Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Same_old_story έγραψε:
REALZEUS έγραψε: Να με πεις ρατσιστή κατά των Γερμανών, άντε να το δεχτώ. Αλλά το κέρδισαν με το σπαθί τους!!! :iconcool:

Με το σπαθί τους το κέρδισαν οι παππούδες των σημερινών νέων στη Γερμανία :x

Η συμπεριφορά της σημερινής γερμανικής Κυβέρνησης στην Ευρώπη; Όμορφη; :roll: Και μη μου πεις ότι δεν φταίει ο λαός. Όντως μεγάλο μέρος δεν φταίει. Η Μέρκελ πως ξαναβγήκε όμως; :roll:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
REALZEUS έγραψε:Να σου φέρω καμιά 10αριά δικούς μου τότε Θοδωρή και μου λες αν λέω BS ή όχι!!! :rtfm:

Με τη διαφορα οτι και ο δικος μου ηταν βαμμενος ΚΚΕ, και εκει (και εδω) κυνηγησε για να κανει αυτο που ονειρευοταν απο μικρος. Ειχε ομως τη συνεση να παραδεχτει οτι αυτο δεν ηταν εφικτο για ολους. Αμα οι αναγκες τη δεδομενη στιγμη ηταν αλλες, δεν πα να ηθελες να γινεις χτιστης, στο τελος επαιζε το ραδιοφωνο Τερλεγκα "ονειρα και ονειρα πηγανε χαμενα" την ωρα που συναρμολογουσες τραινα στο Ιρκουτσκ.
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
REALZEUS έγραψε:
Same_old_story έγραψε:
REALZEUS έγραψε: Να με πεις ρατσιστή κατά των Γερμανών, άντε να το δεχτώ. Αλλά το κέρδισαν με το σπαθί τους!!! :iconcool:

Με το σπαθί τους το κέρδισαν οι παππούδες των σημερινών νέων στη Γερμανία :x

Η συμπεριφορά της σημερινής γερμανικής Κυβέρνησης στην Ευρώπη; Όμορφη; :roll: Και μη μου πεις ότι δεν φταίει ο λαός. Όντως μεγάλο μέρος δεν φταίει. Η Μέρκελ πως ξαναβγήκε όμως; :roll:

Δεν μπορώ να συνδέσω τον χαρακτήρα ενός λαού με την εκάστοτε ηγεσία του. Αυτό δε σημαίνει ότι είσαι απαραίτητα λάθος αλλά έχω γνωρίσει πολύ καλούς γερμανούς τις τελευταίες δεκαετίες. Ίσως έχεις και κάποιο δίκιο, δε ξέρω :oops:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#513808 Αν το παρατηρήσεις από μακριά, όλοι οι λαοί έχουν σε γενικές γραμμές κάποια χαρακτηριστικά. Οι Ρώσοι θέλουν στιβαρή ηγεσία και ισχυρό Κράτος, σε βάρος πολλές φορές των ατομικών ελευθεριών. Οι Γάλλοι και οι Ιταλοί (αν εξαιρέσουμε την περίοδο του Μουσολίνι, όπου δικτατορικά πήρε την εξουσία και τους πιπίλισε το μυαλό με Ρωμαϊκό μεγαλείο) ήταν πάντα πιο δημοκράτες, με λαϊκές επαναστάσεις κλπ. Οι Γερμανοί και οι Ιάπωνες έχουν μεγάλη πίστη στις ηγεσίες τους και τις ακολουθούν μέχρι θανάτου. Είναι θέμα νοοτροπίας, κουλτούρας και διαπαιδαγώγησης.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#513869 Μέσα στον ορυμαγδό παπαρολογίας, 2 σοβαρά ερωτήματα που παραμένουν ουσιαστικά αναπάντητα:

red_monster έγραψε:
mirage έγραψε:Ελπιζω να μην φταίει ο καπιταλισμός αμα το μερισμα κοπει στο μισο σε 5 χρονια...

+1
Απο που προκύπτει ότι το μέρισμα μιας εταιρεία θα είναι σταθερό ; :hmmm:

red_monster έγραψε:Με περίθαλψη συντάξιμα κλπ τι θα παιχτεί ;

Αν ήμουν στη θέση του Μουσάτου δεν θα έβαζα όλα τα αυγά μου σε ένα καλάθι. Πες λχ. ότι αύριο γίνεται άλλο ένα Deepwater Horizon, Piper A κλπ και η εταιρεία ανακοινώνει ότι για τα επόμενα 2Q μέρισμα γιόκ για να πληρώσουμε το πρόστιμο. Εκεί τι κάνεις;

Για να μην αναφέρω τη χειρότερη περίπτωση που οι μετοχές γίνουν πετσετάκια, (βλ. Enron). Χίλιες φορές ασφαλέστερα τα λεφτά σε κάποια index tracker funds, ένα μέρος σε συνταξιοδοτικό κλπ. Diversify your risk ρε φίλε, σχεδιάζεις την υπόλοιπη ζωή σου στο μέρισμα μίας εταιρίας... :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
Zorz έγραψε: Χίλιες φορές ασφαλέστερα τα λεφτά σε κάποια index tracker funds, ένα μέρος σε συνταξιοδοτικό κλπ. Diversify your risk ρε φίλε, σχεδιάζεις την υπόλοιπη ζωή σου στο μέρισμα μίας εταιρίας... :lipsealed:

Μου λες να επενδύσω σε αμοιβαία κεφάλαια για diversification . Πολύ ευχαρίστως θα το έκανα αν είχα να βάλω 1εκ . Με 1,5% μέρισμα , τα 15 χιλιάρικα θα μου ήταν αρκετά.
Άλλοι σχεδιάζουν την υπόλοιπη ζωή τους σε μια χρεοκοπημένη χώρα που δανείζεται για να πληρώνει μισθούς και συντάξεις. Το οικονομικό μέγεθος της BP είναι μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#513878 Και της GE ήταν αλλα 11/13/2017 το εκοψε κατα 50%. 3η φορα στην ιστορια της. Τεσπα, εσυ ξερεις καλυτερα.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#513880 Το μόνο που ξέρω είναι οτι αυτόν τον πισινό δεν θέλω να τον ξαναπηδήσει κανείς.
Υπολογίζω σε 12 μήνες από τώρα να είμαι σε αξία μετοχών και cash στα 200,000$.
Αν στραβώσει η BP και χάσω το 50% , πάλι μου μένει ένα ποσό ικανό για ένα καινούργιο ξεκίνημα αλλού.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#513881 @Μουσάτος
Αν επιτρέπεται πόσο ετών είσαι;
από οικογενειακής κατάστασης είσαι solo καριέρα;
Άβαταρ μέλους
By markvag
#513886 Πάντως, είναι γεγονός πως διαχρονικά ένα index fund έχει καλύτερες αποδόσεις... :hmmm: Σε γενικές γραμμές βέβαια...
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
mousatos έγραψε:solo , 45 years και 49 weeks .
Εντάξει, οι επιλογές που έχεις είναι πολλές, ελεύθερος να κυνηγήσεις ότι θες ανά τον κόσμο. Και από όλα αυτά θα κάτσεις σπίτι να κάνεις τιποτα;
Οκ, μακάρι να μην το μετανιώσεις στο μέλλον.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
KiloMeater έγραψε:θα κάτσεις σπίτι να κάνεις τιποτα;

προς το παρόν τζογάρω στο ελ.χρηματιστήριο

Εικόνα

Η alpha αγοράστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 31/5 , σε 24 ώρες +4,73% .
Ο ΟΠΑΠ στις 15/5 με προοπτική να μείνει για καιρό αφού δείνει καλό μέρισμα.
Απορώ ποιός ο λόγος να τρέχει κάποιος στα πρακτορία του ΟΠΑΠ και τα καζίνα όταν υπάρχουν τα χρηματιστήρια.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#513910 Γιατί στα χρηματιστήρια πρέπει να έχεις πολλά για να βγάλεις πολλά, αντίθετα στα άλλα κερδίζεις πολλά με λίγα, εαν και εφόσον κερδίσεις πάντα.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
mousatos έγραψε:solo , 45 years και 49 weeks .

Νόμιζα ότι ήμουν πολύ μπροστά στα solo act χρόνια, αλλά έκανα λάθος. :lipsealed:

Βέβαια ο μουσάτος μπορεί να είναι παίκτης, εγώ αναφέρομαι σε μπακουροχρόνια.