Govus έγραψε:Παίρνει κάποιος στην Ελλάδα πλέον 2ΚΣύμφωνα με το ΕΡΓΑΝΗ αρκετοί, αλλά πολύ λίγοι σε σχέση με τον πληθυσμό. Γύρω στο 1 με 2% των εργαζομένων δηλαδή...;
mirage έγραψε:ΟΚ, μάλλον δεν θα είδαν καλά τα μάτια μου τι πλήρωσα, την τελευταία χρονιά έχω πάει 2 φορές στην Γαλλία (Παρίσι και Λιόν) και 10 μέρες ήμουν Ιταλία.Anonymous Founder έγραψε:mirage έγραψε:ΟΚ, θα διαφωνήσουμε στο πόσο σημαντικό είναι, ή αν δεν υπάρχει καν διαφορά;Anonymous Founder έγραψε:Αν μετράμε την ζωή με το κόστος του λεωφορείου και του σουπερμάρκετ μόνον, εγώ δεν έχω να προσφέρω κάτι στην κουβέντα.Δεν ξέρω που πήγες αλλα το σημαντικά μεγαλύτερο ειναι το λιγοτερο υπερβολικό.
Προφανώς και τα εστιατόρια και τα μπαρ δεν είναι στα έξτρα, αλλά είναι αδιάσπαστο μέρος αυτού που λέμε ζωή, αλλιώς μιλάμε για μιζέρια.
Μια χαρά ζωή προσφέρουν οι γαλλικές πόλεις, αλλά το κόστος είναι σημαντικά μεγαλύτερο.
Να το ελεγες αυτό για Ελβετία να το δεχτώ αλλα οχι για γαλλικη πόλη εκτος Παρισιού.
Γιατί με έναν πρόχειρο υπολογισμό, θα έλεγα πως η διαφορά είναι τουλάχιστον 30% παραπάνω.
Που σημαίνει, πως οι αποδοχές πρέπει να είναι αντίστοιχες, επομένως, αν παίρνει κάποιος μισθό 2Κ βγαίνει πολύ οριακά, ενώ στην Ελλάδα με αυτά ζεις χωρίς στερήσεις (μιλώ για ένα άτομο).
Στο Παρίσι οι διαφορές ήταν στο 50% τουλάχιστον, αλλά μιλώ για το τουριστικό κέντρο και τα business προάστια, μπορεί αλλού να είναι λίγο καλύτερα, δεν γνωρίζω.
Και στην Ιταλία υπήρχαν διάφορες, στο φαγητό για δύο άτομα πλησίαζες τα 100€ για να φας σε εστιατόριο κάτι καλό (συχνά πληρώσαμε και πιο πάνω).
Αλλά είπαμε, εγώ μόνον είμαι υπερβολικός, οι υπόλοιποι είναι ψύχραιμοι και κάνουν σωστές συγκρίσεις.
Ρε συ έλεος! Πραγματικά πιστεύω ζεις σε καποια παράλληλη πραγματικότητα.
Θα ζω σε κάποιο άλλο σύμπαν και πληρώνω ακριβότερα, τι να πω.
Anonymous Founder έγραψε:Govus έγραψε:Παίρνει κάποιος στην Ελλάδα πλέον 2ΚΣύμφωνα με το ΕΡΓΑΝΗ αρκετοί, αλλά πολύ λίγοι σε σχέση με τον πληθυσμό. Γύρω στο 1 με 2% των εργαζομένων δηλαδή...;
Μήπως τελικά λοιπόν η σωστή ερώτηση είναι : "πώς την περνάτε στην ευρωπαϊκή Αθήνα με ΕΝΑ χιλιάρικο (αν είστε τυχεροί)"
;
Δεκτον κ σεβαστον..
Το πιο σωστό ειναι αυτο που γράφτηκε απο τον ΝικοΠαππα... Κανεις δεν έφυγε απο την Ελλαδα λογω ελλειψης θεσεων σταθμευσης ή ποδηλατοδρομων ή οτιδηποτε αλλο.. Ολοι για τα φραγκα εφυγαν...
Επισης το να συγκρίνεται η Αθήνα με πολεις οπως η Τεχερανη, η Βυρηττος κλπ ενταξει θελει πολυ θρασος... ....
.

mirage φραγκόσυκα στη Γαλλία βρίσκεις;
Govus έγραψε:Δεν ξέρω να απαντήσω. Δεν παίρνω 1 χιλιάρικο, αλλά ξέρω κόσμο που με τόσα ζει χωρίς προβλήματα. Γιατί δεν έχουν υποχρεώσεις, ή γιατί έχουν δικό τους σπίτι.Anonymous Founder έγραψε:Govus έγραψε:Παίρνει κάποιος στην Ελλάδα πλέον 2ΚΣύμφωνα με το ΕΡΓΑΝΗ αρκετοί, αλλά πολύ λίγοι σε σχέση με τον πληθυσμό. Γύρω στο 1 με 2% των εργαζομένων δηλαδή...;
Μήπως τελικά λοιπόν η σωστή ερώτηση είναι : "πώς την περνάτε στην ευρωπαϊκή Αθήνα με ΕΝΑ χιλιάρικο (αν είστε τυχεροί)";
Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.
Γι αυτό και είπα πως δεν γίνεται να συγκρίνουμε τα Πατήσια με την Γλυφάδα, και πως αυτός που θα φύγει από την δεύτερη, μάλλον δεν θα βρει τον παράδεισο στο εξωτερικό. Είναι ήδη πολύ καλά, απλώς δεν το ξέρει.
mirage έγραψε:Μπραβο ρε .. Κι εγω εζησα 5.5 χρονια στην Γαλλία, ταξιδεψα σε ουκ ολίγες πόλεις εκείνο το διαστημα, και στην Λυον και στη Νικαια. Στην Φλωρεντια ημουν πριν μια εβδομαδα. Εξακολουθω να ταξιδεύω γυρω γυρω στην Ευρώπη, εχω ζησει σε 3 τελειως διαφορετικές χώρες και εχω περασει σημαντικά χρονικα διαστηματα, φαση μηνες πολλούς, σε ολες τις γωνιες του πλανήτη και σου λεω πως ναι ζεις σε ενα παραλληλο κόσμο στον οποιο μαλλον ζεις και στην Ελλάδα. Ικανοποιηθηκες;
Όχι, δεν ικανοποιήθηκα, γιατί δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις.
Δεν αμφισβήτησα πού έχεις πάει, εσύ το έκανες. Είπα τι είδα και τι πλήρωσα.
Ψεύτης δεν είμαι πάντως, ούτε μου τρέχουν από τα μπατζάκια.
Αν έχεις κάτι να πεις, το λες ευθέως. Σε ποιον παράλληλο κόσμο ζω και δεν βλέπω αυτό που πρέπει να δω;
γιατρος χειρουργικη ειδικότητα με ιατρειο - δημοσιος υπάλληλος
μαγαζατορας με έναν/δυο υπάλληλους - υπαλληλος(σχετικο αει) με 10 ετη προυπηρεσια σε εταιρεια
λογιστης/στρια - συμβολαιογραφος
ιδιοκτητης ψητοπωλειου- νοσοκομος/μα
.
.
.
για τουριστικο νησι: γραφειο ενοικιάσεων οχηματων - ενοικιασεις δωματιων
οδηγος ταξι - κωμμωτρια/νυχια ή οτι αλλο
ειναι τόσο σπάνια αυτα τα ζευγάρια ;;;
Στους από πάνω βάλτε και συνεργεία αυτοκινήτων .
Ο HF προφανώς κινήθηκε σε τουριστικά μέρη και πλήρωσε το ανάλογο καπέλο.
Anonymous Founder έγραψε:Δε σε ειπα ψεύτη μη το χοντραινεις τώρα βάζοντας στο στόμα μου λογια που δεν ειπα.mirage έγραψε:Μπραβο ρε .. Κι εγω εζησα 5.5 χρονια στην Γαλλία, ταξιδεψα σε ουκ ολίγες πόλεις εκείνο το διαστημα, και στην Λυον και στη Νικαια. Στην Φλωρεντια ημουν πριν μια εβδομαδα. Εξακολουθω να ταξιδεύω γυρω γυρω στην Ευρώπη, εχω ζησει σε 3 τελειως διαφορετικές χώρες και εχω περασει σημαντικά χρονικα διαστηματα, φαση μηνες πολλούς, σε ολες τις γωνιες του πλανήτη και σου λεω πως ναι ζεις σε ενα παραλληλο κόσμο στον οποιο μαλλον ζεις και στην Ελλάδα. Ικανοποιηθηκες;
Όχι, δεν ικανοποιήθηκα, γιατί δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις.
Δεν αμφισβήτησα πού έχεις πάει, εσύ το έκανες. Είπα τι είδα και τι πλήρωσα.
Ψεύτης δεν είμαι πάντως, ούτε μου τρέχουν από τα μπατζάκια.
Αν έχεις κάτι να πεις, το λες ευθέως. Σε ποιον παράλληλο κόσμο ζω και δεν βλέπω αυτό που πρέπει να δω;
Αν δεν καταλαβαίνεις ποιος ειναι ο παραλληλος κοσμος του πληρωνω σχεδον 50 ευρώ το ατομο στην Ιταλία για να φάω κάτι καλό δεν μπορω να κανω κατι παραπάνω. Over and out απο εμένα δεν εχω σκοπό να εμπλακώ σε ενα infinite loop συζητησης you win.
mousatos έγραψε:Παίρνουν οι νοσοκόμες 2 χιλιάρικα; Μακάρι αλλά δεν το νομίζω. Στο USA πάντως καθαρίζουν έως και 80-90 χιλιάρικα.
Στους από πάνω βάλτε και συνεργεία αυτοκινήτων .
Ο HF προφανώς κινήθηκε σε τουριστικά μέρη και πλήρωσε το ανάλογο καπέλο.
Συζυγος γνωστου μου, μαια, καθαριζει 6κ τον μηνα σε μεγαλη ιδιωτικη κλινικη.
Χωρις να βαζω τον μισθο της μεσα.
https://www.youtube.com/watch?v=pL_YEsJsFEY

;