Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#518814 θα δεχόμουν το επιχείρημα αν αφορούσε τους πάντες, από τη στιγμή που δεν τους αφορά είναι όσο κομμουνιστική είναι και η κίνα

ο τύπος που έχει μια οε δεν είναι ο πλουτοκράτης να πας να του πάρεις τα λεφτά για αναδιανομή, τον πλουτοκράτη μια χαρά τον προστατεύει (και) ο σύριζα
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#518815 Qsis, ίσως το πρόβλημα στον ΕΦΚΑ δεν είναι το ότι σχετίζεται με το εισόδημα αλλά με τους συντελεστές...
Αν οι συντελεστές ήταν πιο ρεαλιστικοί θα ήσουν το ίδιο αντίθετος;
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
QsisVTS έγραψε:ο τύπος που έχει μια οε δεν είναι ο πλουτοκράτης να πας να του πάρεις τα λεφτά για αναδιανομή, τον πλουτοκράτη μια χαρά τον προστατεύει (και) ο σύριζα

Ο τύπος με την ΟΕ θα πληρώσει αναλόγως με των όσων βγάζει, ή καλύτερα των όσων δηλώνει, η ΟΕ του στα Ε1 και Ε3. Αν η ΟΕ του βγάζει κέρδος 100.000 το χρόνο, είναι άδικο να πληρώσει χ10 όσα θα πληρώσει ένας με ατομική με δηλωμένα 10.000 το χρόνο; Που δεν θα πληρώσει τα δεκαπλάσια, γιατί υπάρχει ανώτατο όριο. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#518821 η ύπαρξη του ανώτατου ορίου είναι που το κάνει ακόμα πιο αντιλαϊκό :lol:

Αλέξανδρε αν η αναδιανομή του πλούτου αφορά το να παίρνουν από αυτόν που βγάζει 30-40-50 χιλιάρικα ας πούμε και να δίνουν κέα και δωρεάν ασφάλιση, αλλά αυτόν που βγάζει το σωστό μαρούλι να του κλάνουν (όχι μόνο επειδή δεν μπορούν να τον αγγίξουν, αλλά επειδή τον υπηρετούν κιόλας, ή επειδή εκεί ανήκουν κάποιοι από αυτούς που κυβερνούν και ας ταϊζουν "εμπαναστατικό σανό" το πόπολο) , να την χέσω

αν δηλαδή ο στόχος μας είναι η μη ύπαρξη μεσαίας τάξης και τράβηγμα των μεσαίων προς τα κάτω (χωρίς βέβαια να βελτιώνεται και η κατάσταση των χαμηλών επί της ουσίας) ενώ παράλληλα οι πραγματικά πλούσιοι να γίνονται πολύ πλουσιότεροι και ισχυρότεροι.. κάτι δεν πάει καλά φίλε..

δεν μου ακούγεται πολύ αριστερό πάντως :hmmm:

τέλοσπαντων, εγώ έχω πολύ συγκεκριμένη άποψη για το πώς πρέπει να είναι η σωστή ελληνική οικονομία και αυτό αφορά την ύπαρξη επιχειρήσεων σαν τη δική σου, γιατί από αυτά ζω στην τελική (πες ότι υπάρχει και προσωπικό συμφέρον) , τώρα αν εσύ δεν ψήνεσαι οκ δικαίωμα σου.. μοιράσου τον "πλούτο σου", άλλωστε πολλοί είναι της άποψης να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα, εδώ μέχρι και για αυτοκίνητα έχουμε ακούσει επιχειρήματα.. :s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By bill33
QsisVTS έγραψε:τι να πουν και οι ιταλοί που όλος ο κόζμος έχει διασύρει τη μοτσαρέλα τους;

μια θεια μου αμερικάνα πάντως μου έλεγε ότι εκεί αγοράζει φέτα βουλγαρίας και της λέω μα είναι δυνατόν; φέτα από βουλγαρία; :omg: πού είναι οι προστατευτικοί μας νόμοι που έχουμε στην ΕΕ? :rant:
Αν το εκεί είναι ΗΠΑ τότε τι σχέση έχει η ΕΕ;
Άβαταρ μέλους
By red_monster
QsisVTS έγραψε:η ύπαρξη του ανώτατου ορίου είναι που το κάνει ακόμα πιο αντιλαϊκό :lol:

Αλέξανδρε αν η αναδιανομή του πλούτου αφορά το να παίρνουν από αυτόν που βγάζει 30-40-50 χιλιάρικα ας πούμε και να δίνουν κέα και δωρεάν ασφάλιση, αλλά αυτόν που βγάζει το σωστό μαρούλι να του κλάνουν (όχι μόνο επειδή δεν μπορούν να τον αγγίξουν, αλλά επειδή τον υπηρετούν κιόλας, ή επειδή εκεί ανήκουν κάποιοι από αυτούς που κυβερνούν και ας ταϊζουν "εμπαναστατικό σανό" το πόπολο) , να την χέσω

αν δηλαδή ο στόχος μας είναι η μη ύπαρξη μεσαίας τάξης και τράβηγμα των μεσαίων προς τα κάτω (χωρίς βέβαια να βελτιώνεται και η κατάσταση των χαμηλών επί της ουσίας) ενώ παράλληλα οι πραγματικά πλούσιοι να γίνονται πολύ πλουσιότεροι και ισχυρότεροι.. κάτι δεν πάει καλά φίλε..

δεν μου ακούγεται πολύ αριστερό πάντως :hmmm:

τέλοσπαντων, εγώ έχω πολύ συγκεκριμένη άποψη για το πώς πρέπει να είναι η σωστή ελληνική οικονομία και αυτό αφορά την ύπαρξη επιχειρήσεων σαν τη δική σου, γιατί από αυτά ζω στην τελική (πες ότι υπάρχει και προσωπικό συμφέρον) , τώρα αν εσύ δεν ψήνεσαι οκ δικαίωμα σου.. μοιράσου τον "πλούτο σου", άλλωστε πολλοί είναι της άποψης να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα, εδώ μέχρι και για αυτοκίνητα έχουμε ακούσει επιχειρήματα.. :s_whiteflag

+1

Το όριο των 70.000€ Πλήττει τη μεσαία τάξη που δεν μπορεί να δουλέψει με μαύρα.
Οι επιχειρήσεις των 100.000€ είναι η κινητήρια δύναμη της οικονομίας.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#518860 Εγώ τα λέω αλλά κανείς δεν με ακούει, περιμένουν τις επενδύσεις από τις πολυεθνικές :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#518869 Καλά, το ότι θα σωθεί η οικονομία από τις επενδύσεις των μεγάλων εταιρειών είναι από τους μεγαλύτερους μύθους (μαζί με το trickle own). :lol:

Αυτό που βλέπω εγώ είναι πως υπάρχουν κάποια θετικά σημεία (πχ μεγαλύτερη αναλογικότητα στις εισφορές), αλλά και αρνητικά (ύπαρξη ανώτατου ορίου, όπως και στους μισθωτούς αν δεν κάνω λάθος)... Είναι μία βελτίωση σε σχέση με το παλιό σύστημα πάντως.

Αυτό που είναι τραγικό και κυριολεκτικά εξοντώνει πολύ κόσμο είναι η 100% προκαταβολή. Και σε χτυπάει πιο άσχημα σε δύο περιπτώσεις (που είσαι πιο ευάλωτος):

Α) Όταν ξεκινάς. Πχ ο αδερφός μου με έναρξη εντός του 2018, είχε φορολογητέο εισόδημα 4500, φόρους: 2100 :lipsealed: :help:

Β) Όταν αναπτύσσεσαι.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#518877 Oι μικρομεσαίαες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκκαλιά κάθε οικονομίας, ΟΚ μικρομεσαία επιχείρηση στην Ελλάδα είναι τα 10-20 άτομα και στην Ευρώπη τα 500, αλλά αναλογικά είναι το ίδιο.
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#518890 Μια επένδυση μεγάλης εταιρίας , απο μόνη της ή έστω μερικές μαζί αυτές καθ'αυτές σαφώς δεν σώζει μια οικονομία.

Το κλειδί όμως είναι η οικονομική σύνδεση που επιτυγχάνεται με αρκετές μικρότερες που θα χρειαστεί η μεγάλη για να λειτουργήσει.
π.χ μια εταιρία συγκέντρωσης και συσκευασίας ελιών/ τυριού/spirits(τσίπουρο κλπα) με μεγάλη εξαγωγική δυνατότητα, απασχολεί ένα αναλογικά σημαντικό ποσοστό εργατικού δυναμικού μιας πόλης.
Θα απασχολήσει επίσης μικρότερες εταιρίες ή θα προσλάβει πρώην εταίρους-εταιρίες για υποστήριξη σε θέματα IT , σε θέματα φορολογικά , GDPR (ή θα ορίσει δικούς της DPO ) , νομικό τμήμα, web design & marketing κ.ο.κ.

Η φορολογία είναι πλέον δυσμενής (γιαυτό φωνάζει κι ο Κούλης) όπως επίσης τα χρηματοδοτικά προγράμματα- επιδοτήσεις ΕΣΠΑ - Αναπτυξιακούς -LEADER κ.ο.κ χωλαίνουν απο γραφειοκρατία-μη καλά εκπαιδευμένο προσωπικό απο εκάστοτε φορείς διαχείρισης και ΦΟΒΕΡΕΣ καθυστερήσεις.

Φυσικά μέρος της ευθύνης γιαυτές τις καθυστερήσεις , έχουν οι προηγούμενοι φορείς διαχείρισης επι προοηγουμένων κυβερνήσεων που έδιναν τις λεγόμενες βαλίτσες απο λεφτά, χωρίς κάνα ιδιαίτερο τσεκ για το αν γίνονται μαιμουδιές ή όχι.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
georgetz έγραψε:έδιναν τις λεγόμενες βαλίτσες απο λεφτά, χωρίς κάνα ιδιαίτερο τσεκ για το αν γίνονται μαιμουδιές ή όχι.

Μαζί τα τρώγανε...
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#519012 Υπάρχουν κάποιοι μπζίθυροι ότι ο αλεξέϊ έχει βάλει στη γάστρα τις σχεσούλες εκκλησίας - κράτους. :lipsealed:

Εάν το κάνει, τα 'δαμε όλα. Μακάρι, έχω ελάχιστες ελπίδες, και ως γνωστόν η ελπίδα πεθαίνει πάντα πρώτη, αλλά μακάρι.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
diplomat έγραψε:Υπάρχουν κάποιοι μπζίθυροι ότι ο αλεξέϊ έχει βάλει στη γάστρα τις σχεσούλες εκκλησίας - κράτους. :lipsealed:

Εάν το κάνει, τα 'δαμε όλα. Μακάρι, έχω ελάχιστες ελπίδες, και ως γνωστόν η ελπίδα πεθαίνει πάντα πρώτη, αλλά μακάρι.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

μακάρι θα πω κι εγώ, αλλά αν πόνταρα λεφτά καταλαβαίνεις πού θα τα πόνταρα

οι έλληνες είναι υπερφανατικοί χριστιανοί, αν δεν τους τελειώσει το μακεδονικό (που παίζει και να μην τους τελειώσει), αυτό θα τους τελειώσει σίγουρα