Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#522205 Το όνομα είναι μεγάλο θέμα και αφορά την ιστορία μας, όμως στα 20 άρθρα περιλαμβάνονται πολλά θέματα εξ ίσου σημαντικά όπως το θέμα της ΑΟΖ που ακόμα δεν έχουμε ( μας ζητάνε δηλαδή να παραχωρήσουμε κάτι που - ακόμα - δεν έχουμε και όταν το έχουμε θα το έχουμε ήδη παραχωρήσει, είναι το θέμα της ενέργειας, τα Σκόπια παράγουν το ρεύμα τους με λιγνίτη που τα αποθέματα του τελειώνουν και ψάχνουν εναγωνίως πηγές ενέργειας, το μοναδικό τους διυλιστήριο είναι Ελληνικό 100% το ίδιο και ο αγωγός πετρελαίου, με τη συμφωνία τους παρέχουμε ενέργεια, πετρέλαιο, αέριο, φωτοβολταϊκά και αιολική ενέργεια χωρίς να έχουμε προσδιορίσει το τίμημα, έτσι όπως είναι διατυπωμένο - φαίνεται - δωρεάν, ελπίζω πως δεν είναι έτσι γιατί όλη η διατύπωση της ενέργειας έχει μπεί από εμπορικά Ελληνικά συμφέροντα.

Υπάρχει το θέμα της παραχώρησης διαύλου προς το λιμάνι της θεσ/νίκης λόγω που τα Σκόπια είναι περίκλειστο κράρτος, και σύμφωνα με το δίκαιο των θαλασσών πρέπει με διμερή συμφωνία ( δεν είμαστε υποχρεωμένοι ) να παραχωρήσουμε, αυτό γίνεται μόνο με διμερείς συμφωνίες, πχ η Ελβετία και η Αυστρία που είναι περίκλειστα κράτη ζήτησαν από την Ιταλία δίαυλο προς τη θάλασσα και η Ιταλία έχει αρνηθεί, εδώ εμείς θα τους παραχωρήσουμε το δικαίωμα δεδομένου ότι δεν υπήρχε καμμία πίεση από κανένα για τη συμφωνία αυτή, ήταν επιθυμία του Τσίπρα και του Ζάεφ, οπότε θα τους παραχωρήσουμε το δικαίωμα να κατέβουν στον Θερμαϊκο.

Θ κάνεις βόλτα δηλαδή στο λιμάνι της Θεσ/νίκης και θα β λέπεις μια περιοχή με ταμπέλα Βόρεια μακεδονία, και θα υπάρχουν εκεί τα ψαράδικα τους που θα έχουν το δικαίωμα να ψαρέψουν μετά τα 6 μίλια, πως θα γίνει ο έλεγχος των ποσοστήτων αφού το δίκαιο της θάλασσας αναφέρει ρητά ότι δύνανται να αλιεύσουν από το περίσσευμα του θαλάσσιου πλούτου, ένα άλλο θέμα είναι ότι αυτοί δεν έχουν αλιευτικό στόλο αλλά έχουν το δικαίωμα της παραχώρησης αλίευσης υπεργολαβικά, κατά 100% θα το παραχωρήσουν στην τουρκία, αν εσένα σου αρέσει να αλωνίζουν με το νόμο τα Τουρκικά αλιευτικά στον Θερμαϊκό εμένα δεν μου αρέσει.

Βλέπεις λοιπόν ότι το όνομα είναι μόνο ένα μεγάλο θέμα, άλλο μεγάλο είναι η αναθεώρηση των αρχαίων ατλάντων, τα βιβλία της ιστορία, τα τοπωνύμια κλπ, υπάρχουν πολλά θέματα σε βάρος μας και δεν μου αρέσει τίποτα από αυτή την αριστερή ιδεολογική εκδικητική συμφωνία που μικραίνει τη χώρα ιστορικά και όχι μόνο, και είμαι σ'ιγουρος ότι δεν θα φτάσει ποτέ στη Βουλή και αν φτάσει θα μπεί στο συρτάρι και δεν θα βρεθεί κυβέρνηση να ρτην επικυρώσει οπότε και δεν θα ισχύει.

Το 2007 η κύπρος με τον Λίβανο υπέγραψαν μια συμφωνία συνεργασίας, η Κυπριακή βουλή την επικύρωσε αλλά όχι ο Λίβανος και ως εκ τούτου δεν ισχύει, καμμία συμφωνία μεταξύ κρατών δεν ισχύει αν δεν έχει κυρωθεί από τα κοινοβούλια των συμβαλλομένων και δεν γίνεται δεκτή από τον ΟΗΕ και τους διεθνείς οργανισμούς, με την ίδια διαδικασία δεν ισχύει ότι 140 χώρες που έχουν αναγνωρίσει την Fyrom σαν Μακεδονία όσον αφορά τους διεθνείς οργανισμούς και τον ΟΗΕ, επίσημα και νομικά η χώρα μας έχει μπλοκάρει τα σκόπια, και η γαλλία έχει βάλει βέτο στο συμβούλιο της Ευρώπης για τα σκόπια, ας μην μένουμε τι γράφουν κατά καιρούς οι εφημερίδες και τα παπαγαλάκια, νομικά τα πράγματα είναι διαφορετικά, τα συλλαλητήρια θα συνεχιστούν οι βουλευτές όσο αντιλαμβάνονται τη σημασία της συμφωνίας θα απομακρύνονται από αυτήν και ίσως στο τέλος πέσει και η κυβέρνησν λόγω αυτής της συμφωνίας, πάντως οι βουλευτές και τα κόμματα που θα ψηφίσουν την κύρωση της συμφωνίας αν ποτέ αυτή έρθει στη βουλή θα εξαφανιστούςν μετά από τον πολιτικό χάρτη, και κανείς πολιτικός δεν θα ψηφίσει τον πολιτικό του θάνατο, αυτά πιστεύω εγώ.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
21 quadra έγραψε:Υπάρχει το θέμα της παραχώρησης διαύλου προς το λιμάνι της θεσ/νίκης λόγω που τα Σκόπια είναι περίκλειστο κράρτος, και σύμφωνα με το δίκαιο των θαλασσών πρέπει με διμερή συμφωνία ( δεν είμαστε υποχρεωμένοι ) να παραχωρήσουμε, αυτό γίνεται μόνο με διμερείς συμφωνίες, πχ η Ελβετία και η Αυστρία που είναι περίκλειστα κράτη ζήτησαν από την Ιταλία δίαυλο προς τη θάλασσα και η Ιταλία έχει αρνηθεί, εδώ εμείς θα τους παραχωρήσουμε το δικαίωμα δεδομένου ότι δεν υπήρχε καμμία πίεση από κανένα για τη συμφωνία αυτή, ήταν επιθυμία του Τσίπρα και του Ζάεφ, οπότε θα τους παραχωρήσουμε το δικαίωμα να κατέβουν στον Θερμαϊκο.

Ναι, ποιο είναι το πρόβλημα να έχουν πρόσβαση σε θάλασσα και να πληρώνουν τα αντίστοιχα τέλη για τις εμπορικές τους δραστηριότητες;

21 quadra έγραψε:Θ κάνεις βόλτα δηλαδή στο λιμάνι της Θεσ/νίκης και θα β λέπεις μια περιοχή με ταμπέλα Βόρεια μακεδονία

Ναι, αυτό είναι το πρόβλημά μου. Όχι ότι θα κλείσω την επιχείρησή μου ή το ότι πληρώνω φόρους και ΕΝΦΙΑ για ανύπαρκτα εισοδήματα. Το πως θα λέγεται το διπλανό Κράτος με καίει κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ. Μεγάλη στεναχώρια!!! :whistlink:

Για τα λοιπά: Η κάθε χώρα κάνει αυτό που την βολεύει. Η Γαλλία και η κάθε Γαλλία πάντα κοιτούσε τα δικά της συμφέροντα. Δεν σημαίνει ότι συμπίπτουν και με τα συμφέροντα του κάθε Έλληνα (δεν λέω του Ελληνικού Κράτους - τα κράτη έχουν πολλές φορές διαφορετικά συμφέροντα από τους υπηκόους τους). :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#522214 Βλέπουμε το ίδιο θέμα από διαφορετική οπτική γωνία, το βλέπω εθνικά το βλέπεις ιδεολογικά και άρα δεν θα συναντηθούμε πουθενά.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#522216 Τι πάει να πει "έθνος". Κάποιοι άνθρωποι που μιλάνε την ίδια γλώσσα απλά; Κι εγώ και ο Λάτσης μιλάμε ελληνικά. Με αυτόν έχω κοινά συμφέροντα δηλαδή; Ή μήπως με τον φτωχό Σκοπιανό έχω πολλά περισσότερα; :roll:
Άβαταρ μέλους
By DAP
REALZEUS έγραψε:
21 quadra έγραψε:Υπάρχει το θέμα της παραχώρησης διαύλου προς το λιμάνι της θεσ/νίκης λόγω που τα Σκόπια είναι περίκλειστο κράρτος, και σύμφωνα με το δίκαιο των θαλασσών πρέπει με διμερή συμφωνία ( δεν είμαστε υποχρεωμένοι ) να παραχωρήσουμε, αυτό γίνεται μόνο με διμερείς συμφωνίες, πχ η Ελβετία και η Αυστρία που είναι περίκλειστα κράτη ζήτησαν από την Ιταλία δίαυλο προς τη θάλασσα και η Ιταλία έχει αρνηθεί, εδώ εμείς θα τους παραχωρήσουμε το δικαίωμα δεδομένου ότι δεν υπήρχε καμμία πίεση από κανένα για τη συμφωνία αυτή, ήταν επιθυμία του Τσίπρα και του Ζάεφ, οπότε θα τους παραχωρήσουμε το δικαίωμα να κατέβουν στον Θερμαϊκο.

Ναι, ποιο είναι το πρόβλημα να έχουν πρόσβαση σε θάλασσα και να πληρώνουν τα αντίστοιχα τέλη για τις εμπορικές τους δραστηριότητες;

Δεν ξερω αν ισχυει και σημερα αλλα η πρωην Γιουγκοσλαβια ειχε προσβαση στο θαλασσιο εμποριο μεσω της Ελευθερας Ζωνης του Λιμενος Θεσσαλονικης.Ετυχε να ειμαι σε βαπορι που ξεφορτωνε εμπορευματα κατ'ευθειαν σε φορτηγα και χωρις τελωνειακες διατυπωσεις εφευγαν κατ'ευθειαν για Γιουγκοσλαβικα συνορα....
Αραγε αυτο το καθεστως υπαρχει σημερα;
Άβαταρ μέλους
By mirage
21 quadra έγραψε:Βλέπουμε το ίδιο θέμα από διαφορετική οπτική γωνία, το βλέπω εθνικά το βλέπεις ιδεολογικά και άρα δεν θα συναντηθούμε πουθενά.
Ποιά ιδεολογία ακριβώς πρεσβεύει με οσα έγραψε παραπάνω;
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
REALZEUS έγραψε:Δεν ξέρω πατέρα. Πάντως σίγουρα θέλω οι γείτονες να είναι εύποροι. Μας συμφέρει κι εμάς!

Για ποιο λόγο ακριβώς μας συμφέρει;

Νομίζω ότι είμασταν καλύτερα με μια φτωχή Βουλγαρία ας πούμε παρά με μια Βουλγαρία στην ΕΕ και επιχειρήσεις με έδρα εκεί, εκτός αν θεωρείς θεμιτό τον ανταγωνισμό της "παγκοσμιοποίησης".

Τελος, όταν είσαι όσο πλούσιος όσο ο Λάτσης ας πούμε, τότε ναι γίνεσαι υπερβατικό ον που δεν υπολογίζεις έθνη και κράτη (εάν φυσικά επιθυμείς κάτι τέτοιο, μπορεί και να τη δεις διαφορετικά), μέχρι τότε όμως δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να σκέφτεσαι ότι έχεις ίδια προβλήματα με άλλους λαούς γιατί αυτό δεν γίνεται να συμβαίνει.. αν συνέβαινε δεν θα υπήρχε μετανάστευση
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#522237 Μόνον και μόνον που θέλεις έναν άλλον λαό φτωχοποιημένο Γιώργο, δεν έχω καμία διάθεση να αναπτύξω συζήτηση... :thumbsdown:

Ένα απλό θα σου πω μόνον: Ο φτωχός Έλληνα και ο φτωχός Τούρκος/Βούλγαρος/Σκοπιανός έχουν ακριβώς τα ίδια προβλήματα και τους ίδιους εχθρούς!!!
Άβαταρ μέλους
By mousatos
QsisVTS έγραψε:Για ποιο λόγο ακριβώς μας συμφέρει;

Τουρισμός , αγορά δικών μας προϊόντων .
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
QsisVTS έγραψε:Νομίζω ότι είμασταν καλύτερα με μια φτωχή Βουλγαρία ας πούμε παρά με μια Βουλγαρία στην ΕΕ και επιχειρήσεις με έδρα εκεί, εκτός αν θεωρείς θεμιτό τον ανταγωνισμό της "παγκοσμιοποίησης".

Κι αν έχω διαβάσει παλαβομάρες εδώ μέσα και τελειωμό δεν έχουν. Είναι προς συμφέρον μας 80χλμ από το σπίτι μας να υπάρχουν φτωχομπινέδες, τους οποίους μάλιστα ΑΠΡΟΚΛΗΤΑ εχθρευόμαστε; Δηλαδή αν πας εσύ να ανοίξεις μαγαζί κάπου θα ψάξεις να βρεις φτωχές γειτονιές και αν αυτές πάνε να γίνουν πλουσιότερες θα το θεωρήσεις ενάντιο στα συμφέροντά σου; :dizzy: :help: :omg: :vava:
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#522250 Γιατι το λες αυτο, σε χαλαγε μια Αλβανια με Χοτζα να πολεμαν ολοι να φυγουν και να ρθουν στην Ελλαδα.

Τι γραφεις ρε κιουση :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#522256 Κανείς δεν θέλει τους γείτονες - φτωχομπινέδες - και να τους βοηθήσουμε θέλουμε και μπορούμε, αλλά άλλο αυτό και άλλο να επιμένουν να καπιλεύονται ιστορία, εθνικότητα, ιθαγένεια, το αριστερό μότο των ανοιχτών συνόρων, της μη εθνικότητας, και της κατάργησης πατρίδας, θρησκείας, οικογένειας κλπ υπέρ του κόμματος το οποίο πρέπει να είναι υπέρ πάντων με βρίσκει αντίθετο, γιαυτό σου λέω ότι δεν θα βρεθούμε πουθενά, δεν θα με πείσεις για οτιδήποτε διαφωνώ και ειδικά στο θέμα της συμφωνίας την αντιμετωπίζεις πολύ απλοϊκά ενώ δεν είναι και θα φανεί εν καιρό όπως φάνηκε και η σωτήρια για την κύπρο μη ψήφιση του σχεδίου Ανάν από τον Παπαδόπουλο, που ακόμα και σήμερα μετά 14 χρόνια υπάρχουν κύπριοι που δεν γνωρίζουν τι ακριβώς έλεγε αυτό το σχέδιο το οποίο είχε 10.000 σελίδες και όχι 20 ( 19 στην Αγγλική ) καλή εβδομάδα Αλέξανδρε.

Όσο για το erga omnes το έχουν πάρει πίσω εδώ και 6 μήνες γιατί είδαν ότι τεχνικά δεν γίνεται, και εδώ επιμένουν ακόμα ότι ισχύει, όποιος επιθυμεί να καταπίνει αμάσητα ότι λέει η κυβέρνηση χωρίς να εμβαθύνει στο θέμα διασταρώνοντας και άλλες πηγές ώστε να καταλάβει που βρίσκεται η αλήθεια είναι δική του επιλογή.
Άβαταρ μέλους
By markvag
21 quadra έγραψε:Το όνομα είναι μεγάλο θέμα και αφορά την ιστορία μας, όμως στα 20 άρθρα περιλαμβάνονται πολλά θέματα εξ ίσου σημαντικά όπως το θέμα της ΑΟΖ που ακόμα δεν έχουμε ( μας ζητάνε δηλαδή να παραχωρήσουμε κάτι που - ακόμα - δεν έχουμε και όταν το έχουμε θα το έχουμε ήδη παραχωρήσει

Που ζητήθηκε (και συμφωνήθηκε κιόλας :lol: ) παραχώρηση ΑΟΖ;;; :dizzy: Να δω παρακαλώ που γράφεται αυτό στη συμφωνία! :rtfm:

DAP έγραψε:
Δεν ξερω αν ισχυει και σημερα αλλα η πρωην Γιουγκοσλαβια ειχε προσβαση στο θαλασσιο εμποριο μεσω της Ελευθερας Ζωνης του Λιμενος Θεσσαλονικης.Ετυχε να ειμαι σε βαπορι που ξεφορτωνε εμπορευματα κατ'ευθειαν σε φορτηγα και χωρις τελωνειακες διατυπωσεις εφευγαν κατ'ευθειαν για Γιουγκοσλαβικα συνορα....
Αραγε αυτο το καθεστως υπαρχει σημερα;

Ε, για κάτι τέτοιο μιλάμε... Δεν είναι παράλογο, υπάρχουν αρκετές τέτοιες συμφωνίες διεθνώς... Η παραχώρηση ΑΟΖ σε σχέση με αυτό είναι τόσο όμοια όσο ο αραμπάς του παππού μου με τον πύραυλο της Space X... :lol:

21 quadra έγραψε: να επιμένουν να καπιλεύονται ιστορία, εθνικότητα, ιθαγένεια, το αριστερό μότο των ανοιχτών συνόρων, της μη εθνικότητας, και της κατάργησης πατρίδας, θρησκείας, οικογένειας κλπ

Μα, ίσα ίσα, αναγνωρίζουν πως δεν είναι Έλληνες και δεν έχουν σχέση ούτε με αρχαία Μακεδονία, ούτε με Μεγαλέξανδρους και ΣΙΑ... Πόσο πιο λιανά να γίνει δηλαδή;;; :dizzy: Και επιπλέον αναγνωρίζουν σε 2-3 σημεία πως τα τωρινά σύνορα είναι απαραβίαστα στο διηνεκές! :rtfm: Ειλικρινά αναρωτιέμαι αν την έχεις διαβάσει τη συμφωνία...

Τώρα, για τα υπόλοιπα, πατρίς, θρησκεία, οικογένεια... τα αφήνω ασχολίαστα... :roll: