Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By 224v
#535594 Στις Μπενιτσες φίλος έχει 25 δωμάτια και δουλεύουν με φτωχούς ρώσους. Είχαν σκαμπανεβάσματα στις κρατήσεις. Είχαν παρα πολλές προκρατησεις αλλά μετα εκανα οικία στις αφηξεις ειπαν οτι εφταιγαν και τα δρομολόγια απο Ρωσία που ακυρωνονταν ξαφνικα απο περιοχές εκτός μεγάλων πόλεων... Εισπράξεις περίπου σαν περισυ....

.
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#535608 Βούλιαξε απο κόσμο φέτος η Κέρκυρα, παρά τα σκουπίδια
(τραγική κατάσταση, ήρθε ένα απορριματοφόρο ένα απόγευμα και η περιοχή γέμισε μπόχα που δεν έχω ξαναζήσει στη ζωή μου :lipsealed: )
με τις ανάλογες τιμές βέβαια , με τις ανάλογες διακυμάνσεις επίσης απο περιοχή σε περιοχή.

Κάποιοι Ρώσοι , μου έλεγε η κυρία εκεί που νοίκιασα το Σκαραμπέο , μακράν οι πιο αγενείς, έμπαιναν
πιωμένοι μέσα, κοιτούσαν τον τιμοκατάλογο χωρίς να πουν ούτε γεια και έφευγαν έτσι.
Στα μηχανάκια φέρονταν επίσης πολύ άσχημα, πήγα για ανανέωση , έριξε μια γρήγορη ματιά ο τυπάς και είναι λες
και του έφυγε ένα μεγάλο βάρος, δεν μπορώ να φανταστώ πως τους τα πηγαίνουν.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
junior gt έγραψε:
Deleted User 1 έγραψε:Ακριβώς. Δεν καταλαβαίνουν ότι η εκτόξευση του τουρισμού δεν ήρθε από δικές τους ενέργειες αλλά ήταν συγκυριακή λόγω των γεγονότων σε γειτονικές χώρες.

Προφανώς και έπαιξαν ρόλο συγκεκριμένες συγκυρίες, δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο οι συγκυρίες θα πάψουν να ισχύουν. Για κάποιο περίεργο λόγο η Ελλάδα είναι ο πιο ασφαλής προορισμός στην περιοχή. :dizzy:

Γιατί το λες περιέργο; Καλώς ή κακώς, μπορεί να είχαμε τις πολιτικές περιπέτειες την τελευταία 10ετία, όμως γενικά στην περιοχή μας είμαστε μακράν το σταθερότερο κράτος, χωρίς να εμπλεκόμαστε σε πολέμους, χωρίς ιδιαίτερη τρομοκρατική απειλή, κλπ, κλπ. Πάντα έτσι ήταν (και ελπίζω να παραμείνει).

Επίσης, συμφωνώ ότι έχουμε κι εμείς πολύ δυνατά στοιχεία. ΟΚ, πάσχουμε εμφανώς στις υποδομές, όμως γενικά υπάρχουν πράγματα όπως προείπες που μας διαφοροποιούν και μας ανεβάζουν.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
Hellenic tifosi έγραψε:
junior gt έγραψε:
Deleted User 1 έγραψε:Ακριβώς. Δεν καταλαβαίνουν ότι η εκτόξευση του τουρισμού δεν ήρθε από δικές τους ενέργειες αλλά ήταν συγκυριακή λόγω των γεγονότων σε γειτονικές χώρες.

Προφανώς και έπαιξαν ρόλο συγκεκριμένες συγκυρίες, δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο οι συγκυρίες θα πάψουν να ισχύουν. Για κάποιο περίεργο λόγο η Ελλάδα είναι ο πιο ασφαλής προορισμός στην περιοχή. :dizzy:

Γιατί το λες περιέργο; Καλώς ή κακώς, μπορεί να είχαμε τις πολιτικές περιπέτειες την τελευταία 10ετία, όμως γενικά στην περιοχή μας είμαστε μακράν το σταθερότερο κράτος, χωρίς να εμπλεκόμαστε σε πολέμους, χωρίς ιδιαίτερη τρομοκρατική απειλή, κλπ, κλπ. Πάντα έτσι ήταν (και ελπίζω να παραμείνει).

Επίσης, συμφωνώ ότι έχουμε κι εμείς πολύ δυνατά στοιχεία. ΟΚ, πάσχουμε εμφανώς στις υποδομές, όμως γενικά υπάρχουν πράγματα όπως προείπες που μας διαφοροποιούν και μας ανεβάζουν.

Ναι συμφωνώ. Θέλω να πω ότι χωρίς να έχουμε καμμία τρελή οργάνωση πάνω σε αυτό το θέμα, χωρίς να αισθάνεσαι στο παραμικρό ότι υπάρχει μια επιτήρηση, ένας έλεγχος νοιώθεις και είσαι τρομερά ασφαλής. Το βλέπεις στο αεροδρόμιο. Μπαίνεις, βγαίνεις κυριλέ. Βαράνε οι καμπάνες στον έλεγχο στο Ελ. Βενιζέλος, σου κάνει μία τις τσέπες, σε κόβει, περάστε κύριε σου λέει. Πάς ξερω γω Γερμανία, βαράει το καμπανάκι, μπιπ, μπιπ, βγάζεις παπούτσια, συνεχίζει να βαράει σε βάζουν κατ'ευθείαν μέσα στο δωμάτιο σε γδύνουν ολόκληρο.
Τα μπάμ όμως σε αυτούς γίνονται παρ'όλους τους ελέγχους.
Μου έλεγε ένας φίλος προχτές που πήγε Τελ Αβίβ για δουλειά και μίλησε με πολλούς Ισραηλίτες μας γουστάρουν λέει απίστευτα. Σε όποιον είπε ότι είναι Έλληνας όλοι χάρηκαν, σκίστηκαν και γούσταραν. Και όλοι είπαν τα καλύτερα για την Ελλάδα.
Το ίδιο όμως και οι Παλαιστίνιοι. Μόλις ακούσουν Έλληνες λένε αδέρφια μας. :lol: :lol: :lol:
Γι'αυτό λέω περίεργο. :rtfm: :lol:
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#535636 Αυτό που έχω να πω, είναι ότι "έξω από το χορό, πολλά τραγούδια λέγονται".....

Μην κοιτάτε τι κάνετε εσείς όταν πηγαίνετε σαν τουρίστες κάπου, και μην κρίνεται την οικονομική επιτυχία μιας επιχείρησης τουρισμού από τον κόσμο της. Στο καφέ που έχω 80 τραπέζια περίπου, τα λεφτά μου τα παίρνω από τα 15 κάθε βράδυ. Τα άλλα, ενώ είναι γεμάτα είναι "κούφια". Ένα παγωτό-2 κουτάλια, μια βάφλα-4 μαχαιροπήρουνα κλπ.
Πρώτη φορά στα χρονικά το Σάνι(το γράφω γιατί το ξέρουν όλοι) είχε άδεια δωμάτια στη φουλ σαιζόν. Υπάρχει άλλο μεγάλο ξενοδοχείο στην περιοχή(δεν θέλω να αναφέρω όνομα), που μπήκε μέσα. Μιλάμε για ξενοδοχείο 800 κλινών που πέρυσι είχε παράπονα για κρατήσεις over.

Και θα δώσω την απάντηση για όλα αυτά. Η κύρια πληγή είναι το Airbnb. Αν δεν σταματήσει αυτό το πράγμα, το κακό στον τουρισμό αλλά ΚΑΙ στην κοινωνία θα είναι τεράστιο.
α. Το προφανές ότι είναι ένας αθέμιτος ανταγωνισμός σε σχέση με τις νόμιμες επιχειρήσεις διαμονής. Αστεία φορολογία, μηδενικές ασφαλιστικές εισφορές και παράθυρα για να λειτουργείς πολλά σπίτια χωρίς να φαίνονται πουθενά. Κανένας απολύτως έλεγχος
β. Καθαρίστριες-Καμαριέρες. Έχει εκτοξευθεί η ζήτηση και είναι δύσκολο για τους νόμιμους να βρούνε καμαριέρες. Γιατί..... Τη δουλειά αυτήν την κάνουν κατά βάση αλλοδαπές. Προσφορά και ζήτηση. Έφτασαν να ζητάνε 8€ την ώρα. Και για τα Airbnb που καθαρίζουν μόνο στις αλλαγές, και τις χρειάζονται 6-7 φορές το μήνα για 2-3 ώρες δεν είναι πρόβλημα και τα δίνουν. Έχει η κάθε μία από αυτές 10-15 σπίτια Airbnb και εκεί που δούλευε 8-9 ώρες για 35€ σε ξενοδοχείο, παίρνει σχεδόν τα διπλά και μαύρα στo Airbnb. Το σηματικότερο;;; Δεν χρειάζεται να είναι καλή στη δουλειά της. Σε ένα ξενοδοχείο αν δεν τεμπελιάζει ή δεν κάνει σωστά τη δουλειά της, θα πάρει πόδι. Στα σπίτια πρώτον οι ιδιοκτήτες δεν ξέρουν τη δουλειά ώστε να κρίνουν, και να τη διώξουν. Δεύτερον αν θα την διώξουν από 1-2, θα βρει κάπου αλλού 1-2 να συμπληρώσει.
γ. Οι πελάτες των Airbnb είναι κυρίως χαμηλού επιπέδου. Αυτός που ψάχνει σπίτι με τεράστιο ψυγείο, κουζίνα κλπ, δεν έρχεται για να πάει στην ταβέρνα. Έρχεται να τη βγάλει οικονομικά με το S/M. Βασικά το μόνο που αφήνει είναι τα σκουπίδια του.
δ. Και ίσως το σημαντικότερο. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ για μόνιμη ενοικίαση. Δηλαδή όποιος δεν έχει λεφτά να αγοράσει σπίτι, θα μείνει στο δρόμο. Δεν είναι ότι έχουν εκτοξευθεί οι τιμές(ένα studio 35 τ.μ. νοικιάζεται 350€ το μήνα, ΑΝ είσαι τυχερός και βρεις). Και να θες να βρεις , δεν σου νοικιάζουν. Δάσκαλοι που παλιά νοικιάζανε σπίτι, πλέον βάζουν βενζίνη ρεφενέ για να πηγαινοέρχονται καθημερινά. Αστυνομικοί μόνο ντόπιοι. Δεν ξέρω που θα καταλήξει αυτό το πράγμα.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
kyr80 έγραψε:Αυτό που έχω να πω, είναι ότι "έξω από το χορό, πολλά τραγούδια λέγονται".....

.

+100

Αν δεν έχεις επιχειρήσει ο ίδιος στον κλάδο πολλά μπορείς να πεις χωρίς να έχουν ιδιαίτερη αξία
Άβαταρ μέλους
By Zeus
kyr80 έγραψε:β. Καθαρίστριες-Καμαριέρες. Έχει εκτοξευθεί η ζήτηση και είναι δύσκολο για τους νόμιμους να βρούνε καμαριέρες. Γιατί..... Τη δουλειά αυτήν την κάνουν κατά βάση αλλοδαπές. Προσφορά και ζήτηση. Έφτασαν να ζητάνε 8€ την ώρα. Και για τα Airbnb που καθαρίζουν μόνο στις αλλαγές, και τις χρειάζονται 6-7 φορές το μήνα για 2-3 ώρες δεν είναι πρόβλημα και τα δίνουν. Έχει η κάθε μία από αυτές 10-15 σπίτια Airbnb και εκεί που δούλευε 8-9 ώρες για 35€ σε ξενοδοχείο, παίρνει σχεδόν τα διπλά και μαύρα στo Airbnb. Το σηματικότερο;;; Δεν χρειάζεται να είναι καλή στη δουλειά της. Σε ένα ξενοδοχείο αν δεν τεμπελιάζει ή δεν κάνει σωστά τη δουλειά της, θα πάρει πόδι. Στα σπίτια πρώτον οι ιδιοκτήτες δεν ξέρουν τη δουλειά ώστε να κρίνουν, και να τη διώξουν. Δεύτερον αν θα την διώξουν από 1-2, θα βρει κάπου αλλού 1-2 να συμπληρώσει.

Για τo οποιο 'δεν ξερουν την δουλεια για να κρινουν' καποιοι θα πουν σιγα την πυρηνικη φυσικη...αλλα εξω απο το χωρο.. Οικογενειακοι φιλοι διαχειριζονται δυο ξενοδοχεια στην Ελαφονησο..κουβεντιαζοντας το θεμα εμαθα πραγματα για τον τροπο με τον οποιο πρεπει να λειτουργει η καθαριοτητα σε ενα ξενοδοχειο που, εκτος χωρου, δεν μπορουσα να φανταστω!

kyr80 έγραψε:δ. Και ίσως το σημαντικότερο. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ για μόνιμη ενοικίαση. Δηλαδή όποιος δεν έχει λεφτά να αγοράσει σπίτι, θα μείνει στο δρόμο. Δεν είναι ότι έχουν εκτοξευθεί οι τιμές(ένα studio 35 τ.μ. νοικιάζεται 350€ το μήνα, ΑΝ είσαι τυχερός και βρεις). Και να θες να βρεις , δεν σου νοικιάζουν. Δάσκαλοι που παλιά νοικιάζανε σπίτι, πλέον βάζουν βενζίνη ρεφενέ για να πηγαινοέρχονται καθημερινά. Αστυνομικοί μόνο ντόπιοι. Δεν ξέρω που θα καταλήξει αυτό το πράγμα.

Αυτο ειναι οντως μεγαλο προβλημα κι εχει αρχισει να γινετε αισθητο και σε Γλυφαδα-Βουλα, αλλα και γενικοτερα οπως ακουω απο φιλους μεσιτες στην Αθηνα..
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#535642 Και στο κέντρο επίσης. Φίλοι ψάχνουν σπίτι γιατί τους διώχνει ο ιδιοκτήτης να το νοικιάσει και δεν βρίσκουν τπτ. Όλα air bnb
Άβαταρ μέλους
By GTS
#535643 Εγω παλι πιστευω οτι δεν ειναι υγιες να νοικιαζεις 2αρι στην Γλυφαδα με 300 ευρω πχ οταν ειναι σε τοσο ωραια θεση. Η ανοδος των ενοικιων θα ειναι θετικη για την προσφορα κατοικιων για ενοικιαση. Σε αλλες πολεις που θελουν 2000 ευρω για δυαρι πως νομιζετε οτι πετυχαν τετοια νοικια? προφανως με το να κοντρολαρουν την προσφορα.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#535644 Τα 750 για 2αρι στο Παγκράτι είναι υγιές δηλαδή.... Με μισθό 600€ για έναν νέο.... Αντε να ανοίξει σπίτι ένα νεαρό ζευγάρι.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By red_monster
kyr80 έγραψε:Τα 750 για 2αρι στο Παγκράτι είναι υγιές δηλαδή.... Με μισθό 600€ για έναν νέο.... Αντε να ανοίξει σπίτι ένα νεαρό ζευγάρι.

< Note >

Τραβηγμένο από τα μαλλιά το παράδειγμά σου. Αν ισχύει θα είναι η εξαίρεση της εξαίρεσης
Άβαταρ μέλους
By gianik
#535647 Κυριάκο κάπου το πράγμα ειχε ξεφύγει με τον κλαδο, με δική σας σαφως ευθύνη.. ..
Καλώς η κακώς η αγορά θα επαναρυθμιστει, θετικά για ορισμένους, αρνητικά για κάποιους αλλους...
Εγω πιστεύω οτι εαν εισαι σωστός επαγγελματιας κ προσφερεις σωστες υπηρεσίες δεν χανεις τον πελάτη σου.. Θα τον χασεις ισως 1 χρονιά, θα γυρίσει την επόμενη..
Εννοείται δεν μιλαω για εσοδα εξοδα, αυτα αν δεν εισαι στον χώρο, δεν μπορείς να τα υπολογισεις..

.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#535648 Η άνοδος των ενοικίων θα σπρώξει την οικοδομή που εδώ και μπόλικα χρόνια βρίσκεται σε λήθαργο.

Δεν είναι κακό το airbnb, μόλις βρει τις ισορροπίες του θα γίνει μια σωστή εναλλακτική
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#535649 τα airbnb θα περιοριστούν μόλις μπει λίγη τάξη, αλλά δεν θα εξαφανιστούν καλώς ή κακώς ήρθαν για να μείνουν

μέχρι τώρα γίνεται πάρτυ με το μαύρο χρήμα, αλλά θέλω να πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα μπει φρένο και θα υπάρχει και περιορισμός σε ημέρες

από την άλλη, αν δεν αναγκάσουν τη πλατφόρμα να δώσει στοιχεία όπως για παράδειγμα το booking που έλεγα τις προάλλες δουλειά δεν γίνεται