Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By GTS
KiloMeater έγραψε:Οι πόλεις και οι συνθήκες σε αυτές είναι καθρέπτης της κοινωνίας και της επικρατούσας κουλτούρας. Οποίος έχεις παει σε ολα τα παρακάτω μέρη μπορεί να μας επιβεβαιώσει η όχι, μερικά τα έχω δει απο κοντά μερικά απο τηλεόραση κινηματογράφο κτλ .
Μέρη πως Βυρηττός Τρίπολη ,Τελ Αβιβ Τεχερανες ... δεν εχω παει αλλά όπως τα βλέπω νιώθω σα στο σπιτι μου, μια Αθήνα με μικρές αλλαγές.
Ευρωπαϊκές πόλεις ... εχω πάει σε πολλές αλλά πουθενά δεν ενιωσα το Connection με τα δικά μας, πολυ λιγότερη σχέση με Αθήνα. Άντε πες λίγο Ισπανία να μου θύμιζε σε κάποια μέρη κάτι ελληνικό.
Λέμε όχι για στατικές εικόνες , αλλά ήχοι, μυρωδιές, κινήσεις και συνήθειες ανθρώπων

Στο τελευταιο ταξιδι στην Ν Γαλλια εγω ενοιωσα οτι εχει ολα τα καλα της Ελλαδας (ηλιο, ζεστη, πρασινο, θαλασσα, βουνο) με κανενα σχεδον απο τα μειον της Ελλαδας (πολυ καλες συγκοινωνιες, καλοι δρομοι, τραινα και το κυριοτερο πολυ ευγενικος κοσμος) και μια χαρα προσαρμοστηκα αμεσως και με τα αγγλικα δεν ειχα θεματα συνενοησης. Μαλιστα μου θυμισε Ελλαδα προ κρισεως.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
PeterPan έγραψε:Μπορεί όλα να είναι χάλια, το γαλανό του ελληνικού ουρανού, το κύμα που σκάει στον γυαλό, κ το ηλιοβασίλεμα μεσα στο πέλαγος δεν ανταλλάσσεται με τίποτα. Για μένα η ομορφιά της Ελλάδας είναι αυτή. Κ μπορεί αυτά να τα συναντάς κ αλλού σε άλλα νησιά κ χώρες, όμως εγώ τα πρωτοβίωσα στην Ελλάδα. Είναι σαν την πρώτη σου φορά... τη θυμάσαι για πάντα...

< >

Μα για τις ομορφιες αυτες δεν καναμε τιποτα, ετσι τις βρηκαμε, ειναι μερος του κομματιου που λεμε Ελλαδα.
Αντιθετα οπου αλλου μπορουσαμε να επεμβουμε τα ειδαμε τα αποτελεσματα. :vava:

Ζουμε σε ενα απο τα πολυ ομορφα οικοπεδα αυτου του κοσμου και αντι να μακαριζουμε την τυχη μας και να κανουμε τα παντα να ομορφυνουμε τον τοπο μας κανουμε το ακριβως αντιθετο.
Επισης σαν να μην εφτανε αυτο κανουμε και τα παντα να υποβαθμισουμε την καθημερινοτητα μας, απο το πως πεταμε τα σκουπιδια, πως οδηγουμε, πως περπαταμε κλπ
Άβαταρ μέλους
By GTS
mirage έγραψε:Καλό θα ήταν να παραμενουμε αντικειμενικοί. Το θεμα μας δεν ηταν ποτε γιατί ξενιτευτηκαμε αλλα γιατι οι Ελληνικές πολεις ειναι τοσο χαμηλα σε ποιοτητα ζωής.
Απο εκει και πέρα εγω φλέβα δεν κόβω, αντιθετα περνώ καλα εδώ που είμαι, δεν δουλεύω για να ζω και χαιρομαι 4 εποχές οπως και στην Ελλάδα ενώ εχω και εναν αλφα κυκλο απο φιλους και γνωστους που στην συντριπτική τους πλειοψηφια δεν ειναι Έλληνες. Ο ΗiFi μπορει να διαφωνεί αλλα αυτη ειναι η πραγματικοτητα μου. Βέβαια εγω δεν ονειρευομαι Γλυφαδες και infinity pools σε νησιά και μετρώ τα πραγματα στη ζωη μου διαφορετικά οπως ο καθενας μας αλλωστε. Οποτε οσο και να χτυπιεται ο HiFi ο kilo, o Asimov κλπ η γνωμη μου παντα θα βασιζεται σε μια σειρα απο υποκειμενικά και αντικείμενικα κριτήρια με τελειως υποκειμενικους συντελεστες βαρυτητας.
Φυσικά μου λείπουν καποιοι παιδικοί και μη φίλοι και καποια κοντινα μου πρόσωπα αλλα δυστυχώς ετσι εχουν τα πράγματα.
Επίσης δε θα ειχα προβλημα τα παιδια μου να ζησουν εδώ που ειμαι τώρα, στην Ελλάδα ή οπου αλλου τους βγαλει ο δρομος τους.
Ποιός ειμαι αλλωστε εγω να κρίνω...
Και ενα personal statement.Κανένα μπακαγιοκο δεν αξιζει μια μιζερη ζωή. Αν δεν μας αρεσει ψαχνουμε κατι καλυτερο και κάνουμε και τους αναλογους συμβιβασμούς φυσικά.

Eλβετια εχεις λυσει το οικονομικο θεμα οποτε τα βασικα προβληματα ειναι first world problems μονο.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#530268 Αντιπαρέρχομαι επειτα απο σκεψη και με πασα επιφύλαξη το ατυχες σχόλιο περι του ποια σχολια εχουν μηδενικη αξια και ποια ειναι τα σημαντικα , ας το σκεφτει περισσότερο, αν θελει, ο συγγραφέας του.

Σχετικα με το ερώτημα για τα παιδια.
Δεν εχω προτιμηση που θα μεγαλώσουν & θα ζήσουν τα παιδια μου . Ξέρω σιγουρα οτι θα ηθελα να τελειωσουν το ιδιωτικο σχολειο που πανε μιας και εχει ενα αρκετα συγχρονο προγραμμα σπουδων και πιστευω οτι θα τους δωσει καλα εφόδια.
Επισης θα προτιμουσα να μη σπουδασουν Ελλαδα, εκτος και αν μεσα στα επομενα δεκα χρονια εκλειψουν οι παθογενειες των ελ. πανεπιστημιων, οπως τις βιωσα εγω τουλαχιστον και οπως διαβαζω οτι συνεχιζουν να υπαρχουνε. Αλλα πλεον σε εκεινη την ηλικια εχουν ατομικη ευθυνη των επιλογων τους οποτε οτι διαλεξουν.
Ο μικρος οταν φυγαμε ηταν ουτε 5 ετων, εχει λιγες αναμνησεις απο διακοπες και δεν νομιζω οτι τον δενει τιποτα για να θελει να γυρισει... ο μεγαλος δεν ενδιαφερεται ετσι και αλλιως . Τα ελληνικα τους ειναι ηδη 2η γλωσσα , σε λιγα χρονια θα ειναι τριτη ισως τέταρτη .
Γενικα το θεωρω λιγο waste αν εχουνε καταφερει να παρουνε πολλα εφοδια να γυρισουνε σε ενα τοσο μικρο market οσο η Ελλαδα , τη στιγμη που υπαρχει ενας ολοκληρος κοσμος . Ουτε μεγαλωνουνε εκει να πεις οτι οκ με τα χρονια θες να γυρισεις στα μερη της νιοτης σου οποτε ποιος ο λογος ; Περαν του διαβατηριου δεν εχουν καμια εθνικη ταυτοτητα (ειναι ενα θεμα που αναρωτιεμαι πως θα εξελιχθει στο μελλον) , οyτε ελληνακια, ουτε αυστριακα νιωθουν για να ταυτιστουν.

Νοστο κτλ εγω δεν εχω νιωσει, ουτε μια μερα. Εχω καλες αναμνησεις , αλλα οπου και να με βαλεις αμα περναω καλα δε με νοιαζουν τα προηγουμενα. Ουτε με την Αυστρια εχω κανα δεσιμο, αμα χρειαστει και παμε καπου και περναμε αντιτοιχα, δε θα μου λειψει. Ελλαδα περναμε ωραια οταν παμε διακοπες και παιρνω μια γρηγορη γευση απο οσα μου αρεσαν: φαγητο, καφεδες , κανα μαγαζι ωραιο, καμια θαλασσα , κανα φιλο/γνωστο, οδηγας λιγο αερα-πατερα, μιλας/ακους και λιγο ελληνικα γυρω σου...
Απο την Ελλαδα φυγαμε 'δοκιμαστικά', για δυο χρονια αρχικα και βλεπουμε. Εχω αφησει το σπιτι μας αθικτο φουλ επιπλωμενο για 'οταν γυρισουμε'. Αυτο ηταν αρχικα το fall back plan, αν κατι δεν πηγαινε καλα (δουλεια πχ). Πλεον το plan B ειναι οτι φευγω και παω για δουλεια σε αλλη χωρα και η οικογενεια ειτε ακολουθει ειτε πιο πιθανα μενει εδω και εγω θα κανω commuting . Για μονιμα Ελλαδα πλεον θα γυρναγα ειτε μονο απο αναγκη ειτε στα γεραματα αν εχω εξασφαλισει καποια καλη συνταξη και ιδιωτικη ασφαλεια, τουλαχιστον αν συνεχισει να ειναι το κρατος απων οπως σημερα.

Τωρα για το κλιμα της Αθηνας.. ενταξει, overrated, ουτε 4 εποχες δεν εχει.
Τελευταία επεξεργασία από KiloMeater και 22 Αύγ 2018, 10:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#530270 Εγω σε ζηλευω παντως Κιλο..

Δεν είμαι αχαριστος. Εχω την δουλεια μου την οικογενεια να είναι καλα κλπ.

Αλλα το μελλον για τα παιδια με φοβιζει..
Άβαταρ μέλους
By dimviii
elteo έγραψε:Kilo το ποστ σου μου έφερε μια μελαγχολία......

βλεπω δεν ειμαι ο μοναδικος.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#530272 Ιταλία
Εικόνα
Ιταλία
Εικόνα

Γαλλία
Εικόνα
Γαλλία
Εικόνα
(γαμώ τις ταινίες btw)

Ελλάδα
Εικόνα
Ελλάδα
Εικόνα

Γερμανία
Εικόνα
Γερμανία
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By axel12p
Νίκος Παππάς έγραψε:
PeterPan έγραψε:Μπορεί όλα να είναι χάλια, το γαλανό του ελληνικού ουρανού, το κύμα που σκάει στον γυαλό, κ το ηλιοβασίλεμα μεσα στο πέλαγος δεν ανταλλάσσεται με τίποτα. Για μένα η ομορφιά της Ελλάδας είναι αυτή. Κ μπορεί αυτά να τα συναντάς κ αλλού σε άλλα νησιά κ χώρες, όμως εγώ τα πρωτοβίωσα στην Ελλάδα. Είναι σαν την πρώτη σου φορά... τη θυμάσαι για πάντα...

< >

Μα για τις ομορφιες αυτες δεν καναμε τιποτα, ετσι τις βρηκαμε, ειναι μερος του κομματιου που λεμε Ελλαδα.
Αντιθετα οπου αλλου μπορουσαμε να επεμβουμε τα ειδαμε τα αποτελεσματα. :vava:

Ζουμε σε ενα απο τα πολυ ομορφα οικοπεδα αυτου του κοσμου και αντι να μακαριζουμε την τυχη μας και να κανουμε τα παντα να ομορφυνουμε τον τοπο μας κανουμε το ακριβως αντιθετο.
Επισης σαν να μην εφτανε αυτο κανουμε και τα παντα να υποβαθμισουμε την καθημερινοτητα μας, απο το πως πεταμε τα σκουπιδια, πως οδηγουμε, πως περπαταμε κλπ

+1000

Το θέμα δεν είναι αν είναι όμορφο το ηλιοβασίλεμα στην Θεσσαλονίκη, πίνοντας καφέ κάτω από τον Λευκό Πύργο. Ποιότητα ζωής είναι η πόλη να έχει κανονικούς ποδηλατόδρομους για να μπορώ να κατέβω με ασφάλεια στην Παραλία με το ποδήλατο μου και να απολαύσω την βόλτα μου και τον καφέ μου.

Έκανα μια βόλτα προχθές στην Νέα Παραλία, που είναι πραγματικά όμορφη, και τα πάρκα ήταν γεμάτα γόπες από τσιγάρα και σκουπίδια. Τα περισσότερα πάρκα έδειχναν ψιλό εγκαταλελειμμένα. Και μιλάμε για την "βιτρίνα" της πόλης, που να πας παραμέσα.

Όσο για αυτά που ανέφερε ο Kilo, αν και ομολογουμένως δεν έχουμε την ίδια λογική, τον καταλαβαίνω απόλυτα και σίγουρα δεν με μελαγχολεί. Ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις, το να μην έχεις συναισθηματικές δεσμεύσεις το βρίσκω θετικό. Και εμείς που έχουμε τι καταλάβαμε...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#530277 Μ'αρέσει που μόνον εγώ κατηγορήθηκα πως...τσουβαλιάζω, ενώ άλλοι δικαιούνται να λένε πως η Αθήνα είναι χαβούζα ή δεν ξέρω κι εγώ τι...
Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του σε αυτό τον κόσμο και όποιος πάρει να βγάλει συμπέρασμα από τα γραφόμενα του οποιουδήποτε για το πόσο καλά ή άσχημα είναι στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό, θα φάει τα μούτρα του, ειδικά αν με αυτά πάρει και αποφάσεις ζωής.
Ο Asimov νομίζει πως έξω θα περνούσε καλύτερα από την Γλυφάδα που ζει σήμερα. Είναι βέβαιο πως κάνει λάθος. Γιατί αν δεν κάνει λάθος, μπορεί να δοκιμάσει κι αυτός την τύχη του...
Υπάρχουν πολύ πιο όμορφες χώρες από την Ελλάδα (μπορώ εύκολα να σκεφτώ την Ιταλία και την Γαλλία που έχω πάει και αρκετές φορές στη δεύτερη), αυτό δεν σημαίνει πως ο οποιοσδήποτε θα περάσει περίφημα εκεί.
Γιατί ωραίο και το Παρίσι, αλλά και εκεί μπορεί να κάνεις και 1 και 2 ώρες να φτάσεις στην δουλειά σου αν έχει μποτιλιάρισμα (έχει καταπληκτικό μέτρο και τρένα, αλλά μπορεί να μην βολεύουν ή μπορεί να κάνουν τόσο αν μένεις στην άλλη άκρη).
Κοινώς, ο καθένας ας επιλέξει αυτό που του αρέσει, αλλά να μην βγάζει συμπεράσματα χωρίς να βλέπει την συνολική εικόνα.
Δεν πρόκειται να ανακαλέσω κάτι από αυτά που έγραψα, ειδικά όταν και άλλοι είπαν το ίδιο πράγμα.
Όποιος γουστάρει το έξω, και πιστεύει πως θα ήταν καλύτερη η ζωή του εκεί, οφείλει να φύγει. Τόσο απλό. Οι υπόλοιποι θα μείνουν και θα φροντίσουν να περνάνε όσο καλύτερα μπορούν, χωρίς να λένε "αχ, αν ήμουν έξω, όλα θα ήταν ποπα".
Θα ξαναπώ επίσης, πως κάποιοι επιλέγουμε την Ελλάδα για μια σειρά λόγων, όχι γιατί δεν μπορούμε να πάμε έξω, αλλά γιατί μας αρέσει εδώ. Δεν είναι επειδή ζηλεύουμε, δεν είναι επειδή δεν μπορούμε να βρεθούμε κάπου αλλού.
Προσωπικά, επειδή παίζει πάντα η πιθανότητα να αναγκαστώ να ξενιτευτώ, κάνω ό,τι απαιτείται για να γίνει όσο το δυνατόν πιο εύκολο (μαθαίνω ξανά γαλλικά στα γεράματα για παράδειγμα...). Αλλά τόσο εγώ, όσο και η γυναίκα μου, συμφωνούμε σε αυτό: είμαστε χαρούμενοι που ζούμε στην Ελλάδα, έστω και στο Γαλάτσι (ελπίζουμε όχι για πολύ ακόμη), και αν κάνουμε και παιδιά, θα κοιτάξουμε να τους δώσουμε τα εφόδια να επιλέξουν αυτά τι θα κάνουν.
Δεν με ενδιαφέρει λοιπόν αν ο οποιοσδήποτε περνάει καλά ή όχι στο εξωτερικό, οφείλω να τον διαβεβαιώσω πως κι εγώ και η γυναίκα μου όσο έχουμε μια καλή δουλειά (αυτό προφανώς είναι αναγκαία συνθήκη και στο εξωτερικό), περνάμε περίφημα και καμία όρεξη δεν έχουμε να μπούμε σε περιπέτειες, έστω κι αν αυτό θα σήμαινε περισσότερα χρήματα: προτιμώ τα λιγότερα και να είμαι με τους ανθρώπους που θέλω, στην χώρα που νοιώθω οικεία.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#530278 Όλα αυτά που έγραψες όμως (τα απολύτως σεβαστά περί προσωπικού γούστου, επιλογών κλπ) καμία μα καμία διαφορά δεν κάνουν στο ζητούμενο : ότι η Αθήνα σε σύγκριση με τη Βιέννη προσφέρει πολύ κατώτερη ποιότητα ζωής για ένα σωρό μετρήσιμους λόγους (και γενικότερα κατατάσσεται πολύ χαμηλά στη σχετική λίστα πόλεων, για προφανείς λόγους που δεν είναι "τεχνικοί")
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#530279 το τελευταιο καιρο εχεις μπει σε μια φαση "αυτο που λεω ειναι το σωστο δεν με νοιαζει τι λετε οι αλλοι". Προσεξε το... Φιλικα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
bibendum έγραψε:το τελευταιο καιρο εχεις μπει σε μια φαση "αυτο που λεω ειναι το σωστο δεν με νοιαζει τι λετε οι αλλοι". Προσεξε το... Φιλικα
Μάλλον το παρεξηγείς, αλλά δεκτή η παρατήρηση και θα το έχω υπόψιν.
Σε ό,τι αφορά πάντως αυτό που λες, θα έλεγα πως μιλώ μόνον εξ ονόματος του εαυτού μου και προφανώς το τι είναι σωστό για εμένα, παίζει να είναι εντελώς λάθος για άλλους.
Και αντιστρόφως προφανώς.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#530282 Σε ερευνες με μετρησιμα στοιχεια δεν υπαρχει περιπτωση μια οποιαδηποτε ελληνικη πολη να βγει καλυτερη απο καποια αντιστοιχη ευρωπαικη..ολοι γνωριζουμε τις παθογενειες των πολεων μας, και παρα τις καποιες εξαιρεσεις η κατασταση συγκριτικα ειναι τραγικη.
Η ποιοτητα ζωης ομως για τον καθενα μπορει να σημαινει διαφορετικα πραγματα κι ετσι ειναι ανουσιο να κρινει ο καθενας με τα δικα του δεδομενα. Για μενα πχ ζωντας 8 χρονια στη Σκωτια, το κλιμα ηταν σημαντικοτατος παραγοντας στην αποφαση μου να επιστρεψω, αλλα εξισου σημαντικο ηταν και το γεγονος οτι -παραδοξως- ο χωρος που δραστηριοποιουμαι επαγγελματικα ευδοκιμει περισσοτερο στην ελλαδα.
Θεωρω εξαιρετικα δυσκολο λοιπον καποιος που μεγαλωσε σε αυτο το μπουρδελο, να εφυγε στο εξωτερικο εξαιτιας αυτου του μπουρδελου κι οχι γιατι βρηκε δουλεια (ή καλυτερη δουλεια), ειδικα την περιοδο που διανυουμε. Γιατι κακα τα ψεματα, η ποιοτητα ζωης, αναλογα και με τις προσδοκιες του καθενα, σχετιζεται αμεσα με το εισοδημα του. Κι αν αυτο δεν ειναι αρκετο, να τα βρασω και τα παρκα και τις συγκοινωνιες..
Άβαταρ μέλους
By GTS
Anonymous Founder έγραψε:Μ'αρέσει που μόνον εγώ κατηγορήθηκα πως...τσουβαλιάζω, ενώ άλλοι δικαιούνται να λένε πως η Αθήνα είναι χαβούζα ή δεν ξέρω κι εγώ τι...
Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του σε αυτό τον κόσμο και όποιος πάρει να βγάλει συμπέρασμα από τα γραφόμενα του οποιουδήποτε για το πόσο καλά ή άσχημα είναι στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό, θα φάει τα μούτρα του, ειδικά αν με αυτά πάρει και αποφάσεις ζωής.
Ο Asimov νομίζει πως έξω θα περνούσε καλύτερα από την Γλυφάδα που ζει σήμερα. Είναι βέβαιο πως κάνει λάθος. Γιατί αν δεν κάνει λάθος, μπορεί να δοκιμάσει κι αυτός την τύχη του...
Υπάρχουν πολύ πιο όμορφες χώρες από την Ελλάδα (μπορώ εύκολα να σκεφτώ την Ιταλία και την Γαλλία που έχω πάει και αρκετές φορές στη δεύτερη), αυτό δεν σημαίνει πως ο οποιοσδήποτε θα περάσει περίφημα εκεί.
Γιατί ωραίο και το Παρίσι, αλλά και εκεί μπορεί να κάνεις και 1 και 2 ώρες να φτάσεις στην δουλειά σου αν έχει μποτιλιάρισμα (έχει καταπληκτικό μέτρο και τρένα, αλλά μπορεί να μην βολεύουν ή μπορεί να κάνουν τόσο αν μένεις στην άλλη άκρη).
Κοινώς, ο καθένας ας επιλέξει αυτό που του αρέσει, αλλά να μην βγάζει συμπεράσματα χωρίς να βλέπει την συνολική εικόνα.
Δεν πρόκειται να ανακαλέσω κάτι από αυτά που έγραψα, ειδικά όταν και άλλοι είπαν το ίδιο πράγμα.
Όποιος γουστάρει το έξω, και πιστεύει πως θα ήταν καλύτερη η ζωή του εκεί, οφείλει να φύγει. Τόσο απλό. Οι υπόλοιποι θα μείνουν και θα φροντίσουν να περνάνε όσο καλύτερα μπορούν, χωρίς να λένε "αχ, αν ήμουν έξω, όλα θα ήταν ποπα".
Θα ξαναπώ επίσης, πως κάποιοι επιλέγουμε την Ελλάδα για μια σειρά λόγων, όχι γιατί δεν μπορούμε να πάμε έξω, αλλά γιατί μας αρέσει εδώ. Δεν είναι επειδή ζηλεύουμε, δεν είναι επειδή δεν μπορούμε να βρεθούμε κάπου αλλού.
Προσωπικά, επειδή παίζει πάντα η πιθανότητα να αναγκαστώ να ξενιτευτώ, κάνω ό,τι απαιτείται για να γίνει όσο το δυνατόν πιο εύκολο (μαθαίνω ξανά γαλλικά στα γεράματα για παράδειγμα...). Αλλά τόσο εγώ, όσο και η γυναίκα μου, συμφωνούμε σε αυτό: είμαστε χαρούμενοι που ζούμε στην Ελλάδα, έστω και στο Γαλάτσι (ελπίζουμε όχι για πολύ ακόμη), και αν κάνουμε και παιδιά, θα κοιτάξουμε να τους δώσουμε τα εφόδια να επιλέξουν αυτά τι θα κάνουν.
Δεν με ενδιαφέρει λοιπόν αν ο οποιοσδήποτε περνάει καλά ή όχι στο εξωτερικό, οφείλω να τον διαβεβαιώσω πως κι εγώ και η γυναίκα μου όσο έχουμε μια καλή δουλειά (αυτό προφανώς είναι αναγκαία συνθήκη και στο εξωτερικό), περνάμε περίφημα και καμία όρεξη δεν έχουμε να μπούμε σε περιπέτειες, έστω κι αν αυτό θα σήμαινε περισσότερα χρήματα: προτιμώ τα λιγότερα και να είμαι με τους ανθρώπους που θέλω, στην χώρα που νοιώθω οικεία.

Μου αρεσε η Γλυφαδα μεχρι που πηγα σε Νικαια και Καννες (οκ Μονακο ειναι ιδιαζουσα περιπτωση). Προφανως και θα ζουσε καλυτερα εκει αν ειχε δουλεια με τον διπλο μισθο απο οτι στην Ελλαδα.