Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#50808 Eγώ πρίν 10 χρόνια είχα ανοίξει τις πόρτες και είχα σηκώσει και τη μοκέττα από το πόρτ-μπαγκάζ και είχα βάλει κάποιο αντίστοιχο προϊόν με το πινέλο, στις πόρτες το είχα βάλει χοντρό, άγριο σαν ρελιέφ, έκοψε όλους τους συντονισμούς της λαμαρίνας, το πίσω μέρος βούϊζε και έκανε αντίλαλο σε μια ορισμένη ταχύτητα και ενοχλούσε πολύ στο ταξίδι, μετά που έβαλα αυτό το ηλικό έγινε όλο το αυτοκίνητο πιο αθόρυβο.

Και είναι και φτηνό υλικό συγκριτικά με τα αφρώδη που αλλοιώνονται με τον καιρό ή τα αυτοκόλλητα φύλλα πίσας που έχουν πρόβλημα μόνιμης στερέωσης.

Το αυτοκίνητο το έχω ακόμα και μόνο στο χρώμα έχει σκουρήνει λίγο το υλικό, και επειδή παραμένει ελαστικό λειτουργεί ακόμα σαν την 1η ημέρα.

http://www.johnart.gr/Catalogue/index.p ... ts_id=3342
Άβαταρ μέλους
By leonp
#50825 Ακόμα καλύτερο για ηχομόνωση από την πίσα είναι η μαστίχα. Μυρίζει όμως για αρκετό καιρό γιατί είναι φτηνή.
[url]http://www.isomat.gr/Στεγανωτικά-Tαρατσών/ISOMAC/flypage_centiva.tpl/menu-id-61[/url]

Υπάρχει και ειδική για ηχομόνωση αλλά είναι πανάκριβη.

Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
#50849 Απαπαπα εγω θα απεφευγα τετοιο πραγμα. Εχω σκεφτει και εγω τετοιες λυσεις με υγρα που στερεοποιουνται, (τετοια βαζουν απο το εργοστασιο σε συγκεκριμενα σημεια), κι ειναι κυριως αντικραδασμικα, και δε μονωνουν, σκοτωνουν την πηγη του ηχου. Το θεμα ειναι οτι δε ξερεις που θα μεταναστευσουν οι κραδασμοι δια μεσου του μεταλλου, και μπορει να τα κανεις χειροτερα τα πραγματα. Αν κανεις μελετημενη δουλεια τοτε οκ, αλλα θελει πολυ ψαξιμο και δουλεια, και μαλλον δε θα γλιτωσεις το μονωτικο για τους αεροφερτους. Ξερετε η ενταση ενος ηχου που αντιλαμβανεται ο ανθρωπος ειναι σχετικη. Αν μειωσεις ενα πραγμα, μετα θα σε ενοχλουν αλλα 5 διαφορετικα.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#50861 Σε ένα χώρο σαν του αυτοκινήτου δεν μπορείς να περιμένεις να βελτιώσης τον ήχο με μελετημένες ανακλάσεις και ηχοαπορροφητικά υλικά στο σαλόνι, αυτό που θέλεις είναι να εξαλείψης το booming που προκαλείται από τις μεγάλες επιφάνειες που έχουν οι παλλόμενες λαμαρίνες και ο φτηνότερος τρόπος είναι να ακουμπήσεις επάνω τους κάποιο αποσβεστικό υλικό, οι συντονισμοί από αυτές τις λαμαρίνες δεν θα μετακομίσουν πουθενά δεδομένου ότι πολύ κοντά τους οι επιφάνειες αυτές έχουν νεύρα που σταματάνε τη διάδοση τους.

Όταν δε σκεφτείς ότι με το άνοιγμα ενός παράθυρου πάει χαλάει το ηχητικό σκηνικό που έφτιαξες με κόπο και χρήμα, είναι ουτοπία να προσπαθείς περισσότερο για ένα καλύτερο αποτέλεσμα, οπότε μια φτηνή λύση για τον περιορισμό των κραδασμών που προκαλούν τα μεγάφωνα στις πόρτες οι οποίοι είναι εκτός μουσικού προγράμματος άρα είναι αλλοίωση είναι εκ των ούκ άνευ και πιο πολλά έχεις να κερδίσεις παρά να χάσεις, από εκεί και πέρα ο καθένας ανάλογα με τα γούστα και την τσέπη του πράττει ανάλογα, ιδεές λέμε και ανταλλάσουμε.
Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
#50881 Αναλογα τι θελει κανεις. Στην δικη μου περιπτωση ηταν αεροφερτος θορυβος απο το χωρο των αποσκευων. Καποιος αλλος μπορει να θελει να κερδισει στις πορτες π.χ., και καποιος αλλος να θελει να κανει συνολικη δουλεια. Χρονο κοπο και χρημα να εχουμε, κι ολα γινονται!
Άβαταρ μέλους
By manosky
224v έγραψε:καταλυτης?? η αισθητηρας λ που δειχνει την αλλαγη του καταλυτη ??? φανταζομαι το μανουαλ λεει οτι αμα αναψει το λαμπακι να πας στο συνργειο δεν εξηγει τι μπορει να φταιει...

OK, ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
manosky έγραψε:Σε αυτοκίνητο που έχει ανάψει το λαμπάκι του κινητήρα και μυρίζει περίεργα (άσχημα) η εξάτμιση, μια χημική μυρωδιά, τι μπορεί να φταίει;

Πολλα μπορει να ειναι, πηγαινε το σε συνεργειο να δουν τι παιζεται και πες μας τι κωδικο διαβασαν
Δικο σου ειναι το αυτοκινητο?
Άβαταρ μέλους
By JBT
#52865 http://lumilor.com/get-lit/

Τι είναι αυτό ωρε παληκάρια;;
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#53751 Πριν καμιά ώρα, ξαφνικά ανάβει ένα λαμπάκι στο καντράν Εικόνα και αρχίζει η μηχανή και κάνει κομπιάσματα. Σταματώ στην άκρη και όπως είμαι στο ρελαντί τα κομπιάσματα συνεχίζουν. Σβήνω τη μηχανή και μου κουνάει όλο το αυτοκίνητο. Βλέπω στο manual τι διάολο είναι αυτό το λαμπάκι και διαβάζω έλεγχος ηλεκτρονικού γκαζιού. Γράφει πως παίζει να χρειαστεί και ρυμούλκηση, αν και ήμουν κοντά στο σπίτι, πήγα κανονικά. Πατούσα βεβαια το πεντάλ αν έτρεχε κάποιος με τα πόδια δίπλα μου, θα με περνούσε.

Τι μπορεί να είναι; Κυριακή αύριο, θα το αφήσω στο γκαράζ, Δευτέρα πουρνό πουρνό (ευτυχώς έχω άδεια) πάω συνεργείο.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Dodger έγραψε:Πριν καμιά ώρα, ξαφνικά ανάβει ένα λαμπάκι στο καντράν Εικόνα και αρχίζει η μηχανή και κάνει κομπιάσματα. Σταματώ στην άκρη και όπως είμαι στο ρελαντί τα κομπιάσματα συνεχίζουν. Σβήνω τη μηχανή και μου κουνάει όλο το αυτοκίνητο. Βλέπω στο manual τι διάολο είναι αυτό το λαμπάκι και διαβάζω έλεγχος ηλεκτρονικού γκαζιού. Γράφει πως παίζει να χρειαστεί και ρυμούλκηση, αν και ήμουν κοντά στο σπίτι, πήγα κανονικά. Πατούσα βεβαια το πεντάλ αν έτρεχε κάποιος με τα πόδια δίπλα μου, θα με περνούσε.

Τι μπορεί να είναι; Κυριακή αύριο, θα το αφήσω στο γκαράζ, Δευτέρα πουρνό πουρνό (ευτυχώς έχω άδεια) πάω συνεργείο.

Τι εγινε τελικα?
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#54682 Τίποτα. Δεύτερα που έβαλα μπροστά και ξεκίνησα για το συνεργείο, δεν έβγαλε τίποτα, δεν άναψε τίποτα. Συνδέσαμε το obd, δεν έδειξε κάποιο σφάλμα. Επειδή είχα περάσει από κάποιες λακούβες με νερά (στην ουσία βυθίστηκε η μούρη στα νερά πολλάκις αυτές τις μέρες) και σε συνδυασμό με το ότι κάποιοι αισθητήρες είναι χαμηλά στον χώρο της μηχανής και δεν έχω κάλυμμα (ποδιά), "φυσήξαμε" τους αισθητήρες και ρίξαμε λίγο spray. Έγιναν και οι προβλεπόμενες αλλαγές λαδιών/φίλτρων/μπουζί και όλα ΟΚ. Ας ελπίσω να μην ξανασυμβεί...
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Dodger έγραψε:Τίποτα. Δεύτερα που έβαλα μπροστά και ξεκίνησα για το συνεργείο, δεν έβγαλε τίποτα, δεν άναψε τίποτα. Συνδέσαμε το obd, δεν έδειξε κάποιο σφάλμα. Επειδή είχα περάσει από κάποιες λακούβες με νερά (στην ουσία βυθίστηκε η μούρη στα νερά πολλάκις αυτές τις μέρες) και σε συνδυασμό με το ότι κάποιοι αισθητήρες είναι χαμηλά στον χώρο της μηχανής και δεν έχω κάλυμμα (ποδιά), "φυσήξαμε" τους αισθητήρες και ρίξαμε λίγο spray. Έγιναν και οι προβλεπόμενες αλλαγές λαδιών/φίλτρων/μπουζί και όλα ΟΚ. Ας ελπίσω να μην ξανασυμβεί...

Επισης:

για τα νερα κλπ, διηλεκτρικη σιλικονη στα βυσματα θα τα θωρακισει οπως πρεπει. Δες στα ιντερνετια.
Άβαταρ μέλους
By bill33
Dodger έγραψε:Τίποτα. Δεύτερα που έβαλα μπροστά και ξεκίνησα για το συνεργείο, δεν έβγαλε τίποτα, δεν άναψε τίποτα. Συνδέσαμε το obd, δεν έδειξε κάποιο σφάλμα. Επειδή είχα περάσει από κάποιες λακούβες με νερά (στην ουσία βυθίστηκε η μούρη στα νερά πολλάκις αυτές τις μέρες) και σε συνδυασμό με το ότι κάποιοι αισθητήρες είναι χαμηλά στον χώρο της μηχανής και δεν έχω κάλυμμα (ποδιά), "φυσήξαμε" τους αισθητήρες και ρίξαμε λίγο spray. Έγιναν και οι προβλεπόμενες αλλαγές λαδιών/φίλτρων/μπουζί και όλα ΟΚ. Ας ελπίσω να μην ξανασυμβεί...

Aπο μπαταρία πως είσαι;