Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#524929 oxi ρε γμτ. :(
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#524930 :shifty: Πωωω κριμα το σπιτι. :(
Η φωτια εχει φτασει στην παραλια στο Ματι. Κατω ακουμε απο τους ασυρματους της πυροσβεστικης οτι γινεται χαμος.
https://ibb.co/kghJTd
Η φωτο ειναι τραβηγμανη απο συνορα Νταου - Διωνη και βλεπει το Ματι με τερμα ζουμ.
Εμεις κανουμε περιπολια εδω πανω καθως φαινεται να ειναι οργανωμενο το σχεδιο.
Το καλο ειναι οτι ο ανεμος τουλαχιστον εδω πανω εχει πεσει. Στο μετωπο κατω ειναι σιγουρα αλλιως αφου το ιδιο το μετωπο λογω της θερμοτητας δημιουργει υποπιεση και κατα συνεπεια τοπικο ανεμο που τραβαει τη φωτια. :(
Άβαταρ μέλους
By otso
#524931 Επιστρέφει εσπευσμένα ο Τσίπρας από τη Βοσνία
«Με προβληματίζουν οι παράλληλες εστίες, τόσο ανατολικά όσο και δυτικά της Αττικής»

Προφανως ο εσωτερικος εχθρος , ευτυχως που ερχεται να συντονισει.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#524937 Το "πολιτικό" κομμάτι το έχω γράψει εν πολλοίς στην προηγούμενη σελίδα, πέρυσι.

Είχα πάει για μπάνιο στη νέα μάκρη και δεν πιστεύαμε τί βλέπαμε.
Κόσμος δίπλα μας έκλαιγε την περιουσία του, ελπίζω όχι και για χειρότερα μαντάτα. Το κέρατό μου. :( :( :(
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#524938 Φίλος στο Μάτι λίγα σπίτια κάτω από τη Μαραθώνος όταν σε πολύ λίγη ώρα ενώ έβλεπε καπνό πίσω από το βουνό έφτασε να βλέπει φωτιά να έρχεται στη Μαραθώνος εγκατέλειψε άμεσα το σπίτι (όπως ήταν, δεν πήραν τίποτα μαζί τους) και επειδή ο δρόμος προς Αθήνα είχε κλείσει απ' τη φωτιά πήγε γύρω γύρω από Διόνυσο. Δεν ξέρει τι θα βρει, ευτυχώς όχι κύριο σπίτι. Άσχημα τα πράματα... Καλή τύχη σε όλους.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#524939 Για  δύο νεκρούς μιλάει στην Εφ. Συν. ο πρόεδρος του ΕΚΕΠΥ.

Κλήση για μεταφορά νεκρού στον Νέο Βουτζά δέχθηκε το ΕΚΑΒ.

Τραυματίες από τις πυρκαγιές έχουν διακομιστεί σε εφημερεύοντα νοσοκομεία. 

Δέκα αγνοούμενοι σε βάρκα.

Μάχη σε τρία διαφορετικά μέτωπα στην Αττική και ένα στα Χανιά δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις εδώ και ώρες.

Το πρώτο μέτωπο που ξέσπασε στην Κινέτα συνεχίζει να μαίνεται, όμως γύρω στις 9 το βράδυ η κατάσταση ήταν καλύτερη. Κάηκε αδιευκρίνιστος για την ώρα αριθμός σπιτιών, ενώ είχε κλείσει για ώρες η νέα και παλιά εθνική οδός απ' το ύψος της Επιδαύρου έως την Ελευσίνα.

Μεγάλο το πρόβλημα παραμένει στην ανατολική Αττική, απ' τη φωτιά που ξεκίνησε απ' την Καλλιτεχνούπολη στην Πεντέλη. Οι φλόγες έφτασαν στο Νέο Βουτζά, στον Άγιο Ανδρέα και στο Μάτι. Απ' το Μάτι διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ δέκα τραυματίες. Στην περιοχή κάηκαν αυτοκίνητα, ενώ υπήρξαν ζημιές σε κατοικίες. Εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις σε Άγιο Ανδρέα, Ζούμπερι. Εκτροπή της κυκλοφορίας στη Μαραθώνος.

Το τρίτο πύρινο μέτωπο στην Αττική ξέσπασε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα στον Κάλαμο. Γύρω στις 9 το βράδυ η εικόνα ήταν καλύτερη.

Από efsyn.gr

Από το Mi A1.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#524941 Βλέπω τώρα στην ΕΡΤ την σύσκεψη Τσίπρα-υπουργών-επιτελών, μιλάνε για ριπες ακόμη και 11 μποφόρ και ταχυτητατη επέκταση των πυρκαγιων μέσα σε 2 ωρες εξαιτίας του ανέμου. Λένε ότι έχουν 80 οχήματα στο Νεο Βουτζα και άλλα τόσα στην Κινετα. Προσέφεραν 2 αεροσκάφη οι Ισπανοί, θα στείλουν και οι Κύπριοι ενώ από Ιταλία και Βέλγιο που ζήτησε ο Τσίπρας , δεν έχουν απαντήσει ακόμη γιατί υπάρχουν μεγάλες φωτιές στη Σουηδία και έχουν στείλει και εκεί.

< >
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#524943
sknipper έγραψε:Φίλος στο Μάτι λίγα σπίτια κάτω από τη Μαραθώνος όταν σε πολύ λίγη ώρα ενώ έβλεπε καπνό πίσω από το βουνό έφτασε να βλέπει φωτιά να έρχεται στη Μαραθώνος εγκατέλειψε άμεσα το σπίτι (όπως ήταν, δεν πήραν τίποτα μαζί τους) και επειδή ο δρόμος προς Αθήνα είχε κλείσει απ' τη φωτιά πήγε γύρω γύρω από Διόνυσο. Δεν ξέρει τι θα βρει, ευτυχώς όχι κύριο σπίτι. Άσχημα τα πράματα... Καλή τύχη σε όλους.


Αυτο. Εκανε αυτο που πρεπει.
Εχοντας ζησει δυο φωτιες απο παρα πολυ κοντα η τελευταια στην Πεντελη το 09, στη φωτια ισχυει το 'του φευγατου η μανα δεν εκλαψε ποτε'.
Δεν μπορει κανεις να φανταστει ποσο γρηγορα φτανει η φωτια. Αν καταλαβεις οτι ο αερας φυσαει σε σενα και δεις τη φωτια ακομα και στο απεναντι βουνο την κοπανας σα να εχεις φωτια μεσα στο σπιτι.
Η αποσταση σε ευθεια δεν ειναι περισσοτερο απο τεσσερα χιλιομετρα αντε με το αναγλυφο να ειναι εξι.
Βαλντε την ταχυτητα του ανεμου πχ 80χλμ την ωρα και υπολογιστε ποσο θελει να φτασει η φωτια.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#524945 Βλέποντας τη φωτιά από την παραλία στη νέα μάκρη, όταν είχε φτάσει στην κορυφογραμμή, οι "γλώσσες" τις φωτιάς ξεπερνούσαν για πλάκα σε ύψος τα σπίτια.
'Ενας άνθρωπος μας έλεγε ότι πολλοί δεν πρόλαβαν να πάρουν καν τα αυτοκίνητά τους, τί να λέμε τώρα. Μπούλο όπως είσαι.

Φίλος ήταν στο εξοχικό του στη ραφήνα, ετοιμαζόταν να φύγει, και του έσκασε αυτή η φάση. Δεν ξέρει εάν έχει εξοχικό ή όχι. :(
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#524947 Εγω είμαι Κρήτη και δεν έχω εικόνα, αλλά μου είπαν νωρίτερα ότι στο Μαρούσι έριξε βροχή. Παίζει τουλάχιστον να είμαστε κωλόφαρδοι και να βρέξει; Μακάρι να σωθεί ο κόσμος και τα σπίτια!
Άβαταρ μέλους
By fokion
#524950 πρεπει να ειμαι απο τους πρωτους που πηρε τηλ την ΓΓΠΠ για την εναρξη της..... κοιταω το τηλεφωνο μου και λεει 16.45...
ηταν μια τουφα καπνου.....
στα 10 λεπτα δε μπορω να πω ακουστικαν πυροσβεστικά στη περιοχη...
στη μια ωρα πανω κατω το πρωτο ελικόπτερο...
αλλα το πραγμα ετρεχε με απιστευτη ταχυτητα... απιστευτη....
ο τρελλος αερας ηταν ξεκαθαρο που θα την στειλει....
δυστυχως.....
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#524952 απιστευτο....

Εθνική τραγωδία με 24 επιβεβαιωμένους νεκρούς - Ψάχνουν ακόμα στην θάλασσα και στην στεριά για αγνοούμενους - Δήμαρχος Ραφήνας: Οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 50! - Άνθρωποι κάηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους - 156 τραυματίες - Οι 11 διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας - Πολλοί με σοβαρά εγκαύματα - 710 εγκλωβισμένοι στις παραλίες απομακρύνθηκαν με τη συνδρομή του Λιμενικού και βρήκαν καταφύγιο σε ξενοδοχεία - Στο νεκροτομείο στου Γουδή μεταφέρονται οι σοροί προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση
Οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψουν την τραγωδία από την καταστροφική φωτιά στο Μάτι και στο Νέο Βουτζά της Αττικής. Οι εικόνες που έχουν αντικρύσει όσοι βρέθηκαν στα σημεία που πέρασε η πύρινη λαίλαπα είναι τουλάχιστον φρικιαστικές. Και θεωρείται βέβαιο ότι οι 24 νεκροί δεν θα είναι ο τελικός απολογισμός από το κακό που χτύπησε στην καρδιά του καλοκαιριού ανυποψίαστους πολίτες.

Οι νεκροί είναι τόσο στην στεριά όσο και στην θάλασσα και οι ιστορίες πίσω από τον χαμό βρεφών, παιδιών, των μανάδων τους αλλά και ανθρώπων που έπεσαν στις φλόγες για να σώσουν τους δικούς τους θα μας στοιχειώνουν για καιρό. Μανάδες βρέθηκαν στα καμένα νεκρές να έχουν σκύψει πάνω από τα παιδιά τους για να τα προστατεύσουν μέχρι την τελευταία στιγμή. Γονείς έπεφταν με τα παιδιά τους στην θάλασσα για να σωθούν από τις φλόγες που έγλειφαν την ακτή. Και όλα αυτά στην καρδιά της Ελλάδας στην Αττική σε μια περιοχή λίγο πιο έξω από την Αθήνα. Τους κυνηγούσε ο θάνατος και δυστυχώς τους έπιασε…

https://www.newsit.gr/ellada/live-fotia ... s/2585611/