Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Chris
#530484 Που εισαι Κιουση;

Να ενας παραδεισος:

Εικόνα

Ομως χιλιες φορες να περναω τις υπολοιπες 330 μερες του χρονου στο Αμστερνταμ παρα στην Αθηνα :lol:

< >
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#530485 Σιχαίνομαι τις παραλίες με πληρωμένες ομπρέλες και ξαπλώστρες. Νιώθω σα να μου κλέβουν το οξυγόνο. Οι παραλίες πρέπει να είναι ελεύθερες για όλους , όχι πηγή εκμετάλλευσης.
Άβαταρ μέλους
By rafi
#530486 Ειμαι διακοπες στη Σκυρο, εχουμε σπιτι εδω και ειναι το μερος που ερχομουνα απο νηπιο διακοπες, μερικες φορες 2 και 3 μηνες. Ειναι ο επιγειος παραδεισος, αν τα καταφερω ποτε και παρω συνταξη εδω θα την αραξω (ελπιζω να μπορω να ανεβοκατεβαινω τα πετρινα σοκακια). Οικονομικοι λογοι με κανουν να σκεφτομαι να ανεβω Αθηνα Οκτωβριο με Απριλιο και μετα παλι Χανια για καλοκαιρι.. Ολα ειναι σχετικα λοιπον και οι λιστες με τις πολεις ειναι και αυτες βασισμενες σε κριτηρια, τα κριτηρια αυτα ομως σε καμια περιπτωση δεν αντιπροσωπευουν τα υποκειμενικα βαρη των κατοικων.

.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#530487 @μουσατος: Εγω παλι τους τα δινω με χαρα

7 ευρω το σετ, οκ, δεν ειναι και μυκονος. Και τελοσπαντων, μολις παρηγγειλα καιπιροσκα, πως θα το εκανα αυτο στην ερημια;

Εδω στο μπλε ειμαι παρεπιπτοντως

Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#530488 έτσι είναι το σωστό .

Εικόνα

Στην Ελλάδα πάνε και πιάνουν τα καλύτερα σημεία μερικοί καπάτσοι και τα κονομάνε. ΓΙΑΤΙ ?
Άβαταρ μέλους
By Chris
#530489 Το εννοεις;;; Τελειως διαφορετικα γουστα :lol: Εγω δεν αντεχω να εχει πολιτισμο πισω μου, θελω πουρναρια! Ουτε δρομο δε θελω να εχει

< >
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#530491 Εννοώ οτι δεν έχει ερημιά και φυσικά ούτε πληρωμένες ξαπλώστρες . Γιατί στην copacabana όλοι έχουν δικαίωμα στον παράδεισο.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
mousatos έγραψε:Εννοώ οτι δεν έχει ερημιά και φυσικά ούτε πληρωμένες ξαπλώστρες . Γιατί στην copacabana όλοι έχουν δικαίωμα στον παράδεισο.
Έχεις πάει και το λες;

Γιατί εγώ άλλα ξέρω.

Από το Mi A1.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
mousatos έγραψε:Σιχαίνομαι τις παραλίες με πληρωμένες ομπρέλες και ξαπλώστρες. Νιώθω σα να μου κλέβουν το οξυγόνο. Οι παραλίες πρέπει να είναι ελεύθερες για όλους , όχι πηγή εκμετάλλευσης.

Παντού υπάρχουν ωραία μέρη για μπάνιο χωρίς να πληρώσεις, ακόμα και στην Αθήνα και μάλιστα είναι πιο ωραία συνήθως από τα πληρωτεα. Εγώ από άποψη πλέον δεν πληρώνω μόνο (αλλά και για πρακτικούς λόγους με τόσα μπάνια που κάνω γενικά θα ξεφραγκιαζομουν) μια φορά φέτος κάθισα σε αλλουνου ξαπλώστρα που απλά απαιτούσε έναν καφέ ας πούμε και αυτό λόγω παρέας είχα ήδη τον εξοπλισμό μου μαζί να πάω να κάτσω δίπλα στο κύμα που είναι και πιο δροσερά.

Σήμερα πάντως αραξα την πέτσα μου σε ένα τέτοιο μέρος

Εικόνα

Το ένα από τα πολλά ωραία μέρη όμως που έχει το συγκεκριμένο νησί (από το οποίο κατάγομαι δεν είναι και τελείως τυχαίο) δεν το κανει σίγουρα και λόγο να μείνεις εδώ μόνιμα, είναι και άλλα πράγματα που μπορεί να σου αρέσουν ή να σε αποτρέψουν.. το βασικό όμως είναι πώς θα βιοποριζεσαι.

Αν τα είχα όλα λυμένα πάντως παίζει κάνα 6μηνο το χρόνο να την έβγαζα εδώ να ζούσα μέχρι τα 90+

Φιλαράκι μου που κατάγεται από κυκλαδονησι πάντως στήνει σιγά σιγά τη φάση του να τα παρατήσει όλα Αθήνα και να περνάει τον περισσότερο του καιρό εκεί και πραγματικά τον χαίρομαι, για μένα το συγκεκριμένο μέρος είναι καλό για τις λίγες μέρες του χρόνου που πάω εκει, αλλά καταλαβαίνω γιατί για εκείνον είναι ιδανικό να μένει σχεδόν μόνιμα.. βλέπεις τον άλλον που νιώθει "ζωντανός" και πού όχι..

Οπότε οι "ανθρώπινες πόλεις" δεν με πείθουν :hmmm: δεν είναι αυτό που θέλουν όλοι στο κάτω κάτω
Άβαταρ μέλους
By mirage
#530506 Εγώ πάντως εχω επιλέξει να μην ζω σε μεγάλη πόλη και ειμαι πολύ χαρούμενος με την επιλογή μου. Και στην Ελλάδα το ιδιο θα έκανα αν και ειναι πιο δύσκολο νομίζω.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#530508 Είναι, γιατί η καφρίλα του Έλληνα δεν ξεχωρίζει μικρές και μεγάλες πόλεις και γιατί οι υποδομές (παιδεία, υγεία κλπ) είναι τραγικές (συν ότι λείπει το πιο σημαντικό : η ανωνυμία, το να χάνεσαι στο πλήθος, που το πετυχαίνεις μόνο σε μια μεγάλη πόλη).

Οπότε στην Ελλάδα, τουλάχιστον, ναι, είναι δύσκολο.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#530509 Βασικα δουλειες δεν βρισκεις στην επαρχια. Κ αν βρεις θα παρακαλας να παρεις συνταξη απο εκει μετα απο καποια νοκρη εξελιξη.

Και οπως λεει ενας γνωστος μου "παντα προσπαθω ν αποφυγω την Αθηνα και παντα εκει καταληγω"

< >
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#530511 Ακριβώς.
Και η Αθήνα γίνεται όλο και πιο απάνθρωπη αφού δεν μπορεί να στεγάσει αξιοπρεπώς όλο αυτόν τον κόσμο, και από την επαρχία φεύγουν οι αξιόλογοι που θα μπορούσαν να την βοηθήσουν να ανακάμψει, και καταλήγουμε σε έναν φαύλο κύκλο από τον οποίο εγώ προσωπικά δεν βλέπω πως μπορούμε να ξεφύγουμε.
Άβαταρ μέλους
By DAP
#530514 Γνωστη μου οικογενεια,φραγκατη μεχρι 5ης γενεας,το χειμωνα μενει σε ενα "γκετο"*στη Κηφισια και το καλοκααιρι σε ενα αλλο "γκετο " στο Πορτο Ραφτη....Και ερχονται και μου λενε τι ωραια που ειναι η ζωη στην Αθηνα.....

* γκετο Κηφισιας =περιφραγμενο τετραγωνο με φυλακες,καμερες,κηπουρους κλπ με ιδιοκτητα συνηθως διοροφα σπιτια με πισινα και κηπο....
γκετο Πορτο Ραφτη = Ολα τα παραπανω συν σινεμα,γηπεδα και ρεστοραν....