Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By otso
Geo f1 έγραψε:
italakias έγραψε:
markvag έγραψε:
bujinkan έγραψε:Επανέρχομαι με ένα.βιντεάκι.
https://youtu.be/yHBnkI-BMv4

< >

Αν υπάρχει θέμα, κόψε αυτές τις |λογοκρισία| για γιόγκα, διαλογισμούς, life coach, κτλ. :rtfm: Και πάνε σε γιατρό (όχι ψυχολόγο, ΓΙΑΤΡΟ)! :rtfm: ΧΘΕΣ :rtfm: :rtfm: Δεν είναι ντροπή και είναι η ΜΟΝΗ λύση σε ιατρικό ζήτημα. Και είναι ο μόνος που μπορεί να καταλάβει αν το ζήτημα είναι ιατρικής φύσεως.

Αν απλά δεν αισάνεσαι πολύ καλά, είσαι λίγο πεσμένος, κτλ, οκ, καλά είναι, κακό δεν κάνουν, δες τα σαν χόμπυ... ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ, ΑΥΣΤΗΡΑ! :rtfm:

Δεν αναφέρομαι προσωπικά σε εσένα, απλά επειδή εσύ το ανέβασες.
΄

Ωπα μαρκο , χαλαρωσε.
Εχεις βρει την ευκολη απαντηση της επιστημης για να εισαι καλυμενος σε περιπτωση αντιλογου.
Το θεμα ειναι πολυ λεπτο , συνθετο και αφορα το καθε ατομο ξεχωριστα.
Οπου υπαρχει φαρμακο υπαρχει και βιομηχανια χρηματος απο πισω.
Πρωτοι σε χαπια ειναι οι αμερικανοι.
Αυτο γιατι ο δυτικος τροπος ζωης δημιουργει προβληματα.
Τα χαπια δεν θεραπευουν, εαν δεις ατομο που παιρνει ψυχοφαρμακα θα δεις οτι κανουν ζημια αλλου.

Ο υπερπληθωρισμος πληροφοριων, το αγχος της σημερινης εποχης , τα διαφορα μικροπροβληματα που μπορει να τα αντιμετωπιζουμε ξεχωριστα αλλα με τον χρονο δημιουργουν προβλημτα ή και κομπλεξ, οπως και ο φοβος του θανατου των αστικων κυριως περιοχων, κανουν κακο στους ανθρωπους.

Ισως ειναι πιο ευαλωτοι οι ευαισθητοι ή αυτοι που μεσα τους δν τους αρεσει ο τροπος ζωης που κανουν αλλα υποχρεωτικα δν μπορουν να κανουν διαφορετικα.

Ολα τα προβληματα σε συνδιασμο με τα παραπανω, τα γεννουν οι σκεψεις.
Οι σκεψεις, οι επιθυμιες και τα ονειρα ειναι η αρχη των κακων.
Σε ενα μικρο βαθμο ολοι μας εχουμε ψυχολογικα και κομπλεξ και οτι θες, απλα δεν τα καταλαβαινουμε ή δεν μας επηρεαζουν σοβαρα.

Προσωπικα πιστευω οτι με τα χρονια ολο και περισσοτερο οι ανθρωποι θα εχουμε παρομοια ισως και χειροτερα προβληματα, θα ερθει καποια στιγμη δεν ξερω σε ποσες δεκαδε χρονια που ο ανθρωπος θα εχει καταντησει υπογχειριο των φαρμακων.
Δεν θα εχει κριτικη σκεψη , θα παιρνει το χαπι του και θα εκτελει εντολες.

Εγω ειμαι της αποψης οτι ο ανθρωπος δυο πραματα πρεπει να κανει που θα του δινουν τεραστια δυναμη να αντιμετωπιζει ολα τα προβλημ;τα της ζωης .
Να αγαπαει τους συνανθρωπους του και να γραψει στα παπαρια του τον θανατο.

Πολύ ωραιο ποστ

Ο italakias εχει τελειωσει ινδικη φιλοσοφια στο πανεπιστημιο της Καλκουτας, με μεταπτυχιακο στο καμα σουτρα. :omg:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
italakias έγραψε:....

Ιταλάκια, σοβαρά τώρα, τα έγραψες αυτά δημοσίως απευθυνόμενος σε άνθρωπο που (μπορεί) να έχει πρόβλημα; :dizzy:

Σκέφτεστε λιγάκι τι συμβουλεύετε και ποιους συμβουλεύετε, όντας ΑΣΧΕΤΟΙ; :dizzy:

Καθόμαστε τώρα σοβαρά και αμφισβητούμε ανώνυμοι τυχαίοι σε ένα τυχαίο φόρουμ επιστήμη που χτίστηκε πετραδάκι-πετραδάκι χιλιάδες χρόνια τώρα με τις επιτυχίες και τις αποτυχίες της;
ΜΕΤΡΗΣΙΜΕΣ επιτυχίες κι αποτυχίες όμως :rtfm:

Στο μεταξύ πολλοί από αυτούς τους κομπογιαννίτες χωρίς πτυχία, χωρίς πιστοποιήσεις, εντελώς ασύδοτοι έχουν θησαυρίσει στις πλάτες ανθρώπων με προβλήματα και συζητάμε σοβαρά για τη "βιομηχανία φαρμάκων";
Άβαταρ μέλους
By dimik
markvag έγραψε:
bujinkan έγραψε:
Asimov έγραψε:Ε καλά τώρα, δεν μπορούμε να μηδενιζουμε έτσι την επιστήμη.
Ούτε η λύση είναι κάτι νεοφώτιστοι τσαρλατανοι, life coaching, Ανατολίτες και βλακειες. Σοβαρά τώρα δίνετε τα λεφτά σας σε τέτοιους;
Εγώ δοκίμασα και τα δύο και η.λύση μου δόθηκε από τον τσαρλατανο
Οπότε δικαιωθηκα εκ του αποτελέσματος η Όχι ?

< >

Ε, όχι... Η προσωπική εμπειρία δεν είναι ούτε στατιστική, ούτε επιστήμη.

Μια χαρά στατιστική και επιστήμη είναι η προσωπική εμπειρία, ειδικά σε προβλήματα-φαινόμενα που δεν λύνονται με λύσεις του τύπου η τάδε χημική διεργασία προκαλεί την κατάθλιψη πάρε ένα χάπι να την σταματήοσυμε.

Δεν υπάρχουν μόνο οι θετικές επιστήμες υπάρχουν και οι κοινωνικές μέλος των οποίων είναι και η ψυχολογία.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
markvag έγραψε:
Ε... καμία σχέση. Σαφέστατα υπάρχουν και κακοί γιατροί (έχω δει τέτοιους) που "αντιμετωπίζουν" τα προβλήματα έτσι, αλλά ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ και δεν είναι αυτή η θεραπεία. Πίστεψέ με, αν υπάρχει πρόβλημα ιατρικής φύσεως, ΔΕΝ μπορείς να κάνεις τίποτα μόνος σου για να το αντιμετωπίσεις. ΤΙΠΟΤΑ. + -

ναι προφανώς και αν είσαι σοβαρά άρρωστος θες γιατρό, δεν είμαι κατά της ιατρικής και έχω δει άτομα να γίνονται καλύτερα από την ιατρική (όχι τελείως καλά, αλλά καλύτερα)

απλά έχω δει και αρκετές περιπτώσεις που χαπακώνεται κόσμος για βλακείες και αυτή η κατάσταση μένει. νομίζω ότι γίνεται κατάχρηση της "ιατρικής" και όσο καλή κι αν είναι η ιατρική γενικά ούτε απαντήσεις δίνει σε όλα, ούτε την εφαρμόζουν όλοι εξίσου καλά, όταν κάποιος θέλει να βγάλει χρήματα από εσένα τα κίνητρά του μπορεί να μην είναι και τα πιο αγνά, δεν το κατακρίνω αλλά έτσι είναι

για το ίδιο δεδομένο πρόβλημα μπορεί να ακούσεις πολλές διαφορετικές απόψεις

και στο τέλος ακόμα και σε κανονικό γιατρό να πας θα μείνεις σε αυτόν που σου δίνει την συμβουλή που εσύ θεωρείς καλύτερη ή εσύ θες να ακούσεις (υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις που δεν σηκώνει κουβέντα το τι θα γίνει)

χωρίς να σημαίνει ότι αυτό είναι και το πιο σωστό

τελοσπάντων αν ο άλλος νιώσει καλύτερα στο τέλος ας κάνει ο,τι πιστεύει και όχι μόνο για τα ψυχολογικά θέματα, ακόμα και σε καθαρά ιατρικά θέματα βλέπεις ότι άλλοι βελτιώνονται με εναλλακτικές ιατρικές ή ομοιοπαθητική πράγματα που συχνά (όχι πάντα) δεν έχουν καμιά απολύτως βάση, αλλά μπορεί να δουλέψουν προφανώς λόγω αυθυποβολής

γενικά σε κάποια πράγματα μπορεί να γίνεις καλά από μόνος σου, υπάρχει όμως και η περίπτωση να έχεις σοβαρό θέμα και όλη αυτή η εναλλακτικότητα να μπαίνει εμπόδιο σε μια πραγματική θεραπεία.. και εκεί το θέμα γίνεται επικίνδυνο
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Asimov έγραψε:

Ιταλάκια, σοβαρά τώρα, τα έγραψες αυτά δημοσίως απευθυνόμενος σε άνθρωπο που (μπορεί) να έχει πρόβλημα; :dizzy:

Σκέφτεστε λιγάκι τι συμβουλεύετε και ποιους συμβουλεύετε, όντας ΑΣΧΕΤΟΙ; :dizzy:

Καθόμαστε τώρα σοβαρά και αμφισβητούμε ανώνυμοι τυχαίοι σε ένα τυχαίο φόρουμ επιστήμη που χτίστηκε πετραδάκι-πετραδάκι χιλιάδες χρόνια τώρα με τις επιτυχίες και τις αποτυχίες της;

Στο μεταξύ πολλοί από αυτούς τους κομπογιαννίτες χωρίς πτυχία, χωρίς πιστοποιήσεις, εντελώς ασύδοτοι έχουν θησαυρίσει στις πλάτες ανθρώπων με προβλήματα και συζητάμε σοβαρά για τη "βιομηχανία φαρμάκων";

στις αρχές του περασμένου αιώνα ήταν αποδεκτή ιατρική πράξη η λοβοτομή

εκείνη τη στιγμή αν κάποιος αμφισβητούσε την επιστήμη θα ερχόταν κάποιος asimov να του πει ότι δεν έχει δικαίωμα να αμφισβητεί την ιατρική :lol:

το τι ισχύει σήμερα δεν σημαίνει ότι θα ισχύει και αύριο, για αυτό ας μην κάνουμε και την επιστήμη θεό γιατί δεν είναι
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#517733 Τώρα, απέναντι σε αυτη τη λογική λέω να σωπάσω...

Μια επισήμανση μόνο σε όσους απερίσκεπτα "συμβουλεύουν": δεν θα σας άρεσε να κάνει το ίδιο ένας ανώνυμος τυχαίος σε έναν δικό σας άνθρωπο με πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Asimov έγραψε:Τώρα, απέναντι σε αυτη τη λογική λέω να σωπάσω...

Μια επισήμανση μόνο σε όσους απερίσκεπτα "συμβουλεύουν": δεν θα σας άρεσε να κάνει το ίδιο ένας ανώνυμος τυχαίος σε έναν δικό σας άνθρωπο με πρόβλημα.

φίλε όταν έχεις πρόβλημα πας να το λύσεις, δεν διαβάζεις φόρουμ

αν περιμένεις από το ίντερνετ να βρεις λύσεις την έκατσες

και το ότι τον bujinkan δεν τον βοήθησε να παίρνει χάπια δεν σημαίνει ότι δεν θα βοηθήσει κάποιον άλλον

όπως επίσης δεν έχεις καμιά ιδιότητα να αμφισβητήσεις ότι τον bujinkan τον βοήθησε αυτό που τον βοήθησε, ακόμα και αν δεν βοηθούσε ούτε εσένα ούτε εμένα..
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 19 Ιουν 2018, 10:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
Asimov έγραψε:

Δεν αμφισβήτησε κάνεις την δυτική ιατρικη
Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι λάθος
Εσύ όμως γιατί αμφισβητείς από την άλλη την αγιουρβεδα?
Γιατι βάζεις ταμπέλες σε ανθρώπους που το.έχουν σπουδάσει αυτό.το.θέμα ?
Τι σε κάνει να νομίζεις ότι η δυτική ιατρική είναι η μόνη λύση ?
Έχεις ασχοληθει/διαβάσει περί αγιουρβεδα η απλά έτσι βάζεις ταμπέλες?

Καλή η δυτική ιατρική δεν λέω ,αλλά όχι η μόνη στο κόσμο

2 φορές μέσα.στο.χειμώνα έπαθα αμυγδαλές και με έριξε κάτω με πυρετό 39άρια
Και τις 2 φορές το πέρασα χωρίς αντιβίωση
Παλιά με το Καλημέρα πήγαινα στο γιατρό και κατευθειαν αντιβίωση
Τώρα τις.πέρασα χωρίς και το μόνο που πήρα ήταν μερικά αντιπυρετικά όταν ακουμπούσε το 40 ο.πυρετός

Οπότε καλό είναι ο καθένας μας να ανοίξει λίγο.τους ορίζοντες του και να μαθαίνει και άλλα πράγματα πέρα από την.πεπατημένη

< >
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#517736 Τι σπουδές έχει ο εν λόγω αλήθεια;
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
bujinkan έγραψε:
2 φορές μέσα.στο.χειμώνα έπαθα αμυγδαλές και με έριξε κάτω με πυρετό 39άρια
Και τις 2 φορές το πέρασα χωρίς αντιβίωση
Παλιά με το Καλημέρα πήγαινα στο γιατρό και κατευθειαν αντιβίωση
Τώρα τις.πέρασα χωρίς και το μόνο που πήρα ήταν μερικά αντιπυρετικά όταν ακουμπούσε το 40 ο.πυρετός

όταν ήμουν μικρός με τάιζαν αντιβίωση με το παραμικρό, οι γιατροί.. όχι η μάνα μου

έχω φτάσει σε μια χειμερινή σεζόν να πάρω 3 φορες μεχρι που έπαθα αλλεργιά

οι αμυγδαλές μου ήταν και είναι τεράστιες

μου έλεγε οικογενειακός φίλος ωρλ

έλα να τις βγάλουμε

δεν πήγα

μετά από μερικά χρόνια μου λέει τελικά δεν τις βγάζουμε άλλαξε το δόγμα :dizzy: :omg: απλά θα μπορούσα να είχα ξεφορτωθεί ένα όργανο έτσι χωρίς λόγο...

σε κάποια φάση επειδή με πηδούσαν οι αντιβιώσεις αποφάσισα να μην ξαναπάρω για κανένα λόγο, κάπου το '12 το αποφάσισα

έπαθα κάνα δυο φορές ακόμα και έκτοτε δεν έχω ξαναπάθει τίποτα, δεν έχω αρρωστήσει γενικά και όποτε έχω κάποια αδιαθεσία με ελαφρύ πυρετό δεν κρατάει πάνω από 2 μέρες. χάρη στην ιατρική λοιπόν την περισσότερη ζωή μου δεν είχα ανοσοποιητικό, γαμώ; :metalo:

βγαίνω χειμωνιάτικα ιδρωμένος με σαγιονάρες και ανοικτό παράθυρο στο αυτοκίνητο και δεν παθαίνω τίποτα
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
Asimov έγραψε:Τι σπουδές έχει ο εν λόγω αλήθεια;
30 χρόνια ενασχόληση με την αγιουρβεδα την yoga , ύπνωση και nlp. άπειρα ταξίδια στην Ινδία , χιλιάδες βιβλία και εκατομμύρια ώρες ενασχόλησης
Σου φτάνει ? Η δεν συγκρίνονται μήπως με πέντε έξι χρονάκια στα θρανία ενός πανεπιστημίου ?

< >
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#517742 Όχι, δεν συγκρίνονται
Άβαταρ μέλους
By otso
#517743 Δεν σου την πεφτω μην παρεξηγηθουμε , μερικες ερωτησεις .
αν παω εγω που εχω προβλημα αλλά ειμαι φτωχος , θα με βοηθησει;
φαινεται φτιαγμενος οικονομικα; ειναι τυπικος με το χρηματικο;
δεν αμφιβαλλω οτι σε εχει βοηθησει και ουτε μου πεφτει λογος εξ αλλου και χαιρομαι που εισαι ωραιος τωρα, ποσο σου εχει στοιχισει μεχρι τωρα αν επιτρεπεται.
Το ξαναλεω απλως μου περασαν σαν αποριες απο το μυαλο καμμια διαθεση για αντιπαραθεση , εμενα με καλυπτει η τοποθετηση του HF
Άβαταρ μέλους
By Govus
mousatos έγραψε:Μπαίνεις στο Δημόσιο και ηρεμείς. Απλά πράγματα.

Εγώ τους περισσότερους τους βλέπω να είναι μισότρελλοι εκεί μέσα (ιδίως οι γυναίκες :s_mad ...).
Είναι αχάριστο κάθαρμα ο νεοΕΛ...