Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
QsisVTS έγραψε:μια χαρά το διάβασα

Αφού ο εισαγγελέας έκρινε, όπως και τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου, ότι ο κρατούμενος είχε δικαίωμα στην άδεια, έγινε γνωστό ότι σε βάρος του διατάχτηκε από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου πειθαρχικός έλεγχος. Η ενέργεια αυτή, δεδομένου ότι ο εισαγγελέας δεν είχε παραβιάσει καμία διάταξη του νόμου και απλά εξέφρασε τη δικανική του κρίση, προκάλεσε πολλά ερωτήματα .

αυτό δεν καταλαβαίνω από πουθενά ότι είναι παράνομο, είναι σα να μου λες ότι είναι παράνομο να με σταματήσει αστυνομικός στο δρόμο να του δείξω όλη τη χαρτούρα και αυτός να με πάει για εξακρίβωση και να φάω το βράδυ μου στο τμήμα. είχαν δικαίωμα να το κάνουν και το έκαναν.. :s_dunno

από κει και πέρα σου ξαναλέω δεν έχω θέμα ούτε με ιδέες ούτε με τίποτα, απλά να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.. ο συγκεκριμένος είναι φονιάς και όποιος ανησυχεί για αυτόν άσχετα αν τον νοιάζει ο νόμος ή όχι ανησυχεί για το αν θα πάρει ή όχι άδεια ένα φονιάς ώστε να πάρει τον αέρα του και να δει τις μέλισσές του

Τι ακριβώς διάβασες σωστά;
Ο εισαγγελέας δέχτηκε έλεγχο για ποιο λόγο; Για ποιο λόγο η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε τον έλεγχο 2 (δύο) εισαγγελέων;
Γιατί ο 3ος εισαγγελέας εν τέλει δήλωσε αδυναμία/whatever;
Μήπως γιατί φοβήθηκε κι αυτός έλεγχο με ό,τι αυτό συνεπάγεται;

Τι έδειξε ο έλεγχος της Εισαγγελίας για τον πρώτο εισαγγελέα; Γιατί προχώρησε στον 2ο; Έκανε κάτι παράνομο ο πρώτος; Κινήθηκε εκτός νομικής επιστήμης; Αν όχι, γιατί ο ίδιος έλεγχος και στον δεύτερο; Για εκφοβισμό;

Όλα αυτά εσύ τα κατάλαβες; Αν τα κατάλαβες, εξήγησέ τα μου κι εμένα που δεν τα κατάλαβα γιατί έγιναν και μετά πάμε να συζητήσουμε και τις ιδεοληψίες καθενός.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#512953 όλα αυτά είναι διαδικασίες που μπορούν να γίνουν για τον όποιο λόγο, ακόμα και αν είναι "άδικος" ή υπάρχει παρέμβαση (η οποία βέβαια δεν έχει αποδειχτεί, μιλάμε απλά με συμπεράσματα)

παράνομο ξέρεις τι θα ήταν; να πει ο εισαγγελέας βγαίνει και να έσκαγε ο σωφρονιστικός υπάλληλος και να του πει: μεγάλε τελικά δε βγαίνεις γιατί έτσι μου κάπνισε σήμερα δε μου αρέσει η φάτσα σου

το να προκαλούνται κολληματα σε διαδικασίες όσο είναι νόμιμες είναι |λογοκρισία| μεν, αλλά παράνομο δεν το λες

επίσης αν κάποιος είναι κατά του νόμου και του συστήματος, γιατί να παίζει με τους κανόνες αυτού;
ας κάτσει μες στο κελί του και ας διαμαρτυρηθεί μέχρι τέλους να τον ταϊζουν με σωλήνα με το ζόρι ξερωγω (που δεν επιτρέπεται)
όταν μπαίνεις στις διαδικασίες των κανόνων, των δικηγόρων κτλ.. είναι σα να δέχεσαι το σύστημα.. το δέχεσαι τελικά ή όχι; ή το δέχεσαι όπου σε συμφέρει;

γιατί στο κάτω κάτω δεν μιλάμε για κοινό εγκληματία, αλλά για επαναστάτη κατά του συστήματος
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#512956 Από την πρώτη στιγμή κανείς δεν είπε πως ήταν παράνομο. Εγώ σίγουρα όχι. Ίσως και ο Κουφοντίνας δηλαδή, να μην επικαλείται παρανομία... Επικαλείται απλώς διαφορετική μεταχείριση και παρεμβάσεις στην περίπτωσή του.

Πού ακριβώς λοιπόν είναι η ιδεοληψία στα ανωτέρω; Μήπως στην πλευρά της Εισαγγελίας; Μήπως αυτή επέδειξε ιδεοληψία και όχι οι υπόλοιποι που λες;
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#512959 ενδεχομένως ναι έδειξε ιδεοληψία, αλλά εγώ όπως είπα αυτό δεν το κατακρίνω ως ανθρώπινο χαρακτηριστικό..

το ερώτημα είναι γιατί να τον νοιάζει η άδικη μεταχείριση; αφού αυτό θα έπρεπε να το παίρνει ως δεδομένο μέχρι τώρα, ότι το σύστημα είναι άδικο; για ποιο λόγο παραπονιέται, για να επαναλάβει αυτό που κανονικά θα έπρεπε να θεωρεί αυτονόητο;

για αυτό το λόγο δε σκότωσε; για την αδικία;

εκτός αν το μετάνιωσε, αλλά δεν βλέπω να κάνει κάποια δήλωση μετάνοιας :hmmm: και γιατί να κάνει άλλωστε; θα ήταν παράλογο.. απλά είναι αδικημένος και η αδικία συνεχίζεται.. απλά πραγματάκια..
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 31 Μάιος 2018, 13:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#512960 Εγώ ξέρω ότι σε περιπτώσεις που δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία αμέσως καλείται, έως και λοιδορείται, ο κάθε συμφορουμίτης να τα προσκομίσει στις αρχές ώστε να υποστηρίξει τα γραφόμενά του.

Στην περίπτωση του Κουφοντίνα έως και κατονομάσαμε του ηθικούς αυτουργούς της απόφασης όταν δεν το έκανε ο ίδιος ο Κουφοντίνας που είναι και 145 φορές ισόβια καταδικασμένος και στα φρύδια του όλα. :lol:

Τι άλλο να συζητήσουμε από κει και πέρα? Παίζουμε με τις λέξεις για τη δημιουργία εντυπώσεων λες και χρειάζεται καμιά ιδιαίτερη ευφυΐα να καταλάβει κανείς τι και πως...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#512962 ναι άλλο αυτό.. γιατί δεν κατονόμασε; τι έχει να χάσει; ή τι τον νοιάζει ότι έχει να χάσει; και γιατί;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#512963 Ε, αν δέχεσαι πως η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου λειτουργεί με ιδεοληψίες, έχουμε πρόβλημα, τι να κάνουμε;
Μιλάμε για τον Άρειο Πάγο, όχι εσένα κι εμένα.
Χ3στηκα αν βγει ή δεν βγει ο Κουφοντίνας, δεν είναι το ζήτημα αυτό. Το ζήτημα είναι αν επιτρέπεται στην Εισαγγελία να κάνει αυτό που κάνει και χωρίς να ελέγχεται εν τέλει γιατί το κάνει...

Αυτό είναι το πραγματικό ζήτημα και όχι η ταυτότητα του φυλακισμένου.
Αυτό δείχνει πως η ελληνική δικαιοσύνη, κάθε άλλο παρά ανεξάρτητη είναι και σίγουρα όχι τυφλή...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
QsisVTS έγραψε:ναι άλλο αυτό.. γιατί δεν κατονόμασε; τι έχει να χάσει; ή τι τον νοιάζει ότι έχει να χάσει; και γιατί;

Τι εννοείς δεν κατονόμασε; Το Αγία Οικογένεια που ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι;
:lol:
Είναι και μεγάλη διάβολε και δεν γίνεται σε ένα γράμμα να γράψει όλα τα ονόματα... :lol:

Αλλά ΟΚ, συμφωνώ επίσης πως χειροπιαστά στοιχεία για παρέμβαση δεν υπάρχουν. Ας μην δοθούν κιόλας. Ας δοθεί μια εξήγηση για τους χειρισμούς της Εισαγγελίας προς τους ίδιους τους εισαγγελείς.
:eat:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#512967 Η δικαιοσύνη @@ ανεξάρτητη είναι. Εάν ήταν, κάτι νούμερα όπως οι Ρουβίκωνες και οι Κασιδιάρηδες θα ήταν μέσα και ο Κουφοντίνας θα έπαιρνε τις άδειες που προβλέπει ο νόμος.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#512968 Κοίτα, δεν ξέρω τώρα αν κάνεις πλάκα ή όχι, το ζήτημα πάντως που πρέπει να αναδειχτεί είναι αν οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι πραγματικά ανεξάρτητες . Αν όχι, να δούμε με ποιον τρόπο εξωδικαστικά κέντρα εξουσίας τις επηρεάζουν, ώστε να μπορούμε να βελτιώσουμε το σύστημα, που ούτως ή άλλως είναι τραγικά κακό, ως έχει...
Δεν γίνεται να είναι στο απυρόβλητο, και εν τέλει ο οποιοσδήποτε να κάνει ό,τι γουστάρει, αν έχει τα μέσα!

Αν ο Κουφοντίνας καταφέρει ν' αναδείξει την σαπίλα, ίσως κάνει για πρώτη φορά κάτι καλό στην ζωή του, γιατί μέχρι σήμερα, μόνον πόνο και δράμα έχει προκαλέσει.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#512971 Γιατί να κάνω πλάκα? Τι ενδείξεις (προσοχή στη λέξη!) έχουμε για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης? Όχι ενθαρρυντικές θα έλεγα. Επομένως, ναι, φυσικά και το πρόβλημα που πρέπει να αναδειχθεί είναι η μεροληψία του συστήματος. Όχι όμως ξαφνικά να αναδεικνύεται ως θέμα επειδή ενδεχομένως αδίκησε ένα serial killer βαρυποινίτη με συγκεκριμένη πολιτική απόχρωση. Θα ήθελα να δω την ίδια ευαισθησία και σε άλλες περιπτώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#512975 Για εμένα δεν τίθεται θέμα για το ποιον του όποιου βαρυποινίτη. Όποιος και να ήταν από τον Κουφοντίνα μέχρι τον χειρότερο φασίστα, κάτι τέτοιο είναι θέμα.
Αν η δικαιοσύνη δεν λειτουργεί σωστά, δεν έχει να κάνει με το υποκείμενο, αλλά με το θεσμό.
Το πώς και γιατί αναδείχτηκε, επίσης δεν με αφορά. Ας είχε κάνει ζήτημα ο Άνθιμος, στ' @@ μου.
Το πρόβλημα είναι ΠΑΝΤΑ στον θεσμό και όχι στο υποκείμενο ή στο μέσο.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
Deleted User 1 έγραψε:Γιατί να κάνω πλάκα? Τι ενδείξεις (προσοχή στη λέξη!) έχουμε για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης? Όχι ενθαρρυντικές θα έλεγα. Επομένως, ναι, φυσικά και το πρόβλημα που πρέπει να αναδειχθεί είναι η μεροληψία του συστήματος. Όχι όμως ξαφνικά να αναδεικνύεται ως θέμα επειδή ενδεχομένως αδίκησε ένα serial killer βαρυποινίτη με συγκεκριμένη πολιτική απόχρωση. Θα ήθελα να δω την ίδια ευαισθησία και σε άλλες περιπτώσεις.

Όπως θα έλεγε και ο Ζουγανέλης στη γνωστή ταινία, "Μπορείς να αναφέρεις μία ως παράδειγμα;" Γιατί παίζει σε γενικές γραμμές οι άδειες να δίνονται. Δεν υπονοώ κάτι, θα ήθελα να μάθω ποιες άδειες δε δίνονται εάν δε δίνονται.

Πάντως το πιο άκυρο επιχείρημα στην ιστορία των άκυρων επιχειρημάτων είναι τα περί συγγενών θυμάτων. Κάθε εγκληματίας έχει αφήσει πίσω του θύματα και συγγενείς. Γιατί τα θύματα τρομοκρατίας μπαίνουν σε άλλο ντορβά;