Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By GTS
Anonymous Founder έγραψε:Στην Γαλλία τα κοστολόγια δεν είναι ίδια με Ελλάδα, μέχρι Λιόν που έχω πάει, μιλάμε για διαφορές σημαντικές.

Αντιμπ που μενει ο φιλος οκ πληρωνει 200 ευρω παραπανω νοικι (για πολυ καλο διαμεριςμα) αλλα στην ελλαδα ζητημα να εβρισκε δουλεια με 700 ευρω, εκει εχει 2000 καθαρα. Λεωφορειο 1.5 ευρω και οι 10 διαδρομες ειναι με εκπτωση. Ποιο φθηνο απο Ελλαδα ειναι. 1.5 ευρω να πας απο Αντιμπ σε Καννες ή Νικαια παρακαλω, τετοια δεν υπαρχουν στην ελλαδα. Αμαξι δεν εχει αλλα η βενζινη ειναι 5 σεντς ποιο φθηνη. Ισως η ασφαλεια να ειναι 100-200 ποιο ακριβη τον χρονο. Διοδια τα ιδια ειναι λιγο πολυ. σουπερμαρκετ τα ιδια τα ειδα, πηγα αρκετες φορες και ψωνισα. Ταξι ειναι ακριβα αλλα δεν χρειαζεσαι. Που ειδες αλλα κοστολογια ποιο πανω?

Δεν εχω ιδεα πως τα υπολογιζεις. Εστιατορεια και μπαρ ειναι εξτρα αν θελεις πας, τουλαχιστον μπυρες στο αντιμπ/νικαια 5 ευρω εχουν, ιδια με αθηνα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#530340 Αν μετράμε την ζωή με το κόστος του λεωφορείου και του σουπερμάρκετ μόνον, εγώ δεν έχω να προσφέρω κάτι στην κουβέντα.
Προφανώς και τα εστιατόρια και τα μπαρ δεν είναι στα έξτρα, αλλά είναι αδιάσπαστο μέρος αυτού που λέμε ζωή, αλλιώς μιλάμε για μιζέρια.
Μια χαρά ζωή προσφέρουν οι γαλλικές πόλεις, αλλά το κόστος είναι σημαντικά μεγαλύτερο.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
KiloMeater έγραψε:@otso
σωστά τα λέει, αλλά δεν είναι ούτε κάτι κακό ούτε κάτι καλό.
Παγκοσμιοποίηση, ο πλανήτης ένα μεγάλο χωριό κτλ... Γιατί σε μελαγχολεί;

Γιατί του λέει ο Τέκης να αντισταθεί και δεν έχει εκπαιδευτεί για αντάρτικο πόλης.
Άβαταρ μέλους
By mirage
Anonymous Founder έγραψε:Αν μετράμε την ζωή με το κόστος του λεωφορείου και του σουπερμάρκετ μόνον, εγώ δεν έχω να προσφέρω κάτι στην κουβέντα.
Προφανώς και τα εστιατόρια και τα μπαρ δεν είναι στα έξτρα, αλλά είναι αδιάσπαστο μέρος αυτού που λέμε ζωή, αλλιώς μιλάμε για μιζέρια.
Μια χαρά ζωή προσφέρουν οι γαλλικές πόλεις, αλλά το κόστος είναι σημαντικά μεγαλύτερο.
Δεν ξέρω που πήγες αλλα το σημαντικά μεγαλύτερο ειναι το λιγοτερο υπερβολικό.
Να το ελεγες αυτό για Ελβετία να το δεχτώ αλλα οχι για γαλλικη πόλη εκτος Παρισιού.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
elteo έγραψε:Kilo το ποστ σου μου έφερε μια μελαγχολία......

Γιατί; :hmmm: Ο άνθρωπος φαίνεται να είναι ευχαριστημένος από την ζωή του!
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#530347 πράσινο , πάρκα, πεζοδρόμια, βιβλιοθήκες , καθαριότητα , συγκοινωνίες.
Μπαράκια και ρέστοραντς ( σε μικρότερο βαθμό) δε μου λένε τίποτα. Χρήσιμα για να συναντήσω-γνωρίσω ίσως το έτερον ήμισυ , πέρα από αυτό τί να ζηλέψω;
Τη δυνατή μουσική ; την κάπνα; τη φασαρία; τις τιμές; τη διακόσμηση;
Χίλιες φορές προτιμώ το σπιτάκι μου, μια βόλτα με το αυτοκίνητο στο βουνό ή τη θάλασσα.
Μπαράκια; να κάνω πλούσιο το κάθε αμόρφωτο ταγάρι; No thanks.
Άβαταρ μέλους
By GTS
Anonymous Founder έγραψε:Αν μετράμε την ζωή με το κόστος του λεωφορείου και του σουπερμάρκετ μόνον, εγώ δεν έχω να προσφέρω κάτι στην κουβέντα.

Υπαρχουν εκατομυρια κοσμος οικογενιαρχες που σπανια πανε σε μπαρ...και δεν εχουν ολοι αυτοκινητο... παντως Νικαια απλα δεν συγκρινεται η ζωη τωρα με αθηνα και καθολου μιζερη δεν ειναι ακριβως το αντιθετο. Και καθε μερα πανε για μπανιο εκει, ατελειωτες οι παραλιες, πηγαινε στις Καννες να δεις ποσο ωραια ειναι.
Άβαταρ μέλους
By elteo
#530350 Και στα Χανιά είναι ωραία. Και στη Σαντορίνη. Ακόμα και στην Καβάλα που είμαι τώρα. Δεν έχει νόημα η σύγκριση Αθήνα vs νότια Γαλλία.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
mirage έγραψε:
Να το ελεγες αυτό για Ελβετία να το δεχτώ αλλα οχι για γαλλικη πόλη εκτος Παρισιού.
ΟΚ, θα διαφωνήσουμε στο πόσο σημαντικό είναι, ή αν δεν υπάρχει καν διαφορά;
Γιατί με έναν πρόχειρο υπολογισμό, θα έλεγα πως η διαφορά είναι τουλάχιστον 30% παραπάνω.
Που σημαίνει, πως οι αποδοχές πρέπει να είναι αντίστοιχες, επομένως, αν παίρνει κάποιος μισθό 2Κ βγαίνει πολύ οριακά, ενώ στην Ελλάδα με αυτά ζεις χωρίς στερήσεις (μιλώ για ένα άτομο).
Στο Παρίσι οι διαφορές ήταν στο 50% τουλάχιστον, αλλά μιλώ για το τουριστικό κέντρο και τα business προάστια, μπορεί αλλού να είναι λίγο καλύτερα, δεν γνωρίζω.
Και στην Ιταλία υπήρχαν διάφορες, στο φαγητό για δύο άτομα πλησίαζες τα 100€ για να φας σε εστιατόριο κάτι καλό (συχνά πληρώσαμε και πιο πάνω).
Αλλά είπαμε, εγώ μόνον είμαι υπερβολικός, οι υπόλοιποι είναι ψύχραιμοι και κάνουν σωστές συγκρίσεις.
Άβαταρ μέλους
By markvag
bibendum έγραψε:Ενα ζευγαρι ομως μπορει να τα βγαλει...

Ναι... εξαιρετικά πιθανό να υπάρχουν δύο μισθωτοί με μισθούς στο άνω 2-3% της εν Ελλάδι μισθολογικής κλίμακας :lol: Απλοί καθημερινοί άνθρωποι... :lol: :lol: Να σημειώσουμε εδώ πως ένας που βγάζει 11Κ / έτος (δηλαδή λιγότερο από 1Κ / μήνα) έχει εισόδημα στο 20% των υψηλότερων εισοδημάτων στην Ελλάδα... :vava:

Govus έγραψε:Παίρνει κάποιος στην Ελλάδα πλέον 2Κ :hmmm: ;

Καθαρά;;; ε, κάπου στο 2-3% των μισθωτών... :lol: άντε βαριά να είναι το 5% (δεν θυμάμαι ακριβώς τα νούμερα, άμα θέλετε τα ξαναβρίσκω, τα είχα βάλει παλιότερα).

Και το σταματάω εδώ, γιατί είμαστε off topic...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
GTS έγραψε:

Υπαρχουν εκατομυρια κοσμος οικογενιαρχες που σπανια πανε σε μπαρ...και δεν εχουν ολοι αυτοκινητο... παντως Νικαια απλα δεν συγκρινεται η ζωη τωρα με αθηνα και καθολου μιζερη δεν ειναι ακριβως το αντιθετο. Και καθε μερα πανε για μπανιο εκει, ατελειωτες οι παραλιες, πηγαινε στις Καννες να δεις ποσο ωραια ειναι.
Και επειδή δεν πάνε αυτοί σε μπαρ, να μην πάω εγώ;
Υπάρχουν και εκατομμύρια που πεινάνε, τι μας λέει αυτό;
Νότια Γαλλία δεν έχω πάει, αν όντως είναι τόσο ωραία, θα την έχω στα υπόψιν αν μου δοθεί κάποια στιγμή η ευκαιρία, είτε για αναψυχή, είτε για δουλειά.
Ξαναλέω πάντως, κάποιοι εδώ μέσα είπαν πως το να ζεις στην Γλυφάδα είναι χάλια, εγώ δεν είπα ποτέ πως είναι χάλια στην νότια Γαλλία.
Δεν αμφισβητώ πως υπάρχουν πολύ καλύτερα μέρη απ' την Αθήνα, αλλά δεν είναι για όλους και σίγουρα δεν είναι εγγυημένη η επιτυχία πως αν αφήσεις την Γλυφάδα, θα βρεις καλύτερα αλλού.
Για την ακρίβεια, θα έλεγα πως οι πιθανότητες ΔΕΝ είναι με το μέρος σου...
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#530356 Ε όχι δα
Στη Ρώμη τρώγαμε πολύ καλά με πολύ λιγότερα από 100 δύο άτομα.
Το καλύτερο που φάγαμε μάλιστα ήταν με 60
Άβαταρ μέλους
By mirage
Anonymous Founder έγραψε:
mirage έγραψε:
ΟΚ, θα διαφωνήσουμε στο πόσο σημαντικό είναι, ή αν δεν υπάρχει καν διαφορά;
Γιατί με έναν πρόχειρο υπολογισμό, θα έλεγα πως η διαφορά είναι τουλάχιστον 30% παραπάνω.
Που σημαίνει, πως οι αποδοχές πρέπει να είναι αντίστοιχες, επομένως, αν παίρνει κάποιος μισθό 2Κ βγαίνει πολύ οριακά, ενώ στην Ελλάδα με αυτά ζεις χωρίς στερήσεις (μιλώ για ένα άτομο).
Στο Παρίσι οι διαφορές ήταν στο 50% τουλάχιστον, αλλά μιλώ για το τουριστικό κέντρο και τα business προάστια, μπορεί αλλού να είναι λίγο καλύτερα, δεν γνωρίζω.
Και στην Ιταλία υπήρχαν διάφορες, στο φαγητό για δύο άτομα πλησίαζες τα 100€ για να φας σε εστιατόριο κάτι καλό (συχνά πληρώσαμε και πιο πάνω).
Αλλά είπαμε, εγώ μόνον είμαι υπερβολικός, οι υπόλοιποι είναι ψύχραιμοι και κάνουν σωστές συγκρίσεις.

Ρε συ έλεος! Πραγματικά πιστεύω ζεις σε καποια παράλληλη πραγματικότητα.