Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#54231 ΟΚ, αυτό φαντάστηκα και εγώ :lol:

Αν πάντως αναφέρεσαι στις φωτογραφίες μου, θα πρέπει να τις βάλει κάποιος mod σε spoiler, γιατί έχω την εντύπωση πως μπορείς να κάνεις edit σε ένα post, τις πρώτες 2 ώρες από το ανέβασμα.
Άβαταρ μέλους
By mirage
axel12p έγραψε:ΟΚ, αυτό φαντάστηκα και εγώ :lol:

Αν πάντως αναφέρεσαι στις φωτογραφίες μου, θα πρέπει να τις βάλει κάποιος mod σε spoiler, γιατί έχω την εντύπωση πως μπορείς να κάνεις edit σε ένα post, τις πρώτες 2 ώρες από το ανέβασμα.

Will do that μολις ανοιξω browser αφου μου δινεις την αδεια.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#54350 Είχα την τύχη να δουλέψω στα χέρια μου έστω κ για 10 λεπτά τον 85 1.2

Νταξ. Τζαμαρία. :inlove: :inlove:
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#54569 Παρέλαβα σήμερα το παρακάτω τρίποδο μάρκας "Amazon Basics" :oops:

http://www.amazon.co.uk/AmazonBasics-Lightweight-Travel-Tripod-Inches/dp/B00DHPCSA0

Εικόνα

Το μέγιστο ύψος του είναι στα 132cm, ενώ μπορεί να σηκώσει κάτι λιγότερα από 4 κιλά.

Το βάρος του είναι στα 1.1Kg, ενώ το μήκος του μαζεμένο είναι στα μόλις 31.8cm.
Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που προχώρησα στην αγορά του, σε συνδυασμό με τα αρκετά καλά σχόλια και την σχετικά χαμηλή τιμή του (60€ με τα μεταφορικά από Γαλλία).

Αν κάποιος σταθεί ποιο τυχερός μπορεί να το πετύχει ακόμη και 20 λίρες στο Amazon.co.uk. :omg:

Τα πόδια του δεν είναι ούτε αλουμινένια, ούτε fiberglass, αλλά απλό σκληρό πλαστικό! Για καλό και για κακό θα κρατάω την μηχανή από το λουράκι κατά την χρήση του. :lol:

Η φάση είναι πως έχει επιπλέον αλφάδι και γάντζο στην βάση του για να προσθέτεις επιπλέον βάρος.

Ελπίζω να αποδειχθεί καλή αγορά για τα λεφτά του και να μην μείνει σκονισμένο σε καμιά αποθήκη όπως το προήγουμενο.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#54614 Καλό τρίποδο είναι αυτό που παίρνεις μαζί σου. Αυτό ισχύει και για την φωτογραφική φυσικά.

Καλορίζικο και εύχομαι να το λιώσεις στην χρήση.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#54745 Είχα πάρει πρόσφατα ένα τρίποδο από Amazon , το είχα ποστάρει.
Έχει το ίδιο σύστημα με αυτό που βλέπω στην φωτο στην κεφαλή, με τις μπίλιες, βγήκε πολύ εύχρηστο Τελικά. Το λέω γιατί είχαμε σχολιασει την έλλειψη βραχίονα.

Εμένα είναι 1.5 κιλά.
Σε σχέση με παλαιότερα που είχα , δεν ξέρω αν είναι το βάρος ή η στιβαρή κατασκευή, αλλά είναι βράχος, σε αέρα δε μασάει, μπορώ να πατήσω με το δάχτυλο για long exposure shots αντί για το timer πλέον.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#54780 Για να πω την αλήθεια δεν μου γεμίζει το μάτι το "Amazon Basics" ως μάρκα. Αρχικά κοιτούσα για κάποιο travel tripod πιο γνωστών εταιρειών (manfrotto, cullman), αλλά τα μοντέλα που έβρισκα σε προσφορα στα Black Fridays ήταν και πιο ακριβά ενώ και τα σχόλια ήταν ανάμεικτα, για αυτό και κατέληξα τελικά στο συγκεκριμένο.

Σταθερό είναι, αλλά δε θα το έλεγα και βράχο γιατί είναι αρκετά ελαφρύ. Σε περίπτωση που χρειαστεί θα κρεμάω καμιά τσάντα στην βάση του για επιπλέον σταθερότητα.

Το χειρότερο το είπε η δική μου όταν το είδε εχθές... "Θα το παίρνει ο άνεμος αυτό..." :slap:

Αυτές οι γυναίκες, έχουν πάντα την κατάλληλη ατάκα για να σου μαμήσουν την ψυχολογία :lol:
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#55399 Ψάχνωντας στο internet για φακούς Samyang, έπεσε πάνω στην μέθοδο Brenizer η οποία δίνει πολύ όμορφα αποτελέσματα.
http://ryanbrenizer.com/category/brenizer-method/

Εικόνα

Θέλει βέβαια φωτεινό tele φακό (εκεί κολλούσαν και οι Samyang) και αρκετή προσπάθεια. Με έναν 50mm/1.4 που έχω δεν ξέρω αν αξίζει να προσπαθήσω.
Άβαταρ μέλους
By Nick-K
Χρήστος Λάππας έγραψε:Υποψιάζομαι ότι παίζει slow (αλλά όχι πολύ αργό) sync.

Γυρνώντας στην προηγούμενη σελίδα όπως πολύ καλά λέει ο Χρήστος, παίζει αυτό. Επειδή έχει τύχει πολλές φορές να φωτογραφίσω σε 1-2 μαγαζιά γνωστών μου, συνήθως οι ρυθμίσεις είναι μια αργή ταχύτητα 1/30 - 1/40, ISO 1000-1600 αναλόγως και το μαγαζί, τα φώτα την ατμόσφαιρα, αυτό το βλέπεις εκεί. Η αργή ταχύτητα χρειάζεται για να πιάνει η μηχανή το ambient light που λέμε, δηλαδή να φωτίζει και γύρω γύρω απ' το θέμα μας και να μην είναι σκοτεινό. Το flash φυσικά bounce και πότε με καρτελάκι και πότε όχι. Διάφραγμα συνήθως 2.8 και κάτω, αναλόγως την περίσταση.
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#55500 Να συμπληρώσω ότι αν βγάζει κανείς παρέες, διάφραγμα μικρότερο του f2,8 ίσως και να είναι οριακό για το βάθος πεδίου(ανάλογα με το φακό φυσικά). Παραπάνω μπορεί να πάει κανείς στο διάφραγμα και να παίξει και σε χαμηλότερες ταχύτητες αφού έτσι κι αλλιώς ότι ακουμπήσει το φλας θα το παγώσει. Βέβαια πρέπει να διαλέξει και την κατάλληλη κουρτίνα κάθε φορά ανάλογα με το τι θέμα έχει.

πχ.
Εικόνα
Canon 40D | 1/80 | f 3.2 | ISO 3200 | lens: 35mm | Flash με bounce στο πάτωμα

Εδώ το μαλλί δεν το πολυ-έπιασε το φλας και αρχίζει και "γράφει" κίνηση γιατί το θέμα μου κουνιόταν, αλλά ό,τι άλλο έχει πιάσει είναι παγωμένο.
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
stavrosg έγραψε:WTF.

A First Review of the $40 Yongnuo 50mm f/1.8 ‘Nifty Fifty’ Clone

Comparing the Optics of the $40 Yongnuo 50mm f/1.8 and the $125 Canon 50mm f/1.8 II

και τον παιζει τουλαχιστον στα ισα και καλυτερα :lipsealed: