Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By St.Devote
bill33 έγραψε:Τελικά αγοράστηκε το https://www.skroutz.gr/s/2066238/Kessle ... KS551.html απο φίλο φαρμακοποιό στα 45€ .
Δυστυχώς δεν είναι για προληπτικούς λόγους αλλά γιατί η πίεση της :inlove: χτυπάει overboost στα 19 με 20.
Ο καρδιολόγος λέει μπορεί να είναι και απο πόνο,υπάρχουν κρίσεις κολικού του νεφρού.Το ίδιο μας είπαν και στο νοσοκομείο την δευτερη φορά που πήγαμε,φταίει ο πόνος μαζί με τα βολταρέν.Πολύ χαλαρούς τους βρήκα πάντως,ή εγώ είμαι υπερβολικός; :hmmm:
Aπο Δευτέρα θα κάνει κάποιες αιματολογικές εξετάσεις και για θυρεοειδή όπως ζήτησε ο καρδιολόγος.Εδωσε και ένα χάπι,Norvasc, για όποτε σκαρφαλώνει η πίεση .Θα δούμε πως θα εξελιχθεί το πράγμα.

:)

Καλημέρα . Η καρδιολόγος που με παρακολουθεί θεωρεί τα πιεσόμετρα καρπού σχεδόν παντελώς αναξιόπιστα. Στα πιεσόμετρα μπράτσου μου ζητάει να παίρνω 3 μετρήσεις ( που να διαφέρουν περίπου 5 min μεταξύ τους ) και να βγάζω τον μέσο όσο ΑΦΟΥ αφαιρέσω 1 μονάδα και από τίς δύο ( μεγάλη - μικρή ) ενδείξεις. ( το άγχος της μέτρησης δίνει αυξημένες τιμές )

Εάν έχεις το χρόνο και μπορείς να είσαι παρόν στην μέτρηση , κράτα ΕΣΥ τις μετρήσεις ( χωρίς να τις ανακοινώνεις στην σύζυγο ) και να της ανακοινώνεις τον ( πάντα μειωμένο κατά 1 ) μέσο όρο.

Εάν δεν γίνεται αυτό ( το να είσαι παρον ) θα τις πείς να μην κοιτάει την ένδειξη του πιεσόμετρου καθώς αυτο γεμίζει αέρα ( σύσφιξη ) . Γενικώς το θέμα του άγχους δίνει αυξημένες τιμές και είναι πολύ σημαντικό.

ΣΟΡΡΥ αλλά το 19-20 είναι ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟ .
ΧΑΠΙ οπωσδήποτε !!!
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
St.Devote έγραψε:
Στα πιεσόμετρα μπράτσου μου ζητάει να παίρνω 3 μετρήσεις ( που να διαφέρουν περίπου 5 min μεταξύ τους ) και να βγάζω τον μέσο όσο ΑΦΟΥ αφαιρέσω 1 μονάδα και από τίς δύο ( μεγάλη - μικρή ) ενδείξεις. ( το άγχος της μέτρησης δίνει αυξημένες τιμές )

Θα συμφωνησω στα περι πιεσομετρου μπρατσου. Ειναι ΟΛΑ της πλακας.

Τωρα σαν υπερτασικος με βαρεια υπερταση οταν την ανακαλυψα ( 99-199 χτυπαγε το εργαλειο :lipsealed: ) κανενας γιατρος ουτε ο προσωπικος μου ουτε αλλος σε νοσοκομειο δεν μου ειπε τετοιο πραγμα. Ισα ισα μου ειπαν για ΜΙΑ μετρηση, αν θελω να κανω δευτερη να μετρησω το δεξι χερι αφαιροντας 2 μοναδες.

Κανενας καρδιολογος να μας διαφωτισει;
Άβαταρ μέλους
By skous
Νίκος Παππάς έγραψε:
St.Devote έγραψε:
Στα πιεσόμετρα μπράτσου μου ζητάει να παίρνω 3 μετρήσεις ( που να διαφέρουν περίπου 5 min μεταξύ τους ) και να βγάζω τον μέσο όσο ΑΦΟΥ αφαιρέσω 1 μονάδα και από τίς δύο ( μεγάλη - μικρή ) ενδείξεις. ( το άγχος της μέτρησης δίνει αυξημένες τιμές )

Θα συμφωνησω στα περι πιεσομετρου μπρατσου. Ειναι ΟΛΑ της πλακας.

Τωρα σαν υπερτασικος με βαρεια υπερταση οταν την ανακαλυψα ( 99-199 χτυπαγε το εργαλειο :lipsealed: ) κανενας γιατρος ουτε ο προσωπικος μου ουτε αλλος σε νοσοκομειο δεν μου ειπε τετοιο πραγμα. Ισα ισα μου ειπαν για ΜΙΑ μετρηση, αν θελω να κανω δευτερη να μετρησω το δεξι χερι αφαιροντας 2 μοναδες.

Κανενας καρδιολογος να μας διαφωτισει;

Δεν είναι πάντα χαμηλότερη στο δεξί, υπάρχουν άτομα που στο δεξί την έχουν μεγαλύτερη (την πίεση :) )

Ουτε εγω έχω ακούσει αυτό με τις πολλές μετρήσεις, αντιθέτως έχω ακούσει να καπνεις μετρήσεις σε διαφορετικές ώρες και φάσεις (πχ την μια μερα οταν ξυπνάς, την άλλη μετα το φαγητό, κλπ κλπ)

Τα νούμερα πάντως ειναι ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΑ, θέλει σίγουρα αιματολογικές και θυροειδή, και λογικά holter μια μέρα

< >
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#530683 Για να εξηγηθω σχετικα με αυτο που εγραψα προηγουμενως με την ταση.
Στον πατερα μου που παλιοτερα του ειχαν συστησει χαπακι πιεσης και επρεπε να μετραει για να βλεπει τι γινεται, του ειχαν πει να μετραει 3-4 φορες την ημερα, και του ειχα τυπωσει ενα χαρτι με κουτακια να τα γραφει.
Απο εκει, οσο και να εχανε το παραμυθι καρπου, εβλεπες οτι ενω συνηθως παιζει η μεσημεριανη μεγαλη μεταξυ 12 και 13, τις τελευταιες 3 μερες παιζει στο 16 (τυχαια νουμερα). Εκει αρχιζεις και το ψαχνεις.
Αντιστοιχα, αν το μαραφετι στην περιπτωση της γυναικας του bill ειναι μονιμα κολλημενο στο 19 και σε αυτον παιζει στο 12, ακομα και 10% ανοχη να εχει η μετρηση, ξερεις οτι υπαρχει προβλημα.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#531122 Εννοείται ότι όλοι χτυπάμε 190 και 200 και βάλε όταν ασκούμαστε αλλά σε ηρεμία 190 είναι θέμα, ειδικά σε νέο άνθρωπο που τα αγγεία του δεν έχουν πετρώσει.
Στο ψάξιμο οπωσδήποτε και τα νεφρά και τα αγγεία τους καθώς παίζουν σημαντικό ρυθμιστικό ρόλο στην πίεση. Κακά πράματα σε νεφρά/επινεφρίδια εμφανίζονται με πολύ αυξημένη πίεση.
ΨΑΞΤΕ ΤΟ, γρήγορα.
Άβαταρ μέλους
By soch
Dimitris_P έγραψε:Σε πιάνει δλδ πονοκέφαλος μετά το πέρας;

Στην κορύφωση. Οξύς.
Άβαταρ μέλους
By xenos
soch έγραψε:

Στην κορύφωση. Οξύς.

Mήπως; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By gianik
soch έγραψε:

Στην κορύφωση. Οξύς.
Με αλλη γυναίκα, συμβαίνει το ιδιο;;;

.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#531390 Soch σκεψου να ξαπλωνετε με την :inlove: και να λετε ταυτοχρονα

ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΕ ΕΧΩ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ

ΜΑΙΤ ΜΠΛΟΟΥΝ :s_crazy :s_crazy :s_crazy
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#531394 To είχα πάθει και εγώ το θέμα με ισχυρότατες ημικρανίες, λίγο πριν την κορύφωση και όσο πλησίαζα, τόσο χειροτέρευαν. :help:
Το αποτέλεσμα μια φορά ήταν να τελειώσω και ταυτόχρονα να νιώθω πως σπάει το κεφάλι μου, έκλαιγα από πόνο (και όχι από ηδονή... :s_blush ).
Τελικά, ήταν απλώς άγχος. Ηρέμησα και μου πέρασε. :s_blush
Μέχρι να συμβεί αυτό όμως, με είχε πιάσει τρόμος, "θα λέει η κοπέλα με ανίκανο έμπλεξα και απλά κάνει πως τον πονάει το κεφάλι"!
:vava: :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By dimviii
gianik έγραψε:
soch έγραψε:

Στην κορύφωση. Οξύς.
Με αλλη γυναίκα, συμβαίνει το ιδιο;;;

.

λιγη ντροπη! :x
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#531430 Στον αυνανισμο το παθαίνεις soch?

.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#531462 Εκαστος στο ειδος του!
Άβαταρ μέλους
By bill33
sknipper έγραψε:Εννοείται ότι όλοι χτυπάμε 190 και 200 και βάλε όταν ασκούμαστε αλλά σε ηρεμία 190 είναι θέμα, ειδικά σε νέο άνθρωπο που τα αγγεία του δεν έχουν πετρώσει.
Στο ψάξιμο οπωσδήποτε και τα νεφρά και τα αγγεία τους καθώς παίζουν σημαντικό ρυθμιστικό ρόλο στην πίεση. Κακά πράματα σε νεφρά/επινεφρίδια εμφανίζονται με πολύ αυξημένη πίεση.
ΨΑΞΤΕ ΤΟ, γρήγορα.

Είναι 2η μέρα που είναι κάτω απο 14 η μεγάλη και 9 η μικρή χωρίς να έχει πάρει χάπι.Οι σφυγμοί παραμένουν γύρω στους 90 .
Οι κολικοί του νεφρού απο την πέτρα συνεχίζονται αλλά με πιο αραιή εμφάνιση.
Οι εξετάσεις δεν έχουν γίνει ακόμα,σύντομα όμως θα τις κάνει.

Ευχαριστώ άπαντες για τις πληροφορίες. :)
Άβαταρ μέλους
By mrnoname
#531468 Μιας και μπήκατε στα νερά της ουρολογίας:

soch έγραψε:

Στην κορύφωση. Οξύς.

POIS: Post-orgasmic illness syndrome. Πολύ δύσκολη και σπάνια (ερωτηματικό εδώ μιας και οι άντρες σπανίως ανοίγονται και συζητούν εύκολα) κλινική οντότητα με άγνωστη αιτιοπαθογένεια και ως εκ τούτου θεραπεία. Διάφοροι συνδυασμοί φαρμακευτικής θεραπείας έχουν δοκιμαστεί με αβέβαια αποτελέσματα.
Link από πολύ πρόσφατο review εδώ: https://www.smr.jsexmed.org/article/S2050-0521(17)30116-6/fulltext
Δυστυχώς δεν είναι καθόλου αστείο για τον ασθενή και ρημάζει την ψυχολογία και την ποιότητα της σχέσης.

bill33 έγραψε:
sknipper έγραψε:Εννοείται ότι όλοι χτυπάμε 190 και 200 και βάλε όταν ασκούμαστε αλλά σε ηρεμία 190 είναι θέμα, ειδικά σε νέο άνθρωπο που τα αγγεία του δεν έχουν πετρώσει.
ΨΑΞΤΕ ΤΟ, γρήγορα.

Είναι 2η μέρα που είναι κάτω απο 14 η μεγάλη και 9 η μικρή χωρίς να έχει πάρει χάπι.Οι σφυγμοί παραμένουν γύρω στους 90 .
Οι κολικοί του νεφρού απο την πέτρα συνεχίζονται αλλά με πιο αραιή εμφάνιση.
Οι εξετάσεις δεν έχουν γίνει ακόμα,σύντομα όμως θα τις κάνει.

Ευχαριστώ άπαντες για τις πληροφορίες. :)

Καρδιολόγος σίγουρα δεν είμαι αλλά πόσο καιρό έχει κολικό και γιατί την έχουν αφήσει να υποφέρει αφού δεν μπορεί να πάρει ΜΣΑΦ (μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη όπως Voltaren, Nurofen κλπ) λόγω της υπέρτασης (και αντίστροφα η υπέρταση γίνεται χειρότερη από τον πόνο); Τι πέτρα είναι, πόσο μεγάλη και πού βρίσκεται;