Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
funkyreverend έγραψε:Πλήρωσες για αυτό στην transavia ή απλώς φορτώθηκε κάτω;

Kαθυστερημένα, ναι πλήρωσα κανονικότατα
Άβαταρ μέλους
By DAP
#48989 @mirage Ευχαριστω πολυ. :s_smile
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#49036 οταν λες για λογους αποδοσης
μιλας γενικα για το στρωμα βαφης στο αεροσκαφος η κατι αλλο παιζει με τους κινητηρες μονο?
Άβαταρ μέλους
By nomarxis
#49060 3.7.2014 έπεσα σε ακύρωση πτήσης της Easyjet. Έχω κάνει τις σχετικές ενέργειες για να πάρω την αποζημίωση και η απάντηση της εταιρείας 2 εβδομάδες μετά την ημέρα του συμβάντος ήταν θετική.
Το θέμα μου είναι πως 5 μήνες μετά , ακόμα δεν έχω πάρει τα χρήματα :thumbsdown:
Παίζει ρόλο η εταιρεία, λέτε ? Γνωρίζετε σε ανάλογες περιπτώσεις πόσο διαρκεί η αναμονή?
Στα σχετικά εγχειρίδια δεν αναγράφεται ο χρόνος μέχρι την αποζημίωση, αλλά 5 μήνες δεν είναι πολλοί?
Άβαταρ μέλους
By JBT
#51666 Κύριοι έχω μια ερωτησούλα και καθότι είμαι περισσότερο από άσχετος με τα αεροπλανάκια, θα το εκτιμούσα εάν δεν αρχίσετε το δούλεμα...

Όταν τα επιβατικά αεροπλανάκια απογειώνονται έχω παρατηρήσει ότι (σχεδόν??) πάντα κάνει μια στροφούλα. Δηλαδή ποτέ δε θυμάμαι να έχει σηκωθεί το αεροπλανάκι και να συνέχισε καρφί την ανύψωση (ε καλά ότι σε κάποια φάση θα χρειαστεί να στρίψει είναι εύλογο, εγώ αναφέρομαι όσο βρίσκεται ακόμα στη φάση της ανύψωσης).

Οπότε ερωτώ: γίνεται αυτό 100% πάντα; Κι αν ναι, γιατί;
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#51682 Προφανώς στρίβουν γιατί η πορεία τους δεν είναι ευθεία :roll: Το γιατί στρίβουν κατά την απογείωση και όχι μετέπειτα νομίζω είναι κι αυτό προφανές, για να μην κάνουν τσάμπα μίλια και καίνε καύσιμα. (Κι εγώ σαν ημιάσχετος απαντάω βάσει λογικής :lol: )
Άβαταρ μέλους
By DAP
#51711 Τριτος ασχετος επεμβαινει στη συζητηση.....
Νομιζω οτι ο λογος ειναι οτι μιας και οι αεροδιαδρομοι που φερνουν στο οποιο αεροδρομιο πρεπει να ειναι ελευθεροι για το αφικνουμενο αεροπλανο γι'αυτο και πρεπει να "αδειαζουν" οσο πιο γρηγορα γινεται.......
Άβαταρ μέλους
By cabala10
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#52723 Υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφορά σε παροχές ανάμεσα στα προγράμματα frequent flyer των μελών της Star Alliance για να προτιμήσει κανείς κάποιο συγκεκριμένο; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#52725 Ναι. Ψαξε αυτο που σε κανει Gold πιο ευκολα. Ειναι αρκετα περιπλοκο και εξαρταται με ποιες εταιρειες πετας συχνα. Απο εκει και περα αν θες να χρσηιμοποιεις τα μιλια κοιτας και ποσο ευκολο ειναι να τα εξαργυρωσεις και με τι "κοστος". Καποτε η λυση ηταν απλη και λεγοταν Aegean πλεον ολες πανω κατω βραζουν στο ιδιο καζανι. Η πλεον δυσκολη ειναι η Lufthansa αλλα εξαρταται απο το ποσο συχνα ταξιδευεις και με τι.

Sent from Corsair's brick
Άβαταρ μέλους
By cabala10
:vava: :dizzy: :lipsealed: :lipsealed: :lipsealed: :lipsealed:

12 τραυματιες λενε απο τις αναταραξεις σε αυτη την πτηση
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#52839 Γι'αυτό εγώ είμαι πάντα δεμένος με τη ζωνούλα μου ενώ κάτι άλλοι κάνουν περατζάδες και σαβουριάζονται.
Άβαταρ μέλους
By nass
mirage έγραψε:Ναι. Ψαξε αυτο που σε κανει Gold πιο ευκολα. Ειναι αρκετα περιπλοκο και εξαρταται με ποιες εταιρειες πετας συχνα. Απο εκει και περα αν θες να χρσηιμοποιεις τα μιλια κοιτας και ποσο ευκολο ειναι να τα εξαργυρωσεις και με τι "κοστος". Καποτε η λυση ηταν απλη και λεγοταν Aegean πλεον ολες πανω κατω βραζουν στο ιδιο καζανι. Η πλεον δυσκολη ειναι η Lufthansa αλλα εξαρταται απο το ποσο συχνα ταξιδευεις και με τι.

Gold και Frequent Flyer Program και άλλα παραμύθια. Οντας Gold σε Qatar και Aegean (και παλιότερα σε Ολυμπιακή) έχω να πω ότι το μόνο πραγματικό πλεονέκτημα είναι η πρόσβαση στο Lounge. Κάποτε η Qatar έκανε και κανα upgrade, ούτε καν αυτό πια και για τζαμπέ εισιτήρια σε οποιαδήποτε εταιρεία πρέπει να κάνεις πρώτα καμιά 20αριά καλοπληρωμένες πτήσεις (και αν). Εν ολίγοις, απάτη.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#52876 Προφανως και ειναι το Lounge και το priority boarding/check in. Ειδικα με connections μετα απο longhaul ειναι καλη φαση. Στην Star παιζουν και δωρεαν premium economy αν δεν τις εχει αγορασει καποιος οταν κανεις check in. Αντε και καμια εξτρα αποσκευη αν υπαρχει. Τα μιλια ειναι καθε περσι και καλυτερα.

Άβαταρ μέλους
By gianik
#52881 Nass έχε μαζί σου κουτσούβελο και μπαίνεις 1ος μέσα... εγγυημένα.. :lol: :lol: