Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
Asimov έγραψε:Η τοπική διεύθυνση περιλαμβάνει όλα τα νότια προάστια: εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο δηλαδή και πολλές χιλιάδες μαθητές.
Πάντως δεν πιστεύω ότι είναι τοπικό. Απλά ίσως κάποιοι δάσκαλοι δεν εφαρμόζουν την οδηγία.

:hmmm:

Δεν νομίζω να υπάρχει τέτοια οδηγία και να μην την εφαρμόζουν τόσοι δάσκαλοι... :hmmm: Εδώ πάντως, δεν έχω ακούσει τέτοια περίπτωση... :hmmm: (δάσκαλος να τους λέει να αφήνουν τα βιβλία στο σχολείο, εκτός από τα 2-3 που χρειάζονται την επόμενη)

Νίκος Παππάς έγραψε: το δώρο της δασκάλας

Από το Mi A1.

Άλλη |λογοκρισία| αυτή... Βλέπω ορισμένες κατίνες σε εμάς, τον δάσκαλο τον βρίζανε όλη τη χρονιά (μερικές γιατί τους έβαζε λίγα :vava: ), αλλά στο τέλος αυτές το ξεκίνησαν (πάλι) να μαζέψουμε λεφτά για να του πάρουμε δώρο... :dizzy:

Αυτή η |λογοκρισία| με τα δώρα στους δασκάλους στο τέλος της χρονιάς, πότε ξεκίνησε;;; Γιατί όταν εγώ ήμουν δημοτικό, σίγουρα δεν συνέβαινε...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#526711 Μάρκο δεν ξέρω πότε ξεκίνησαν τα δώρα στους δασκάλους.
Δεν είχαν εφευρεθεί όταν πήγαινα σχολείο

Από το Mi A1.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#526713 Και σε εμας παντως κουβαλανε ολα τα βιβλια στο σπιτι.
Οι τσαντες τους ειναι ασηκωτες. :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#526719 Στην εποχή μου, 83-88, κάναμε δώρα στις δασκάλες και εγώ τους έβριζα γιατί δεν μου άρεσε η όλη κατάσταση. Μέχρι και σε μια τελειωμένη κάναμε, που μας άφηνε στα διαλείμματα μέσα και μας έβαζε τιμωρίες να γράψουμε κανόνες γραμματικής 100 φορές.

Κάτι άλλο. Οι οδηγίες του Συμβούλου δεν είναι υποχρεωτικές. Μόνον του Υπουργείου είναι. Ξέρετε πόσες φορές ακολουθούμε ή δεν ακολουθούμε οδηγίες ανάλογα με το υλικό που έχουμε;

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Νίκος Παππάς έγραψε:Επίσης καλή η τσάντα με ροδάκια για τις δύο πρώτες τάξεις.
Μετά συνήθως πάνε σε όροφο τα παιδιά και κουβαλάνε ακόμα πιο βαριές τσάντες λόγω του μηχανισμού.

Από το Mi A1.

Σωστός. Υπάρχουν και τσάντες με αφαίρουμενο μηχανισμό γι'αυτο το λόγο.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#526755 Κι η δικη μου με ροδακια διαλεξε τσαντα, αλλα μεχρι το σχολειο ετσι κι αλλιως εγω ή η μητερα της την κουβαλαμε..
Περαν των τετραδιων/βιβλιων που ανεφερα, καθημερινα εχει και μια κασετινα με τα βασικα και το παγουρι της με το νερο. Ολα τα υπολοιπα υλικα (μαρκαδορους, ξυλομπογιες κτλ) τα εχει μονιμα στο σχολειο. Και, μετα κι απο σχετικη ενημερωση που μας εκαναν στο νηπιαγωγιο, την φτιαχνει μονη της απο την πρωτη στιγμη. Μαλιστα μια φορα πηγα να βαλω εγω κατι σε αλλη θεση και μου εβαλε τις φωνες.. :lol:

Να σημειωσω βεβαια, οτι στο σχολειο μας τα τμηματα ειναι παραδοσιακα μικρα. Φετος τα δυο τμηματα της πρωτης δημοτικου ειχαν 18, και της κορης μου 16 παιδακια...παιζει το ρολο του πιστευω στο πως οργανωνεται το τμημα απο την/ον δασκαλα/ο.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Zeus έγραψε:Μαλιστα μια φορα πηγα να βαλω εγω κατι σε αλλη θεση και μου εβαλε τις φωνες.. :lol:

Έτσι! :metalo: :metalo: :twisted: :twisted: Θα σε τακτοποιήσει καλά! :twisted:

Zeus έγραψε:παιζει το ρολο του πιστευω στο πως οργανωνεται το τμημα απο την/ον δασκαλα/ο.

Φυσικά. Τεράστιο. :s_yes
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#528147 Το ονειρο του Καββαθα. Διαβαζα για τους αγωνες ηλεκτρικων οχηματων το 1985-86 και παραπονιοταν γιατι καποιοι συμμετεχοντες ηταν απο ενα γυμνασιο ή λυκειο στην Ολλανδια και εμεις εδω ημασταν με τις φουστανελες.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
trident1971 έγραψε:Το ονειρο του Καββαθα. Διαβαζα για τους αγωνες ηλεκτρικων οχηματων το 1985-86 και παραπονιοταν γιατι καποιοι συμμετεχοντες ηταν απο ενα γυμνασιο ή λυκειο στην Ολλανδια και εμεις εδω ημασταν με τις φουστανελες.

Ακόμα και στο ΕΜΠ, σοβαρή δουλειά, γίνεται τα τελευταία χρόνια (να διεκδικείς μετάλλια κλπ). Επί των ημερών μου πετάγαμε αετόπουλα :vava:

Ο ξάδερφος μου στο Βέλγιο κάνει -από το δημοτικό- ρομποτική :lipsealed: :lipsealed:

Βέβαια δεν κάνει θρησκευτικά :s_whiteflag
Άντε να δω πως θα χωθεί σε κανένα διαγωνισμό για μοναστήρια τώρα :svivhaha: :svivhaha: