dimik έγραψε:Aυτή τώρα είναι μια νομότυπη διέξοδος προς την θάλασσα, απο εδώ κατέβηκε κόσμος στην παραλία ενώ παραδίπλα το κοριτσάκι πηδούσε από τα βράχια
«Ήμουν εδώ από την πρώτη στιγμή, έβλεπα τον καπνό να βγαίνει σε κατάσταση τέτοια που τον τραβούσαμε φωτογραφία. Κάποια στιγμή ήρθε η φωτιά μπροστά μας με στρόβιλο. Είμαστε δέκα διαμερίσματα, μόνο μια κυρία τραυματίστηκε από εδώ. Μπροστά μου έπεσε το κοριτσάκι 13 ετών πήδηξε να σωθεί από την φωτιά από ύψος 10 μέτρων Στην οδό Δημοκρατίας 162 έχει ένα στενό δρομάκι το οποίο βγάζει στην θάλασσα, όταν καταφέραμε και περάσαμε στην παραλία ακούσαμε την κραυγή του παιδιού που καιγόταν και πήδηξε από τα 15 μέτρα.
Άντε τώρα να μην είσαι από την περιοχή, να μην βλέπεις από τους καπνούς, να σε κυνηγάνε οι φλόγες και να βρεις αυτήν την έξοδο για την θάλασσα, που είναι η σωτηρία σου...
Οι άνθρωποι πήραν τον επόμενο χωματόδρομο που βρήκαν και εγκλωβίστηκαν στο οικόπεδο στα αριστερά.
Νομίζω είναι μάταιο να μιλάμε στην συγκεκριμένη περίπτωση για πρόσβαση στην παραλία μιας και παραλία πρακτικά δεν υπάρχει σε εκείνο το σημείο που εγκλωβίστηκαν. Είναι στα 10 μέτρα από την θάλασσα και κάτω βράχια.
ΥΓ. Η περιγραφή του Αξιωματικού εξαιρετική. Μπράβο σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που βοήθησαν και καλή δύναμη στον theo!
mjacob έγραψε:Asimov έγραψε:Και, για να χουμε καλό ρώτημα, αυτός ο κυριουλης που το οικόπεδο του ήταν το μόνο με πρόσβαση στην παραλία (και που είχε βάλει και πορτουλα), νομίμως το είχε αυτό το προνόμιο;
Κι αν ναι ποιος την είχε υπογράψει αυτή την άδεια;
Γιατί όπως καταλαβαίνω με το μικρό μου το μυαλό, αν δεν μεσολαβουσε το σπίτι του και τα σχετικά, οι 26 από τους 76 θα είχαν σωθεί.
26.
Στον εαυτό του οπως βλέπεις την έδωσε την εξήγηση.
Δεν φταίει αυτός, φταίνε κάποιοι άλλοι
Ο κόσμος που κάηκε μέσα στο σπίτι μου, κάηκε γιατί δεν υπάρχει ένα σχέδιο από που να φύγουν σε ανάλογη περίπτωση”, είπε μιλώντας στον Realfm, ο κ. Φράγκος.
Αν το ξαναχτίσει, να μην ξεχάσει να βάλει πάλι την πόρτα να ειναι περήφανος για την ιδιωτική του παραλία.
Φαντάσου ότι αυτός ο άνθρωπος δεν έχει αυτοκτονήσει ακόμα μ αυτα που γράφει. Και πάει στο διάολο, αυτός δεν έχει αυτοκτονήσει γιατί θα πούλαγε και μούρη για την ιδιωτική παραλία, το γαμωκράτος την επαύριο θα του πληρώσει και την ανοικοδόμηση του σπιτιού.
dimik έγραψε:Βέβαια δεν ξέρω κατα πόσο θεωρούνται παραλία τα βράχια που φαίνονται στις φωτογραφίες http://www.iefimerida.gr/news/433315/oi ... nes-vinteo
H έννοια της παραλίας δεν είναι η αμμουδιά, αλλά η πρόσβαση στην θάλασσα. Νομικός δεν είμαι, αλλά νομίζω πως ακόμη και να σου ανήκει το οικόπεδο νόμιμα, δεν μπορείς να κλείνεις πλήρως την πρόσβαση στην θάλασσα. Κλασσική περίπτωση η πάλαι ποτέ βίλα της Βουγιουκλάκη στον Θεολόγο. Έχει αφήσει πρόσβαση στην θάλασσα μέσα από το οικόπεδό της.
Anonymous Founder έγραψε:dimik έγραψε:Βέβαια δεν ξέρω κατα πόσο θεωρούνται παραλία τα βράχια που φαίνονται στις φωτογραφίες http://www.iefimerida.gr/news/433315/oi ... nes-vinteo
H έννοια της παραλίας δεν είναι η αμμουδιά, αλλά η πρόσβαση στην θάλασσα. Νομικός δεν είμαι, αλλά νομίζω πως ακόμη και να σου ανήκει το οικόπεδο νόμιμα, δεν μπορείς να κλείνεις πλήρως την πρόσβαση στην θάλασσα. Κλασσική περίπτωση η πάλαι ποτέ βίλα της Βουγιουκλάκη στον Θεολόγο. Έχει αφήσει πρόσβαση στην θάλασσα μέσα από το οικόπεδό της.
Αυτό δεν ξέρω κι εγώ, τι θεωρείται πρόσβαση στην θάλασσα όταν ουσιαστικά δεν υπάρχει πρόσβαση σε αυτήν.
Φωτο με φαγητα, φαρμακα,νερα, αιμοδοσίες κλπ.
Και ο λογαριασμος ωρα με την ωρα αυξάνεται θεαματικα.
Μπραβο!!
melos86 έγραψε:Αν υπακουγε τις εντολες της πυροσβεστικης και καιγοταν το παιδι του θα ηταν λιγοτερο μαλακας??![]()
(δεν το παιζω εξυπνος, ειλικρινης ειναι η απορια μου... νομιζω κανεις μας δεν μπορει να κρινει αυτον τον ανθρωπο εκτος και αν βρεθει στη θεση του! προσωπικα νομιζω οτι αν κινδυνευε δικος μου ανθρωπος θα εκανα το ιδιο πραγμα, ισως να απεφευγα τα ηθικα διδαγματα στα σοσιαλ μηντια)
Πιο πολύ καταλαβαίνω ότι τα φούσκωσε για να πάρει τα 15 του λεπτά δημοσιότητας. Δλδ γίνονταν της καριόλας αλλά αυτός τα έβαλε όλα στο fb;
mjacob έγραψε:Asimov έγραψε:Και, για να χουμε καλό ρώτημα, αυτός ο κυριουλης που το οικόπεδο του ήταν το μόνο με πρόσβαση στην παραλία (και που είχε βάλει και πορτουλα), νομίμως το είχε αυτό το προνόμιο;
Κι αν ναι ποιος την είχε υπογράψει αυτή την άδεια;
Γιατί όπως καταλαβαίνω με το μικρό μου το μυαλό, αν δεν μεσολαβουσε το σπίτι του και τα σχετικά, οι 26 από τους 76 θα είχαν σωθεί.
26.
Στον εαυτό του οπως βλέπεις την έδωσε την εξήγηση.
Δεν φταίει αυτός, φταίνε κάποιοι άλλοι
Ο κόσμος που κάηκε μέσα στο σπίτι μου, κάηκε γιατί δεν υπάρχει ένα σχέδιο από που να φύγουν σε ανάλογη περίπτωση”, είπε μιλώντας στον Realfm, ο κ. Φράγκος.
Αν το ξαναχτίσει, να μην ξεχάσει να βάλει πάλι την πόρτα να ειναι περήφανος για την ιδιωτική του παραλία.
Επειδή τυχαία είχα περάσει από ζούμπερι την Κυριακή μου έκανε τρομερή εντύπωση που έχουν χτίσει όλη την παραλία και υπήρχαν ελάχιστα περάσματα/στενάκια ανάμεσα σε κάποια από αυτά να περάσεις. Πως οικειοποιούνται έτσι τις ακτές ποτέ δεν το κατάλαβα...
Το άλλο που δεν έχω καταλάβει είναι οι πολλοί που κάηκαν μαζί, γιατί δεν προσπάθησαν σιγά σιγά να κατέβουν τα βράχια; Επικίνδυνο μεν, αλλά από το να καείς ζωντανός.

Mια φωτογραφια, δυο κοσμοι, απειρες λεξεις
Fiat Panda 7,6l/100km
.
allonsanfan έγραψε:Υπαρχουν μονο 2 δρομοι για να μπει βγει κανεις στο ματι/κοκκινο λιμανακι, ενας απο μαραθωνος και ενας απο ραφηνα. Αυτοι οι δρομοι λοιπον ειναι θεοστενοι σαν χωριο, σε σημειο αν ερχεται αλλος απο απεναντι να πρεπει να κανεις μανουβρες για να περασει ο ενας, στους οποιους κιολας παρκαρουν πανω στο δρομο παραθεριστες που ουτε μεγαλο suv δε χωραει υπο κανονικες συνθηκες. Ουτε πεζος δε μπορουσε να φυγει καποιος απο κει προς οποιαδηποτε κατευθυνση. Η περιοχη αποτελειται σχεδον αποκλειστικα απο πολυτελεστατα σπιτια/εξοχικα και μερικα παραλιακα ξενοδοχεια η προσβαση της ομως ειναι προβληματικη κατι που συμβαινει με ολες τις περιοχες περιξ της μαραθωνος καθως εχουν το ιδιο μοτιβο:αχανεις αγροτικες/ημιδασικες εκτασεις και σπιτια προς την πλευρα της θαλασσας οπου πας εκει μεσα απο συγκεκριμενους στενους δρομους
.
Είχα πάει το Σάββατο στη Ν. Μάκρη στην Αγία Κυριακή. Εκεί είναι μία λωρίδα μόνο κίνησης στην παραλία και μόνος χώρος για αναστροφή στην παραλία. Ο πεζόδρομος καταλαμβάνει άλλη μια λωρίδα. Ένιωσα ασφυκτικά εκείνη τη στιγμή. Θα έπρεπε ο πεζόδρομος να επεκταθεί προς την παραλία και να μεγαλώσει το πλάτος του δρόμου.
My Flickr
pjathan έγραψε:Υπήρχε και άναρχη δόμηση από ότι είδα,ο καθένας έχτιζε όπου έβρισκε,οπότε γι'αυτό ήταν και τόσο στενοί οι δρόμοι,πυροπροστασία δεν υπήρχε υποθέτω καθόλου στην περιοχή.
Προφανώς και υπάρχει άναρχη δόμηση και μηδενική μελέτη. Τότε πήγαινες με μια σημαία, την κάρφωνες στο έδαφος και ήσουν πλέον ο κάτοχος της γης. Υπερβολή προφανώς αλλά you get the point.