Επίσης, για πολλοστή φορά τα συγχαρητήρια μου για το εύρος των εγκυκλοπαιδικών σου γνώσεων.
Πραγματικά το κρασάκι μαζί σου δεν θα τελειώνει ποτέ...
bebes έγραψε:Πραγματικά το κρασάκι μαζί σου δεν θα τελειώνει ποτέ...
bebes έγραψε:Ειλικρινά με άγχωσες τώρα![]()
Δεν χρειάζεται άγχος. Αφενός οι πιθανότητες είναι απειροελάχιστες και αφετέρου κάποια ιδιαιτέρως επικίνδυνα (πχ έκρηξη ακτινών Γάμμα - GRB) θα μας έρθουν με την ταχύτητα του φωτός, άρα θα τα καταλάβουμε μόνο όταν μας σκοτώσουν...
kubiak έγραψε:Ενδιαφερον και διαρκες ερωτημα...
Για εμενα παντως η πιο πιθανη εξηγηση για οντοτητες που θα μπορουσαμε να αντιληφθουμε ειναι η "7"...
Και το "ολοι" σε αστρονομικα μεγεθη χωρου ειναι κατι παρα, μα παρα, μα παρα, πολυ μικρο...

markvag έγραψε:Κι εγώ κλίνω προς αυτό, συν το ότι χρονικά πρέπει να συμπέσουν οι δύο πολιτισμοί, κάτι που μου φαίνεται εξαιρετικά απίθανο. Αλλά φυσικά ΟΛΑ αυτά είναι εικασίες. Δεν μπορούμε να απαντήσουμε τίποτα.Απάντηση οριστική δεν μπορεί να υπάρχει. Στατιστική και πιθανότητες μόνο...
markvag έγραψε:Δ) Ακόμα και κινούμενοι με την απελπιστικά αργή ταχύτητα που θα μπορούσαμε θεωρητικά να φτάσουμε χρησιμοποιώντας θεωρητικές ακόμα μορφές ώσης (πυρηνικές εκρήξεις ή ηλιακά πανιά), δηλαδή κάπου 5-20% της ταχύτητας του φωτός (θυμίζω πως ο γαλαξίας μας έχει διάμετρο περίπου 100 χιλιάδες έτη φωτός, δηλαδή το φως χρειάζεται 100 χιλιάδες χρόνια για να ταξιδέψει από τη μία άκρη στην άλλη), ένας προηγμένος τεχνολογικά πολιτισμός (πχ στο επίπεδο που θα φτάσουμε εμείς σε 1-2 αιώνες, αν δεν αυτοκαταστραφούμε) θα μπορούσε να εξερευνήσει, πιθανώς και να εποικίσει όλο τον γαλαξία σε ένα διάστημα μεταξύ 5 και 50 εκ. ετών. Τεράστιο με τα ανθρώπινα δεδομένα, απειροελάχιστο με γεωλογικά ή κοσμολογικά δεδομένα όμως.
Για τα άλλα δυο στάδια έχει η....κοσμική οντότητα (βλ. πιο κάτω)

markvag έγραψε:Ο οποίος είναι απλά κορυφή σε science and futurism!
kubiak έγραψε:markvag έγραψε:Κι εγώ κλίνω προς αυτό, συν το ότι χρονικά πρέπει να συμπέσουν οι δύο πολιτισμοί, κάτι που μου φαίνεται εξαιρετικά απίθανο. Αλλά φυσικά ΟΛΑ αυτά είναι εικασίες. Δεν μπορούμε να απαντήσουμε τίποτα.Απάντηση οριστική δεν μπορεί να υπάρχει. Στατιστική και πιθανότητες μόνο...
Οπότε, ναι... μέχρι να έρθει ο ΕΤ (ή να πάμε εμείς), μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε, αλλά, όσο αυξάνονται οι δυνατότητες των οργάνων που έχουμε και όσο περισσότερα δεδομένα συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε, τόσο πιο βέβαιοι μπορούμε να είμαστε.
pierce21 έγραψε:Θα σταθώ πάνω σε αυτό, και θα αναφέρω την κλίμακα Kardashev. https://en.wikipedia.org/wiki/Kardashev_scale
................................
Β) Αυτόν που κουμαντάρει το αστέρι του και μπορεί να εποικίσει το αστρικό του σύστημα
Όταν βγήκαν οι πρώτες παρατηρήσεις, κάποιοι αστρονόμοι συνειδητοποίησαν πως υπάρχει ένα μικρό ενδεχόμενο οι εντελώς ασυνήθιστες διακυμάνσεις στη φωτεινότητά του να οφείλονται σε μεγα-κατασκευές εξωγήινων πολιτισμών (Σφαίρες Dyson). Το σκεπτικό είναι πως ένας προηγμένος πολιτισμός θα μπορούσε να εσωκλείσει το αστέρι του με μία τεράστια κατασκευή, προκειμένου να εκμεταλλεύεται το σύνολο της ενέργειας που αυτό παράγει, αντί για ένα απειροελάχιστο κλάσμα που κάνουμε εμείς (και φυσικά να δημιουργήσει έναν χώρο που θα μπορούσε να ζήσει, με έκταση απείρως μεγαλύτερη από οποιονδήποτε πλανήτη). Εν τέλει φυσικά (και δυστυχώς
λέω εγώ) δεν είναι παρά ένα ασυνήθιστα μεγάλο νέφος σκόνης, που απλά το πετύχαμε σχεδόν αμέσως μόλις δημιουργήθηκε (πιθανώς κάποια σύγκρους πλανητών ή κάτι άλλο)...
pierce21 έγραψε:Διαβάζοντας το link από τη wiki, θα δεί ότι κάποιοι την πήγαν και παραπάνω μιλώντας για πολιτισμούς επιπέδου 4-5 όπου μπορούν να ελέγχουν την σκοτεινή ύλη να αλλάζει γαλαξίες κλπ. Οντότητες ικανές να δημιουργούν οι ίδιες πολιτισμό (πχ εμάς) και οι πράξεις τους , επειδή είναι άκρως εκτός του γνωσιακού μας επιπέδου, να τους κατατάσσουμε ως...Θεούς![]()

pierce21 έγραψε:Όπως και να έχει, εξαιρετική παρουσίαση markvag.
mousatos έγραψε:markvag έγραψε:Ο οποίος είναι απλά κορυφή σε science and futurism!
Ο οποίος καταλήγει στο συμπέρασμα πως όταν μπουν όλα τα φίλτρα με τις προϋποθέσεις εμφάνισης ζωής ,εξέλιξης και νοημοσύνης , μέγεθος και ηλικία ήλιου , απόστασης ηλιακού συστήματος από το κέντρο του Γαλαξία κτλ, ΙΣΩΣ υπάρχει ένα πλανήτης σαν τον δικό μας σε κάθε Γαλαξία.
Α και ο ήλιος όσο γερνάει εκπέμπει περισσότερη θερμότητα. Σε 1 δις χρόνια θα μας έχει ήδη ψήσει , δε χρειάζεται να γίνει σούπερ νόβα για να συμβεί το μοιραίο. Επίσης λέει οτι η ζωή εμφανίστηκε πριν 4,5 με 3,7 δις χρόνια . Αν χρειαζόταν ένα επιπλέον δις για να φτάσει στο σημείο που είμαστε σήμερα , ο πλανήτης θα είχε ήδη ψηθεί.
), έως και ανύπαρκτο... Από την άλλη, είμαι σχεδόν βέβαιος πως θα βρούμε κάποιες αποδείξεις για ύπαρξη ζωής εκτός γης σχετικά σύντομα, πιθανώς και στο ηλιακό μας σύστημα.

markvag έγραψε:<>Πχ, αν ένας πλανήτης έχει ελεύθερο οξυγόνο στην ατμόσφαιρά του, αυτό είναι ισχυρή ένδειξη για ζωή<>Όπως την αντιλαμβανόμαστε, τη γνωρίζουμε ή την ορίζουμε... Όσον αφορά εμένα δεν είναι απαραίτητο, ή μάλλον, όσον αφορά την ύπαρξη ζωής σε άλλο πλανήτη, πολλά πράγματα από αυτά που θεωρούμε απαραίτητα μπορεί απλά να μην είναι...
kubiak έγραψε:markvag έγραψε:<>Πχ, αν ένας πλανήτης έχει ελεύθερο οξυγόνο στην ατμόσφαιρά του, αυτό είναι ισχυρή ένδειξη για ζωή<>Όπως την αντιλαμβανόμαστε, τη γνωρίζουμε ή την ορίζουμε... Όσον αφορά εμένα δεν είναι απαραίτητο, ή μάλλον, όσον αφορά την ύπαρξη ζωής σε άλλο πλανήτη, πολλά πράγματα από αυτά που θεωρούμε απαραίτητα μπορεί απλά να μην είναι...
kubiak έγραψε:"Μπορεί" όμως και αυτό τα απαντάει όλα, εικασίες ντυμένες όπως να'ναι, μπορεί να κάνει και ένας πιγκουίνος στην Ανταρκτική...
Καλά, όχι ακριβώς, είναι αυτό που στα αγγλικά λέγεται informed guess (και στα Ελληνικά μου διαφεύγει, αν υπάρχει
γμτχμ με τη μνήμη μου ώρες ώρες), αλλά είναι όντως απλές υποθέσεις.

) και στα 31 του ήταν ήδη υποστράτηγος στον αυτοκρατορικό στρατό (είμαι σίγουρος πως το ότι ήταν ανίψι του αυτοκράτορα δεν έπαιξε κανέναν ρόλο
). Ήδη όμως η ζωή του είχε αλλάξει δραματικά.

Και μάλιστα, στο καφέ μπροστά στο οποίο σταμάτησε είχε μόλις κάτσει εντελώς συμπτωματικά και είχε παραγγείλει ένα σάντουιτς να φάει ο τέταρτος της δολοφονικής συμμορίας, ένας 19χρονος Σέρβος ονόματι Γαβρίλο Πρίντσιπ! Και εκεί που παίδευε το σάντουίτς του απογοητευμένος ακούει μία φασαρία και βλέπει (παντελώς έκπληκτος) το αυτοκίνητο του αρχιδούκα να προσπαθεί να κάνει αναστροφή. Δεν είχε παρά να σηκώσει το όπλο του!
Σκοτώνοντας τον αρχιδούκα, οι Σέρβοι εθνικιστές δολοφόνησαν (εν αγνοία τους) τον μεγαλύτερο υποστηρικτή των αιτημάτων τους! Και οδήγησαν τη χώρα που τόσο αγαπούσαν (τη Σερβία) στο χείλος της καταστροφής!

), όσο και για την ίδια τη δολοφονία, που ήταν τόσο προχειροδουλειά, που μπόρεσε να πραγματοποιηθεί μόνο και μόνο εξαιτίας του απίστευτο ερασιτεχνισμού της άλλης μεριάς!

markvag έγραψε:καθώς πιθανότατα δεν θα είχε γίνει ο Α Παγκόσμιος Πόλεμος
Δεν καταργώ το έργο της αδράνειας. Καταργώ την ανε[…]
Η πρώτη είναι :lipsealed: :inlove: Ζούν ανάμεσ[…]
https://i.postimg.cc/dQ2ksQfX/IMG-202[…]
Μπορεί να μην ενδιαφέρει κάποιους θεατές Αλλά αν […]
Όλοι κάνανε standing start και ο Μαξ έκανε rollin[…]