα μεσάνυχτα
), να σου πω ότι η δικιά μου ενθουσιάστηκε και όταν ξεάπλωσε τα ρούχα μου έλεγε όλο χαρά ότι είναι άψογα και δε θέλουν ούτε σίδερο...στο οποίο εγώ απάντησα ότι μήπως λοιπόν πήραμε τζάμπα το στεγνωτήριο; ε, μετά τα άκουσα οπότε ξαναγύρισα στο λαπτοπάκι μου ήσυχα και ωραία
.Όσον αφορά τις σκούπες, έχουμε μια dirt devil κυκλωνική (καλά το λέω;). Μου φαίνεται ότι αυτή η πατέντα ίσως δεν είναι τόσο λειτουργική τελικά. Θα δοκιμάσω να φυσήξω τα φίλτρα με αέρα (αν και είναι ψιλοκαθαρά νομίζω) και αν δε στρώσει θα την αλλάξω. Ούτως ή άλλως είναι σπαστικιά γιατί σκουπίζεις ένα δωμάτιο και μαζεύεται η σκούλα στο κυκλικό μαραφέτι και το φράζει και πρέπει να το ξεφράζεις κάθε τρεις και λίγο.
Μάλλον θα πάω να πάρω μια με σακούλα σαν και αυτές που ποστάρατε να ησυχάσω (;).
π.χ. κάτι τέτοιο εικάζω ότι θα μας ικανοποιήσει
https://www.skroutz.gr/s/9847886/Rowenta-RO6886.html
Αυτές που ποστάρατε εσείς μου φαίνονται πολύ ακριβές (αν και αναγνωρίζω ότι αν πάρεις μια καλή και την κρατήσεις 10+ χρόνια είσαι στο κέρδος). Δεν ξέρω...
Βλέπω λοιπόν για μοντέλα με ζεόλιθο.
Κάτι που να προσέξω;
Λέω για το Delonghi
Απλά να χρησιμοποιείς τις δικές της σακούλες
sargus έγραψε:Ευχαριστώ για την πρόταση. Κάτι σε άλλη μάρκα όμως; Δε διαφωνώ ότι θα είναι άψογη, απλά ορκίστηκα ότι δε θα ξαναπάρω προιόν miele μετά τη νίλα που πέρασα με το πλυντήριο πιάτων και έμαθα ότι τα προιόντα miele παίρνουν τα δικά τους ανταλλακτικά (σε αντίθεση με ΟΛΕΣ τις άλλες συσκευές που παίρνουν ανταλλακτικά του εμπορίου) ώστε μια αντίσταση των 30 ευρώ να καταλήγεις να την πληρώνεις (με όλες τις χρεώσεις της miele) 200 ευρώ!!
Ουτε εγω τις χώνευα τις Μιελε, αλλά έχω στην αποθήκη 3 σκουπες (μισο)χαλασμένες. Bosh, Siemens κσι Roventa(;)
Ολες πανω κατω στα ιδια χρηματα (εννοω οχι σκουπες των 70-80€), ολες με την ιδια χρηση, κρατησαν 2-3 χρονια και η Μιελε πλησιαζει τα 8 χρονια.
Εχει στραπατσαριστει λιγο γυρω γυρω απο τις "στούκες", αλλά δουλεύει όπως την πρώτη μερα (οποτε δεν χρειαστηκα καποιο ανταλλακτικο για να σε "νιώσω"
)Το στεγνωτηριο (Μιελε) το εχω 14 χρόνια, χαλασε δυο φορες ο θερμοστατης απο χαζομάρα της καςbebe, αλλά εχω το σέρβις κατω απο το σπίτι και μου κάνει καλές τιμές.
Θα την πρότεινα....
axel12p έγραψε:πήραμε μια Philips η οποία έχει βγει εξαιρετική.
+18 χρόνια υπηρεσίας ως τα τώρα .
rx8_drifter έγραψε:Μαζί με την ξυριστικη που έχω από 15 χρονώ, η σκούπα είναι τα μόνα αξιόπιστα πράγματα της Philips που έχω αγοράσει, κι είχα πάρει πολλά λόγω Eindhoven
+1 για την παλια Philips

23 χρονια, still going.
32ara, 1300 ευρω
πριν 11 χρονια, αξεπεραστη εικοναΚαλα για σκουπες μην μιλησουμε, εκει εκλεβε εκκλησιες.
https://www.youtube.com/watch?v=pL_YEsJsFEY