- 24 Οκτ 2018, 15:58
φίλε ξαναλέω ή μάλλον θα προσπαθήσω να το εξηγήσω και ελπίζω να μην ξαναχρειαστεί
το να μπερδεύουμε λέξεις και έννοιες είναι πάρα μα πάρα πολύ επικίνδυνο
μπορεί να φαίνεται αθώο, αλλά δεν είναι καθόλου
ας αναλογιστούμε λοιπόν τη σημερινή μας κατάντια και όλους τους λόγους που μας έφτασαν σε αυτή (πέρα από τους γνωστούς που αναμασάμε όλη την ώρα) μπας και συνέλθουμε μιας και κανείς δεν θα μας λυπηθεί
σε ο,τι αφορά το μαθητικό κίνημα που το θεωρώ ανέκδοτο ας μας πει κάποιος ένα πράγμα που συντέλεσε στην ανθρωπότητα
οι επαναστάσεις κατά των τσιφλικάδων οκ είναι γνωστό, το μαθητικό κίνημα που υπάρχει από όλη τη 10ετια του '90 τι νόημα είχε εκτός από το χαβαλέ;
να σου πω εγώ?
συνέβαλλε στα:
αγώνας=χαβαλές καμιά πραγματική θυσία
αγωνιστής= μπαχαλάκιας όχι άτομο που θα πάρει κανείς σοβαρά
καταπίεση= δεν μου δίνει ο μπαμπάς λεφτά να πάω διακοπές
διεκδίκηση= δεν θέλω να με διώξουν αλλά ούτε και να δουλεύω πραγματικά αλλά να είμαι παράσιτο
και μετά πάμε στα δεν συμφωνείς μαζί μας=φασίστας
παραβιάζεις το νόμο χωρίς ουσιαστικό λόγο= ακτιβιστής
και όλο αυτό προχωράει μέχρι που αποδομούμε και ευτελίζουμε θεσμούς (πχ ποιος σέβεται τη βουλή και το κοινοβουλευτικό έργο)
ποιος σέβεται τις εκλογές και την όποια δημοκρατία
και το φτάνουμε στα άκρα όταν ξεφτιλίζουμε κορυφαίες διαδικασίες όπως τα δημοψηφίσματα
το προηγούμενο δημοψήφισμα από αυτό το διασυρμό της δημοκρατίας από τους συριζαίους που την έχουν χεσμένη ήταν για να πάρει πόδι ο βασιλιάς, μια πολύ σημαντική διαδικασία που μας έκανε ανθρώπους και ξεφορτωθήκαμε αυτόν τον παρασιτικό και βλαπτικό θεσμό (παρά τα όποια θετικά είχε κατά το παρελθόν, γιατί υπήρξαν και αυτά)
οι πιο νέες γενιές τι θα έχουν να θυμούνται από το θεσμό του δημοψηφίσματος; το χαβαλέ και το όχι που έγινε ναι..
εγώ λοιπόν φίλε δε θεωρώ τον τύπο που ανεβαίνει με τη ντουντουκα πάνω στα γραφεία αγωνιστή, γιατί ο αγωνιστής πρέπει να έχει αιτήματα και πράγματα να χάσει , ο τύπος που το κάνει για τον χαβαλέ είναι απλά χαβαλές
επίσης η συνέχιση της δεινής κατάστασης των κανονικών εργατών (όχι του δημοσίου..) και η περαιτέρω εξαθλίωσή τους και επί αριστεράς το μόνο που δείχνει είναι ότι η σημερινή τουλάχιστον αυτοαποκαλούμενη αριστερά είναι ένα πολύ κακό ανέκδοτο (δεν θα επεκταθώ στο τι μπορεί ή δε μπορεί να ήταν ρεαλιστικό ή να δούλευε κατά το παρελθόν κοιτάζω το σήμερα), οπότε δεν ψήνομαι καθόλου να τους συνδέσω με οτιδήποτε έγινε κατά το παρελθόν, ούτε για αστείο
με το μόνο πράγμα με το οποίο μπορείς να κάνεις συνειρμούς με το παρελθόν είναι σε κάποιες από τις χειρότερες πρακτικές τις αριστεράς και των σοσιαλιστών γενικά, αλλά δε νομίζω ότι θέλουν να διαφημιζόνται για αυτές όσο κι αν τις γουστάρουν.. αλλό σανό πουλάνε αλλά ούτε από αυτόν δεν έχουν
καθηγητές τρεις και εχάθη η πατρίς