Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By xenos
Thomas_C200K έγραψε:Γέννημα θρέμμα γαλατσιώτης, συγχωρείστε με αλλά η πόλη όλη είναι μια χαβούζα. Είτε είναι Γαλάτσι, καλά Κυψελοπατήσια δεν το συζητάμε, είτε είναι ΝΠ, είτε ΒΠ, είτε δυτικά, είτε ανατολικά.
Όπου και να πάς θα βρείς βρωμιά, είτε φταίει ο κάφρος με το σκύλο του είτε φταίει η δημοτική καθαριότητα. Φασαρία από φωνές, μαγαζιά, καγκουράμαξα καγκουροδίτροχα (δεν υπάρχει διάκριση απο σκούτερ μεχρι σουπερ ντούπερ μοτοσυκλέτα).

Διαφωνώ κάθετα. Έχεις πάει σε "καλές" περιοχές όπως Βουλιαγμένη/Κηφησιά/Εκάλη/Παπάγου/κλπ και είχε φασαρία, κάγκουρες και βρωμιά;;; Ρε μην τα ισοπεδώνετε όλα.

QsisVTS έγραψε:Η Αθήνα όντως είναι μια χαρά πόλη αν δεν χρειάζεται να κυκλοφορείς σε αυτήν σε ώρες αιχμής και σε κεντρικά σημεία

Αμερική που είναι τέλεια πχ έχεις κυκλοφορήσει ώρες πηγαίνοντας/φεύγοντας σε δουλειά; Μιλάμε για τον πανικό!
Μην σου πω να θέλεις σε ώρες αιχμής να πας κανένα αεροδρόμιο.
Δεν σου λέω ότι εδώ είναι καλά, αλλά συμβαίνει σε πολλά πολιτισμένα μέρη στον κόσμο.

Anonymous Founder έγραψε:Η αχαριστία και το τσουβάλιασμα είναι το εθνικό μας σπορ, οπότε κουβέντες για τον καιρό ή του πόσο γαμάτα περνάνε οι expats δεν είναι να τους δίνεις παραπάνω προσοχή από όσο χρειάζεται επίσης.

+1

Thomas_C200K έγραψε:Να το απλουστεύσω, δε γίνεται να ειμαι βόλτα με μικρό μου ανιψάκι να του λέω να περιμένουμε το φανάρι να ανάψει ο . (το πράσινο, όχι ο HF :lol: ) και να βλέπει τους άλλους να περνάνε με τον Σταμάτη και να μου λέει θείε αυτοί γιατι περνάνε με κόκκινο και εμείς περιμένουμε, ή με τα χαρτάκια από τσίχλες που πετάει ο καθένας στο πεζοδρόμιο. Δηλαδή να σε ακυρώνουν τη στιγμή που λές κάτι σε ένα μικρο παιδί και ζυμώνεται ο χαρακτήρας του :oops: .

Ο σκοπός σου σα γονιός είναι να επιμένεις να του δείξεις το σωστό και ας κάνουν οι άλλοι ότι θέλουν. Αν το κάνεις, θα σε αντιγράψει.

Εν κατακλείδι, σαφώς και οι ελληνικές μεγαλουπόλεις δεν είναι φιλικές, ΟΜΩΣ για παράδειγμα οι επαρχιακές είναι σαφώς ανώτερες, προσφέρουν πολύ καλύτερη ποιότητα ζωής. Όμως όλοι εσείς που είστε έξω γιατί δεν πήγατε να μείνετε σε μια ελληνική επαρχιακή πόλη; Γιατί το πρωταρχικό θέμα σας ήταν και είναι τα χρήματα. Πήγατε κάπου που προσφέρουν πρώτα απ όλα αρκετά χρήματα και μετά βάλατε και το κομμάτι ποιότητα ζωής στο παιχνίδι. Όπως πάνε και πολλοί μηχανικοί προς Εμιράτα φάση (όπου εκεί λείπει το κομμάτι αυτό). Και δεν σας κατηγορώ γι αυτό...
Άβαταρ μέλους
By GTS
#530452 H Ελληνικη επαρχια ειναι τελειως βαρετη, οι ντοπιοι στην κοσμαρα τους και οι περισσοτερες πολεις δεν προσφερουν καλυτερη ποιοτητα ζωης απο Αθηνα αν και μερικες σιγουρα ειναι καλες πολεις. Γιαυτο ολοι ερχονται Αθηνα, οσα προβληματα και να υπαρχουν εδω ειναι ο ενδιαφερον κοσμος.

Στην Αμερικη σιγουρα υπαρχει κινηση πολυ στους δρομους αλλα και πειθαρχια, δεν κανει ο καθενας οτι θελει. Υπαρχει μεγαλη διαφορα.
Άβαταρ μέλους
By pro
#530454 Ο κοσμος ερχεται στην Αθηνα για δουλεια. Εσωτερική μετανάστευση. Κι αν δεν βρει εκει, παει έξω. Δεν πάει από βαρεμάρα, ούτε από άποψη.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#530455 Στην Αθήνα έρχονται (κυρίως) γιατί υπάρχουν δουλειές και (δευτερευοντως) γιατί υπάρχουν πανεπιστήμια, νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες κοκ που δεν υπάρχουν (όλα ή κάποια) στην επαρχία.
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#530457 Ξανά, για τι ηλικίες μιλάμε; Σύμφωνοι, οι δουλειές και κυρίως η εξειδίκευση έχουν άλλο εκτόπισμα στη μεγάλη πόλη.

Όμως, έχουμε ακούσει πολλές φορές για τη μικρή επαρχιακή πόλη* ότι ο (σχετικά) νέος τις κόβει τις φλέβες του από βαρεμάρα και τους ξέρει όλους από γεννοφάσκια μέχρι σάβανα και τίποτα δεν αλλάζει και στην πρωτεύουσα κάνω ό,τι μου έρθει κλπ. Δουλειά μπορεί να βρεθεί στο μικρό μέρος αν τα κουμάντα υπάρχουν, αλλά το μικρό μέρος θέτει περιορισμούς συχνά.

Μόλις δε μπει και κάνας διαφορετικός τρόπος ζωής (π.χ. σεξουαλικός προσανατολισμός ή το να μην θεωρείς εαυτόν γεροντοκόρη στα 28) ξαφνικά ακόμα και η 2η μεγαλύτερη πόλη φαίνεται σαν χωριό που στιγματίζει διά βίου.

Φυσικά ο νέος/η νέα δεν ενδιαφέρεται αν υπάρχει Μαγνητικός Τομογράφος στο ΕΣΥ της περιοχής ούτε Ειρηνοδικείο. :lol: Σε αντίθεση με τα πάρτυ και τις συναυλίες.

*Σ.σ. τα παραπάνω τα άκουσα και για το Leeds σε σχέση με το Λονδίνο, κλπ. Όχι μόνο για τη Μακρακώμη έναντι της Αθήνας.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#530459 Ε ναι υπάρχουν κι αυτοί, ειδικά στις μικρές ηλικίες και ειδικά όταν δεν έχουν φύγει από το χωριό γιατί δεν σπούδασαν κλπ, αλλά δεν είναι πλειοψηφία.
Οι δουλειές είναι το πιο βασικό.
Άβαταρ μέλους
By pro
#530465 Οπως καποιος στην Μακρακωμη κοβει φλεβες απο τη βαρεμαρα, καποιος αλλος στους Αμπελοκηπους κοβει φλεβες για να παρκαρει. Δεν αλλαζει κανεις ομως τοπο κατοικιας γι αυτο, μπορει να παραπονιεται αλλα θα κατσει στ αυγα του αν εχει μια στρωμενη δουλεια που του αποφερει ενα αξιοπρεπες εισοδημα. Λογω δουλειας, αλλαζει. Και σε μικρη ηλικια, λογω σπουδων. Λογω βαρεμαρας μπορει να κανεις μια αποπειρα, αν δεν υπαρχει δουλιτσα και σε κοψει η λορδα ομως θα πας εκει που βγαζεις κανενα φραγκο.
Άβαταρ μέλους
By drdino
GTS έγραψε:Στην Αμερικη σιγουρα υπαρχει κινηση πολυ στους δρομους αλλα και πειθαρχια, δεν κανει ο καθενας οτι θελει. Υπαρχει μεγαλη διαφορα.

Σε συγκεκριμένα πράγματα υπάρχει η πειθαρχία στο δρόμο, σε άλλα είναι γιούργια στον ταμπλα με τα κουλούρια.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#530468 Σε ποια δεν εχει πειθαρχια? Βεβαια παιζει και αναλογα την πολιτεια, μερικες ειναι ποιο χαλαρες. Και ουτε μπορεις να συγκρινεις νοτος με βορρα αμεσα. Ομως υπαρχει γενικα αστυνομευση αυστηρη.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#530469 Lane discipline=0, κινητό/sms/snap αβέρτα.
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
pro έγραψε:Οπως καποιος στην Μακρακωμη κοβει φλεβες απο τη βαρεμαρα, καποιος αλλος στους Αμπελοκηπους κοβει φλεβες για να παρκαρει. Δεν αλλαζει κανεις ομως τοπο κατοικιας γι αυτο, μπορει να παραπονιεται αλλα θα κατσει στ αυγα του αν εχει μια στρωμενη δουλεια που του αποφερει ενα αξιοπρεπες εισοδημα. Λογω δουλειας, αλλαζει. Και σε μικρη ηλικια, λογω σπουδων. Λογω βαρεμαρας μπορει να κανεις μια αποπειρα, αν δεν υπαρχει δουλιτσα και σε κοψει η λορδα ομως θα πας εκει που βγαζεις κανενα φραγκο.

Ότι θα φύγεις προς κάπου που τουλάχιστον θα υπάρχει ένα εισόδημα ή πιθανότητα εύρεσης αυτού :lol: είναι αδιαπραγμάτευτο. Αλλιώς είναι τυχοδιωκτισμός που δεν εμπίπτει στη συζήτηση.

Ξέρω κόσμο που έχει φύγει επειδή δεν την πάλευε από την επαρχία και δεν σκέφτεται καν να μείνει πάνω από εβδομάδα στις διακοπές που θα δει τους γονείς. Δεν ήταν για τη δυσκολία της καθημερινότητας, ήταν για τον τρόπο ζωής και για την κλειστή κοινωνία. Το χρηματικό επίπεδο ζωής θα το είχαν αναλογικά και στις δύο περιπτώσεις (π.χ. ιδιόκτητο σπίτι έναντι ενοικίου, μικρότερο κόστος ζωής, χαμηλότερο ονομαστικό εισόδημα). Αντίστοιχα, ξέρω άτομα που την καταβρήκαν σε κάποιο τουριστικό νησί που έχει ζωή 4 μήνες το χρόνο με ενοίκιο βαρύ σαν ιστορία και όμως δεν γυρνάνε ποτέ στη μεγαλούπολη.

Δεν είναι όλες οι αποφάσεις ζωής ευρω-οδηγούμενες, αυτό προσπαθώ να πω. Μια μισάωρη κουβέντα με κάποιον που έφυγε από την πατρίδα του (λιγότερο αυτόν που σκέφτεται να φύγει και περισσότερο αυτόν που γύρισε κιόλας) μπορεί να σας εκπλήξει. :innocent: Τα σκατά στο πεζοδρόμιο ή το ποδήλατο/ποδηλατόδρομος/πάρκινγκ δεν είναι συνήθως αιτία ούτε αφορμή. Ναι, χρωματίζουν ωραία/άσχημα την εικόνα. Ως εκεί όμως.

Σόρι για τo ασυνάρτητο flooding, το τόπικ όμως χτύπησε προσωπικό και επαγγελματικό νεύρο. :oops:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
xenos έγραψε:
Αμερική που είναι τέλεια πχ έχεις κυκλοφορήσει ώρες πηγαίνοντας/φεύγοντας σε δουλειά; Μιλάμε για τον πανικό!
Μην σου πω να θέλεις σε ώρες αιχμής να πας κανένα αεροδρόμιο.
Δεν σου λέω ότι εδώ είναι καλά, αλλά συμβαίνει σε πολλά πολιτισμένα μέρη στον κόσμο.

Προφανώς και η κίνηση στους δρόμους δεν είναι ελληνικό μονοπώλιο

Και για μένα δεν είναι και τόσο τραγική ιστορία το να κάνω 40-45 λεπτά σε μια απόσταση που κανονικά θέλει 20 με λίγη κίνηση, από την άλλη είναι ας το πούμε η μεγαλύτερη ενόχληση μου σε αυτή τη πόλη

Αν εξυνα παπαρι και δεν έβγαινα 8 το πρωί να πάω κάπου αλλού εκτός από μπάνιο ή καφέ ή γυμναστήριο όπως κάνουν κάποιοι που μπορούν (και μπράβο τους που μπορούν και ούτε καν τόσο πρωί) και έβγαινα μόνο για να πάρω τον αέρα μου τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα.

Τελοσπαντων από αυτά που ξέρω από τη ζωή μου η Αθήνα αν έχεις λεφτά και χρόνο είναι υπέροχη και μπορεί αντίστοιχα να είναι και κόλαση αν παλεύεις να επιβιώσεις.

Όμως όσο περνάει ο καιρός αρχίζω και εκτιμώ πιο ήρεμες φάσεις μακριά από τη βαβούρα :hmmm: αλλά θέλει σκέψη..

Το μόνο που ξέρω και μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε αυτό που θεωρώ παράδεισο και όσο σκέφτομαι ότι θα γυρίσω Αθήνα πεθαίνω μέσα μου :vava:
Δεν ξέρω αν φταίει και η δουλειά, σίγουρα παίζει τεράστιο ρόλο πάντως

Δεν με ενδιαφέρουν οι πόλεις με παροχές και μμμ αυτά τα βρίσκω γτπ, γενικα θεωρώ ότι η ζωή στην πόλη, στοιβαγμένος σε πολυκατοικίες είναι κάτι απάνθρωπο..
Δεν θέλω να βλέπω καν φανάρια

Αλλά και η επαρχία δεν είναι ιδανική, είναι λίγες οι περιπτώσεις που αξίζουν, αλλά αν βρεις μια καλή περίπτωση και δέσεις με ένα μέρος αξίζει με τα χίλια