Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#514361 Μια φορά κι ένα καιρό, όταν η Ελλαδιτσα ήταν λεφτερη και δεν ήταν υπό κατοχη, υπήρχε λαός που ξηγιοταν α λα μουσατος σε πιο μικρή ηλικία και με απείρως υψηλότερο και εξασφαλισμενο μπαγιοκο.

Για να μαθαίνουν οι Συριζαιοι και να θυμούνται οι Πασοκο-νδκρατες.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#514362 Το θέμα είναι ότι ήδη έχουν καταγραφεί στο σημειωματάριο οι σχεδόν δύο παραπάνω δεκαετίες του μουσάτου στο θέμα.

Κοντολογίς, κάνουμε ένα projection, αφού ζητήσουμε συγγνώμη που τον χρησιμοποιούμε ως specimen.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
diplomat έγραψε:P.S. 2 - μου έχουν λείψει οι αναλύσεις του ηταφί σε ανάλογα θέματα.

Δεν έχω πολλά να πω, παρά ετούτο:
Νίκος Παππάς έγραψε:@Διπλωματη, θα σταθω μονο στα περι μπακουριασης που λες. Ο mousatos εχει περασει τον βασικο κομβο των 40-45 που πολλοι πιστοι εργενηδες υποκυπτουν στα θελγητρα μιας σχεσης εως και γαμου, τεκνων, κλπ
Αυτος που φτανει εκει αλωβητος εχει μεγαλες πιθανοτητες να συνεχισει τον δρομο που χαραξε.

Εγώ προ μερικών Μαϊων, και έχοντας διαβεί τον Ρουβίκωνα των 40, είχα αντίστροφη πορεία από αυτήν που περιγράφει ο Νίκος...
:ninja:

Γι' αυτό και δεν μπορώ να γράψω ιστορίες εν τέλει... Γιατί, οι ιστορίες μου, είναι μια χαρά για το μέσο όρο που θα συναντήσεις εκεί έξω. Από την άλλη, ΑΝ είσαι τυχερός, μπορεί να συναντήσεις κάτι που δεν χωράει σε ιστορίες και σε κουτάκια.
Όπως όλα τα ωραία πράγματα σ' αυτή την ζωή, είναι θέμα τύχης και όχι προσπάθειας. :s_blush

:inlove:

:s_roses
Άβαταρ μέλους
By markvag
vagmag έγραψε:
Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός ότι ΔΕΝ δικαιολογώ καμία τέτοια συμπεριφορά, αλλά κατανοώ από που μπορεί να προέρχεται .

Όλοι μας την κατανοούν, αυτό που προσωπικά αδυνατώ να καταλάβω είναι η αδυναμία ένδειξης εμπιστοσύνης στον οποιονδήποτε που δείχνουν πολλοί επιχειρηματίες. Έχεις πχ έναν άνθρωπο στην παραγωγή και στα έκανε σκατά; ΟΚ, βρωμάει ο τόπος, θα βρεις άλλον. ΌΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΧΙ, θα το κάνει ΚΑΙ αυτό μόνος του. :roll: :lol: Και φυσικά δεν κατανοεί πως έτσι χάνει πολλά περισσότερα χρήματα (και άυλα προφανώς)... Γιατί επιπλέον αυτός δεν έχει κάνει ποτέ λάθη, μόνο οι άλλοι... :lol: Και αν ΕΝΑΣ μηχανολόγος είναι άχρηστος, αυτό σημαίνει πως ΟΛΟΙ είναι άχρηστοι και δεν ξέρουν τίποτα παραπάνω από έναν πωλητή... :lol: :lol:

Προφανώς και δεν γίνεται ένα μικρό μαγαζί να έχει δομή πολυεθνικής, απλά σίγουρα δεν δέχομαι να υπάρχουν επιχειρήσεις 40-50 ατόμων στις οποίες ο επιχειρηματίας ασχολείται από τις πληρωμές, τις αγορές, την παραγωγή, το λογιστήριο, μέχρι το πόσο πετρέλαιο έκαψε το βανάκι... :roll: Και μακάρι να ήταν μία η περίπτωση... :oops:

Μέχρι που σκάει μύτη ο κατάλληλος απατεώνας (για κάποιους είναι ο PR, marketing κουστουμάτος χιπστεράς, για άλλους το λαηκώ παιδί της πιάτσας) που θα τον χρεώσει 100Κ για να τραβήξει δύο γραμμές στο powerpoint και να του αποδείξει πόσο άχρηστοι είναι οι υπάλληλοί του που του έχουν κάνει περίπου 3εκ. καλύτερα πράγματα (αυτό το έχω δει σε μεγάλη σχετικά επιχείρηση, στην οποία ευτυχώς δεν έχω εργαστεί)... :rant:

Don't get me started! :twisted: :twisted: :lol:

vagmag έγραψε:Χρειαζόμαστε εκπαίδευση σε όλη τη διαχείριση ...

Και δυστυχώς πολλοί σου λένε "αυτά είναι θεωρίες, στην πράξη όμως..." :roll:
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#514452 Ξανάμανα: 2 σοβαρά ερωτήματα που παραμένουν ουσιαστικά αναπάντητα:

red_monster έγραψε:
mirage έγραψε:Ελπιζω να μην φταίει ο καπιταλισμός αμα το μερισμα κοπει στο μισο σε 5 χρονια...

+1
Απο που προκύπτει ότι το μέρισμα μιας εταιρεία θα είναι σταθερό ; :hmmm:

red_monster έγραψε:Με περίθαλψη συντάξιμα κλπ τι θα παιχτεί ;

Υγειονομική περίθαλψη; μιλάμε για ιδιωτικό πρόγραμμα; πόσο κοστίζουν τα ασφάλιστρα; Και πόσο θα κοστίζουν σε 15 χρόνια; :hmmm:
Ένσημα για τα επόμενα 20-22 χρόνια; (μέχρι να φτάσει σε ηλικία για τη κρατική σύνταξη) :hmmm:

Ό,τι και να λέει ο Corto, εγώ του εύχομαι κάθε επιτυχία του Μουσάτου. Αλλά αμφισβητώ ανοιχτά πόσο βιώσιμο είναι να βασίζεις 100% του βιοπορισμού σου στα μερίσματα 1 (ολογράφως: μίας) :dizzy: εταιρίας για τα επόμενα 20+ χρόνια. Ειδικά όταν είναι σε μια βιομηχανία που μέσα στο διάστημα αυτό θα αντιμετωπίσει αυτό που οι βιολόγοι αποκαλούν adaptive episode...

Φρέσκο:
https://www.cam.ac.uk/research/news/car ... nomy-study
https://www.nature.com/articles/s41558-018-0182-1.epdf
https://www.theguardian.com/environment ... tudy-warns
Άβαταρ μέλους
By mousatos
Zorz έγραψε:Φρέσκο:
https://www.cam.ac.uk/research/news/car ... nomy-study

Fossil fuel stocks have long been a safe financial bet. With price rises projected until 2040* and governments prevaricating or rowing back on the Paris Agreement, investor confidence is set to remain high.

*International Energy Agency. World Energy Outlook (OECD/IEA, 2016).

Detailed simulations produced by an international team of economists and policy experts show this fall in demand has the potential to leave vast reserves of fossil fuels as “stranded assets”: abruptly shifting from high to low value sometime before 2035.

Άρα είμαστε στην κίτρινη ζώνη ανάμεσα στο 2034-2040 . Ας δεχτούμε ως μέσο όρο το 2037 .Έχουμε δηλ. 19 χρόνια περιθώριο +46 ηλικιακά, φτάνουμε στα 65 . Αν ισχύουν τα σημερινά όρια για όσους πρωτοασφαλίστηκαν το 1998 , απέχουμε μόνο 2 έτη από την "πλήρη κατώτερη σύνταξη του ΙΚΑ" ανάλογη των 6000 ενσήμων.
Πουλάμε τις μετοχές , και με ένα μικρό μέρος καλύπτουμε τα έξοδα διαβίωσης των 2 ή 5 ετών (αν το όριο έχει πάει στα 70) και με το υπόλοιπο ποσό είτε αγοράζουμε κάποια άλλη μετοχή είτε συμπληρώνουμε το λογικά πενιχρό ποσό της σύνταξης.
Αν φτάσουμε και περάσουμε τα 70 χωρίς να μας έχει βρεί κάποιο καρκινάκι τότε θεωρώ πετυχημενο το σχέδιο αφού θα μετράμε ήδη 25 έτη ήρεμης ζωής. Όταν φτάσουμε τα 80 και αρχίζουμε να μή βλέπουμε, να μην ακούμε και δεν μπορούμε να αυτοεξυπηρετηθούμε διαλέγουμε έναν αξιοπρεπή τρόπο ευθανασίας και αποχαιρετάμε ετούτον τον κόσμο.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
Απο που προκύπτει ότι το μέρισμα μιας εταιρεία θα είναι σταθερό ;

Από το μέγεθος της εταιρείας και την προϊστορία της .

Με περίθαλψη τι θα παιχτεί ;

Περίθαλψη από την πρόνοια αν και μέχρι τα 65 θεωρώ οτι είμαι σχετικά ασφαλής ( δεν καπνίζω) .
Άβαταρ μέλους
By markvag
mousatos έγραψε:
Απο που προκύπτει ότι το μέρισμα μιας εταιρεία θα είναι σταθερό ;

Από το μέγεθος της εταιρείας και την προϊστορία της .

Σχετικά όλα στη ζωή... Το παρελθόν δεν εγγυάται το μέλλον.

Μακάρι πάντως να σου βγουν όλα όπως τα περιμένεις και καλύτερα! :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By gianik
#514477 Aυτό που με φοβίζει στον Mousato είναι ότι θεωρεί ότι όλα θα έρθουν καλώς... :(
ϊσως ο άνθρωπος έχει φάει τέτοιο αγγούρι που λεει πόσο χειρότερα θα πάνε τα πράγματα...
Τέσπα , όπως λέει και μια παροιμία στο Κιργιστάν : '' Με τον παρά μου , γαμώ κ την κυρά μου..''
Άβαταρ μέλους
By mousatos
gianik έγραψε:Aυτό που με φοβίζει στον Mousato είναι ότι θεωρεί ότι όλα θα έρθουν καλώς... :(

Έναν φόβο τον έχω κι εγώ αλλά πες οτι στραβώνουν τα πράγματα εντελώς.
Δεν έχω παιδιά , σκυλιά ή κάτι να εξαρτάται από μένα. Γειά σας και τα λέμε στην κόλαση ή τον παράδεισο. :lol:
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
markvag έγραψε:
vagmag έγραψε:
Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός ότι ΔΕΝ δικαιολογώ καμία τέτοια συμπεριφορά, αλλά κατανοώ από που μπορεί να προέρχεται .

Όλοι μας την κατανοούν, αυτό που προσωπικά αδυνατώ να καταλάβω είναι η αδυναμία ένδειξης εμπιστοσύνης στον οποιονδήποτε που δείχνουν πολλοί επιχειρηματίες. Έχεις πχ έναν άνθρωπο στην παραγωγή και στα έκανε σκατά; ΟΚ, βρωμάει ο τόπος, θα βρεις άλλον. ΌΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΧΙ, θα το κάνει ΚΑΙ αυτό μόνος του. :roll: :lol: Και φυσικά δεν κατανοεί πως έτσι χάνει πολλά περισσότερα χρήματα (και άυλα προφανώς)... Γιατί επιπλέον αυτός δεν έχει κάνει ποτέ λάθη, μόνο οι άλλοι... :lol: Και αν ΕΝΑΣ μηχανολόγος είναι άχρηστος, αυτό σημαίνει πως ΟΛΟΙ είναι άχρηστοι και δεν ξέρουν τίποτα παραπάνω από έναν πωλητή... :lol: :lol:

Προφανώς και δεν γίνεται ένα μικρό μαγαζί να έχει δομή πολυεθνικής, απλά σίγουρα δεν δέχομαι να υπάρχουν επιχειρήσεις 40-50 ατόμων στις οποίες ο επιχειρηματίας ασχολείται από τις πληρωμές, τις αγορές, την παραγωγή, το λογιστήριο, μέχρι το πόσο πετρέλαιο έκαψε το βανάκι... :roll: Και μακάρι να ήταν μία η περίπτωση... :oops:

Μέχρι που σκάει μύτη ο κατάλληλος απατεώνας (για κάποιους είναι ο PR, marketing κουστουμάτος χιπστεράς, για άλλους το λαηκώ παιδί της πιάτσας) που θα τον χρεώσει 100Κ για να τραβήξει δύο γραμμές στο powerpoint και να του αποδείξει πόσο άχρηστοι είναι οι υπάλληλοί του που του έχουν κάνει περίπου 3εκ. καλύτερα πράγματα (αυτό το έχω δει σε μεγάλη σχετικά επιχείρηση, στην οποία ευτυχώς δεν έχω εργαστεί)... :rant:

Don't get me started! :twisted: :twisted: :lol:

vagmag έγραψε:Χρειαζόμαστε εκπαίδευση σε όλη τη διαχείριση ...

Και δυστυχώς πολλοί σου λένε "αυτά είναι θεωρίες, στην πράξη όμως..." :roll:

Ίσως κάποια μέρα πω με λίγα λόγια την πορεία προς το οριστικό κλείσιμο των Χυτηρίων Ηπείρου, δεν εννοώ τα χυτήρια που φτιάχνουν το €, αλλά τα χυτήρια Ηπείρου που έφτιαχναν χυτά ακριβείας για την πολεμική μας βιομηχανία, για τα γνωστά Ευρωπαϊκά εργοστάσια κατασκευής κινητήρων αεροσκαφών, για την ναυτιλία κλπ.
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
diplomat έγραψε:Η σχέση όμως έρχεται και στα βάζει στο μπλέντερ, όχι, στον κονιορτοποιητή λαμαρίνων τα άνωθι και στα κάνει νιανιά.

Διάβασε κάποια στιγμή το βιβλίο "Κρατείστε Σφιχτά το Μικροαστισμό σας" του george orwell και θα δεις πόσο μέσα πέφτεις με το άνωθεν για τα σχέδια ζωής ανδρών. :lol:

@mousatos
οι προβλέψεις της IEA έχουν την αξιοπιστία του ΔΝΤ.
Βασικά το λένε καθαρά ότι δεν μπορούν να κάνουν μακροχρόνιες προβλέψεις, για αυτό και
δημιουργούν διαφορετικά σενάρια του πώς θα εξελιχθεί ο κόσμος.

The scenario results presented in the WEO are sometimes mischaracterised as
forecasts. They are not. Each scenario depicts an alternative future, a pathway along
which the world could travel if certain conditions are met. The IEA does provide shortto
medium-term forecasts for different fuels and technologies, but there are no longterm
IEA forecasts; in our judgement, there are simply too many variables in play for
this to be a viable approach.https://www.iea.org/media/weowebsite/20 ... EO2017.pdf

Προσυπογράφω αυτά που λέει ο zorz, για τη μη διαφοροποίηση κινδύνου στο χαρτοφυλάκιό σου
και για το γεγονός ότι έχεις βάλει τα αυγουλάκια σε ένα κλάδο που πιθανά να βιώσει μεγάλες αλλαγές τις προσεχείς δεκαετίες.
Συν ότι οι μεγάλες αποδόσεις έχουν και έναν κίνδυνο από πίσω, αλλιώς όλοι θα έμπαιναν σε πετρέλαιο και θα ζούσαν σαν αρχόντοι.
Υποψιάζομαι ότι τα γνωρίζεις αυτά και θα χεις βαρεθεί να τα ακούς, οπότε σταματώ εδώ.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
mousatos έγραψε:
Με περίθαλψη τι θα παιχτεί ;

Περίθαλψη από την πρόνοια αν και μέχρι τα 65 θεωρώ οτι είμαι σχετικά ασφαλής ( δεν καπνίζω) .

Μουσάτε είναι 100% σίγουρο ότι δεν μας τρολάρεις;
Γιατί το παραπάνω υπογραμμισμένο έτσι μου ακούγεται... :hmmm:

Προσωπικά πιστεύω ότι χρειάζεσαι ένα μεγάλο διάλειμμα να έρθεις στα ίσια σου.
Γι αυτό και ανέφερα πριν ότι σε λιγότερο από χρόνο θα είσαι στην αγορά.
Επίσης το να δουλεύεις δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι στο κάτεργο (sic) που ήσουνα πριν.

Επίσης να θυμίσω ότι ο Μαλτέζος που σε ξεσηκώνει έχει εξασφαλισμένα τα νώτα του no matter what. :lol:
Άσε να στα πει κανάς άλλος που παραιτήθηκε από τη δουλειά του και είχε να αντιμετωπίσει το ίδιο ρίσκο.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#514503 Η φάση με τα 150Κ στην πάντα είναι για...άντε το πολύ μία 2ετια χωρίς δουλειά. Όσο και ολιγαρκής να είσαι, ασκητική ζωή να κάνεις, απλά δε φτάνουν. Να έπαιζε και κάνα επιπλέον εισόδημα από τίποτα ενοίκια κτλ να το συζητάγαμε. Αλλιώς είναι peanuts για να πεις ότι τη βγάζεις για τη μισή σου ζωή. Τα δε ρίσκα της συγκεκριμένης υλοποίησης είναι δεδομένα και χιλιοειπωμένα οπότε δεν έχει νόημα να τα επαναλάβουμε.

Μία καλύβα στην Ικαρία πόσο έχει να πεις ότι πας και αράζεις εκεί για 2-3 χρόνια μέχρι να μην αντέχει άλλο καθισιό ο λοκώς σου? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
Η φάση με τα 150Κ στην πάντα είναι για...άντε το πολύ μία 2ετια χωρίς δουλειά.

Μόνο τα tips στα γκαρσόνια του Nikki Beach.
:s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl