Απ΄αυτούς θα πάρουμε και τα καινούργια περιπολικά του λιμενικού να φανταστώ;;
Zeus έγραψε:kostis20 έγραψε:Τα bs1&2 είναι ολλανδικά δεν είναι κορεάτικα.Και με μηδενικά προβλήματα.
Για το Norman Atlantic ας πρόσεχε η anek και να μη το ναυλωνε.
< A3003 >
Διαβασες τις εισηγησεις του πορισματος που εβαλα στην προηγουμενη σελιδα και εξακολουθεις να πιστευεις οτι φταιει σε κατι η ΑΝΕΚ? Τι ακριβως επρεπε να προσεξει που δεν ειχε προσεξει ο ΙΜΟ?
Δηλαδη για τη BS τι επρεπε να πουμε που το καρφωσε στα βραχια? Εκτος του οτι ηταν απιστευτα τυχεροι που εκατσε το πλοιο και δεν συνεχισε την πορεια του να βουλιαξει μεσα στο λιμανι..
Kαλά τώρα σοβαρολογείς?
Μιλάμε για τραγωδία με νεκρούς και μου λες ότι δεν έχει καμία ευθύνη η εταιρεία που κάνει το δρομολόγιο?
Οκ εντάξει. Εγω διαφωνώ.
Και η Blue Star προφανώς έχει ευθύνη για το Blue Star patmos.
xenos έγραψε:Μπορείς να μας δώσεις μία τάξη διαφοράς κόστους αγοράς ενός newbuilding (είτε tanker, είτε dry) μεταξύ Jap/Kor.;
Το ευκολα μετρησιμο ειναι οτι η Κινα ειναι ~20% φθηνοτερη απο Ιαπωνια/Κορεα. Η διαφορα μεταξυ Ιαπωνιας-Κορεας ειναι πιο δυσκολο να μετρηθει γιατι ως επι το πλειστον τα Ιαπωνικα ειναι χαμηλοτερων spec πλοια απο τα Κορεατικα(& Κινεζικα). Αν θεωρητικα καποιοι εκαναν παραγγελιες με ιδια spec θα ηταν ισως αλλο ενα ~10% επιπλεον. Οταν λεω χαμηλα spec εννοω 2 αντι για 3 γεννητριες, μια ballast pump κτλ
Οι τιμες ομως αλλαζουν συνεχως γιατι περαν της πρωτης υλης και του κοστους εργατικων κτλ, η τιμη καθοριζεται απο την ναυλαγορα, τη ζητηση, τα διαθεσιμα slot κτλ
εδιτ:
Zeus έγραψε:ως επι το πλειστον τα Ιαπωνεζικα ειναι χαμηλοτερων spec πλοια απο τα Ιαπωνικα.
kostis20 έγραψε:Zeus έγραψε:kostis20 έγραψε:Τα bs1&2 είναι ολλανδικά δεν είναι κορεάτικα.Και με μηδενικά προβλήματα.
< A3003 >
Διαβασες τις εισηγησεις του πορισματος που εβαλα στην προηγουμενη σελιδα και εξακολουθεις να πιστευεις οτι φταιει σε κατι η ΑΝΕΚ? Τι ακριβως επρεπε να προσεξει που δεν ειχε προσεξει ο ΙΜΟ?
Δηλαδη για τη BS τι επρεπε να πουμε που το καρφωσε στα βραχια? Εκτος του οτι ηταν απιστευτα τυχεροι που εκατσε το πλοιο και δεν συνεχισε την πορεια του να βουλιαξει μεσα στο λιμανι..
Kαλά τώρα σοβαρολογείς?![]()
Μιλάμε για τραγωδία με νεκρούς και μου λες ότι δεν έχει καμία ευθύνη η εταιρεία που κάνει το δρομολόγιο?
Οκ εντάξει. Εγω διαφωνώ.
αμα το πληρωμα ΔΕΝ ειναι της αεκ τι ακριβως ευθυνη εχει?

Βέβαια δεν ξέρω αν αυτο ειναι αυτονόητο στην ελληνική και όχι μόνο ναυτιλία.
Υ.Γ. Στο Ανκόνα- Ηγουμενίτσα η Minoan δεν εβαλε την κασετουλα για τα σωστικα κλπ
Στα τάνκερ ο βασικός λόγος που αυτό ειναι εφικτό ειναι γιατί οι ναυλωτες ειναι πολλοί λίγοι.
cabala10 έγραψε:kostis20 έγραψε:Zeus έγραψε:kostis20 έγραψε:Τα bs1&2 είναι ολλανδικά δεν είναι κορεάτικα.Και με μηδενικά προβλήματα.
< A3003 >
Kαλά τώρα σοβαρολογείς?![]()
Οκ εντάξει. Εγω διαφωνώ.
αμα το πληρωμα ΔΕΝ ειναι της αεκ τι ακριβως ευθυνη εχει?
Να θυμίσω οτι το πλοίο ήταν αυτο:

Επίσης τα εισητήρια εγραφαν πάνω Ανεκ ενω οι περισσότεροι επιβάτες δεν είχαν ιδέα οτι θα ταξιδέψουν με νοικιασμένο πλοίο με ξένο πλήρωμα.Δε νομίζω να έμπαιναν όλοι μέσα αν το πλοίο δεν εκάνε το δρομολογιο της ΑΝΕΚ.
Αυτά.Το βρίσκω παράλογο να θεωρείτε οτι δεν έχει καμία ευθύνη η ΑΝΕΚ. Εντελώς όμως...

Όλοι την ΑΝΕΚ κατηγορούν γιατι τους έβαλε στο πλοίο.
Έχει τουλάχιστον ηθική ευθύνη...
cabala10 έγραψε:και η αεκ ηταν ηθικη πρωταθλητρια καποτε your point being?
Εδω υπάρχουν νεκροι και εσυ φέρνεις ποδόσφαιρικο παραδειγμα...
Οκ εντάξει .Έχεις δίκιο.Παραδίνομαι.
cabala10 έγραψε:και η αεκ ηταν ηθικη πρωταθλητρια καποτε your point being?Φσιτ, πόινγκ
Ο γερομπισμπίκης σε νέες περιπέτειες.
Κάτω η δικτατορία των shorts.