Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#556215 ok, αντε με βαλατε στο τριπακι να φτιαξω ενα μονος μου
μερικες συμβουλες πραγματικα θα εκτιμηθουν

βρηκα ενα μαγαζι που εχει configurator και εβγαλα:

Gehäuse COOLERMASTER MASTERBOX K500 RGB-GAMINGGEHÄUSE
Prozessor (CPU) AMD Ryzen 5 2600 Six Core-CPU (3,4GHz-3,9 GHz/19 MB CACHE/AM4)
Motherboard ASUS® PRIME A320M-K (DDR4, USB 3.0, 6 Gb/s)
Speicher (RAM) 16 GB-Corsair VENGEANCE DDR4 2400 MHz (2 x 8 GB)
Grafikkarte 6 GB NVIDIA GEFORCE GTX 1060 DVI, HDMI, x3 DP – GeForce GTX VR-fähig!
1. Speicherlaufwerk 250 GB Samsung 860 EVO 2,5" SSD, SATA 6 Gb/s (bis zu 550 MB/sR | 520 MB/sW)
2.Speicherlaufwerk 1TB SEAGATE FIRECUDA 3,5"-SSHD, 7200 U/MIN (64 MB + 8 GB SSD-CACHE)
DVD/BLU-RAY-Laufwerk NICHT ERFORDERLICH
Speicherkartenleser EXTERNER USB 3.0-SD/MICRO-SD-KARTENLESER
Stromversorgung CORSAIR 550W-TXm-SERIESTM MODULAR 80 PLUS® GOLD, ULTRALEISE
Stromkabel 1 x europäisches Netzkabel, 1 Meter (SchuKo Stecker)
Prozessorkühlung Hochleistungs-CPU-Kühler der Corsair H80i V2-Hydro-Serie
Wärmeleitpaste THERMISCHE STANDARDWÄRMELEITPASTE FÜR AUSREICHENDE KÜHLUNG
LED-Beleuchtung 2 x Grüner LED-Streifen, 50 cm
Soundkarte ONBOARD 6 KANAL (5.1) HIGH DEF-AUDIO (STANDARDMÄSSIG)
Drahtloses/Drahtgebundene... WIRELESS 802.11N 300 Mbps/2,4GHz PCI-E-KARTE
USB-/Thunderbolt-Optionen MIN. 2 x USB 3.0-ANSCHLÜSSE & 2 x USB 2.0-ANSCHLÜSSE AUF DER RÜCKWAND

Betriebssystem Genuine Windows 10 Home 64 Bit – inkl. Einzellizenz
Sprache des Betriebssystems USA International/USA – US-Englisch
Windows-Wiederherstellung... Mehrsprachige Windows 10-Wiederherstellung - unbegrenzte Downloads vom

Auftragspreis insgesamt 1.232,00 €
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
Wagner669 έγραψε:Οι διαφορες ειναι δυο

Του Amazon φαινεται πιο φρεσκο με 8ης γενιας i7 (μια γενια πισω ο Lenovo) και η καρτα γραφικων ειναι αρκετα καλυτερη
GTX1070-8GB εναντι 1060-6GB του Lenovo που σημαινει οτι θα παιζει μια χαρα απαιτητικους τιτλους για αρκετο καιρο, χωρις προβλημα. Αν και η 1060 μια χαρα θα ναι

Το μονο που θα χρειαστεις ειναι ενας καλος SSD
Κοιτας σε 250~500GB Samsung Evo, γιατι τα παιχνιδια εχουν γινει αφόρητα σ οτι αφορα τον χωρο που πιανουν (50-60GB πολυ χαλαρα) και αν περασουν τα πιτσιρικια δυο ή τρια μαζι, δεν θα μεινει τιποτα στον SSD

ευχαριστώ
αυτος του Amazon και εμενα μου φαινεται οκ για τα λεφτα του
Άβαταρ μέλους
By krom
#556219 Μητρική μάπα, με B450 καλύτερα. Αντί για 2 δίσκους, πάρε έναν ssd 1tb να τελειώνεις, πάμφθηνοι έχουν γίνει, γλυτώνεις και το βουητό.
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
KiloMeater έγραψε:
Wagner669 έγραψε:Οι διαφορες ειναι δυο

Του Amazon φαινεται πιο φρεσκο με 8ης γενιας i7 (μια γενια πισω ο Lenovo) και η καρτα γραφικων ειναι αρκετα καλυτερη
GTX1070-8GB εναντι 1060-6GB του Lenovo που σημαινει οτι θα παιζει μια χαρα απαιτητικους τιτλους για αρκετο καιρο, χωρις προβλημα. Αν και η 1060 μια χαρα θα ναι

Το μονο που θα χρειαστεις ειναι ενας καλος SSD
Κοιτας σε 250~500GB Samsung Evo, γιατι τα παιχνιδια εχουν γινει αφόρητα σ οτι αφορα τον χωρο που πιανουν (50-60GB πολυ χαλαρα) και αν περασουν τα πιτσιρικια δυο ή τρια μαζι, δεν θα μεινει τιποτα στον SSD

ευχαριστώ
αυτος του Amazon και εμενα μου φαινεται οκ για τα λεφτα του

απλα δεν ξερουμε τι motherboard και τροφοδοτικο εχει αυτος του Amazon
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
krom έγραψε:Μητρική μάπα, με B450 καλύτερα. Αντί για 2 δίσκους, πάρε έναν ssd 1tb να τελειώνεις, πάμφθηνοι έχουν γίνει, γλυτώνεις και το βουητό.

οκ, με αυτες τις δυο αλλαγες .
καποια αλλη προταση?
πχ αυτο με την ψυξη δεν καταλαβαινω, ειναι οκ οτι εβαλα? θελει και κατι ακομα?

επισης στο τελος μου λεει οτι το τροφοδοτικο 550 που εχω βαλει ειναι μεγαλο και οτι η καταναλώση που υπολογιζουν ειναι 350 για αυτο το μηχανημα, να βαλω 450?
Άβαταρ μέλους
By krom
#556226 H stock ψυκτρα με τον επεξεργαστή είναι μια χαρά, δεν χρειάζεται την υδρόψυξη που έβαλες, μια χαρά και το τροφοδοτικό, μη πάρεις μικρότερο.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
krom έγραψε:H stock ψυκτρα με τον επεξεργαστή είναι μια χαρά, δεν χρειάζεται την υδρόψυξη που έβαλες, μια χαρά και το τροφοδοτικό, μη πάρεις μικρότερο.

οκ καλο τιπ αυτο με την ψυκτρα
ο λογος που την εχω βαλει ειναι οτι για καιρο ο μικρος με ψελνει οτι στο μελλοντικο του σουπερ κομπιουτερ θα εχει υδροψυξη
οποτε ελεγα να τσεκαρω και αυτο το κουτακι για maximum satisfaction :-)

αμ αβαλω μια πιο μικρη, θα ειναι παλι οκ?
coolmaster masterliquid Lite 120??

εχουν κανα μειονεκτημα αυτες οι υδροψυξεις; δεν ειχα ποτε
Άβαταρ μέλους
By krom
#556234 Ναι, μπορεί να φαινεται μπόμπα -α υδρόψυξη με 60ε, αλλά στις φτηνές που είναι πάντα με ανάμεικτα μέταλλα, αλουμινένιο ψυγείο -χάλκινη ψύκτρα, κάποια στιγμή θα ξεκινήσει η διάβρωση. Το έχω δεί σε 2 φτηνές aio υδροψύξεις που είχα. Δεν το έχω δεί σε υδροψύξεις με χάλκινο ψυγείο.
Επίσης είναι μπελάς το που να βάλεις το ψυγείο, στο κουτί πάνω ή μπροστά, 100% προτεινόμενο είναι μπροστά, επειδή, αν παει στις πάνω τρυπες του κουτιού θα τρώει όλον τον ζεστο αέρα απο κάρτα γραφικών και τότε σε ψύξη δεν θα έχει καμία διαφορά από μια αερόψυκτρα. Μπροστά με πάνω μιλάμε για διαφορές 10+ βαθμούς.
Αν και καλά θες υδρόψυξη έτοιμη, να είναι 240mm, δες τις be quiet, είναι με χάλκινο ψυγείο, αλλά με πολύ ταλαίπα τοποθέτηση.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#556238 την τοποθετηση θα την κανουν αυτοι που θα μου χτισουν το μηχανημα οποτε δε με καιει
επισης διαβαζω reviews και φαινετια οτι εχει καλα υλικα που δε θα διαβρωθουν
γισ Ryzen 5 ο 120 φαινεται οκ, αν πηγαινα στον 7 θα διαλεγα 240mm

ολο αυτο πηγαινει 1300EUR
εινια παραπανω απο οτι υπολογιζα αλλα φαινεται να εχει καλα κομματια , δεν βλεπω κανα flop
στο μελλον μπορουμε να αλλαξουμε την καρτα γραφικων η να φορεσουμε κανα μεγαλυτερο ryzen,
θα μπορω ομως να αλλαξω το τσιπακι και να κρατησω ιδια μητρικη και ψυκτρα αραγε?>
Άβαταρ μέλους
By krom
#556241 Τα reviews είναι μισή ώρα δοκιμές, δεν θα σου γράψουνε το πως θα είναι μέσα μετά από 4-5 χρόνια. Και στη τοποθέτηση πιθανότατα θα στο χώσουν στις πάνω τρυπες του κουτιού, επειδή είναι το πιο εύκολο. Γι'αυτό από την αρχή 240mm, που να αντέχει και για μελλοντική αναβάθμιση.
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
KiloMeater έγραψε:
krom έγραψε:H stock ψυκτρα με τον επεξεργαστή είναι μια χαρά, δεν χρειάζεται την υδρόψυξη που έβαλες, μια χαρά και το τροφοδοτικό, μη πάρεις μικρότερο.

οκ καλο τιπ αυτο με την ψυκτρα
ο λογος που την εχω βαλει ειναι οτι για καιρο ο μικρος με ψελνει οτι στο μελλοντικο του σουπερ κομπιουτερ θα εχει υδροψυξη
οποτε ελεγα να τσεκαρω και αυτο το κουτακι για maximum satisfaction :-)

αμ αβαλω μια πιο μικρη, θα ειναι παλι οκ?
coolmaster masterliquid Lite 120??

εχουν κανα μειονεκτημα αυτες οι υδροψυξεις; δεν ειχα ποτε

IMHO μη μπλεξεις με AIO υδροψυξη.
- Οι asetek αντλιες που βαζουν σχεδον σε ολες τις λυσεις, βγαζουν προβληματα
- Ερχονται με static pressure oriented ανεμιστηρες, που συνηθως κανουν φασαρια
- Οι οικονομικες λυσεις ειναι με διαφορετικα μεταλλα αντλια, ψυκτρα και ψυγειο και μετα απο καποιο διστημα θα αρχισουν να σκουριαζουν
- Οι οικονομικες λυσεις κανουν φασαρια
- Οι οικονομικες λυσεις μπορει να παρουσιασουν διαρροες

Ειχα Corsair H80i και ημουν υπερ-ευχαριστημενος
Καποια στιγμη εμεινε απο αντλια και μου την αντικατεστησε ο κατασκευαστης εντος εγγυησης.
Την κρατησα ενα χρονο και την αντικατεστησα με BeQuiet η οποια δουλευει στο 60% (850RPM) και δεν ακουγεται ΤΙ ΠΟ ΤΑ

Οποτε, κατα τη γνωμη μου βαζεις ενα γομαρι Be Quiet Dark Rock TF οπως εκανα εγω και εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By cabala10
KiloMeater έγραψε:ok, αντε με βαλατε στο τριπακι να φτιαξω ενα μονος μου
μερικες συμβουλες πραγματικα θα εκτιμηθουν

βρηκα ενα μαγαζι που εχει configurator και εβγαλα:

Gehäuse COOLERMASTER MASTERBOX K500 RGB-GAMINGGEHÄUSE
Prozessor (CPU) AMD Ryzen 5 2600 Six Core-CPU (3,4GHz-3,9 GHz/19 MB CACHE/AM4)
Motherboard ASUS® PRIME A320M-K (DDR4, USB 3.0, 6 Gb/s) καψιμο και πεταμα b450 και ΟΧΙ ΑΠΟ MSI
Speicher (RAM) 16 GB-Corsair VENGEANCE DDR4 2400 MHz (2 x 8 GB)
Grafikkarte 6 GB NVIDIA GEFORCE GTX 1060 DVI, HDMI, x3 DP – GeForce GTX VR-fähig!
1. Speicherlaufwerk 250 GB Samsung 860 EVO 2,5" SSD, SATA 6 Gb/s (bis zu 550 MB/sR | 520 MB/sW)
2.Speicherlaufwerk 1TB SEAGATE FIRECUDA 3,5"-SSHD, 7200 U/MIN (64 MB + 8 GB SSD-CACHE)
DVD/BLU-RAY-Laufwerk NICHT ERFORDERLICH
Speicherkartenleser EXTERNER USB 3.0-SD/MICRO-SD-KARTENLESER
Stromversorgung CORSAIR 550W-TXm-SERIESTM MODULAR 80 PLUS® GOLD, ULTRALEISE
Stromkabel 1 x europäisches Netzkabel, 1 Meter (SchuKo Stecker)
Prozessorkühlung Hochleistungs-CPU-Kühler der Corsair H80i V2-Hydro-Serie ακομη και στα 4.1ghz να πας τον 2600 δεν θες AIO μια καλη αεροψυκτρα φτανει
Wärmeleitpaste THERMISCHE STANDARDWÄRMELEITPASTE FÜR AUSREICHENDE KÜHLUNG
LED-Beleuchtung 2 x Grüner LED-Streifen, 50 cm δεν εισαι true pcgamer αμα δεν αποκτησεις καρκινο απο τα uv των rgb :rtfm:
Soundkarte ONBOARD 6 KANAL (5.1) HIGH DEF-AUDIO (STANDARDMÄSSIG)
Drahtloses/Drahtgebundene... WIRELESS 802.11N 300 Mbps/2,4GHz PCI-E-KARTE
USB-/Thunderbolt-Optionen MIN. 2 x USB 3.0-ANSCHLÜSSE & 2 x USB 2.0-ANSCHLÜSSE AUF DER RÜCKWAND

Betriebssystem Genuine Windows 10 Home 64 Bit – inkl. Einzellizenz
Sprache des Betriebssystems USA International/USA – US-Englisch
Windows-Wiederherstellung... Mehrsprachige Windows 10-Wiederherstellung - unbegrenzte Downloads vom

Auftragspreis insgesamt 1.232,00 €
Άβαταρ μέλους
By gakost
#556308 +1 να μην μπλέξεις με υγροψύξεις. Για μια καλή λύση θα χρειαστεί να δώσεις αρκετά χρήματα και χρειάζεται κυρίως αν πας σε συγκεκριμένες ακριβές λύσεις intel για συκεκριμένα πράγματα.
+1 για μεγάλο SSD , HDD δεν έχει θέση σε παιχνιδομηχανή.
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
gakost έγραψε:+1 να μην μπλέξεις με υγροψύξεις. Για μια καλή λύση θα χρειαστεί να δώσεις αρκετά χρήματα και χρειάζεται κυρίως αν πας σε συγκεκριμένες ακριβές λύσεις intel για συκεκριμένα πράγματα.
+1 για μεγάλο SSD , HDD δεν έχει θέση σε παιχνιδομηχανή.

Μιας και προκειται για πιτσιρικαρια, καλο ειναι να υπαρχουν δυο δισκοι στο συστημα, ωστε να παιρνει backup τον SSD με τα windows στον HDD

Για οποιον δεν εχει ορεξη να ψαχνετε με κλειδια κτλ η Western Digital δινει τζαμπε στο site "κομμενη" εκδοση του Acronis True Image
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#556327 δεν υπαρχει περιπτωση καλυτερα να φτιαξεις ενα mega account παρα αυτο το να παρεις ενα tb και να χαλας το 1/4 καθε φορα σε image ειναι χαζο
ασε που ετσι και αλλιως τα windows 10 τωρα πια ειναι ευκολο να τα βαλεις