Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By dimviii
EDDIE_147 έγραψε:Αν μιλάμε για το 160αρι τότε υπολείπεται σημαντικά σε δύναμη από το δίλιτρο TT.

και γιατι δεν το συγκρινεις με το 200αρι rcz?Παλι ακριβοτερο θα ειναι το αντιστοιχο ττ με παραπλησια χλμ/εξοπλισμο.

EDDIE_147 έγραψε:Δεν λέω ότι το peugeot δεν είναι ενδιαφέρον αλλά βγάλαμε το ΤΤ yugo με ακριβό σήμα.
Είπαν της γριάς να χέσει... :lol:

και βεβαια εχει πολυ ακριβο σημα,που δεν το δικαιολογει,ουτε ποιοτικα,ουτε οδηγικα.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#544960 Το πιο φθήνο RCZ που έχω σε πεδίο βολής θέλει τουλάχιστον +2,5k σε σχέση με το audi έχοντας μικρή διαφορά στα km.
Είναι όμως πιο καινούργιο (σημαντικό) και έχει πιο πλούσιο εξοπλισμό (αδιάφορο)
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#544969 Αν δεν σου κανει κοπο βαλε τις δυο αγγελιες να δουμε. Ποσο πιο καινουριο ειναι; Τι περισσοτερο εξοπλισμο εχει; Κινητηρας του ΤΤ; Γιατι η διαφορα τιμης μπορει στα 4 χρονια να ειναι μηδεν βασει παγιων εξοδων.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#544971 Σκόρπιες σκέψεις...

Ποιότητα είναι να κάνεις τα σωστά πράγματα, συνέχεια, με τον σωστό τρόπο.

Ένα αμάξι που έχει μαλακά πλαστικά, αλλά σκορπάει μετά από 3 χρόνια έχει μόνο ένα από τα τρία σκέλη σωστά.

To πρώτης γενιάς ΤΤ είναι γαμάτο σχέδιο, σαν αμάξι λογικά μέτριο. Τα επόμενα τα χάλασαν! Για τα δικά μου μάτια.

Προσωπικά, στο πρόβλημα του ρεδ μονστερ θα κοιτούσα μόνο πισωκίνητα, roadster / coupe (με αυτή τη σειρά) κι ας υστερούσαν σε επιδόσεις. Δηλαδή ουσιαστικά μόνο πενβέ... Εξαίρεση θα έκανα μόνο για κανέναν καλό hardcore Γάλλο ή Ιταλό (επιπέδου Megane RS που υπάρχει στις αγγελίες στο φόρουμ πχ). RCZ, TT δεν με ενθουσιάζουν...
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
dimviii έγραψε:.........

η πλακα ειναι οτι ενω εχεις πληρωσει ενα σκασμο χρηματα διαλεγωντας ''ποιοτικο'' αυτοκινητο,εχεις το θρασος να βγαζεις εμενα ασχετο περι τι εστι ποιοτητα σε αυτοκινητο.

Έλα ποστάκια επιπέδου Κίκιζα. :thumbsdown: Το ιντερνετ εκεί είναι, μπες δες πως ορίζεται η ποιότητα και πόση σχέση έχει αυτό λες. Λες κι εγώ έχω αποκρύψει πουθενά πόσο μπουρδέλα είναι τα Audi και πανηγυρίζω για την ποιότητά τους. :lol:
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#544993 Απορώ βέβαια το 2009 τι άλλες επιλογές είχες σε δίλιτρο ,τετρακίνητο ,SUV με καλή οδική συμπεριφορά και 211 άλογα.Που να στέκεται ακόμα και σήμερα 10 χρόνια μετά.Στο θέμα της αξιοπιστίας μόνο έπεσες έξω.
Εκτός αν έπαιρνες κανένα outlander 2.4i με CVT. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
dimik έγραψε:Για να σας βοηθήσω.

Απτή ποιότητα λέγεται αυτό.

Η απτή ποιότητα, δεν σημαίνει και πραγματική ποιότητα. Απτή, σημαίνει αυτή που μπορείς να αγγίξεις. Τίποτε παραπάνω. Δεν είναι απαραίτητα και πραγματική...
Ένα αυτοκίνητο δεν είναι ρούχο, για να το κρίνουμε με το...μάγουλο.
Υπάρχουν όμως δύο παράμετροι:
-Η αξιοπιστία, που κρίνει και την πραγματική ποιότητα των υλικών και περιφερειακών που χρησιμοποιήθηκε.
-Η αντιλαμβανόμενη από τον οδηγό ποιότητα, η λεγόμενη απτή, που είναι πώς κλείνει η πόρτα, πώς είναι η ηχομόνωση, αν κοπανάει, αν είναι άνετο, αν είναι εργονομικό, κλπ κλπ.

Πάνω σ' αυτά τα δύο, το μέσο γερμανικό πάσχει σοβαρά από το πρώτο, ενώ ένα πραγματικό ιαπωνικό ή κορεάτικο όχι. Στο δεύτερο, η εικόνα αλλάζει.
Για να δώσω ένα παράδειγμα, οδήγησα το καινούριο Swift, κι ενώ από εξοπλισμό και κινητήρα-μοτέρ-σασμάν, ήταν άψογο, ήταν τόσο τενεκές, που δεν θα το αγόραζα ποτέ. Θόρυβος κύλισης, τραγική άνεση για τους πίσω, κοπάνημα που ακουγόταν από τον πίσω άξονα, κλπ κλπ.
Αντίστοιχα, ένα Polo πχ δεν έχει κανένα από αυτά τα μειονεκτήματα.

Επίσης, συγκρίνοντας την 1 με το Golf (τα χωρίζουν 10 χρόνια), το Golf περνάει ΠΟΛΥ θόρυβο κύλισης από το δρόμο, ενώ η 1 λιγότερο. Και η 1 έχει 18" λάστιχα με χαμηλότερο προφίλ, αντί για τα 17" του Golf. Προφανώς, και το μοτέρ της 1 είναι χειρότερο και λιγότερο αξιόπιστο στα περιφερειακά του. Άρα, (αντιλαμβανόμενη) ποιότητα έχει η 1, αξιοπιστία περισσότερο το Golf. Και για να το πω και λίγο διαφορετικά, η BMW είχε καλές προθέσεις όταν σχεδίαζε το αυτοκίνητο, στα βασικά του στοιχεία, αλλά όταν έφτασε στο μοτέρ, η βιασύνη της να βγάλει άμεσο ψεκασμό και (εικονικά...) μειωμένη κατανάλωση, τα έκανε μαντάρα.

Μεταξύ των δύο ΤΤ και RCZ δεν θα έπαιρνα κανένα, τα θεωρώ και τα δύο αυτοκίνητα για κλαρινογαμπρούς, μιας και δεν προσφέρουν τίποτε παραπάνω στο δρόμο από ένα καλό hot hatch. Πισωκίνητο κουπέ θα έπαιρνα, και δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην προταθεί ένα RX8 που έχει τιμή χώμα, και τα ρέστα βενζίνες και rebuild το μοτέρ.
Από το να πάρεις ΤΤ και να μένεις στο δρόμο, είναι να πάθεις κλαρινογαμπρίαση, Mazda και με το πλάι και όσο πάει.

Λέω εγώ τώρα. :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#545007 Για την αξιοπιστία του Swift που οδηγησες πάντως δεν έχουμε (ακόμα) καμιά απολύτως ένδειξη. Θα έχουμε σε λίγα χρόνια.
Μπορεί να είναι ΓΤΠΚ επίσης.
Μπορεί και όχι.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
kostis20 έγραψε:Απορώ βέβαια το 2009 τι άλλες επιλογές είχες σε δίλιτρο ,τετρακίνητο ,SUV με καλή οδική συμπεριφορά και 211 άλογα.Που να στέκεται ακόμα και σήμερα 10 χρόνια μετά.Στο θέμα της αξιοπιστίας μόνο έπεσες έξω.
Εκτός αν έπαιρνες κανένα outlander 2.4i με CVT. :lol:

Καμια, γι αυτο και ειχε γεμισει ο τοπος...

Το πρωτο ΤΤ εμενα δεν μου αρεσε καθολου (εμφανισιακα). Τα επομενα μου αρεσουν, και μαλλον θα πρεπει να ντρεπομαι γι αυτο :lol: .. Αλλα μιας και ολοι ειστε βεβαιοι οτι δεν προσφερει και πολλα οδηγικα κτλ, ποσοι εχετε οδηγησει ΤΤ σαν αυτο που συζηταμε? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#545017 Μέρος της πραγματική ποιότητας είναι και η απτή η οποία μπορεί να οριστεί αλλιώς και σαν αντιλαμβανόμενη.
Αυτή αντιλαμβάνεται ο περισσότερος μη petrolhead κόσμος και με γνώμονα αυτή (και το budget του) ψωνίζει.

Η αξιοπιστία δεν είναι απαραίτητα μέρος της ποιότητας, μπορεί κάποιος να φτιάξει/σκαλίσει ένα αυτοκίνητο με τοπ ποιοτικά ανταλλακτικά και υλικά στα 2000 άλογα που θα αντέξει 2 γύρους στην πίστα, τι σημαίνει αυτό, ότι δεν ήταν ποιοτικό;
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#545020 Εγώ πάντως το χω οδηγήσει το 200αρι ΤΤ για λίγο και δεν το χα βρει αισθητά καλύτερο από το αντίστοιχο Α3 1.8Τ της εποχής. Είναι γρήγορο βέβαια το ριμάδι. Δύσκολα βρίσκεις 2λτ με 200hp να πηγαίνει έτσι.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
Deleted User 1 έγραψε:Δύσκολα βρίσκεις 2λτ με 200hp να πηγαίνει έτσι.

Βασικα ηταν το μοναδικο του γκρουπ με αυτον τον κινητηρα, που μαμα με καθαριζε ακομα κι απο σταση :lipsealed: Ενας φιλος ειχε την εντελως βασικη εκδοχη του, και μιλαμε ηταν παναλφρο! Και γενικα καμια σχεση με το Golf V GTi/Octavia RS που εχω οδηγησει εκτενως με το ιδιο μοτερ, και τους κουνουσα μαντηλι σε οτι πατημα κι αν καναμε!
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#545071 Δεν εξυπηρετεί απολύτως το σκοπό, κυρίως επειδή είναι ίδια μάρκα με το προηγούμενο και είναι και ψιλοτάφος, αλλά η τιμή είναι σκάνδαλο και ο Γκάλλο γενικά είναι εμπιστοσύνης. Δε μαζεύει σαβούρα.

https://www.car.gr/15784718-alfa-romeo-brera-sky-view

:hmmm: