Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Silberpfeil
#547509
popolaros έγραψε:γιατι θα πρεπει η ερτ σωνει και καλα να συναγωνιζεται σε τηλεθεαση τα ιδιωτικα καναλια;
και πως ΟΡΙΖΕΤΑΙ το " πανακριβη " ;;;;



δεν εχεις καταλαβει οτι ζουμε σε μια χωρα οπου κυριαρχει η σαπιλα; δεν εχεις καταλαβει οτι εχει χαθει η ποιοτητα στο ειναι μας; εσυ προσωπικα βλεπεις κοσμο γυρω σου που να ψαχνεται γενικα; παπαρια θα σου απαντησω.... οσα ερθουν και οσα πανε.

προχθες ειδα ενα φανταστικο ντοκιμαντερ στην ετ3 για ανθρωπους πειραματοζωα των φαρμακευτικων εταιριων. ενα ιδιωτικο καναλι δεν θα το εβαζε ποτε να παιξει. ποσος κοσμος το ειδε; ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ. προφανως το voice / nomads/ models και τα διαφορα αλλα σιχαματα της τηλεορασης ειναι πιο σημαντικα.


Πώς ορίζεται το πανάκριβη; Ένα παράδειγμα: https://www.protothema.gr/greece/articl ... o-ti-real/

Ευχάριστο ότι είδατε κάτι που σας άρεσε στην ΕΡΤ. Το πρόβλημα προκύπτει από το γιατί να θεωρείται απαραίτητα αυτό καλύτερο από το nomads για κάθε άτομο ξεχωριστά και το ακόμη πιο σημαντικό, γιατί για κάποιον που αυτό δεν είναι αξιόλογο ντοκιμαντέρ, αυτός να πρέπει να το πληρώσει.

Τα νούμερα δείχνουν ότι η ΕΡΤ, με έναν γιγάντιο προϋπολογισμό, δεν παράγει.
Ή μήπως παράγει; Φυσικά και παράγει. Rent-Seeking ονομάζεται.

< 4A >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#547510 Η απάντηση είναι πως η ΕΡΤ και η κάθε κρατική τηλεόραση δεν πρέπει να μπαίνει σε ανταγωνισμό με το Nomads. Δεν είναι αυτός ο λόγος ύπαρξης.
Για τον ίδιο λόγο που η Λυρική δεν μπαίνει στον ίδιο κουβά με τις παραστάσεις του Σεφερλή.
Είμαι βέβαιος πως οι τελευταίες είναι κερδοφόρες και τις βλέπουν πολλοί περισσότεροι.
Από την άλλη, η σημερινή ΕΡΤ κάθε άλλο παρά σωστά δουλεύει και αυτό πρέπει να αλλάξει. Αλλά επιμένω πως η σύγκριση με το MEGA ( που έκλεισε με χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων...) και εκπομπές τύπου Nomads είναι άκυρη.
Άβαταρ μέλους
By pro
#547515 Στην μελέτη που έγινε πρόσφατα για λογαριασμό της κυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ, υπηρξε το συμπερασμα ότι πρεπει να υπαρχουν 4 κανάλια, γιατι η διαφημιστική πίτα είναι 200εκ και καθε κανάλι χρειάζεται 50εκ μπατζετ.

Τα εσοδα της ΕΡΤ μεσω ΔΕΗ ξεπερνούν τα 180εκ.

Συνεπως, το πανάκριβη δικαιολογείται πλήρως.

Edit: εκτός αν θεωρούμε ότι το ντοκιμαντέρ για τις φαρμακευτικές κοστίζει 3-4εκ.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#547522 Το πανάκριβη δεν το σχολίασα πάντως. Κι εγώ θεωρώ πως για αυτά τα λεφτά, θα έπρεπε να είχαμε καλύτερο προϊόν.
Αλλά όχι Nomads προφανώς.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#547524 Η ΕΡΤ, ως κρατικό κανάλι και με σταθερά, σίγουρα και από ανεξάρτητη πηγή έσοδα, θα πρέπει να λειτουργεί ως α) ένα αξιόπιστο και ουδέτερο μέσο ενημέρωσης και β) ως ένα μέσο προβολής και ενθάρρυνσης του πολιτισμού.

Στο α προφανώς και αποτυγχάνει παταγωδώς, στο β έχω την εντύπωση πως τα πάει καλύτερα, όχι πως δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για βελτίωση.

Όπως ειπώθηκε, δεν περιμένουμε από τη λυρική ή το εθνικό θέατρο να είναι κερδοφόρα ή να έχουν κάθε μέρα παραστάσεις sold out, αντίστοιχα και η ΕΡΤ σε ότι αφορά τον πολιτιστικό της ρόλο δεν μπαίνει και δεν έχει κανένα νόημα να μπει σε καμία σύγκριση με τα σκουπίδια που παίζουν άλλα κανάλια.

Να συζητήσουμε πως θα μπορούσε να κάνει τη δουλειά της με λιγότερα λεφτά, ΟΚ, δεκτό, προσωπικά δεν έχω τη γνώση για να μιλήσω, έχω την δυνατή εντύπωση βέβαια πως υπάρχει πολύ μεγάλο περιθώριο για οικονομία, χωρίς να επηρεαστεί η ποιότητα.


Τέλος, επειδή αναφέρθηκαν τα ιδιωτικά κανάλια, που είναι υποτίθεται πιο οικονομικά και δεν μας επιβαρύνουν, θα το θέσω σε δύο διαστάσεις. Η πρώτη είναι πως σαφέστατα η παραγωγή σκουπιδιών επιβαρύνει την κοινωνία πολλαπλώς, όπως επίσης και η παρουσίαση ειδήσεων με μονομερή τρόπο που δημιουργεί λάθος εντυπώσεις. Ξαναλέω εδώ πως σε αυτό και η ΕΡΤ είναι άθλια. Και το κόστος αυτής της κατάστασης στην κοινωνία μας είναι απλά τεράστιο, από το τι ζητούν οι πολίτες από τους πολιτικούς που εκλέγουν (και πως τους ελέγχουν), μέχρι το πως συμπεριφερόμαστε μεταξύ μας στην καθημερινότητά μας. Η δεύτερη διάσταση είναι πως τα κανάλια στην Ελλάδα λειτουργούν συχνά με τεράστιες ζημιές και όταν ζορίσουν τα πράγματα καταρρέουν (πχ Αλτερ, Μέγκα), με δάνεια που πάρθηκαν με "αδιαφανείς" τρόπους (για να το θέσω ευγενικά) με τεράστιες σπατάλες, με υπέρογκες αμοιβές διαφόρων παπαγάλων, χρήματα που εξαφανίζονται σε off shore, ή που χρησιμοποιούνται για αγορά πολιτικής επιρροής, κτλ. Και όταν έρχεται η ώρα του ταμείου, όπως ήρθε στο Μέγκα, το κόστος όλων αυτών των κλοπών έρχεται να επιβαρύνει τις ήδη κόκκινες τράπεζες και μετά τα ίδια τα κανάλια μας λένε πόσο απαραίτητη είναι μία ακόμα διάσωσή τους με τα δικά μας λεφτά. Δηλαδή τα απλήρωτα θαλασσοδάνεια του Μέγκα, πάλι εμείς τα πληρώνουμε, μην απατάστε.

Οπότε, ναι, πιθανώς να υπάρχουν σπατάλες στην ΕΡΤ, σίγουρα το ενημερωτικό της έργο πάσχει θεαματικά, αλλά αντίστοιχες αδυναμίες υπάρχουν και στα ιδιωτικά κανάλια και φυσικά και αυτές τις πληρώνουμε όλοι μας ποικιλοτρόπως. Θα ήθελα να φτιάξει η ΕΡΤ ΧΘΕΣ, αλλά ακόμα περισσότερο θα ήθελα να φτιάξουν τα ιδιωτικά κανάλια, που θεωρητικά είναι και πιο εύκολο. Θα ήθελα να μπορώ να ανοίξω την τηλεόραση και να δω μία αντικειμενική ματιά στο τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο και να απολαύσω ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα. Κάποτε πχ επιθεώρηση έκαναν ο Ψαθάς και ο Τσιφόρος, σήμερα κάνει ο Σεφερλής :vava: :tomato: , δεν είναι απαραίτητο το ποιοτικό να είναι και βαρετό ή το διασκεδαστικό να είναι και ηλίθιο...

Για όλους αυτούς τους λόγους σταμάτησα να βλέπω τηλεόραση εδώ και 8-9 χρόνια...
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#547530 Για το ειδησεογραφικο κομματι, ειναι προφανες οτι πρεπει να ειναι ανεξαρτητη και ουδετερη, τηρωντας με ευλαβια τις αρχες της ειδησεογραφιας.
Για το υπολοιπο προγραμμα ομως, οσο η ΕΡΤ μπαινει στις μετρησεις τηλεθεασης, εναι λογικο να επηρεαζεται το προγραμμα της απο αυτες και να μην μπορει να εκπληρωσει το σκοπο που πρεπει να εχει
Κατα την γνωμη μου δεν θα 'πρεπε να γινονται μετρησεις τηλεθεασης στα κρατικα καναλια.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#547535 Η ΕΡΤ ειναι το μοναδικο καναλι που λεει ειδησεις, εκτος ελληνικη πολιτικης σκηνης που λειτουργει σαν κυβερνητικο μεσο, για το τι συμβαινει στον κοσμο. Τα ιδιωτικα δεν το κανουν εκτος αν συμβει καταστροφη.
Επειδη υπαρχουν πολλοι που ουτε σε εναν υπολογιστη βρισκονται ολη μερα, ειτε δεν εχουν υπολογιστη, ειναι ο μοναδικος τροπος να μαθουν τι αλλο συμβαινει στον κοσμο.

Γι' αυτο, τις μουσικες που παιζει, τα ντοκυμαντερ, τις ταινιες και τα αθλητικα γεγονοτα που καλυπτει, αξιζει να υπαρχει.

Συμφωνω με Y.V για τις μετρησεις τηλεθεασης.
Άβαταρ μέλους
By DAP
#547539
Silberpfeil έγραψε:Η πανάκριβη ΕΡΤ, που αποφάσισε να δώσει εκατομμύρια για το ελληνικό πρωτάθλημα, με το ζόρι φθάνει τα επίπεδα του Mega. Αναρωτιέμαι σε τι χρησιμεύει ο ρόλος που εκτελεί...Εικόνα

< 4A >


Συγνωμην αλλα αυτο το 25.59 στη ζωνη κατω κατω τι ωρα ειναι;
Τελευταία επεξεργασία από DAP και 03 Νοέμ 2018, 14:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#547540 Εξαρτάται πως ορίζεται το προϊόν.
Ως τηλεοπτικό προϊόν η ΕΡΤ μπορεί να είναι πανάκριβη.
Ως πολιτικό προϊόν/μέσο βολεματος πελατών/ψηφαλακια generator μάλλον κοψοχρονια θα το έλεγα και σίγουρα τρελό vfm.

Κάποτε διορίζονταν οι γκόμενες των ανηψιων.
Τώρα με δυσκολία θα τακτοποιηθεί κάποιο παιδί.
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#547598
Silberpfeil έγραψε:Ευχάριστο ότι είδατε κάτι που σας άρεσε στην ΕΡΤ. Το πρόβλημα προκύπτει από το γιατί να θεωρείται απαραίτητα αυτό καλύτερο από το nomads για κάθε άτομο ξεχωριστά και το ακόμη πιο σημαντικό, γιατί για κάποιον που αυτό δεν είναι αξιόλογο ντοκιμαντέρ, αυτός να πρέπει να το πληρώσει.


εχεις την εντυπωση οτι για τα αλλα δεν πληρωνεις;

πολλαπλασια δινεις απο τον τσεπη σου.....

αυτα που ''δινεις'' για την ερτ ειναι ΨΙΧΟΥΛΑ.

και επαναλαμβανω, πως οριζεται ο γιγαντιος προυπολογισμος; εχεις εικονα των οικονομικων ενος καναλιου;

το μονο που θα πω σαν παρότρυνση ειναι : ΑΣ ΜΗΝ ΦΑΝΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ μονο και μονο επειδη ΚΑΠΟΙΟΙ σου λενε να το κανεις.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#547609 Αν δεν το πηρατε χαμπαρι, ξυλωσανε τη διοικηση της ΕΡΤ χθες και ψαχνουν καινούριους.... :yahoo: :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By DAP
#547623
224v έγραψε:Αν δεν το πηρατε χαμπαρι, ξυλωσανε τη διοικηση της ΕΡΤ χθες και ψαχνουν καινούριους.... :yahoo: :yahoo:


Γιατι; Επειδη η ΕΡΤ ελεγε πολλα για το κυβερνητικο εργο; :hmmm: Η μηπως επειδη δεν ηταν πολλα; :lol:
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#547632 Γιατί η ΕΡΤ είναι εδώ και καιρό ένα πανηγύρι και μέχρι και οι ίδιοι δε ξέρουν τι να την κάνουν :lol:

http://www.iefimerida.gr/news/455991/sf ... kata-pappa

ακούστηκαν ατάκες όπως οι παρακάτω:

- Αλλο κρατική και άλλο... Παππική τηλεόραση
- Δεν ελέγχουμε τίποτα, καμία τηλεόραση
- Πρόεδρε δεν μας βλέπει κανένας, μόνο ίσως οι φίλοι του Νίκου Παππά (...). Εχουμε καταλήξε πάλι στο μηδέν να βλέπουμε τον Καλφαγιάννη να κάνει ό,τι θέλει, φέρεται να είπε ο Νίκος Φίλης.




Η Καθημερινή τοποθετείται ακόμη περισσότερο


Μόλις πριν από δύο μήνες ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος κ. Θαλασσινός είχε αναφέρει σε επιστολή του ότι την ΕΡΤ τη διοικούν οι συνδικαλιστές, ότι οι γενικοί διευθυντές δεν έχουν πτυχίο και ότι οι υπεύθυνοι για την ΕΡΤ δεν γνωρίζουν την αγγλική γλώσσα. Επίσης έκανε λόγο για μια ΕΡΤ που διοικείται «με έωλες –στα όρια της παρατυπίας– διαδικασίες, με αποκλεισμούς και εξοστρακισμούς ικανών στελεχών, με ένα Δ.Σ. διχασμένο και αμήχανο, χωρίς στρατηγικό σχέδιο και χωρίς όραμα».


http://www.kathimerini.gr/993291/articl ... oikhsh-ert

Για τα περι οικονομικών της ΕΡΤ δεν είναι και πολύ δύσκολο να βρεθούν , ιδιαίτερα οταν πρώην εργαζόμενοι προχωρούν σε καταγγελίες ->

http://www.iefimerida.gr/news/396673/ka ... kai-filoys

Βέβαια, μπορεί όλα τα παραπάνω να είναι και εσωτερικά παιχνίδια μεταξύ πολιτικών-δημοσιογράφων-εργαζομένων αλλά κάθε άλλο παρά καλή και υγιής εικόνα αποτυπώνεται αν τέτοιες πλέον είναι οι σχέσεις για το δημόσιο ραδιόφωνο-τηλεόραση....
Άβαταρ μέλους
By 224v
#547737 Την Παρασκευη στην "δευτερη Ματια" ειχε μεινει μονος του ο φοβερος Καψοχης!!!!!! ακομα και η Ακριβοπουλου ελειπε….