Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#553681 Το fasting ειναι ο μονος τροπος με τον οποιο καταφερα να χασω κιλα και μαλιστα χωρις να ζοριστω.

Πριν 2-3 χρονια ειχα διαβασει για το fasting. Ειχα διαβασει κατι ερευνες που ελεγαν οτι το γνωστο "πολλα μικρα γευματα" ειναι φυσικα πολυ σωστο και υγιεινο αλλα δεν αποδιδει πολυ σαν διαιτα. Δε θυμαμαι ακριβως την ιατρικη ορολογια που το εξηγουσε, αλλα σε γενικες γραμμες θυμαμαι οτι το σκεπτικο ηταν το εξης:
Να μεινει ο οργανισμος χωρις καθολου φαι για μεγαλο διαστημα, ωστε να αρχισει να καιει το λιπος.

Βασικα ετσι και αλλιως κυριως ετρωγα καλα κατα τις 4-5 και μερικα βραδια τσιμπουσα κατι μαζι με το κρασακι μου. Στην ουσια αυτο που εκανα ηταν να κοψω εντελως κατι τσιμπολογηματα που εκανα το πρωι μεχρι τις 4-5 που ετρωγα κανονικα. Και δε μιλαμε να κοψω το πρωινο μου γιατι ποτε δεν επαιρνα πρωινο. Απλα ολο και κατι τσιμπουσα απο εδω και απο εκει, χωρις να πειναω πραγματικα. Οποτε κοβοντας τα ενδιαμεσα του πρωινου ειχα τις εξης 2 επιλογες:
1) Ετρωγα μια φορα τη μερα στις 4-5 οσο ηθελα και οτι ηθελα και μετα απο 24 ωρες παλι την ιδια ωρα (το λεγομενο 24-0 δηλαδη 1 φορα τη μερα φαι).
ή
2) Τσιμπουσα και κατι ακομα το βραδυ μαζι με το κρασακι μου και μετα παλι στις 4-5 την επομενη μερα (18-6 οπου για ενα 6ωρο κατι ετρωγα και μετα ξανα απο 18 ωρες).

Δεν το πηγα στα ακρα οπως μερικοι αλλοι (που την ωρα του παραθυρου αφαγιας ουτε καν βαζουν ζαχαρη ή γαλα στον καφε) αλλα εχασα κιλα ευκολοτερα απο ποτε και χωρις να πειναω!

Βασικα ειναι και στον ανθρωπο, αλλα εγω δε μπορω με τιποτα να εχω στο νου μου να τρωω καθε 3 ωρες και επισης δε μπορω με τιποτα να εχω "απαγορευμενες" τροφες. Με το fasting ετρωγα ΟΤΙ ΗΘΕΛΑ (τηγανιτα, γλυκα κτλ) και ΟΣΟ ΗΘΕΛΑ (μεχρι σκασμου) και καραφερνα να χανω κιλα!
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#553708 το έχω ακούσει το fasting, δεν θα το έκανα ποτέ και ευτυχώς δεν χρειάστηκε να το κάνω ποτέ

όταν πεινάω θέλω κάτι να βρίσκεται μες στο στομάχι μου, αυτό δεν άλλαξε ποτέ και ούτε ψήνομαι να αλλάξει

και ακόμα και τώρα μπορεί να φάω αμέσως πριν κοιμηθώ (και σήμερα δηλαδή κάτι τέτοιο θα παίξω)
Άβαταρ μέλους
By g8777
#553712 Κάτσε βρε Κιούση, εσύ δεν ήσουν χοντρός μέχρι πρίν λίγο καιρό; Τί εννοείς δεν χρειάστηκε; Απλά ακολούθησες άλλη μέθοδο.
Αν τρως πρίν κοιμηθείς θα αυξήσεις τα επίπεδα λίπους σου σε βάρος της μυϊκής μάζας. Κρίμα δλδ , τώρα πού έγινες φυσιολογικός να το χαλάσεις.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#553728 δεν χρειάστηκε να κάνω νηστείες κτλ για να χάσω, απλά λιγότερο φαγητό (γιατί έτρωγα πάρα πολύ, τώρα τρώω απλά νορμάλ) και καλύτερη ποιότητα :s_dunno

και οι ώρες παρέμειναν ο,τι να΄ναι πάνω κάτω, δεν είδα καμιά διαφορά αν έτρωγα νωρίς ή αργά, σημασία είχε μόνο τι κάνω σε επίπεδο εβδομάδας, κάπως έτσι το παρατηρώ λίγο πολύ (γιατί σε επίπεδο μέρας δεν έχει νόημα κάποιες μέρες μπορεί να φάω και τίποτα έξω το εξισορροπώ με τις επόμενες, πολλές μέρες σερί δεν παίζει να φάω άσχημα. αν μία ξεφύγω τις επόμενες 2-3 προσέχω παραπάνω από ότι συνήθως, τώρα είμαι πάνω από 10 μέρες σερί που τρώω καλά, οπότε αύριο και πιτσα ολόκληρη να φάω στις 12 το βράδυ δεν θα γίνει μάλλον τίποτα, τώρα θα παίξω κοτοπουλάκι και μαρουλοσαλάτα, κλαιν )

τελοσπάντων δεν ξέρω πώς πάει για τον κάθε οργανισμό για τον δικό μου βασικά η λιγότερη ποσότητα αρκούσε μιας και έτρωγα υπερβολικά πολύ, αυτό ήταν το θέμα. τώρα και να ήθελα θα δυσκολευόμουν να φάω τόσο, θα ήθελα αρκετούς μήνες να το ξανασυνηθίσω. αλλά με ωράρια γενικά συγκεκριμένα δεν παίζω, δεν με βολεύει, όποτε βρω ευκαιρία θα φάω. το να πέφτω νηστικός με πολλές ώρες πριν το τελευταίο γεύμα ήταν πάντως κάτι που ανέκαθεν με ενοχλούσε και ας θεωρείται κακό.
αυτό είναι το μόνο που δεν μπόρεσα να κόψω, αλλά τελικά δεν έχει και κάποια ιδιαίτερη σημασία ειδικά αν δε φας σκουπίδια, οπότε σταμάτησα να πιέζομαι για αυτό το θέμα
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#553757 Το ζήτημα είναι να ζούμε για να γυμναζόμαστε ή να γυμναζόμαστε για να ζούμε καλύτερα;;;
Επέστρεψε το χειμερινό σωσίβιο και δε με ενοχλεί καθόλου. Στο γυμναστήριο με ρωτάνε οι πιτσιρικάδες, πως γίνεται να κολυμπάω τόση ώρα, αλλά να έχασα σε γράμμωση.... ΤΡΩΩ τους απαντάω, και δεν μπορούν να καταλάβουν... Στα 40 το βραδινό είναι "εγκλημα" για την μπάκα.
Θέλω να μπορώ να χαίρομαι το φαγητό μου, να είμαι υγιείς, και να μην γίνω χοντρός. Με 2 μήνες "νηστεία" την άνοιξη, είμαι το καλοκαίρι όπως πρέπει.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#553759 @red

το θέμα είναι να παραμείνεις "σε διατροφή" για πάντα, όχι να στερηθείς για κάποιο διάστημα και μετά να τα ξαναπάρεις , δεν κάθισα να χάσω 17 κιλά για να τα ξαναπάρω

αλλά αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι θα πεινάσω, ούτε ότι έχω την πολυτέλεια να τρώω στα διαστήματα που θέλω όταν γυρνάω 23:00 σπίτι κάποιες φορές

απλά έχω διαπιστώσει ότι τα ωράρια είναι ψιλοαδιάφορα (όχι τελείως, αλλά ψιλό ιδανικά τα σαββατοκύριακα πχ ή και στις διακοπές ακόμα που δεν πήρα σε αντίθεση με πολλούς τρώω σε νορμάλ ωράρια ) για αυτό που θέλω να πετύχω εγώ και το οποίο μετριέται με εξετάσεις, δεν κάνω τα δικά μου και ο,τι γίνει, αφού άλλωστε μετά από υπόδειξη γιατρού έχασα, δεν είχα καμιά κάψα να γίνω αδύνατος, θέλω να βγάζω καλές εξετάσεις αυτό μόνο με νοιάζει

και αυτό δεν σημαίνει οτι δεν θα φάω, σημαίνει ότι δεν θα φάω πολύ και δεν θα φάω σκουπίδια, αλλά με άδειο στομάχι δεν μένω. αν έμενα δηλαδή ο κινδυνος να ξανακυλήσω θα ήταν τεράστιος και έτσι έχω δει να την πατάνε άτομα που πάνε σε διατροφολόγους, έχουν γρήγορα αποτελέσματα άμεσα (εγώ πάνω από ένα κιλό την εβδομάδα δεν έχασα ποτέ), αλλά δεν γίνεται να συνεχίσουν να ζουν έτσι.. εγώ μπορώ να συνεχίσω να ζω έτσι για πάντα.. αν πεινάσω το βράδυ θα φάω ένα βουνό μαρούλια ή μισό κιλό γιαούρτι, δεν γίνεται τίποτα
Άβαταρ μέλους
By markvag
red_monster έγραψε:
diplomat έγραψε:10-12ωρα βαράει και παίρνει ρεπό σπανιότερα κι απ' όταν σκοράρει ο Θρύλος.

Γι'αυτό άλλωστε ψήθηκε και με το IF, ούτως ή άλλως δεν προλάβαινε να τρώει για πολλές ώρες της ημέρας.

Ωραίος τρόπος να σκοτώσεις τον μεταβολισμό σου

mousatos έγραψε:και να πάθεις διάτρηση στομάχου

Το κάνω από παιδί, καθώς σπάνια έτρωγα / τρώω πρωινό και φυσικά δεν έχω ούτε είχα ποτέ κανένα πρόβλημα. :lol: Και ο μεταβολισμός μου δουλεύει ρολόι και το σύνολο από τον οισοφάγο μέχρι την ... έξοδο ( :innocent: :lol: ) δουλεύει άψογα από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Το έκανα πάντα, χωρίς λόγο, απλά έτσι ήμουν... Μάλιστα πίστευα πως ήταν και κακό... Τελευταία όμως είδα πως υπάρχουν και σοβαροί λόγοι που μπορεί και να είναι καλό...

Ένα διάστημα που έλεγα πως πρέπει να τρώω συχνά γεύματα, έβαλα (πολύ γρήγορα - δηλαδή σε κανένα χρόνο) 15 κιλά, όταν επέστρεψα στις γνώριμες συνήθειές μου, σε συνδυασμό με ένα κλικ μικρότερες μερίδες (πχ αν έτρωγα 2 φέτες χωμί πλέον έτρωγα μόνο μία, έβαζα ένα κλικ λιγότερο φαΐ στο πιάτο και συχνά, όχι πάντα όμως, τα βράδια αντί για φαγητό έτρωγα πχ 5-6 πορτοκάλια ή μήλα => σκας και δεν πεινάς, αλλά δεν παχαίνεις! :s_wink ), τα 13 κιλά έφυγαν για πλάκα, χωρίς να το καταλάβω σε 6 μήνες... Απλά εγώ τρώω στο διάστημα μεταξύ 5 το απόγευμα και 9-10 το βράδυ... το να κάνω πρωινό με την τσίμπλα στο μάτι, δεν παίζει! :lol:

BTW, εκτός και αν μιλάμε για extreme καταστάσεις στη γυμναστική (αν πχ κάνεις ποδήλατο 100χλμ τη μέρα) η χαλαρή γυμναστική, αν και πολύ καλή για την υγεία μας γενικά, ΔΕΝ βοηθάει στην απώλεια βάρους (μιας και τις έξτρα θερμίδες που καίμε, τις κερδίζει το σώμα μας από τις θερμίδες που καίει ούτως ή άλλως απλά και μόνο για να είμαστε ζωντανοί), ο μόνος τρόπος είναι να τρώμε λιγότερο απ' όσο καίμε. Το πότε θα φάμε και το αν θα φάμε 1 γεύμα ή 101 γεύματα έχει μεν τη σημασία του, αλλά όχι ιδιαίτερη... :s_wink
Άβαταρ μέλους
By red_monster
QsisVTS έγραψε:@red

το θέμα είναι να παραμείνεις "σε διατροφή" για πάντα, όχι να στερηθείς για κάποιο διάστημα και μετά να τα ξαναπάρεις , δεν κάθισα να χάσω 17 κιλά για να τα ξαναπάρω

αλλά αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι θα πεινάσω, ούτε ότι έχω την πολυτέλεια να τρώω στα διαστήματα που θέλω όταν γυρνάω 23:00 σπίτι κάποιες φορές

απλά έχω διαπιστώσει ότι τα ωράρια είναι ψιλοαδιάφορα (όχι τελείως, αλλά ψιλό ιδανικά τα σαββατοκύριακα πχ ή και στις διακοπές ακόμα που δεν πήρα σε αντίθεση με πολλούς τρώω σε νορμάλ ωράρια ) για αυτό που θέλω να πετύχω εγώ και το οποίο μετριέται με εξετάσεις, δεν κάνω τα δικά μου και ο,τι γίνει, αφού άλλωστε μετά από υπόδειξη γιατρού έχασα, δεν είχα καμιά κάψα να γίνω αδύνατος, θέλω να βγάζω καλές εξετάσεις αυτό μόνο με νοιάζει

και αυτό δεν σημαίνει οτι δεν θα φάω, σημαίνει ότι δεν θα φάω πολύ και δεν θα φάω σκουπίδια, αλλά με άδειο στομάχι δεν μένω. αν έμενα δηλαδή ο κινδυνος να ξανακυλήσω θα ήταν τεράστιος και έτσι έχω δει να την πατάνε άτομα που πάνε σε διατροφολόγους, έχουν γρήγορα αποτελέσματα άμεσα, αλλά δεν γίνεται να συνεχίσουν να ζουν έτσι.. εγώ μπορώ να συνεχίσω να ζω έτσι για πάντα.. αν πεινάσω το βράδυ θα φάω ένα βουνό μαρούλια ή μισό κιλό γιαούρτι, δεν γίνεται τίποτα

+1 σε όλα

Όλη μέρα πείνα και υποτονικότητα και στις 16:00 (αν έχεις την πολυτέλεια να γυρίζεις σπίτι τόσο νωρίς) ένα βουνό τηγανητά, κορεσμένα λιπαρά και σάκχαρα :s_whiteflag

Μετά δεν σας πιάνει υπνηλία ?
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#553764 έχει μήνες να με πιάσει υπνηλία μετά το φαγητό, πρώτα από όλα σταμάτησα να γεμιζω το στομάχι μου πάνω από 70% και να συνδυάζω περίεργα πράγματα που βαραίνουν (πχ μουσακάς, παστίτσιο, μακαρόνια με κιμά και όλα τα τηγανιτά τέλος και αν χρειαστεί να τα φάω θα φάω το 1/3 αυτού που έτρωγα πριν αν και τα αποφεύγω)

σχεδόν κάθε φορά μετά το φαί θα μπορούσα να κάνω κάτι σωματικά απαιτητικό πλέον (δεν το επιδιώκω βεβαίως)

επίσης βοηθάει που παίρνω πραγματάκια να τσιμπάω στη δουλειά και έκοψα τους φούρνους ή τα delivery, αν ξεκινήσω από το πρωί καλά μετά με πάει όλη η μέρα καλά, το βραδινό μου θα είναι τσιμπολόγημα

επίσης έχω ξεκινήσει και κίνηση ματ τον τελευταίο μήνα, ατμομάγειρας :shifty: σωτήρια λύση για ψαράκια και λαχανικά ειδικά , επίσης είναι πολύ βολικός και για αυγά σε σχέση με το απλό βράσιμο , εξαλείφω και τα τελευταία μαγειρεμένα λάδια μου
Άβαταρ μέλους
By gianik
QsisVTS έγραψε:έχει μήνες να με πιάσει υπνηλία μετά το φαγητό, πρώτα από όλα σταμάτησα να γεμιζω το στομάχι μου πάνω από 70% και να συνδυάζω περίεργα πράγματα που βαραίνουν (πχ μουσακάς, παστίτσιο, μακαρόνια με κιμά και όλα τα τηγανιτά τέλος και αν χρειαστεί να τα φάω θα φάω το 1/3 αυτού που έτρωγα πριν αν και τα αποφεύγω)

σχεδόν κάθε φορά μετά το φαί θα μπορούσα να κάνω κάτι σωματικά απαιτητικό πλέον (δεν το επιδιώκω βεβαίως)

επίσης βοηθάει που παίρνω πραγματάκια να τσιμπάω στη δουλειά και έκοψα τους φούρνους ή τα delivery, αν ξεκινήσω από το πρωί καλά μετά με πάει όλη η μέρα καλά, το βραδινό μου θα είναι τσιμπολόγημα

επίσης έχω ξεκινήσει και κίνηση ματ τον τελευταίο μήνα, ατμομάγειρας :shifty: σωτήρια λύση για ψαράκια και λαχανικά ειδικά , επίσης είναι πολύ βολικός και για αυγά σε σχέση με το απλό βράσιμο , εξαλείφω και τα τελευταία μαγειρεμένα λάδια μου

:s_sad
που ειναι ο Qsis που ήξερα;;;; :s_dunno
σε έχει στρώσει μωρή κουφάλα η Qsαινα , θέλει να σε πάει φέτες στην εκκλησιά..... :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#553770 :vava:

αυτή είπαμε το παίζει αδιάφορη, αλλά από την άλλη οι μείον 17 πόνδοι στη μέση (γιατί από κει τα έχασα κυριως, κιλό και εκατοστό) μάλλον δεν τη χαλάνε :shifty:

diplomat έγραψε:Ο ατμομάγειρας είναι :inlove: .

ο ατμομάγειρας είναι ωραίος στα ψάρια, μου αρέσει (on topic) που κρατάνε το ζουμάκι τους

έχω αρχίσει και παίζω με λαδόκολες κάτι σολωμούς και γίνεται φασούλα

επίσης και λαχανικά διατηρούν πολλή από τη γεύση τους που διαφορετικά χάνουν στο βράσιμο, αλλά έχω πολλά να μάθω ακόμα

τελοσπάντων είναι χρήσιμο εργαλειο αν θες να κάνεις δουλίτσα, με το ρύζι δεν το έχω βρει ακόμα πώς να το κάνω σωστά, αλλά θα μάθω στο τέλος

επίσης μου αρέσει (πάλι on topic) που δεν έχει να μαζεύεις πολύ χάλι και μπίχλα μετά όπως με το κανονικό μαγείρεμα, όπου όταν το επιχειρώ κάνω την κουζίνα χάλια. έχει και ένα πλαστικό ακριβώς πάνω από την αντίσταση να μην πέφτουν πράγματα εκεί μέσα και πρακτικά βγάζω μερικά πλασικά και τα βάζω στο πλυντήριο
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 04 Δεκ 2018, 11:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά