Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#551197 Έχει πολλά κουτάκια σε όλη την πόλη στους σταθμούς μετρό και άλλα κομβικά σημεία, ειδικές θυρίδες που ρίχνεις ότι βρεις.
Κάθε μέρα υπάρχει δημοτική υπηρεσία που τα αδειάζει, τα ταξινομεί, περιγράφει και ποστάρει στο site, πότε και που βρέθηκε το κάθε τί.
Εσύ ειτε ψάχνεις ειτε δηλώνεις απώλεια και στο κάνουν match.Το εντυπωσιακό είναι να βλέπεις κάθε μέρα τη λίστα να μεγαλώνει με αντικείμενα στην περιοχή σου πχ. Εντάξει και εγώ αν έβρισκα κάτι, αν είναι τόσο εύκολο να το δηλώσω δε βλέπω για ποιό λόγο να μην γύριζα το οτιδήποτε. Στην αστυνομία που πήγα το απόγευμα που κατάλαβα την απώλεια, μου δώσανε το link και μου λένε, θα το βρεις μην ανησυχείς...Που σημαίνει ότι μάλλον έχουν πολύ καλό rate εύρεσης.
Άβαταρ μέλους
By elteo
KiloMeater έγραψε:Έχει πολλά κουτάκια σε όλη την πόλη στους σταθμούς μετρό και άλλα κομβικά σημεία, ειδικές θυρίδες που ρίχνεις ότι βρεις.
Κάθε μέρα υπάρχει δημοτική υπηρεσία που τα αδειάζει, τα ταξινομεί, περιγράφει και ποστάρει στο site, πότε και που βρέθηκε το κάθε τί.
Εσύ ειτε ψάχνεις ειτε δηλώνεις απώλεια και στο κάνουν match.Το εντυπωσιακό είναι να βλέπεις κάθε μέρα τη λίστα να μεγαλώνει με αντικείμενα στην περιοχή σου πχ. Εντάξει και εγώ αν έβρισκα κάτι, αν είναι τόσο εύκολο να το δηλώσω δε βλέπω για ποιό λόγο να μην γύριζα το οτιδήποτε. Στην αστυνομία που πήγα το απόγευμα που κατάλαβα την απώλεια, μου δώσανε το link και μου λένε, θα το βρεις μην ανησυχείς...Που σημαίνει ότι μάλλον έχουν πολύ καλό rate εύρεσης.

Μέσα πέσανε! :lol:
Άβαταρ μέλους
By Andreasdik
KiloMeater έγραψε:Κάθε μέρα υπάρχει δημοτική υπηρεσία που τα αδειάζει, τα ταξινομεί, περιγράφει και ποστάρει στο site, πότε και που βρέθηκε το κάθε τί.
Εσύ ειτε ψάχνεις ειτε δηλώνεις απώλεια και στο κάνουν match.Το εντυπωσιακό είναι να βλέπεις κάθε μέρα τη λίστα να μεγαλώνει με αντικείμενα στην περιοχή σου πχ..

Και πως αποδεικνύεις ότι κάτι που έχει η λίστα είναι δικό σου;;
Αν κατάλαβα καλά μπορείς να δεις εκ των προτέρων τι αντικείμενα έχει η λίστα.
Είναι απλά μια γενική περιγραφή;;
Πχ βρέθηκε ένα μπουφάν και εσύ περιγράφεις τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του δικού σου για να δουν αν ταυτίζεται;;
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#551218 Ενδιαφερον! Δεν το ηξερα αυτο το συστημα...

Ενας φιλος ταξιτζης ολο και κατι ξεχασμενο βρισκει. Μια φορα ειχε παει να επιστρεψει κατι και εφαγε 2 ωρες στο τμημα. Αναμονη να ερθει ο αρμοδιος, μετα γραφειοκρατια και γενικα πιο πολυ ειχε την αισθηση οτι εκανε κατι κακο με τις τοσες ερωτησεις που του κανανε, παρα οτι εκτιμηθηκε η καλη του πραξη.

Δεν ξερω αν επεσε σε κανενα περιεργο οργανο ή αν γενικα ετσι παιζει η φαση, αλλα την επομενη φορα που βρηκε κατι απλα το πηγε στην εταιρια ραδιοταξι και σκεφτηκε "λογικα θα το ψαξει και θα το βρει ο πελατης".
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
mirage έγραψε:O kilo ειναι στη Βιέννη.

lol δεν το ηξερα, καλα που το ειπες. Για αυτο μου φανηκε τοσο εκτος Ελληνικης πραγματικοτητας αυτο που διαβασα! Σε καμια 30αρια χρονια μπορει να εφαρμοστει και σε μας κατι τετοιο. Μεχρι τοτε θα βρισκουμε κατι και θα σκεφτομαστε "ασε μη μπλεξω τωρα" :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By citastak
George_Prix έγραψε:Ενδιαφερον! Δεν το ηξερα αυτο το συστημα...

Ενας φιλος ταξιτζης ολο και κατι ξεχασμενο βρισκει. Μια φορα ειχε παει να επιστρεψει κατι και εφαγε 2 ωρες στο τμημα. Αναμονη να ερθει ο αρμοδιος, μετα γραφειοκρατια και γενικα πιο πολυ ειχε την αισθηση οτι εκανε κατι κακο με τις τοσες ερωτησεις που του κανανε, παρα οτι εκτιμηθηκε η καλη του πραξη.

Δεν ξερω αν επεσε σε κανενα περιεργο οργανο ή αν γενικα ετσι παιζει η φαση, αλλα την επομενη φορα που βρηκε κατι απλα το πηγε στην εταιρια ραδιοταξι και σκεφτηκε "λογικα θα το ψαξει και θα το βρει ο πελατης".

Ακόμα κλαίω εκείνο το σάκο που ξεχασα στο ταξί που πήρα από το αεροδρόμιο το 2004 που είχε μέσα καινούρια γυαλιά μυωπίας, ρούχα και καινούρια παππούτσια... Πήγα στο Lost and found του αεροδρομίου μπας και, αλλά....
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
citastak έγραψε:
George_Prix έγραψε:Ενδιαφερον! Δεν το ηξερα αυτο το συστημα...

Ακόμα κλαίω εκείνο το σάκο που ξεχασα στο ταξί που πήρα από το αεροδρόμιο το 2004 που είχε μέσα καινούρια γυαλιά μυωπίας, ρούχα και καινούρια παππούτσια... Πήγα στο Lost and found του αεροδρομίου μπας και, αλλά....

Ειναι και σε τι ανθρωπο θα πεσεις φυσικα, αλλα σε γενικες γραμμες οταν χανεις κατι σε ταξι καλη τακτικη ειναι να παρεις μερικες εταιριες ραδιοταξι τηλεφωνο και να το αναφερεις οσο γρηγοροτερα γινεται. Με τη μια το λενε στον ασυρματο, το ακουνε ολοι οι ταξιτζηδες και αν καποιος το εχει βρει μπορει και να το πει αν ειναι καλος ανθρωπος...
Άβαταρ μέλους
By cosneo
citastak έγραψε:Ακόμα κλαίω εκείνο το σάκο που ξεχασα στο ταξί που πήρα από το αεροδρόμιο το 2004 που είχε μέσα καινούρια γυαλιά μυωπίας, ρούχα και καινούρια παππούτσια... Πήγα στο Lost and found του αεροδρομίου μπας και, αλλά....

Εδώ πάνω τα ξεχασμένα σε ταξί πλην μετρητών καταλήγουν στον συνεταιρισμο των ταξί. Έχουν εδώ και χρόνια τέτοια οδηγία. Ειδοποιουν αρχικά με τον ασύρματο για το ξεχασμένο αντικείμενο δίνοντας το δρομολόγιο τους, ιδίως τον τελικό προορισμό και πιθανή περιγραφή του πελάτη και στην πρώτη ευκαιρία, λήξη βαρδιας κλπ το αφήνουν.
Αρκετός κόσμος επικοινωνεί με τον συνεταιρισμο και βρίσκει τα αντικείμενα του. Πορτοφόλια με κάρτες ή μετρητά προτείνεται για καλυτερα να τα πηγαίνουν απευθείας σε πλησιεστερο αστυνομικό τμήμα αν και προτιμότερο να τα αφήνουν και αυτά στον συνεταιρισμο για να μην χάνουν τον χρόνο τους.
Οπότε δεν υπήρχε καμία περίπτωση να υπάρχει στο Lost and found του αεροδρομίου, του ΟΣΕ ή του ΚΤΕΛ κλπ.
Άβαταρ μέλους
By citastak
#551258 Μπα ήταν ιδιάζουσα περίπτωση.
Μπήκα στο αεροδρόμιο και ζήτησα να πάω Παλλήνη. Ο οδηγός αρχιζε να βρίζει την παναγία του σε όλη τη διαδρομή που του έτυχα εγώ. Αρχίσαμε να λογοφέρουμε και του ζήτησα να παμε στο Α.Τ Παλλήνης αν είχε θέμα. Συνεχίσαμε να τσακωνόμαστε και έφτασα με ένα συκώτι 4 νούμερα μεγαλύτερα στην Παλλήνη, από όπου βγήκα αφήνοντας μέσα τη μια από τις δύο τσάντες.
Άβαταρ μέλους
By elteo
citastak έγραψε:Μπα ήταν ιδιάζουσα περίπτωση.
Μπήκα στο αεροδρόμιο και ζήτησα να πάω Παλλήνη. Ο οδηγός αρχιζε να βρίζει την παναγία του σε όλη τη διαδρομή που του έτυχα εγώ. Αρχίσαμε να λογοφέρουμε και του ζήτησα να παμε στο Α.Τ Παλλήνης αν είχε θέμα. Συνεχίσαμε να τσακωνόμαστε και έφτασα με ένα συκώτι 4 νούμερα μεγαλύτερα στην Παλλήνη, από όπου βγήκα αφήνοντας μέσα τη μια από τις δύο τσάντες.

Μου έχει τύχει και μένα τέτοιος ταρίφας. Μάλιστα μου έλεγε ευθαρσώς ότι αν έπαιρνε τουρίστες θα έβγαζε ένα 100ρικο τη διαδρομή. :s_shout Προσωπικά τον γείωσα. Χτυπιόνταν στο τιμόνι και εγώ γελούσα. :s_sarcastic
Άβαταρ μέλους
By cosneo
#551264 Να μην σου ξανατύχει!
Παρολ' αυτά όσο και καρα-αρχι-παλιο-μαλακας να είναι (που είναι) θα την άφηνε στα γραφεία του ΣΑΤΑ ή στην εταιρία ραδιοταξι που ανήκει.
Τώρα με τις αποδείξεις των ταμειακων υπάρχει και η δυνατότητα απευθείας επικοινωνίας με τον οδηγό. Αν δίνουν βέβαια...
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
#551274 Αεροδρόμιο Φρανκφούρτης είχε χάσει μια φίλη μια τσαντα, αφαιρέθηκε γιατι κάτι χάζευε (γυναίκες) την παραλαμβάνω ερχόμαστε στο σπίτι, συνειδητοποιεί ότι ξέχασε μια τσάντα της, αρχίζει κάτι γκρίνιες μου πρηξε τα συκώτια :rant: , της λέω αν εισαι τυχερη θα το βρουμε στο Lost and Found, πήγαμε και φυσικά το βρήκαμε :lol: , φυσικά δεν της ξαναείπα να έρθει :iconcool: .
Μετά από μήνες φίλος μου λέει να πάμε αςροδρόμιο γιατί τα απωλεσθέντα που είναι καιρό στα αζήτητα τα βγαζουν σε πλειστηριασμό. Πήρα ωραίο σακ βουαγιάζ στα 6€ :lol: