Anonymous Founder έγραψε:+1 στον GovusΕχμ νομίζω πως εσύ πρώτος τσουβαλιαζεις χωρις να έχεις προσωπικη εμπειρία αλλα ΟΚ. Εγω δεν θα ξαναγραψω ουτε θετικά, ουτε αρνητικά.
Τα ποστ του Asimov θα ήταν σωστά αν έμενε εκεί. Επειδή δεν μένει εκεί, μην τους δίνεις παραπάνω σημασία από όσο τους πρέπει (0=μηδέν).
Ειδικά, αν η σύγκριση γοητεύσει με την Θεσσαλονίκη, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτε, θα περάσεις περίφημα.
Πάρε και το μαγιό σου, σε αντίθεση με την βόρεια Ευρώπη, εδώ το καλοκαίρι είναι ακόμη μαζί μας.
Η αχαριστία και το τσουβάλιασμα είναι το εθνικό μας σπορ, οπότε κουβέντες για τον καιρό ή του πόσο γαμάτα περνάνε οι expats δεν είναι να τους δίνεις παραπάνω προσοχή από όσο χρειάζεται επίσης.
Βέβαια το ιδανικό θα ήταν να μη δούλευα καθόλου μιας κ η ζωή είναι μικρή. Θα αγόραζα ένα σπίτι σε ένα νησί κ στη Γλυφάδα κ θα περνούσα έτσι τη ζωή μου. Αλλά δε γεννήθηκα εκατομμυριούχος ούτε έγινα οπότε πρέπει κάπως να δώσω ώρες από τη ζωή μου δουλεύοντας για να έχω αυτά που επιθυμώ.
Ευτυχώς που η ενασχόλησή μού μου προσφέρει άπειρες συγκινήσεις κ δεν έχω κόψει φλέβα ακόμη...
ερώτηση προς τους ξενυτεμένους: θέλετε τα παιδιά σας να μεγαλώσουν και να μείνουν στο εξωτερικό ή τα ονειρεύεστε να επιστρέψουν στην Ελλάδα?
When the going gets tough, the tough get going
PeterPan έγραψε:
Βέβαια το ιδανικό θα ήταν να μη δούλευα καθόλου μιας κ η ζωή είναι μικρή. Θα αγόραζα ένα σπίτι σε ένα νησί κ στη Γλυφάδα κ θα περνούσα έτσι τη ζωή μου. Αλλά δε γεννήθηκα εκατομμυριούχος ούτε έγινα οπότε πρέπει κάπως να δώσω ώρες από τη ζωή μου δουλεύοντας για να έχω αυτά που επιθυμώ.
Ευτυχώς που η ενασχόλησή μού μου προσφέρει άπειρες συγκινήσεις κ δεν έχω κόψει φλέβα ακόμη...
ερώτηση προς τους ξενυτεμένους: θέλετε τα παιδιά σας να μεγαλώσουν και να μείνουν στο εξωτερικό ή τα ονειρεύεστε να επιστρέψουν στην Ελλάδα?
Ως προς το πρώτο σκέλος μακάρι να είχα τα μύρια να κάθονται και να ταξιδεύω τον κόσμο αλλά είμαι άτυχος και δεν γεννήθηκα από πλούσια οικογένεια
(θα είχα και τρίπτυχο, Μέρκ, π**τανες και κόκες
)Στο δεύτερο έχω να πώ πως τα παιδιά είναι δέσμευση και φασαρία
. Αλλα υποθετικά μιλώντας εξωτερικό να πάρουν καμιά βάση σωστή γιατί με τα άπειρα παραδείγματα ανθρώπων που ζούν στην Ελλάδα θα πάνε κατά διαόλου. Να το απλουστεύσω, δε γίνεται να ειμαι βόλτα με μικρό μου ανιψάκι να του λέω να περιμένουμε το φανάρι να ανάψει ο . (το πράσινο, όχι ο HF
) και να βλέπει τους άλλους να περνάνε με τον Σταμάτη και να μου λέει θείε αυτοί γιατι περνάνε με κόκκινο και εμείς περιμένουμε, ή με τα χαρτάκια από τσίχλες που πετάει ο καθένας στο πεζοδρόμιο. Δηλαδή να σε ακυρώνουν τη στιγμή που λές κάτι σε ένα μικρο παιδί και ζυμώνεται ο χαρακτήρας του
.Πάντως ας βρούμε γυναίκα (φτου φτου μακρυά στα 28 και κάτι) και βλέπουμε για παιδιά οι ελεύθεροι
https://n26.com/r/thomasm9467
Βασικά εκεί όπου υπάρχει μια σχετική πχοιοτητα ζωής ανάλογα βέβαια πως αντιλαμβάνεται ο καθένας την έννοια. Για μένα ποιότητα ζωής σημαίνει ησυχία, καθαριότητα, μικρές αποστάσεις/μετακινήσεις και χαλαροί ρυθμοί πέρα από τα προφανή περί οργάνωσης, καθαριότητας κλπ τα οποία νομίζω τα θέλουμε όλοι μας.
Σε ελληνική μεγαλούπολη δεν θα μπορούσα να ζήσω και αποφεύγω ακόμα και να τις επισκέπτομαι πέρα από μερικές ώρες.
Στην ελληνική επαρχία με μια σχετικά καλοπληρωμενη/εξασφαλισμενη δουλειά νομίζω περνάς καλύτερα χωρίς το άγχος της καθημερινότητας. Αν είχα το τελευταίο θα έμενα Λάρισα άνετα για την υπόλοιπη ζωή μου, για την ακρίβεια ήμουν έτοιμος να αγοράσω σπίτι πριν φύγω.
edit:@peterpan σε όσο πιο multicultural περιβάλλον γίνεται θα ήθελα να μεγαλώσουν, στην Ελλάδα φοβάμαι για τις κακές συνήθειες που θα μπορούσαν να αποκτήσουν.
< >
Απο εκει και πέρα εγω φλέβα δεν κόβω, αντιθετα περνώ καλα εδώ που είμαι, δεν δουλεύω για να ζω και χαιρομαι 4 εποχές οπως και στην Ελλάδα ενώ εχω και εναν αλφα κυκλο απο φιλους και γνωστους που στην συντριπτική τους πλειοψηφια δεν ειναι Έλληνες. Ο ΗiFi μπορει να διαφωνεί αλλα αυτη ειναι η πραγματικοτητα μου. Βέβαια εγω δεν ονειρευομαι Γλυφαδες και infinity pools σε νησιά και μετρώ τα πραγματα στη ζωη μου διαφορετικά οπως ο καθενας μας αλλωστε. Οποτε οσο και να χτυπιεται ο HiFi ο kilo, o Asimov κλπ η γνωμη μου παντα θα βασιζεται σε μια σειρα απο υποκειμενικά και αντικείμενικα κριτήρια με τελειως υποκειμενικους συντελεστες βαρυτητας.
Φυσικά μου λείπουν καποιοι παιδικοί και μη φίλοι και καποια κοντινα μου πρόσωπα αλλα δυστυχώς ετσι εχουν τα πράγματα.
Επίσης δε θα ειχα προβλημα τα παιδια μου να ζησουν εδώ που ειμαι τώρα, στην Ελλάδα ή οπου αλλου τους βγαλει ο δρομος τους.
Ποιός ειμαι αλλωστε εγω να κρίνω...
Και ενα personal statement.Κανένα μπακαγιοκο δεν αξιζει μια μιζερη ζωή. Αν δεν μας αρεσει ψαχνουμε κατι καλυτερο και κάνουμε και τους αναλογους συμβιβασμούς φυσικά.
γιατι οι Ελληνικές πολεις ειναι τοσο χαμηλα σε ποιοτητα ζωής.
Γιατί είναι ελληνικές.
Ως προς τα υπόλοιπα συμφωνώ απόλυτα. Δεν χρειάζονται τα μύρια για να αποκτήσεις πχιοτητα ζωής. Αρκεί να ξέρεις ότι ο Θεός των Μικρών Πραγμάτων (Βραβείο Ρίτσαρντ Γκριεγκο 1997) είναι πολύ πιο σημαντικός από το γρι γρι του βαζελο Γιαννικ.
https://www.youtube.com/watch?v=pL_YEsJsFEY
Κι οι τοποθετήσεις του κιλο ήταν πολύ ψύχραιμες και εύστοχες νομίζω.
Επίσης να γίνω λίγο κλισέ και να προειδοποιησω τον αγαπητό ΗΦ ότι πολλά θα αλλάξουν στον τρόπο που βλέπει τα πράγματα αν αποκτήσει παιδιά.
< >
Καλά τα λέει ο Mirage, αλλά όπως αναφέρει, με συμβιβασμούς. Προσωπικά η οικογένεια για μένα über alles.
Τώρα για ποιο λόγο οι ελληνικές πόλεις είναι χάλια δε θέλει κ ερώτημα. Ρυμοτομία ας τα να πάνε, στενοί δρόμοι με ελλιπή αερισμό, καυσαέριο παντού, ασυντήρητα οχήματα, τζάκια για θέρμανση, κάδοι που στάζουν κ μυρίζει όλη η γωνιά, σπίτια με χαλασμένους σοβάδες κτλ κτλ. Το μόνο που μένει όμορφο ακόμη είναι η θέα στη θάλασσα.
Διάβασα πριν 1 εβδομάδα, 5 πόλεις γερμανικές στις 30 καλύτερες. Ντύσσελντορφ ,Αμβούργο, Μόναχο, Βερολίνο μεταξύ τους. Επειδή ζω 20 χλμ από το κέντρο του Ντύσσελντορφ κ το ξέρω απ έξω μετά από 7μιση χρόνια, δε τρελαίνομαι κιόλας. Μια βόλτα στην παραλία Θεσσαλονίκης είναι σαφώς πιο όμορφη από μια βόλτα στον Ρήνο.
Μπορεί όλα να είναι χάλια, το γαλανό του ελληνικού ουρανού, το κύμα που σκάει στον γυαλό, κ το ηλιοβασίλεμα μεσα στο πέλαγος δεν ανταλλάσσεται με τίποτα. Για μένα η ομορφιά της Ελλάδας είναι αυτή. Κ μπορεί αυτά να τα συναντάς κ αλλού σε άλλα νησιά κ χώρες, όμως εγώ τα πρωτοβίωσα στην Ελλάδα. Είναι σαν την πρώτη σου φορά... τη θυμάσαι για πάντα...
< >
Μένεις στις λέξεις κ όχι στα νοήματα...
< >
Ξερω ομως οτι αυτα που εχω δωσει εν τελει ειναι πολυτιμοτερα απ αυτα που θα κερδιζα αν ημουν αλλου.
< >
< >
PeterPan έγραψε:Νομίζω κατάλαβες τι εννοεί ο ποιητής...Τουναντίον στα νοήματα μένω εκτος κι αν ο ποιητής δεν εννοεί αυτα που γράφει. Και δεν ειναι και η πρώτη φορά που τα γράφει.
Μένεις στις λέξεις κ όχι στα νοήματα...
< >
Σε κάθε περίπτωση εύχομαι κάθε εμποδιο για καλό και τελικά να βρεις την Ιθακη σου.