Τα μοντέλα των κατασκευαστών που οι χρήστες επέλεξαν να έχουν χωριστή ύπαρξη!
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#46290 Τι θέλει να πεί ο ποιητής; Ποιός δεν ειχε δίπλωμα;

Όπως είπα, ο Bill33 έχει δίκαιο. Αν θέλετε διαβάστε αυτό και αυτό.

Μια και το ξεσκίσαμε στο off-topic, να προσθέσω ότι αν υπάρχει συνεπιβάτης και ο μεθυσμένος οδηγός προκαλέσει ατύχημα, ο συνεπιβάτης θεωρείται συνυπεύθυνος.
Άβαταρ μέλους
By silversurfer
#46460 οκ λοιπόν αφού το λέει ο κ.ο.κ ας μας πει κάποιος τι σημαίνει με βάση αυτόν, το να αναβωσβήνω τα φώτα σε όχημα που έρχεται από την απέναντι.
Και μετά ας μας πει τι σημαίνει αυτό σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη....
Να μην μιλήσω για κινητά . Ακόμα και το handfree απαγορεύεται.
Η να μιλήσω για τους όρθιους στα λεωφορεία , για την έλλειψη ζωνών στα ΚΤΕΛ ..
Εκεί είμαστε σύμφωνοι με τον ΚΟΚ.

Το απότομο φρενάρισμα , είναι ακριβώς αυτό που θα κάνει κάποιος σε περίπτωση παρκαρίσματος.
Άρα παρκάρισμα=απότομο φρενάρισμα=αλάρμ.
Πηγαίνει π.χ με 30-50 km βρίσκει παρκάρισμα και σταματάει.
Μηδενίζει απότομα την ταχύτητα.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#46466 Ποσο αποτομα ρε ανθρωπε;

Sent from Corsair's brick
Άβαταρ μέλους
By Pitt
alexandr έγραψε:Την προηγούμενη βδομάδα ένα πρωί σταματάω κάπου για λίγο, σβήνω τη μηχανή, και όταν την ξανα-ανάβω, χαμός! Διάφορα μπιπ, "Handbrake not working", "ESP faulty", λαμπάκια διάφορα σαν Χριστουγεννιάτικο δένδρο, και φυσικά το χειρόφρενο δεν έβγαινε. Μετά από λίγο απενεργοποιήθηκε όμως, μπόρεσα να φύγω, αλλά το ηλ. χειρόφρενο δεν δούλευε πλέον. Και εκεί που καταριόμουνα και σκεφτόμουνα να πάω να το φουντάρω το ρημάδι σε καμιά θάλασσα, θυμήθηκα ότι το πρωί είχε δυσκολευτεί (ελάχιστα) να πάρει μπρος. Οπότε ο μυαλό μου πήγε στη μπαταρία που δεν την είχα αλλάξει ποτέ. Η επιβεβαίωση, μετά από λίγη οδήγηση, σβήσιμο και άναμμα της μηχανής όλα τα μηνύματα εξαφανίστηκαν.

Πράγματι μπαταρία, και τελικά ήταν καλό που με τα λαμπάκια και τα μηνύματα με προειδοποίησε πριν με αφήσει σε κανένα παρκινγκ. Την άλλαξα στη Peugeot με 85€, 60mah, μάρκα μη με ρωτάτε δεν το έψαξα καθόλου μια που μου φάνηκε καλή τιμή, και δεν υπάρχουν λεφτά για πέταμα.

Μα γι' αυτό κάναμε ολόκληρη κουβέντα πρίν από 3 μήνες. Γι' αυτό και αλλάξαμε τις μπαταρίες μας πρίν μας αφήσουν.
Δεν θέλαμε να οδηγάμε ...χριστουγεννιάτικο δένδρο. :s_yes

Silverfurfer, δεν καταλαβαίνω πως συνδέονται η χρήση των φώτων και του hands-free, με την χρήση του φλάς όταν προτίθεται κάποιος να σταματήσει.
Επίσης αν θεωρείς ότι στα αστικά λεωφορεία απαγορεύονται όρθιοι επιβάτες, κάνεις λάθος.

Τέλος αν υπονοείς ότι επειδή κάποιοι οδηγοί κάνουν συχνά ένα σωρό παραβάσεις του ΚΟΚ, αυτό μας δίνει το δικαίωμα να κάνουμε κι’ άλλες, δεν συμφωνώ γιατί δεν υπάρχει μέτρο. Αν κάποιος θεωρεί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα όταν χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο κατά την οδήγηση, άλλος ενδεχομένως να θεωρεί ότι μπορεί να περάσει με κόκκινο όταν δεν έρχεται κανείς από το ρεύμα που έχει πράσινο.

Καλό απόγευμα
Άβαταρ μέλους
By mosaicm
#46525 Οπως ειπα το κοστος της ζημιας ηταν 1500€
Οποτε αφου το ποσο ειναι σχεδον 2 μισθοι μου και προφανως δυσκολευομαι να το πληρωσω το επαιξα λιγο διαφορετικα το παχνιδι. Πηγαινω και τους λεω τα πραγματα αλλαξαν φταιεω εγω ! Αρα πληρωνω απο τη τσεπη μου..και χρημα δεν υπαρχει !
Καντε οτι μπορει να γινει.
Μην τα πολυλογο ερχεται ενας τεχνικος λυνει τη μασκα απο πανω καιταει 2-3 πραγματα και παμε στη γυναικα που ειναι στο φανοποιο της Lion. Ειχαν βαλει πραγματα για αλλαγη που δεν ειχα παθει τιποτα ! (οπως η κατω μασκα) Αναμενο ? Εντελως..για αυτο το επεξα τρελιτσα ! Μαλιστα του λεω το φαναρι το εβαλες ? Μου λεει ναι..ποσο κανει ? 250 € η απαντηση (αν θυμαμε καλα) . Λεω η βαση του εσπασε , ετσι ? Σωστα...Ε γιατι δεν αλλαζουμε τις βασεις του φαναριου ?
Ποιος ξερει οτι το φαναρι εχει ξεχωριστω ανταλλακτικο τις βασεις ωστε να μην το πετας ολοκηρο..κρυσταλλο ολοκληρο με ηλεκτρολογικα ειναι..και δεν ειχαν παθει τιποτα..
Οκ λεει να δω αν υπαρχει...δεν ειχε Αθηνα...εφυγε παραγγελια Γαλλια. 75€ . Υπαρχει καμια συγκριση τιμης ? Αλλα δεν το λενε σε κανεναν αυτο..αν το ξερεις οκ. Αλλιως ολο το φαναρι αλλαγη
Ετσι με αυτα και με αυτα και με λιγη εκπτωση παραπανω που ζητησα μου ειπαν 1200€
Not bad..300€ κατω...απλα περιμενω με τρακαρισμενο αυτοκινητο (κινειται βεβαια) ωσπου να ερθουν οι βασεις απο Γαλλια και να γινει ολοκληρη η αποκατασταση μαζι (και το κοστολογιο να βγει σε ενα τιμολογιο).
Άβαταρ μέλους
By silversurfer
#46531 Δεν εννοώ τίποτα από αυτά που λες pitt.
Εννοώ ότι καλός ο ΚΟΚ αλλά υπάρχει και κάτι που λέγεται κοινή λογική.
Υπάρχουν κακά σημεία του ΚΟΚ , όπως αυτό που επιτρέπει να υπάρχουν όρθιοι σε αστικό λεωφορείο που μπορεί να βγει και εκτός πόλης και να παει και με 70 χλμ, το ότι απαγορεύεται οπισθοπορεία με στροφή , αλλά το δίνεις στις εξετάσεις και άλλα....

Όταν βγάζεις αλάρμ είναι πιο ξεκάθαρο το μύνημα.
Σε περίπτωση μεγάλης ταχύτητας είναι σινιάλο φρεναρίσματος πανικού και σε μικρή ταχύτητα , ένδειξη ότι είτε θα σταματήσεις είτε ότι πας αργά γιατί ψάχνεις (οπότε πάλι θα σταματήσεις)
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#46563 Mosaicm, ωραία το χειρίσθηκες! :thumbsup:

Όπως σου είπα, στην δική μου περίπτωση άλλαξαν ένα σωρό πράγματα που αν τα πλήρωνα από την τσέπη μου, δεν θα τα άλλαζα. Ενδεχομένως να τους παζάρευα κιόλας, που δεν το έκανα καθόλου. Με δεδομένο όμως ότι πλήρωνε η ασφάλεια (εγώ πλήρωσα μόνο 200€ που ήταν η απαλλαγή), δεν μου έπεσε στραβά όταν μου είπαν ότι θα μου βάλουν καινούρια μάσκα, φανάρι, φτερό, αισθητήρες παρκαρίσματος, προφυλακτήρα, εγκάρσια μπάρα προφυλακτήρα, κλπ.

Silversurfer, συμφωνώ ότι σε πολλά πράγματα ο ΚΟΚ δεν δίνει λύση, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να τον ακολουθούμε, έως το σημείο που συγκρούεται με την λογική μας. Και τότε είμαστε μεν παραβάτες κατά τον ΚΟΚ, αλλά κάνουμε αυτό που πρέπει να γίνει.

Χοντρό παράδειγμα που αντιμετωπίζω καθημερινά: Σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση, έχει διπλή διαχωριστική γραμμή. Σταματούν (παρανόμως) τα φορτηγά για να τροφοδοτήσουν τα γαλακτοπωλεία, τα σούπερ μάρκετ κλπ. Είσαι από πίσω τους. Τι κάνεις; Σβήνεις και κατεβαίνεις έως ότου τελειώσουν, ή πατάς την διπλή διαχωριστική γραμμή και προσπερνάς, κάτι που απαγορεύει ο ΚΟΚ; Αν κάνεις το πρώτο, δεν θα πάς ποτέ στην δουλειά σου και οι από πίσω θα σε φωνάζουν μ@λ@κα. Αν κάνεις το δεύτερο, έχεις κάνει παράβαση. Και αυτό δεν είναι το μόνο βέβαια...
Άβαταρ μέλους
By driving instructor
silversurfer έγραψε:οκ λοιπόν αφού το λέει ο κ.ο.κ ας μας πει κάποιος τι σημαίνει με βάση αυτόν, το να αναβωσβήνω τα φώτα σε όχημα που έρχεται από την απέναντι.
Και μετά ας μας πει τι σημαίνει αυτό σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη....
Να μην μιλήσω για κινητά . Ακόμα και το handfree απαγορεύεται.
Η να μιλήσω για τους όρθιους στα λεωφορεία , για την έλλειψη ζωνών στα ΚΤΕΛ ..
Εκεί είμαστε σύμφωνοι με τον ΚΟΚ.

Το απότομο φρενάρισμα , είναι ακριβώς αυτό που θα κάνει κάποιος σε περίπτωση παρκαρίσματος.
Άρα παρκάρισμα=απότομο φρενάρισμα=αλάρμ.
Πηγαίνει π.χ με 30-50 km βρίσκει παρκάρισμα και σταματάει.
Μηδενίζει απότομα την ταχύτητα.

Το σινιάλο ή κατά τον κ.ο.κ. φωτεινή προειδοποίηση μπορεί να χρησιμοποιείται κατά τη νύχτα αντί της κόρνας.
Οι περιπτώσεις που επιτρέπεται η χρήση κόρνας είναι :
1.Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, για την αποφυγή δυστυχήματος
2.Κατά το προσπέρασμα, εκτός κατοικημένων περιοχών, για να ειδοποιηθεί ο οδηγός του οχήματος που προσπερνάμε εάν αυτό είναι απαραίτητο
3.Όταν μεταφέρουμε άτομα που χρίζουν άμεσης ιατρικής βοήθειας

Τώρα για την περίπτωση που ρωτάς με τον απέναντι προφανώς ταιριάζει το 1.

Όσο για το Off-topic pitt δεν πειράζει μια παρέα είμαστε τώρα και για να συζητάμε περί ανέμων και υδάτων σημαίνει ότι τα 3008 μας δουλεύουν μια χαρά :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By chrismarine
#52905 Σε πόσους έχει βγάλει πρόβλημα στην αντλία λαδιού !!!!!!!!! ?
σήμερα γύρισα από εξουσιοδοτημένο ζοχαδιασμένος , είχα κάνει παρατηρήσεις παλαιότερα και τώρα , ακόμα και μέσα στα πλαίσια τις εγγύησης για στιγμιαία ένδειξη "low oil engine pressure" αλλά προφανώς ο ανθρώπινος εγκέφαλος του πελάτη δεν λαμβάνεται από την πεζό ως αξιόπιστος και λαμβάνεται ποιο σοβαρά ένα ηλίθιο τσιπακι των 2 ευρώ που για να καταγράψει βλάβη πρέπει να περάσουν πάνω από 5''
Αρα η πεζό μας θεωρεί ακόμα ποιο ηλίθιους ως πελάτες και μας γράφει κανονικά όταν είναι δική της υπαιτιότητα !!!!
Το πρόβλημα τελικά καταγράφηκε μετά την εγγύηση ως παροδικό , και αναφέρονται στο info-flash πιθανά προβλήματα που και πως εντοπίζονται .
Το αυτοκίνητο κρατήθηκε για έλεγχο μετρήσεων στις πιέσεις λαδιού όπου παρουσιάζουν κυματομορφες δλδ δεν είναι σταθερές ---> υπαίτιος κατά την πεζό η αντλία λαδιού ,κόστος με έκπτωση και εργατικά 440 ευρώ
φυσικά και δεν έχω αλλάξει κάτι μέχρι στιγμής γιατί δεν μπορώ να δεχτώ ,ότι αυτό είναι αστοχία υλικού και έκατσε σε εμένα (γκαντέμης) , συν ότι δεν έχει καμιά ευθύνη η πεζό από την στιγμή που είχαν γίνει επανειλημμένες παρατηρήσεις για αυτό το θέμα στα πλαίσια της εγγύησης .
τις δυσλειτουργίες τις έχω αναφέρει ποιο παλιά σε αυτό και στο προηγούμενο φόρουμ viewtopic.php?f=78&t=263&p=26051#p26051 "σκορτσαρισματα κατά την επιτάχυνση" αυτό συμβαίνει λόγο μη προβλεπόμενων τιμών πίεσης λαδιού στον μεταβλητό εκκεντροφόρο
Να υπογραμμίσω ότι έχουν γίνει όλα τα προβλεπόμενα service και μη μέχρι τώρα σε 1 συγκεκριμένο εξουσιοδοτημένο της πεζο
Σκέφτομαι να αρχίσω να στέλνω επιστολές στο ΙΝΚΑ στην Πεζο ελλας και στην PEUGEOT FRANCE :s_devil
Άβαταρ μέλους
By drdino
#52911 Έχει καταγραφεί στη καρτέλα ότι είχες αυτά τα παράπονα, με αναφορά για την αντλία ή ήταν όλα προφορικά;
Άβαταρ μέλους
By chrismarine
#52924 θεωρητικά θα πρέπει να έχει καταγραφεί ,αφού σε προφορικό επίπεδο δεν υπήρξε αμφισβήτηση και διαφωνία από την πλευρά του αντιπροσώπου ,αλλά με τα μάτια μου δεν έχω δει την καρτέλα και κατά πόσο τηρείται μετά το πέρας 3 ετών από την εγγύηση !!
κάθισα τώρα και ξεσκόνιζα το google για να πάρω ιδέες σύνταξης επιστολών και βρήκα εδώ μια ανάλογη περίπτωση αν όχι ίδια και μερικές ακόμα τραγελαφικές http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2010/10/peugeot.html
http://www.cretadrive.gr/newspost/renau ... ts-letter/
Άβαταρ μέλους
By drdino
#52925 Φαίνεται στο χαρτί που παίρνεις όταν αφήνεις το αμάξι για έλεγχο.
Άβαταρ μέλους
By chrismarine
#52955 πότε δεν έχω πάρει ανάλογο χαρτί ,την καρτέλα με τις παρατηρήσεις του πελάτη την κρατάει το συνεργείο για καθοδήγηση του είδους των εργασιών που είναι να γίνουν ,τώρα προφανώς εσύ παίρνεις κάποιο αντίγραφο
όπως και να έχει ,μου είναι πολύ δύσκολο να δεχτώ ότι η εν λόγω βλάβη οφείλεται λόγω φθοράς η παλαιότητας και πρέπει να την πληρώσω εγώ !
γιαυτό ρώτησα ,σε πόσους έχει βγάλει βλάβη η αντλία λαδιού ,θεωρητικά το συγκεκριμένο εξάρτημα είναι κρίσιμο για την βασική λειτουργιά του κινητήρα και δεν είναι αναλώσιμο όπως έχει τείνει να γίνει η αντλία νερού πχ η οι αντλίες καύσιμου η κάτι εντατηρες καδένας εκκεντροφόρων και πολλά άλλα που όσο τα σκέφτομαι μου ανεβαίνει η πίεση :rant: που και για αυτά κανονικά ευθύνεται η εταιρία και θα έπρεπε να κάνει ανακλήσεις κάθε φορά που αλλάζουν κωδικό εξαρτήματος
Τελικά ειλικρινά το λέω και το γράφω , όχι λόγω σύγχυσης ,δεν θα αγόραζα ξανά αυτοκίνητο group psa και bmw - mini
Άβαταρ μέλους
By Pitt
chrismarine έγραψε:Σκέφτομαι να αρχίσω να στέλνω επιστολές στο ΙΝΚΑ στην Πεζο ελλας και στην PEUGEOT FRANCE

Και αυτό γιατί χάλασε η αντλία λαδιού μετά από 5 έτη χρήσης; Πως θα το στοιχειοθετήσεις αν δεν έχεις τα αντίγραφα των δελτίων εντολών επισκευής; Αν και έχεις δίκαιο (θυμάμαι τα είχες πεί και πριν από μήνες) μου φαίνεται λίγο δύσκολο να πετύχεις κάτι.

Είναι γεγονός ότι ΟΛΟΙ μας έχουμε προβλήματα με τα συνεργεία. Προχθές βρέθηκα για λίγο με τον Zonas και μου ανέφερε πάλι προβλήματα (σκορτσαρίσματα με 6η και σταθερή ταχύτητα ~120km/h) που δεν μπορούν να του τα λύσουν στο συνεργείο.

Ένας φίλος που είναι παλαβός με τα Peugeot μου συνέστησε συνεργείο που εμπιστεύεται και πήγαινε τα δικά του. Πήγα τους γνώρισα και στο επόμενο περιοδικό service (ή νωρίτερα αν βγάλει κάποιο πρόβλημα) θα το πάω εκεί. Άσε που θα είμαι κοντά στο αυτοκίνητο και θα βλέπω από κοντά την δουλειά και όχι απομονωμένος σε κάποιο σαλόνι, σαν να περιμένω τον γιατρό να βγεί από το χειρουργείο...

chrismarine έγραψε:κάθισα τώρα και ξεσκόνιζα το google για να πάρω ιδέες σύνταξης επιστολών και βρήκα εδώ μια ανάλογη περίπτωση αν όχι ίδια και μερικές ακόμα τραγελαφικές http://www.cretadrive.gr/newspost/renau ... ts-letter/

Aυτό με το "arhidia kivotio" της Renault είναι προφανώς ανέκδοτο. Κυκλοφορούσε σαν viral πρίν από πολλά χρόνια... :s_laughat
Άβαταρ μέλους
By zonas
#53144 πρόβλημα σε 308 gt με τον thp 1.6 175 hp. ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥΡΜΠΟ

Εδώ περιγράφεται παρόμοιο πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Σε μένα βέβαια φεύγει το turbo με 6η στα 130 με cruise control και όχι στα 90 με 2000 στροφές που ίσως είναι λογικό... (εδώ έχω μία ερώτηση: ποια είναι η ελάχιστη ταχύτητα που χρειάζεται να έχω για να βάλω cruise control me 6η;) (γιατι στο συνεργείο μου είπαν ότι ζορίζεται το turbo στα 130 με 6η και ψιλοανηφόρα.

Το turbo πάντως επανέρχεται αν κατεβάζω ταχύτητα.

Στο διαγνωστικό έβγαλε πάντως βλάβη στον κύλινδρο 2. Μου έκαναν τράμπα με τον 4 για να δω αν έχω πρόβλημα στον πολλαπλασιαστή.

Όταν το οδηγώ πάνω από τις 3500 και πάνω απο 14Ο δεν παρουσιάζεται
Τέλος, δοκίμασα κάπως τελική και η 6η με το ζόρι πάει στα 190.

Τη Δευτέρα μάλλον θα κάνω χρονισμό που θα περιλαμβάνει την αλλαγή της βίδας και ο Θεός βοηθός...
Τελευταία επεξεργασία από JasonLouk και 19 Δεκ 2014, 00:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά Αιτία: Διόρθωση url tag