Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
junior gt έγραψε:Και το βασικοτερο λογω της πληροτητας του Αυγουστου σε περιοχες υψηλης ζητησης ανοιξε κατα πολυ και η σεζον.
.

αυτο ακριβως συμβαινει σχεδον σε ολη την Ελλαδα.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#535400 Από μαγαζί στην reception σε 5στερο ξενοδοχείο της Ρόδου πάντως, αναφέρω μαύρη μαυρίλα!!! Με το ζόρι θα βγάλει τα έξοδα του και άμα... :vava:

Το ότι ήρθαν 20-30-100 εκατομμύρια τουρίστες δεν λέει τίποτα για το πόσα ξόδεψαν στην τοπική αγορά!!! :rtfm: :rtfm: :rtfm: Οι περισσότεροι φτωχαδάκια ή/και με βραχιολάκια all inclusive. Ούτε νερά δεν αγοράζουν από έξω...
Τελευταία επεξεργασία από REALZEUS και 16 Σεπ 2018, 20:26, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By 224v
#535401 Τα Σ/Μ δουλεψαν σαν τρελλα, κάθε δευτερη μερα ερχοτανε Φορτηγο με ρυμουλκουμενο ψυγειο για τον Βασιλοπουλο. Στη μεση της ημερας τα ραφια αδειαζαν και πηραν εξτρα ατομα για να τα γεμιουν εγκαιρα…
Βεβαια εμεις εχουμε και τις φλοτιλες 2 μερες τη βδομαδα που ερχονται και μαζεύουμε πανω από 250 σκαφη στον κολπο του Βαθιου.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#535418 Οι γονείς μου διατηρούν καντίνα κοντά στην παραλία της βο'ι'δοκοιλιάς εδω και 10 χρόνια. Φέτος-μιας και τα ζω και γω ο ίδιος- ήταν μια απο τις καλύτερες χρονιές. Στατιστικά, εκεί παίζουν κάργα τουρίστες κυρίως Ιταλοί και Γερμανοί. Οι οποίοι έρχονται ως επι το πλείστον με τα camper τους, τα οποία φυσικά τα έχουν γεμίσει με προμήθειες. Τα σ/μ αναστέναξαν όπως ειπώθηκε. Και πάλι όμως, τον μεγαλύτερο τζίρο τον έκαναν οι ξένοι. Σταμάταγαν για κανα σάντουιτς, γκρικ σάλαντ, ζμούθιζ, μπύρες(απίστευτες καταναλώσεις οι Πολωνοί :lol: ) κλπ. Οι ιθαγενείς νωθρά πράγματα. Καφέδες στο τσακίρ και νερά*. Στην παραλία έσκαγαν με ψυγειάκια φορτωμένα απο το σπίτι-δωμάτιο τους. Η σεζόν για πρώτη φορά έχει τραβήξει μέχρι και-τουλάχιστον- σήμερα. Άλλες χρονιές το πολύ μέχρι 5-6/9 είχαν πέσει τίτλοι τέλους. Αν ο καιρός το επιτρέψει, η τρέχουσα εβδομάδα θα γεφυρώσει και το επόμενο σκ. Πάντα για ξένους μιλάμε.

*Σκάει τύπος με X3 γύρω στα 55-60. Ανοίγει το ψυγείο και παίρνει ενα νεράκι. Έρχεται να πληρώσει και μας αραδιάζει ΚΑΙ ΤΑ 50 ΛΕΠΤΑ σε φραγκοδίφραγκα. Είπα να του το κεράσω αλλά μετά σκέφτηκα σιγά μην του κάνω και την χάρη. Στον αντίποδα, ζευγάρι Ιταλών με ενα παιδάκι, με punto mk1 :superman: , αφού μας έκαναν τζίρο γύρω στα 25€, πήραν άλλα 50€ σε λάδι και ελιές (παραγωγής μας). Τον ίδιο σεβντά έχουν και οι Πολωνοί με τα λάδια και μας άφησαν καλά ποσά.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#535429 Μπραβο σας που πηγατε καλα. :)
Ομως λογικο μου φαινεται αυτο που λες αφου παιρνοντας παραδειγμα και απο τον εαυτο μου αλλα και απο τον περιγυρο μου οι ελληνικες οικογενειες πανε πιο οργανωμενες στις παραλιες.
Νερο φυσικα και θα ψωνισουν απο σουπερ μαρκετ που θα το παρουν εικοσι λεπτα το 1.5 λιτρο, σαντουιτς και λοιπα θα τα φτιαξουν μονοι τους οχι μονο για οικονομια, θα παρουν φρουτα κλπ απο τον μαναβη.
Και ελαιολαδο δε θα αγορασουν απο καντινα χωρις να αμφισβητω την ποιοτητα του δικου σας προφανως.
Το βραδυ ομως σιγουρα θα βγουν για ενα ουζο, ενα σουβλακι, μια πιτσα, παγωτα για τα παιδια. Δηλαδη θα αφησουν χρημα. Ισως οχι τοσο πολυ οσο παλια, αλλα θα αφησουν περισσοτερο και απο οτι αντεχουν.
Αυτο ειδα και στα μερη που πηγα φετος.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
junior gt έγραψε:Μπραβο σας που πηγατε καλα. :)
Ομως λογικο μου φαινεται αυτο που λες αφου παιρνοντας παραδειγμα και απο τον εαυτο μου αλλα και απο τον περιγυρο μου οι ελληνικες οικογενειες πανε πιο οργανωμενες στις παραλιες.
Νερο φυσικα και θα ψωνισουν απο σουπερ μαρκετ που θα το παρουν εικοσι λεπτα το 1.5 λιτρο, σαντουιτς και λοιπα θα τα φτιαξουν μονοι τους οχι μονο για οικονομια, θα παρουν φρουτα κλπ απο τον μαναβη.
Και ελαιολαδο δε θα αγορασουν απο καντινα χωρις να αμφισβητω την ποιοτητα του δικου σας προφανως.
Το βραδυ ομως σιγουρα θα βγουν για ενα ουζο, ενα σουβλακι, μια πιτσα, παγωτα για τα παιδια. Δηλαδη θα αφησουν χρημα. Ισως οχι τοσο πολυ οσο παλια, αλλα θα αφησουν περισσοτερο και απο οτι αντεχουν.

Νομίζω είναι πολύ καλή περιγραφή αυτή - κάπως έτσι το αντιλαμβάνομαι κι εγώ.
Άβαταρ μέλους
By GTS
junior gt έγραψε:Μπραβο σας που πηγατε καλα. :)

Για το σαντουιτς δεν ειμαι σιγουρος αν αξιζει γιατι το πιτογυρο/πιτοσουβλακι στα 2,5 ή και 2,8 ευρω στα νησια ειναι πολυ φτηνο φαγητο σε σχεση με τις τιμες στο εξωτερικο. Εγω ειδα Ιταλους, Γαλλους, Αγγλους κλπ ολοι να αγοραζουν πιτογυρα και να τα περνουν σε σακουλες.

Σαντουιτς εφτιαχνα στις διακοπες μου στην Γαλλια. :lol:

Σουπερμαρκετ οπως ΑΒ αν το βρεις εκει που πας ξερεις τι ποιοτητα να περιμενεις και εγω το προτιμω.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#535474 Ναι μονο που μια οικογενεια που παει στη θαλασσα πρωινιατικα δε θα παρει να φαει πιτογυρα. :lol: :lol: :lol:
Θα παρει η μαμα απο το φουρνο ενα κιλο ψωμακι μισο κιλο φετα, τεσσερις ντοματες ενα αγγουρι και θα φτιαξει καμμια δεκαρια υγιεινοτατα σαντουιτσακια αντε να παρει και κανα κουλουρακι για τον καφε. Θα παρει και ενα καρπουζακι ή τιποτα ροδακινα και μεχρι το απογευμα θα τη βγαλουν μια χαρα.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#535477 Mπα εγω τους ειδα να περνουν σπανακοπιτες, τυροπιτες, κρουασαν κλπ τα πρωινα. Οτι παρεις 2 ευρω αλλα παλι φτηνα ειναι για τα δικα τους δεδομενα. Φουρνους και σουβλακοπωλεια ειναι πολλα και φτηνα στην Ελλαδα. Στο εξωτερικο δεν θα εβγαινε ουτε το νοικι με τετοιες τιμες και απλα δεν υπαρχουν.

Αυτο που περιγραφεις τα φτιαχνουν οι Ελληνες. Οι ξενοι δεν ξερουν να φτιαχνουν σαντουιτς με τοματα και φετα. Τυρι κιτρινο και cold cuts βαζουν συνηθως.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#535481 Edmond ποια εχετε; Το μινι μαρκετ στο Πετροχωρι ή μια απο τις καντινες παρακατω στο δρομο προς βοιδοκοιλια; Συνεχεια εκει ημουν πριν 2 βδομαδες :lol:

< >
Άβαταρ μέλους
By edmond
Chris έγραψε:Edmond ποια εχετε; Το μινι μαρκετ στο Πετροχωρι ή μια απο τις καντινες παρακατω στο δρομο προς βοιδοκοιλια; Συνεχεια εκει ημουν πριν 2 βδομαδες :lol:

< >

Όχι το μίνι μάρκετ(το σπίτι μου είναι 50 μέτρα απο εκεί). Η αμέσως επόμενη προς την παραλία.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
junior gt έγραψε:Θα παρει η μαμα απο το φουρνο ενα κιλο ψωμακι μισο κιλο φετα, τεσσερις ντοματες ενα αγγουρι και θα φτιαξει καμμια δεκαρια υγιεινοτατα σαντουιτσακια αντε να παρει και κανα κουλουρακι για τον καφε. Θα παρει και ενα καρπουζακι ή τιποτα ροδακινα και μεχρι το απογευμα θα τη βγαλουν μια χαρα.

Αυτο ακριβώς κάνουν οι ξένοι τουρίστες εδω και δεκαετίες.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
GTS έγραψε:Mπα εγω τους ειδα να περνουν σπανακοπιτες, τυροπιτες, κρουασαν κλπ τα πρωινα. Οτι παρεις 2 ευρω αλλα παλι φτηνα ειναι για τα δικα τους δεδομενα. Φουρνους και σουβλακοπωλεια ειναι πολλα και φτηνα στην Ελλαδα. Στο εξωτερικο δεν θα εβγαινε ουτε το νοικι με τετοιες τιμες και απλα δεν υπαρχουν.

Αυτο που περιγραφεις τα φτιαχνουν οι Ελληνες. Οι ξενοι δεν ξερουν να φτιαχνουν σαντουιτς με τοματα και φετα. Τυρι κιτρινο και cold cuts βαζουν συνηθως.

Μα για τους Ελληνες μιλαω προσπαθωντας να ερμηνευσω γιατι οι Ελληνες δεν ψωνιζαν απο την καντινα του edmond :)