Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By nEK
#51184 Δηλαδη αν το κρατησει αλλα δεκα χρονια θα "πεταξει" 1770€ στον αερα. Δηλαδη σχεδον 2 ψυγεια. Συν το κερδος ενεργειακων απωλειων. Ετσι η λογικη μου λεει οτι σε 5 χρονια πανω κατω θα εχει κανει αποσβεση το καινουργιο ψυγειο. Και ας κρατησει μονο δεκα αυτο.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
kacey έγραψε:Στο πλυντηριο πιατων μου εχει χτυπηθει το καλαθι, εχει φυγει η μπογια και εχει σκουριασει με αποτελεσμα ολα τα μαχαιροπηρουνα (που βρισκονται κατω απο το σημειο) να βγαινουν με σκουρια. Εχει γινει περιπου αυτο:

Εικόνα

υπαρχουν υγρα (συνηθως ειναι υγρο βινυλιο, ουσιαστικα υγρο πλαστικο) που μπορεις να το βαψεις και να κλεισει. Μεταξυ αλλων βγαζει και η εταιρια που βγαζει το plastidip:

Εικόνα

Ξερει κανεις που να βρω τετοιο πραγμα στην Ελλαδα? Ειμαι 99% σιγουρος οτι εχω δει ειτε σε Praktiker ειτε σε καποιο Κωτσοβολο στο τμημα με τα αξεσουαρ και καθαριστικα τετοιων συσκευων.

Λογικά θα μπορέσεις να κάνεις την δουλειά σου με sugru (http://sugru.com/about)

Μπορείς να το βρεις με κάτω από 10€ στο Amazon.co.uk ή ακόμη καλύτερα στο ebay.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#51600 Ευχαριστω, το ειδα αυτο (και γενικα ειμαι φαν των λυσεων eBay+Amazon) αλλα ελεγα μπας και βρω κατι αντιστοιχο σε καποιο μαγαζι, να πεταχτω να το ψωνισω να τελειωνω. Αμα σκεφτεις και τι γινεται με τις χριστουγεννιατικες καθυστερησεις στα ευρωπαικα ταχυδρομεια...

Pitt έγραψε:
kacey έγραψε:Μιλαμε για πλυντηριο 30ετιας (miele, και κανει μια χαρα τη δουλεια του). Δεν νομιζω να κανει το σμαλτο και γιατι η επικαλυψη ειναι πλαστικη, και γιατι με το καυτο νερο υπο πιεση κλπ κλπ δεν νομιζω να κρατησει.

Το σμάλτο όπως λές δεν θα κρατήσει. Επειδή έχει φουσκώσει το μεταλλικό μέρος, ακόμη και αν θα κατάφερνες να το καλύψεις με κάτι, από μέσα θα συνέχιζε η διάβρωση.

να θεωρεις δεδομενο οτι θα το τριψω μεχρι να φτασω σε γυμνο μεταλλο.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
kacey έγραψε:Ευχαριστω, το ειδα αυτο (και γενικα ειμαι φαν των λυσεων eBay+Amazon) αλλα ελεγα μπας και βρω κατι αντιστοιχο σε καποιο μαγαζι, να πεταχτω να το ψωνισω να τελειωνω. Αμα σκεφτεις και τι γινεται με τις χριστουγεννιατικες καθυστερησεις στα ευρωπαικα ταχυδρομεια....
Τα ευρωπαϊκά ταχυδρομεία είναι μια χαρά προετοιμασμένα με επιπλέον προσωπικό κλπ κλπ. Παρέλαβα πολύ πιο γρήγορα από όσο περίμενα κάποια πράματα (εκτός Ελλάδας). Τα ελληνικά ταχυδρομεία είναι που φοβάμαι και αυτό ισχύει ακόμα και στις άλλες μη φορτωμένες εποχές...
Άβαταρ μέλους
By gianik
#52045 Πάω προχτές στα media με σκοπό να αγοράσω μία 2η ηλεκτρική σκούπα για το σπίτι.
Εϊχα μπάτζετ <120 € , αλλά όπως γίνεται συνήθως ( :x ) το ξεπέρασα και αγόρασα μία σκούπα miele , από τις καινούριου τύπου , με τα χαμηλά watt , Α ενεργειακής κλάσης κ.λ.π κ.λ.π .... με 220 €..
Δεν χορταίνεις να σκουπίζεις :thumbsup: , αθόρυβη , πραγματικά δυνατή , κατασκευαστικά δείχνει πολύ στιβαρή . Είχα ακούσει για τις σκούπες της miele αλλά τώρα κατάλαβα.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#52047 Γιατι 2η σκουπα βρε Γιαννη?

Και μεις παντως το μονο miele που εχουμε στο σπιτι ειναι η σκουπα :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By gianik
#52048 βασικά ήταν λίγο υπερβολή , όμως η 1η που έχουμε (6ετίας juro pro) αρχίζει σιγά σιγά να παραδίδει πνεύμα , αλλά επίσης λόγω μεζονέτας βολεύει πολύ να έχεις μία για το κάτω και μία για τον πάνω όροφο (+δώμα).
Άβαταρ μέλους
By The Ace
giannik1977 έγραψε:βασικά ήταν λίγο υπερβολή , όμως η 1η που έχουμε (6ετίας juro pro) αρχίζει σιγά σιγά να παραδίδει πνεύμα , αλλά επίσης λόγω μεζονέτας βολεύει πολύ να έχεις μία για το κάτω και μία για τον πάνω όροφο (+δώμα).

Σωστός. Αν και στην δική μας περίπτωση η "πάνω" Bosch μπήκε στο ντουλάπι και ανεβοκατεβαίνει η Miele υπερωρίες :thumbsup:

Σκυλί μαύρο, δεν καταλαβαίνει τίποτα, έχει πέσει 30 φορές στις σκάλες και δεν έχει πάθει τίποτα, ρουφάει το κ@#ο της, αθόρυβη ακόμα και στα 1600W (καλά, όχι και εντελώς αθόρυβη...), και βρίσκεις ανταλλακτικά σακουλάκια και φίλτρα εύκολα και γρήγορα. Διπλά λεφτά από τις άλλες σκούπες, αλλά πολλαπλάσια αξία, αντοχή και χρηστικότητα.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#52053 Επιβεβαιώνεται ο κανόνας του ότι πληρώσεις παίρνεις τις πιο πολλές φορές.
Πάντως Ace η συγκεκριμένη είναι πολύ αθόρυβη , 800 W , (μοντ. complete C3 ecoline) , έχει φοβερό πέλμα για παρκέ , καθώς από ότι είδα έχει γύρω γύρω το προστατευτικό τρίχωμα σε αντίθεση με τις άλλες σκούπες...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#52078 Καλά τα λέμε εμείς εδώ, γ@μάτη η σκούπα κλπ αλλά τις συζύγους (τουλάχιστον όσοι δεν είστε μπεκιάρηδες) τις ρωτάτε;

Εγώ κάποτε πήγα να κάνω καλό, αλλά βρήκα τον μπελά μου και τα "άκουγα" για χρόνια. Το ’88 έσκασα κάπου 120.000δρχ και αγόρασα την καλύτερη σκούπα που κυκλοφορούσε τότε (τεράστιο ποσό για σκούπα και για όσους δεν ξέρουν ή δεν θυμούνται, να πώ ότι την ίδια χρονιά είχα αγοράσει ένα μεταχειρισμένο Ford Transit προς 450.000δρχ). Ήταν μια AEG (όταν υπήρχε ακόμη η Γερμανική εταιρεία και πρίν πάρουν το brand name της οι διάφοροι με τις κινεζιές) με ηλεκτρονικά τηλεχειριστήρια στο χέρι, ειδικό πέλμα με ανεξάρτητο κινητήρα για καθάρισμα χαλιών, τρία στάδια φιλτραρίσματος και ότι βάλει ο νούς σας. Μετά το πρώτο μήνα, άρχισαν τα όργανα.

Κάθε φορά που καθάριζε, τα άκουγα: "Τι πράγμα είναι αυτό! Χρειάζεται να ξέρω προγραμματισμό για να την δουλέψω... βαριά είναι... δεν ρουφάει... θόρυβο κάνει... σκόνη βγάζει..." μόνο για το μπεζ χρώμα της δεν παραπονέθηκε!
Τίποτε από τα παραπάνω δεν ίσχυε, αλλά απλώς κάτι δεν της κάθισε καλά. Ησύχασε μόνο όταν την διέλυσε και πήρε μια Miele.

ΥΓ. Ώρες ώρες αναρωτιέμαι αν σε φόρα που συνήθως συχνάζουν γυναίκες, γράφουν αντίστοιχα πράγματα με αυτά που γράφουμε εμείς: "Που να στα λέω φιλενάδα, αγόρασα μια φιλιέρα μούρλια. Μου έδωσαν δώρο και την μόρσα!." ... :s_laughat
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#52083 Δεν ισχύει πάντως το κλισέ περί τιμής στην περίπτωση αυτή.
Την συγκεκριμένη Miele, που είναι η πιο φτηνή σειρά, την είδα κι εγώ και την δοκίμασα στα ΜΜ Αργυρούπολης και δεν μου άφησε και τις καλύτερες εντυπώσεις σε σύγκριση με τα νέα μεσαία και σημαντικά φτηνότερα μοντέλα της Bosch και της Siemens (για παράδειγμα αυτή και αυτή) στην πρακτικότητα (πολύ πιο δυσκίνητη) και την ποιότητα της κατασκευής, ενώ έχει και σαφώς κατώτερα χαρακτηριστικά.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#52093 Κ εγω απο τα m.m στην Αργ/λη την πηρα. Ειδα κ την siemens μου φανηκε πιο μπιχλιμπιδατη κ την φοβηθηκα.
Στα τεχν χαρακτηριστικα (και καλα σε παρκε , σε χαλι κ.λ.π) εχω διαβασει οτι η miele εχει λιγο πιο αυστηρα κριτηρια απο τις αλλες κ παντα εχει μια σκαλα κατω , εκει που εχει η μια A , μπορει να εχει Β, big deal..παντως ακομα κ η "φτηνη" miele των 210 ευρω ποιοτικα υπερεχει , σε μεταλλικο σωληνα, πελμα (φανταστικο για παρκε)
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#52101 Είναι γνωστό ότι η Miele δεν βασίζεται στα specs και την "καρτελομαχία" (δηλαδή να γράφει super duper νούμερα το καρτελάκι στο ράφι), αλλά σε απόδοση, ποιότητα, υλικά, αντοχή κλπ. Την ώρα που πήραμε την S800 (αυτή πρέπει να έχουμε), είχε περίπου τα διπλά λεφτά από αντίστοιχες και πιο "εντυπωσιακές" σκούπες άλλων γνωστών εταιρειών (και μιλάω για τα βαριά ονόματα). Δεν είχε καλύτερα specs από σχεδόν καμία από τις άλλες. Και όμως όπως είπα, από την αντίστοιχη Bosch που επίσης έχουμε (αγορασμένη με τα μισά λεφτά και βγάλε....) είναι πολύ πιο δυνατή (ασχέτως ονομαστικής ισχύος), εύχρηστη και ανθεκτική.

Το ίδιο σε όλες τις συσκευές, πλην ίσως του φούρνου και των εστιών της, που όντως έχουν πολύ δυνατά specs και ευκολίες που δεν έχουν πολλές άλλες εταιρείες.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#52119 Πάντως τα μοντέλα που ανέφερα τα δοκίμασα και σε καμιά περίπτωση δεν διαπίστωσα διαφορά στην απόδοση υπέρ της Miele -το αντίθετο.
Ίσως να έχει να κάνει με το μοντέλο αφού αυτό της Miele είναι ουσιαστικά το εισαγωγικό της σειράς του 2014 και στις ακριβότερες υλοποιήσεις ενδεχομένως να είναι σημαντική η διαφορά.
Επίσης τα specs (δλδ απορροφητικότητα σε διάφορες επιφάνειες, επίπεδο θορύβου κλπ. και όχι μόνο η κατανάλωση, όπως με τα παλιότερα μοντέλα) είναι πλέον τυποποιημένα, οπότε αποκλείεται να είναι θέμα εταιρείας
πχ το επίπεδο θορύβου της Bosch είναι 74db και της Miele 76db: δεν υπάρχει κάτι να συζητηθεί επ' αυτού.
Εν πάσει περιπτώσει, αν συζητάγαμε για προϊόντα παραπλήσιας τιμής, μπορεί και να αγόραζα με βάση το όνομα, αλλά τώρα η διαφορά είναι σημαντική και δεν δικαιολογείται (άσε που η Bosch εκτός των άλλων καταλαμβάνει σχεδόν τον μισό χώρο)