Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By GTS
kyr80 έγραψε:Φέτος ήταν τόσο στραβή η χρονιά, που ήταν βάσανο. Το οικονομικό είναι εντελώς άσχετο. Χώρια που σαν χρονιά δεν ήταν καλή. Μια οι πλημμύρες, μια η πτώση του τουρισμού γενικά το 2018, οδήγησαν σε μια μέτρια χρονιά.
Αλλά ξαναγράφω ότι το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό. Φέτος ήμουν στη δουλειά από τις 8:45 μέχρι τις 02:30 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΟΛΗ ΜΕΡΑ. Και το βράδυ τα δίδυμα.....
Ενώ έχουμε συνολικά σταθερή ομάδα, αρκούσαν 3 άτομα όχι τόσο ικανά(το λέω ευγενικά) για να τρέχουμε άλλοι 20. Στο ένα πόστο άλλαξα 6 άτομα. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στο εργατικό δυναμικό.

Τέσπα, θα τα λέμε το χειμώνα...

Aν ειχες περισσοτερα κερδη απο περυσι καλυτερη χρονια ειναι. Το οικονομικο ειναι που καθοριζει την επιτυχια. Επιχειρηματιας εισαι για το κερδος. Τα οποια προβληματα ειναι ταλαιπωρια ναι μεν, αλλα αν εχανες χρηματα συνολικα θα πρεπει να κλεισεις.
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
dimviii έγραψε:
funkyreverend έγραψε:Όλοι μιλάνε για πολύ κόσμο, πολλοί μιλάνε για λίγο τζίρο όμως.

φετος οι αφιξεις θα φτασουν χοντρικα στα 35 εκατομμυρια
πριν 4 χρονια ειχαμε 15 εκατομμυρια.Διπλασιασαμε δλδ μεσα σε 4 χρονια τις αφιξεις
ο τζιρος πριν 4 χρονια ηταν μεγαλυτερος?

Καλύτερα να μιλήσεις με άνθρωπο που ζει από αυτό. Στον συλλογισμό σου όμως δεν υπολογίζεις σε πόσα άτομα πλέον σπάει η πίτα. Πχ κάτοχοι airbnb. All inclusive και τιμές τους επίσης. Άνοδος των σουπερμάρκετ κλπ.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#535286 Τι ψαχνετε να βρειτε? . Η Ελλαδα βουλιαξε φετος. Και τα νουμερα και οι προσωπικες εμπειριες του καθενα απο εμας αυτο λενε. Πολλοι οι λογοι και οι συγκυριες.
Και το βασικοτερο λογω της πληροτητας του Αυγουστου σε περιοχες υψηλης ζητησης ανοιξε κατα πολυ και η σεζον.
Στο Πηλιο μου ελεγαν οτι Ιουνιο, Ιουλιο ειχαμε ξενους, Αυγουστο ειχαμε Ελληνες. Και τωρα εχουνε ακομα κοσμο. Και εκει που κλεινανε αρχες μεσα Σεπτεμβρη φετος θα κρατησουν καμμια εικοσαρια μερες πισω.
Προφανως λογω της κρισης, του ανταγωνισμου, της εφοριας και του ασφαλιστικου τα περιθωρια κερδους παρολο τον αυξημενο τζιρο ή την πληροτητα εχουνε μικρινει.
Επισης λογω του ανταγωνισμου αλλα και της κρισης εχουνε αυξηθει και οι απαιτησεις του κοσμου σε επιπεδο υπηρεσιων.
Ο αλλος θελει με το μικροτερο δυνατο κοστος να εχει τις μεγιστες υπηρεσιες. Που σημαινει περισσοτερο τρεξιμο, οργανωση, κοστος για τον επιχειρηματια.
Πανε δηλαδης οι εποχες που ο αλλος ειχε στο Πηλιο, στην Κω ή στην Κρητη δεκα δωματια φτιαγμενα τσαμπα με προγραμμα και μια ταβερνα απο κατω, δουλευε δυο- τρεις μηνες το Καλοκαιρι και τον υπολοιπο καιρο τον εβγαζε για ψωνια στην Αθηνα και βολτουλες στη Δυτικη Ευρωπη.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
Εκτοξεύθηκε ο τζίρος των τουριστικών επιχειρήσεων το β’ τρίμηνο του 2018

Ο καλός καιρός, αλλά και οι προσπάθειες από όλους τους φορείς τα προηγούμενα χρόνια για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου απέδωσαν καρπούς και συνετέλεσαν στην αύξηση των εσόδων συνολικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δείκτης κύκλου εργασιών στις δραστηριότητες των ταξιδιωτικών πρακτορείων, γραφείων οργανωμένων ταξιδιών, υπηρεσιών κρατήσεων και συναφείς δραστηριότητες παρουσίασε αύξηση 16,6% κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2018 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Μάλιστα, από τα στοιχεία προκύπτει ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση κύκλου εργασιών στον κλάδο της τελευταίας 8ετίας, καθώς πέρυσι, κατά το β’ τρίμηνο του 2017 είχε καταγραφεί αύξηση 6,5% σε σχέση με το β’ τρίμηνο του 2016.

Η αυξημένη ζήτηση από το εξωτερικό για την Ελλάδα αλλά και η συστηματικά ανοδική τάση που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στον εσωτερικό και εξερχόμενο τουρισμό από τους Έλληνες ταξιδιώτες, ανεβάζουν τον κύκλο εργασιών του βασικού διακινητή τουρισμού, των τουριστικών γραφείων.

Τα θετικά αποτελέσματα στον κύκλο εργασιών των ελληνικών τουριστικών γραφείων οφείλονται επιπλέον στις συντονισμένες ενέργειες και τη σοβαρή προσπάθεια που καταβάλλεται από τον κλάδο, στην προσφορά όσο το δυνατόν πιο ποιοτικών και αποτελεσματικών υπηρεσιών στα οργανωμένα ταξίδια.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, σχολιάζοντας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, δήλωσε στην fmvoice.gr: «Η πολύτιμη συμβολή των τουριστικών γραφείων, μέλη των ενώσεών μας και των υψηλά καταρτισμένων στελεχών του στον ελληνικό τουρισμό συνεχίζεται, με ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς, ικανοποιώντας την αυξημένη ζήτηση για ταξίδια.

Στο πλαίσιο αυτό, η FedHATTA καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να σταματήσουν οι παράνομες τουριστικές δραστηριότητες κάθε είδους, οι οποίες πλήττουν το κύρος του επαγγέλματος του τουριστικού πράκτορα και έχουν δυσμενείς συνέπειες στα κρατικά έσοδα και την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό».
Άβαταρ μέλους
By glf
#535292 Ο Κυριάκος είχε βροχές όλο τον Ιούνιο, η σαιζόν ξεκίνησε αργά. Εγώ τον είδα μια βδομάδα μετά την πλημύρα και πάλι έβρεχε..
Άβαταρ μέλους
By cosneo
#535293 Για την Χαλκιδική αυτό που είδα σαν ιδιώτης-επισκέπτης νομίζω ήταν καλή σεζόν. Στα κοντινά οι σκοπιανοί και οι ημερήσιοι, στα πόδια Ρώσοι και δυτικοευρωπαιοι.
Παρόλο που σχεδόν όλος ο Ιούλιος ήταν βροχερος αλλά παλευτηκε.
Ανά επαγγελματικό τομέα μόνο οι ταβέρνες φαινόταν να συνεχίζουν την κατηφόρα των τελευταίων ετών. Νοικιαζομενα δωμάτια και μικρά ξενοδοχεία, μπιτσομπαρα και καντινες, καφέ και μπαράκια, γυραδικα και πιτσαρίες θεωρώ μια χαρά δούλεψαν.
Την ίδια θετική εικόνα έχω και από τις μεγάλες μονάδες του 1ου ποδιού.
Αναφέρομαι βέβαια σε πολυκοσμια αλλα δεν ξέρω τι άφησε αυτή η πολυκοσμια στην τσέπη των επαγγελματιων.
Τελευταία επεξεργασία από cosneo και 16 Σεπ 2018, 12:32, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By glf
#535294 Όχι το δικό του. Έχει ένα κίτρινο για νοίκιασμα.
Θα... βγαλω incar καλό.

Όποιος θέλει ας τσεκάρει στο kastaniahillclimb.gr

dimviii έγραψε:@glf καλο αγωνα να εχεις .Του Γκουλετσου ειναι το φουσκωμενο ε?
Άβαταρ μέλους
By cosneo
#535301 Εκείνο που παρατήρησα και μ'αρεσε φέτος και μάλιστα στο κομμάτι από Ηράκλεια έως Μουδανιά που δεν είναι και το αμιγώς κοσμοπολίτικο τουριστικό σημείο της Χαλκιδικής ηταν η συμπεριφορά των ιθαγενών επαγγελματιών η οποία ήταν καθ' όλα αξιοπρεπή, τυπική και αρκετά φιλική χωρίς εκείνη την σαλιάρικη συμπεριφορά, το γλύψιμο ή δίνω και τον κώλο μου αν είναι να βγάλω λεφτά ... Πολύ ευχάριστο που δεν είδα εκείνη την "δουλοπρέπεια" προς τον τουρίστα, τακτική παλιότερων ετών που με αηδίαζε και με εκνεύριζε. Με ευγένεια και καλή διάθεση ήρθες στο μαγαζί μου, θα σε εξυπηρετήσω όσο καλύτερα μπορώ, θα περάσεις καλά αλλά δεν θα με γαμίσεις κιόλας!
Άβαταρ μέλους
By italakias
cosneo έγραψε:Για την Χαλκιδική αυτό που είδα σαν ιδιώτης-επισκέπτης νομίζω ήταν καλή σεζόν. Στα κοντινά οι σκοπιανοί και οι ημερήσιοι, στα πόδια Ρώσοι και δυτικοευρωπαιοι.
Παρόλο που σχεδόν όλος ο Ιούλιος ήταν βροχερος αλλά παλευτηκε.
Ανά επαγγελματικό τομέα μόνο οι ταβέρνες φαινόταν να συνεχίζουν την κατηφόρα των τελευταίων ετών. Νοικιαζομενα δωμάτια και μικρά ξενοδοχεία, μπιτσομπαρα και καντινες, καφέ και μπαράκια, γυραδικα και πιτσαρίες θεωρώ μια χαρά δούλεψαν.
Την ίδια θετική εικόνα έχω και από τις μεγάλες μονάδες του 1ου ποδιού.
Αναφέρομαι βέβαια σε πολυκοσμια αλλα δεν ξέρω τι άφησε αυτή η πολυκοσμια στην τσέπη των επαγγελματιων.

Καλα οι ταβερνες για κλωτσιες.
Πηγα σε δυο στην ευβοια, ανοστα φαγητα και στην χωριατικη δυο σταγονες λαδι.
Το προσωπικ χωρις στολες, μεσα οι χωροι οχι καθαροι, τουαλετες προπολεμικες και το ολο σκηνικο θυμιζειδεκαετια 80.

Προτιμοτερο ενα καλο εστιατοριο και ας φαω λιγοτερο.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#535307 Στην Κρητη Ιεράπετρα και Σητεία, όπως μου ειπαν είχαν σκαμπανεβάσματα στους τζιρους. Μερικοί δε περίμεναν τους καλούς πελάτες τον Σεπτέμβριο, λίγους αλλά με δυνατότητα αγοραστικής δύναμης. Στην Ιθάκη 20 ιουλιου με 20 Αυγούστου, μάλλον λιγώτερο κόσμο και σκάφη είδα, για τζιρους θα μάθω...

.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#535316 Συνολική απάντηση.... Μάιος και Ιούνιος ήταν οι καλύτεροι όλων των εποχών. Με κεκτημένη ταχύτητα από το 2017.... Πριν τις βροχές πήραμε email από το ξενοδοχειακό επιμελητήριο που μιλούσε για πτώση στις κρατήσεις, ειδικά τον Σεπτέμβριο. Το οποίο έγινε έτσι, σύμφωνα και με τα λεγόμενα του Τάσιου(πρόεδρος ξενοδόχων). Ειδικά τα ξενοδοχεία που δουλεύαν με Ρώσους. Στη Χαλκιδική επιπλέον μας έβρεχε σχεδόν τις μισές ημέρες τον Ιούλιο. Οι δε καταστροφές στο τέλος του Ιουνίου, επηρέασαν τις κρατήσεις. Πολλές ακυρώσεις από Βαλκάνια. Μιλάμε ότι την επομένη της καταστροφής πιο πολλές κάμερες και τηλεοράσεις από Βουλγαρία είχαμε, παρά από Ελλάδα. Προσωπικά δε μας επηρέασε γιατί δουλεύουμε με Γερμανούς κυρίως. Οπότε αυτοί δεν ακύρωσαν, γιατί είχαν κλείσει αεροπορικά κλπ. Οι οδικοί τουρίστες, τα μάζεψαν και έφυγαν.
Ο συνολικός αριθμός των τουριστών ανέβηκε, αλλά όχι ο πραγματικός τζίρος. Τα παράνομα δωμάτια έχουν ξεφύγει με την πατέντα Airbnb. Οπότε αυτοί που μένουν εκεί, είναι πελάτες μόνο των S/M. Πρώτη χρονιά μετά από 35 χρόνια δεν ρωτούσαν από το δρόμο για δωμάτια.
Υπάρχει στα χαρτιά μια αύξηση του τζίρου, και αυτό γιατί πρώτη φορά στα χρονικά η εφορία ήταν σχεδόν κάθε μέρα για ελέγχους. Σε εμάς σε μια μέρα ήρθαν 3 συνεργεία....
Τί έγινε στο Ιόνιο δεν ξέρω. Μακάρι οι άνθρωποι να πήγαν καλά. Στη Χαλκιδική πάντως αρκετές επιχειρήσεις δεν θα ανοίξουν του χρόνου. Και αυτό γιατί περίμεναν τα νούμερα του 2017, που δεν θα ξαναέρθουν.... Το email που αναφέρθηκα πιο πάνω, έγραφε να μην έχουμε το 2017 σαν γνώμονα για το μέλλον, γιατί είχαμε τα γεγονότα με τον Ερντογάν στην Τουρκία και τον πόλεμο πρακτικά στη Β. Αφρική. Η αγορά της Αιγύπτου ξανάνοιξε και η Τουρκία από 23εκ τουρίστες, φέτος είχε 40εκ. Αυτοί από κάπου έφυγαν...
Τέσπα, μην κλαιγόμαστε. Και έγραψα εξαρχής ότι το πρόβλημά μου φέτος δεν είναι το οικονομικό.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#535318 Ιόνιο εκεί που ήμουν μου έλεγαν ότι είχαν κόσμο αλλά πολλοί Βαλκάνιοι Ρουμάνοι κτλ έμεναν κλεισμένοι στα δωμάτια και έτρωγαν από s/m τα δωμάτια δηλαδή όχι τόσο θέμα όσο οι ταβερνιάρηδες
Άβαταρ μέλους
By DAP
cosneo έγραψε:...................................................Πολύ ευχάριστο που δεν είδα εκείνη την "δουλοπρέπεια" προς τον τουρίστα, τακτική παλιότερων ετών που με αηδίαζε και με εκνεύριζε. Με ευγένεια και καλή διάθεση ήρθες στο μαγαζί μου, θα σε εξυπηρετήσω όσο καλύτερα μπορώ, θα περάσεις καλά αλλά δεν θα με γαμίσεις κιόλας!

Αυτο ακριβως προσεξα και στη Ναξο τωρα τον Σεπτεμβρη.....Και κατι που το ειδα για πρωτη μου φορα...
Σε ταβερνα που εκατσα περιμενοντας την "στεφανωσον αυτους" να βγει απο τη θαλασσα,το γκαρσονι με ρωτησε για καποια μουσικη προτιμηση....Και η επιθυμια μου εγινε πραγματικοτητα...... :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By dimviii
QsisVTS έγραψε:Ιόνιο εκεί που ήμουν μου έλεγαν ότι είχαν κόσμο αλλά πολλοί Βαλκάνιοι Ρουμάνοι κτλ έμεναν κλεισμένοι στα δωμάτια και έτρωγαν από s/m τα δωμάτια δηλαδή όχι τόσο θέμα όσο οι ταβερνιάρηδες

εαν δεν ειχαν ερθει αυτοι θα ειχε μεγαλυτερο τζιρο?