Οταν όμως πολλοί γράφουν πως βολεύονται με μηχανές με Pods, κάψουλες κλπ, αλλά και θεωρούν πως τα 350€ για πλήρη εξοπλισμό είναι πολλά, καλοί είναι και αυτοί, ειδικά για ξεκίνημα που μπορεί να κόβεις και να πετάς αβέρτα ώσπου να εκπαιδευτείς .
dimitrisB έγραψε:Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως είναι χαμηλής ποιότητας.
Οταν όμως πολλοί γράφουν πως βολεύονται με μηχανές με Pods, κάψουλες κλπ, αλλά και θεωρούν πως τα 350€ για πλήρη εξοπλισμό είναι πολλά, καλοί είναι και αυτοί, ειδικά για ξεκίνημα που μπορεί να κόβεις και να πετάς αβέρτα ώσπου να εκπαιδευτείς .

κάνα καφέ έτσι, γιατί μέχρι σήμερα, όλο εγώ την... πατάω!
Anonymous Founder έγραψε:Εγώ πάντως μετά από κάμποση έρευνα, κατέληξα στα εξής (και δυστυχώς, όχι σε καφετιέρα):
-Πολύ ακριβή η λύση της Gaggia.
-Έστω όμως πως τα σκας για να πίνεις καφέ καλό... Θέλει ΠΟΛΥ κόπο και πειραματισμό. Είναι πολλοί αυτοί που αγόρασαν μια Gaggia Baby ή Classic και τελικά τους έσπασε τα νεύρα και την παράτησαν γιατί χωρίς μύλο δεν έκαναν δουλειά.
-Ο μύλος είναι επίσης πονεμένη ιστορία. Θέλει πολύ πειραματισμό και ενασχόληση για να βρεις αυτό που ψάχνεις.
-Πολλές αναφορές για προβληματικές Baby και Classic. Ειδικά στο Amazon, διάβασα κάμποσα.
-Κόστος υψηλό, γιατί δεν υπάρχουν φέτος εκπτώσεις απ' ό,τι φαίνεται...
-Πολλές αναφορές επίσης για "φτύσιμο" του νερού όταν ο καφές δεν της ταιριάζει (άρα ξεχνάς την αγορά από το σουπερμάρκετ για να φτιάξεις ένα εύκολο φρέντο το καλοκαιράκι...).
Τσέκαρα και τον ανταγωνισμό, αλλά και εκεί δράμα η κατάσταση: η φτηνές είναι χάλι, αν περάσεις τα 100€, πάλι παίρνεις μετριότητες και με πολλά παράπονα...
Είμαι ένα βήμα πριν πάρω μια Francis Francis με κάψουλες iperespressο που έχω στην δουλειά και κάνει μια χαρά καφέ και δεν έχει πάθει και τίποτε 2 χρόνια τώρα που την χρησιμοποιούμε όλοι. Ξέρω πως το κόστος είναι στον θεό για κάθε καφέ, αλλά τουλάχιστον θα φτιάχνει και ηκάνα καφέ έτσι, γιατί μέχρι σήμερα, όλο εγώ την... πατάω!
![]()
![]()
Αν υπάρχουν εναλλακτικές λοιπόν (Krups δεν ξαναπαίρνω, είναι πολλά τα παράπονα, οπότε δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση η δική μου...) μιλήστε.
Ξέρω πως σε κάποιους ακούγομαι κάπως, αλλά ρε παιδιά το κόστος είναι 400+ (μηχανή+μύλος+non-presurized portafilter+tamper κι αυτά σχεδόν επιβάλλονται από την αρχή,αλλιώς παίζει να είναι χάλι ο καφές...) και πραγματικά φοβάμαι για την απόδοση του εγχειρήματος.
Δεν είναι μόνον τα χρήματα: αν κάτι αξίζει, γουστάρω κι εγώ να το πληρώσω. Έχω φοβηθεί όμως από τις... αποτυχίες που διαβάζω εδώ κι εκεί.
Με το ίδιο ποσό, παίρνω την Francis και έχω ρέστα για αρκετούς καφέδες (περίπου 2 την ημέρα υπολογίστε θα φτιάχνουμε).
Μην βαράτε , ναι;![]()
Anonymous Founder έγραψε:Εγώ πάντως μετά από κάμποση έρευνα, κατέληξα στα εξής (και δυστυχώς, όχι σε καφετιέρα):
-Πολύ ακριβή η λύση της Gaggia.
-Έστω όμως πως τα σκας για να πίνεις καφέ καλό... Θέλει ΠΟΛΥ κόπο και πειραματισμό. Είναι πολλοί αυτοί που αγόρασαν μια Gaggia Baby ή Classic και τελικά τους έσπασε τα νεύρα και την παράτησαν γιατί χωρίς μύλο δεν έκαναν δουλειά.
-Ο μύλος είναι επίσης πονεμένη ιστορία. Θέλει πολύ πειραματισμό και ενασχόληση για να βρεις αυτό που ψάχνεις.
-Πολλές αναφορές για προβληματικές Baby και Classic. Ειδικά στο Amazon, διάβασα κάμποσα.
-Κόστος υψηλό, γιατί δεν υπάρχουν φέτος εκπτώσεις απ' ό,τι φαίνεται...
-Πολλές αναφορές επίσης για "φτύσιμο" του νερού όταν ο καφές δεν της ταιριάζει (άρα ξεχνάς την αγορά από το σουπερμάρκετ για να φτιάξεις ένα εύκολο φρέντο το καλοκαιράκι...).
Τσέκαρα και τον ανταγωνισμό, αλλά και εκεί δράμα η κατάσταση: η φτηνές είναι χάλι, αν περάσεις τα 100€, πάλι παίρνεις μετριότητες και με πολλά παράπονα...
Είμαι ένα βήμα πριν πάρω μια Francis Francis με κάψουλες iperespressο που έχω στην δουλειά και κάνει μια χαρά καφέ και δεν έχει πάθει και τίποτε 2 χρόνια τώρα που την χρησιμοποιούμε όλοι. Ξέρω πως το κόστος είναι στον θεό για κάθε καφέ, αλλά τουλάχιστον θα φτιάχνει και ηκάνα καφέ έτσι, γιατί μέχρι σήμερα, όλο εγώ την... πατάω!
![]()
![]()
Αν υπάρχουν εναλλακτικές λοιπόν (Krups δεν ξαναπαίρνω, είναι πολλά τα παράπονα, οπότε δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση η δική μου...) μιλήστε.
Ξέρω πως σε κάποιους ακούγομαι κάπως, αλλά ρε παιδιά το κόστος είναι 400+ (μηχανή+μύλος+non-presurized portafilter+tamper κι αυτά σχεδόν επιβάλλονται από την αρχή,αλλιώς παίζει να είναι χάλι ο καφές...) και πραγματικά φοβάμαι για την απόδοση του εγχειρήματος.
Δεν είναι μόνον τα χρήματα: αν κάτι αξίζει, γουστάρω κι εγώ να το πληρώσω. Έχω φοβηθεί όμως από τις... αποτυχίες που διαβάζω εδώ κι εκεί.
Με το ίδιο ποσό, παίρνω την Francis και έχω ρέστα για αρκετούς καφέδες (περίπου 2 την ημέρα υπολογίστε θα φτιάχνουμε).
Μην βαράτε , ναι;![]()
Τηλεφωνο στον αντιπροσωπο, ευγενεστατοι αρχικα, τη στελω και μου ερχεται πισω η ιδια μηχανη με αλλο καλωδιο που το περνουσα κι εγω στο μαστορα της γειτονιας, και το αποκορυφωμα... με μια καψουλα μεσα! Πηρα καινουρια μηχανη για να την πρωτοχρησιμοποιησω μεταχειρισμενη! Σε τηλεφωνο στον αντιπροσωπο ο τυπος μου το επαιζε τρελιτσα και ειρωνια, με ενα υφακι "που ξερω εγω αν τραβηξες την πριζα αποτομα και σου εμεινε στο χερι"
Σε email παραπονων δεν πηρα καμια απαντηση, ενω προχθες η ιδια μηχανη χαλασε, υπο την εννοια οτι τωρα πια πατας το κουμπι να ανοιξει και δουλευει μαζι και η αντλια!
Δεν πηρα ακομα το service γιατι δε θελω να μου ανεβει το αιμαι στο κεφαλι παλι με τους αξεστους.
mirage έγραψε:Ποιος ειπε πως ο καφες των υπεραυτοματων WWF ειναι espresso να τον μαλωσω!
Sent from Corsair's brick

dimitrisB έγραψε:@ HF και λοιπούς συγγενείς και φίλους, που σκέφτεστε και το 1€ διαφορά, αλλά σας τρώει και το σαράκι :
Οτι πρότεινα εδώ ==> viewtopic.php?p=36270#p36270 , είναι με γνώμονα το φτηνότερο αλλά καλύτερο αποτέλεσμα για τον οποιοδήποτε <<θέλει>> αξιοπρεπή espresso. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.
Ακόμα και η πρόταση για τους κόκκους espresso απο τις προσφορές του Lidl, έγινε εν γνώσει μου για τη χαμηλή (αλλά επώνυμη) ποιότητα, με το ίδιο σκεπτικό : Δεν θέλω να δώσω ούτε 1 € παραπάνω για να πάρω το ελάχιστα αποδεκτό αποτέλεσμα.
Δεν μπορώ να το κάνω πιό νιανιά, και τελικά, όπως έλεγε κάποιος φίλος όταν δεν μπορούσε να πείσει την παρέα :
<< Παιδιά, νταξ, ότι καταλαβαίντε, κάντε>> !!!
θέλει να πιστεύει πως ακολουθεί τις βλακείες που λέει η ομοιοπαθητική, οπότε θέλει decaf.
Της έχω πάρει 1-2 πραγματάκια, πχ μεταλλικό στέλεχος του portafilter (που είναι πλαστικό σ' αυτή την κατηγορία), pressurized διπλό φίλτρο (που απλά πήγε στα αζήτητα).
Πάλι καλά που έχουμε τον Σαρλ να ξεκινάμε p2. Το g[…]
Παμε να δούμε πώς εξελίσσονται τα επραγματα σε εκε[…]
Πήρα μια προκαθορισμένη μάζα εδάφους και, μέσω μηχ[…]