Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#546755 @οtso : Αυτό που γράφεις ισχύει μόνο για την ακρυλική μαστίχη, που χρησιμοποιούμε συχνά αντί στόκου σε ρωγμές (και όχι για ....σπατουλάρισμα :lol: ) και δεν είναι σιλικόνη, άλλο αν τη λέμε έτσι.

@dimik : Η δικαιολογία "έλλειψης χρόνου", είναι ... ΚΑΡΑ-δικαιολογία, εφόσον (να το δεχτώ ότι μπορεί και να μην) πιάνουν τα χέρια σου.
Θυμάμαι να σχολάω πεθαμένος απ΄τη δουλειά στις 17:00 κάπου το 2005 (ήμουν και 44 τότε) και ... να γδύνομαι στις σκάλες για να κερδίσω χρόνο, ώστε να ξεκινήσω βάψιμο (επι 1 μήνα αδιάλειπτα) σε όλο τον όροφο μέσα-έξω του τότε σπιτιού, μέχρι τα μεσάνυχτα.
Και να πρέπει να σηκωθώ την επομένη στις 06:00, για το "μαγγανοπήγαδο" της δουλειάς.
Όλα τα άλλα, είναι ... "νά ΄χαμε να λέγαμε" ! :oops:

ΥΓ: Δεν είναι τυχαίο, που πολύς κόΖμος δε σε βάζει πλέον σπίτι του. Και μιλάω για συγγενείς -φίλους , όχι "περιστασιακά γνωστούς"!

Απαντήσεις απο αύριο πάλι, αν έχω χρόνο. :s_bye
Άβαταρ μέλους
By dimik
#546806 Το 17:00 είναι σχετικά νωρίς θα έλεγα :lol:
Αν σχολάς 18:00 και 19:00 και φτάνεις σπίτι καλές 20:00 είναι το πρόβλημα.
Δεν υπολογίζω παιδιά, σκυλιά κοκ.

Όχι ότι δεν αποτελεί μια χαρά δικαιολόγία η έλλειψη χρόνου αλλά ταυτόχρονα είναι και πρόβλημα για μερικούς οι οποίοι ουσιαστικά έχουν 24/7 διαθεσιμότητα.

Κι εμένα μου έχει τύχει να γυρίσω βράδυ και να καθήσω μέχρι τις 23:00 να λύσω τον φούρνο γιατί δεν έψηνε ή να προσπαθώ να αλλάξω σωληνώσεις κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας.
Σε βαριές δουλειές όμως που θα απαιτήσουν πάρα πολλές εργατώρες και γνώσεις όπως το βάψιμο ολόκληρου του σπιτιού προτιμώ να πληρώσω κάποιον ειδικό.

Στα κατασκευαστικά....

Έμαθα τιμές για γυαλί στην σκάλα και το μπαλκόνι.....μιλάμε για 300€/μ για την σκάλα και 100-125€/μ για το μπαλκόνι χωρίς ΦΠΑ :lipsealed:
Θα παίξει τακτική αναδίπλωση και επανεξέταση των επιλογών όπως το βλέπω, τουλάχιστον για την εσωτερική σκάλα. :oops:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
otso έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:
dimik έγραψε:Βασικό να πιάνουν τα χέρια σου, αλλιώς κινδυνεύεις να το κάνεις χειρότερο @@ρδελο.

< >

Διαφωνω. Βασικο ειναι να θες να ασχοληθεις, να λερωθεις, να προβληματιστεις για την καλυτερη λυση, να ψαξεις, να ρωτησεις.

Τα υπολοιπα ειναι ευκολα σχετικα αν διαθεσεις τον χρονο.

Την πρωτη φορα που δοκιμασα να βαψω τοιχο μου πηρε 2 ωρες! :lipsealed: οταν κανονικα θελω για ολο το δωματιο ταβανι, κοψιματα, τοιχους

την πρωτη φορα που αλλαξα πριζα 20 λεπτα :lipsealed: και ειχα κλεισει μεχρι και τον γενικο της ΔΕΗ στο ρολοι μην τυχον και μου κανει ΤΣΑ! το ρευμα

Τωρα ψαχνω για βρυσες μπανιου νιπτηρα και μπανιερας. Θυμαμαι το ποστ του dimitrisB για το μηκος της βρυσης ωστε να μην χτυπας τα χερια σου στον νιπτηρα :s_wink και ξεκινω ψαξιμο.
θελω να τσεκαρω αν κλεινει ο γενικος νερου στο σπιτι ( μια φορα θυμαμαι να τον εχω κλεισει στην εγκατασταση της βρυσης για το πλυντηριο πιατων πριν 10 χρονια :help: ) αλλιως θελω εργαλειο για τον γενικο στο ρολοι.

Τεφλον, κανναβι εχω, καβουρα, γαλλικο και σκυλα, δεν φοβαμαι χαρο δηλαδη!

As προσφερω γνωση και γω λοιπον
Kυρ Νικο το τεφλον το καναβι και το μινιο υδραυλικου ανοικουν στην δεκαετια του 50 - 60 , με καναβι εχω ανοιξει σπασει το σπειρωμα βρυσης (μαλλον ειχα βαλει πολυ) απειρα χρονια πριν , οποτε επρεπε να βρουμε καποιο υλικο δεν σπαει δεν χαλαει ε βουαλα loctite 55 http://www.loctite.gr/loctite-product-s ... 2627059713 εχω φτιαξει 2 σπιτια κι ακομα εχει μεσα , το βασικο του πλεονεκτημα ειναι οτι μπορεις να κανεις διορθωσεις προς τα πισω . ακομα κατι βασικο το σπειρωμα πρεπει να εχει εγκοπουλες αν δεν εχει το μασας ο ιδιος με τον καβουρα .
Ευχαριστώ για την γνώση!
Ιδέα δεν είχα ότι υπήρχε τέτοιο υλικό.

Από το Mi A1.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#546881 εχει και η den braven τετοιο υδραυλικο νημα για στεγανοποιησεις,αλλα με υδραυλικους γνωστες που το συζητησα,εχει αστοχιες μου ειπαν. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By 224v
#546903 για στρώσιμο σιλικόνης εκτος από το δακτυλο (τον αντιχειρα!!!) μπορεις να χρησιμοποιησεις και πατατα…!!!στο χημα του δακτυλου γιατι εχει υγρασια και δεν κολλαει...
Άβαταρ μέλους
By nEK
224v έγραψε:για στρώσιμο σιλικόνης εκτος από το δακτυλο (τον αντιχειρα!!!) μπορεις να χρησιμοποιησεις και πατατα…!!!στο χημα του δακτυλου γιατι εχει υγρασια και δεν κολλαει...
Συνηθως το σαλιωνουμε το δαχτυλο, δεν το χρησιμοποιουμε στεγνο...
Άβαταρ μέλους
By 224v
nEK έγραψε:
224v έγραψε:για στρώσιμο σιλικόνης εκτος από το δακτυλο (τον αντιχειρα!!!) μπορεις να χρησιμοποιησεις και πατατα…!!!στο χημα του δακτυλου γιατι εχει υγρασια και δεν κολλαει...
Συνηθως το σαλιωνουμε το δαχτυλο, δεν το χρησιμοποιουμε στεγνο...

:lol: :lol:
σιγουρα και εγω αυτό κανω!!!! αλλα για μαξ 1-2 μετρα αρμο, εμεις στις εργολαβιες που είχαμε χιλ μετρα σε αρμους προκατασκευών, και ασιατες για τεχνιτες οι πατατα ηταν η λυση…. :iconcool: :metalo:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#547036 To τέλειωσα χθες, αλλά δεν μπορώ να πω πως είμαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα. Πήρα μαστίχη KeraKoll από το Leroy. Αν και αγόρασα γκρι σκουρο χρώμα, αυτό ήταν ανοιχτο! Απορώ πώς θα ήταν το ανοιχτό δηλαδή!
:dizzy:
Έπειτα, το εν λόγω υλικό, δεν δουλεύεται εύκολα, τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε εμένα. Μόλις στεγνώσει λίγο, δεν μπορείς να το στρώσεις εύκολα με σπάτουλα που ήθελα για τον αρμό μεταξύ ξύλου και πλακιδίων. Με κλασικό στόκο, αυτό θα γινόταν άψογο. Βέβαια, ο στόκος θα έσπαγε, γιατί ο αρμός σε κάποια σημεία φτάνει σχεδόν τα 2 cm!
:help:
Θα το δω σήμερα που θα έχει στεγνώσει εντελώς, αλλά δεν νομίζω να μου αρέσει αυτό που θα δω και σκέφτομαι εναλλακτικές...
:( :help:
Δεν ξέρω και αν αφαιρείται εύκολα, νομίζω πως ναι, αλλά δεν θέλω απαραίτητα και να φτάσω εκεί...
Θα δούμε.
:s_coffee
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#547105 δοκιμασε την parquet της den braven,βγαινει σε πολλες αποχρωσεις ξυλου.
https://www.denbraven.com/el-gr/proiont ... quet-seal/
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#547109 Πήγα σήμερα και το αποτέλεσμα είναι παραπάνω από απογοητευτικό. :( :help:
Αφαίρεσα στους αρμούς και δοκίμασα μια άλλη που είχα πάρει, αλλά αν κι αυτή έχει τέτοια "λαστιχωτή" συμπεριφορά, θα την ξηλώσω και θα πάω σε παραδοσιακό αρμόστοκο, το αποτέλεσμα είναι χάλια.
Μπορεί να φταίω εγώ για το αισθητικό αποτέλεσμα, αλλά πραγματικά για να το δουλέψεις το συγκεκριμένο υλικό, θέλει προσοχή και να βάλεις πολύ... δάχτυλο!
:s_dunno
Επίσης, εγώ τουλάχιστον από τον αρμό το έβγαλα αρκετά εύκολα, άρα δεν έχει και την αντοχή του αρμόστοκου.

Δεν είναι για φωτό otso, σου λέω πάει για ξήλωμα! :s_hang :s_blush
http://www.kdtools.gr/Isomat-MULTIFILL-0-5.html
Εικόνα
Θα πάρω κάτι τέτοιο, και θα το φτιάξω από την αρχή. Κρίμα μόνον που δεν προλαβαίνω μέχρι να έρθουν οι γονείς, τι να κάνουμε...
:s_hang
Άβαταρ μέλους
By otso
#547110 ΡΕ βαζουμε φωτο και αποτυχια ωστε να καταλαβουμε τι πηγε στραβα , ειναι θεμα δικο σου ; η του υλικου . εσωτερικα ειναι; παρκε με πλακακι; σε πορτα; τι ειχε πριν ;
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
Anonymous Founder έγραψε:... KeraKoll από το Leroy. Αν και αγόρασα γκρι σκουρο χρώμα, αυτό ήταν ανοιχτο! Απορώ πώς θα ήταν το ανοιχτό δηλαδή!

Δεν θες να ξέρεις ! :lol: Είχα πάρει λόγω ελλειψης γκρί σκούρου (εμένα μου εκανε) και ευτυχώς ήταν για λίγο και σε άκρη , οπότε συμβιβάστηκα. Το υπόλοιπο σωληνάριο, το έβαλα στην ταράτσα σε σημείο επαφής με διπλανό κτίριο, που έχει ψιλοδιαστολές.
Anonymous Founder έγραψε: Έπειτα, το εν λόγω υλικό, δεν δουλεύεται εύκολα, τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε εμένα. Μόλις στεγνώσει λίγο, δεν μπορείς να το στρώσεις εύκολα με σπάτουλα που ήθελα για τον αρμό μεταξύ ξύλου και πλακιδίων. Με κλασικό στόκο, αυτό θα γινόταν άψογο. Βέβαια, ο στόκος θα έσπαγε, γιατί ο αρμός σε κάποια σημεία φτάνει σχεδόν τα 2 cm! .....

Ποτέ με σπάτουλα, με το χέρι το περίσσευμα το επανατοποθετείς πιό εύκολα.
Σαν υλικό δουλεύεται πανεύκολα, είναι τόσο "ρευστό" που μπαίνει παντού, και συμμαζεύεται σαν επιφάνεια ώστε να είναι λείο το αποτέλεσμα.
Επειδή ειχες τεράστιο αρμό , 2 εκ πλάτος είναι ... χαράδρα :lol: , έπρεπε :
Να στρώσεις πρώτο χέρι , κάνοντας "χοντρικά" κοίλη την επιφάνεια που θα άφηνες για το δεύτερο χέρι και την επομένη, να τοποθετήσεις το τελικό υλικό, που θα έστρωνε εύκολα, αφού δε θα σου "ρούφαγε" :innocent: τόσο πράμα στο βάθος πασαλείβοντας την ουσία και τον αρμό , όπως έπαθες με το ένα και μόνο χέρι.
Δεν μου τά ΄πες αυτά, νόμιζα ότι μιλάγαμε για ένα αρμό 5-7 χιλ, θα έδινα καλύτερες οδηγίες.

Αφαιρείται σχετικά εύκολα, με χαρτοκοπίδι και αιχμηρό αντικείμενο (σουφλί-κατσαβίδι πλακέ) , αλλά πρέπει να ξανατρίψεις -καθαρίσεις το χείλος του αρμού με υπομονή , γιατί μπορεί να αφήσει μικρο-υπολείμματα και να μην αποκτήσει τέλεια πρόσφυση ο ελαστικός αρμός στην νέα τοποθέτηση.

Αυτό που ποστάρισες πέραν του ότι είναι για αρμούς 5 χιλ, δεν κάνει σε ότι κατηγορία και να το πάρεις. Θα ξανανοίξει.
Τέτοιοι αρμοί >1 εκ, μόνο με ελαστικά υλικά.