Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By elteo
#51245 Θεωρείτε ότι είναι λογικό να ζητά η η διαχείριση της πολυκατοικίας που μένω αποθεματικό 100€ μετά από 4 μήνες που νοίκιασα το σπίτι; Τα μηναία κοινόχρηστά μου είναι στα 10€. Πολλά δεν είναι τα 100€;;; Επίσης βλέπω στην κατάσταση ότι πριν έρθω κάποιοι δεν πλήρωναν κοινόχρηστα με αποτέλεσμα να χρωστούν κάποιοι έως και 1.400€ !!! :vava:

Αισθάνομαι λίγο κορόιδο που πληρώνω. Μπορώ να αρνηθώ το αποθεματικό με τις παρούσες συνθήκες; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By corsair
elteo έγραψε:Θεωρείτε ότι είναι λογικό να ζητά η η διαχείριση της πολυκατοικίας που μένω αποθεματικό 100€ μετά από 4 μήνες που νοίκιασα το σπίτι; Τα μηναία κοινόχρηστά μου είναι στα 10€. Πολλά δεν είναι τα 100€;;; Επίσης βλέπω στην κατάσταση ότι πριν έρθω κάποιοι δεν πλήρωναν κοινόχρηστα με αποτέλεσμα να χρωστούν κάποιοι έως και 1.400€ !!! :vava:

Αισθάνομαι λίγο κορόιδο που πληρώνω. Μπορώ να αρνηθώ το αποθεματικό με τις παρούσες συνθήκες; :hmmm:

διαπραγματευση με τον ιδιοκτητη του σπιτιου... δε μου φαινεται ιδιαιτερα λογικο να εχεις τετοια συμμετοχη και σε τοσο μικρο διαστημα που νοικιαζεις. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By elteo
#51261 Προσωπικά σε τρύπιο κουμπαρά δεν πρόκειται να συνεισφέρω σε καμία περίπτωση. Θα πάρει τα @@ μου η διαχείριση. Πληρώνω 10€/μήνα. Τι φοβούνται μην δεν τα πάρουν; Ειδικά με τέτοια χρέη των άλλων ....
Άβαταρ μέλους
By Serf
#51280 Εγώ δεν καταλαβαίνω με ποιο σκεπτικό ζητούν αποθεματικό από τον ενοικιαστή; :hmmm: Υπόχρεοι για τα κοινόχρηστα είναι εκ του νόμου οι ιδιοκτήτες. Αν εξαφανιστεί νοικάρης, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να ξεπληρώσει τις οφειλές του.

Από εκεί και πέρα, έχει καθιερωθεί οι ενοικιαστές να αναλαμβάνουν τα τακτικά μηνιαία έξοδα (βλ. καθαρισμός, συντήρηση ανελκυστήρα) και μικροεπισκευές ζημιών, με τους ιδιοκτήτες να αναλαμβάνουν πάγιες αγορές/αντικαταστάσεις (π.χ. αντικατάσταση μηχανισμού ανελκυστήρα).
Άβαταρ μέλους
By elteo
#51281 Δηλ δεν είμαι υπόχρεος να καταβάλω ως ενοικιαστής ποσό για το αποθεματικό; :hmmm:

Τώρα που το σκέπτομαι έχει μια λογική αυτό... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Serf
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
elteo έγραψε:Δηλ δεν είμαι υπόχρεος να καταβάλω ως ενοικιαστής ποσό για το αποθεματικό; :hmmm:

Τώρα που το σκέπτομαι έχει μια λογική αυτό... :hmmm:

Στο προηγούμενο σπίτι που ήμουν ενοικιαστής, το αποθεματικό το κατέβαλε πάντα ο ιδιοκτήτης.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#51502 Θέλω να αντικαταστήσω ένα καλοριφέρ φυσικού αερίου μονό 90x10x90 με ένα πιο στενό, ας είναι διπλό αρκεί να μη χάσω τις θερμίδες. Ποιά είναι η αναλογία;
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#51641 Λεωνίδα μάντεψε! Πηγα για μέτρηση και βρήκα στραβό τοίχο! 2.95 εξωτερικά 3.00 μέσα! :slap:
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#51684 Για το θέμα με το αποθεματικό νομίζω ότι μία λύση είναι να δώσεις τα 100 ευρώ για το αποθεματικό και αν δεν κάνεις κατανάλωση να σου επιστραφεί το ποσό όταν τελειώσει ο χειμώνας (με συμψηφισμό λογαριασμών κοινοχρήστων για παράδειγμα, ή μετρητά).

Αυτό γίνεται για να μην ξεμένουν οι πολυκατοικίες από πετρέλαιο όταν καταναλωθεί το αποθεματικό επειδή κάποιοι δεν πλήρωσαν τα κοινόχρηστα (κατανάλωσαν το αποθεματικό που τους αναλογούσε αλλά και των άλλων).

Σε κάθε περίπτωση οι διαχειριστές έχουν δύσκολα προβλήματα να χειριστούν...
Άβαταρ μέλους
By htanso21
#52559 Καλησπέρα κύριοι.
Ερώτηση.
Ειναι να μπει τζαμαρία σε γραφείο, δεν ειναι ψηλή, κάπου στο ενάμιση μετρο αλλα συνολικά σε μήκος πρεπει να ειναι κάπου στα 9 μέτρα (σε δυό ή τρεις κομμάτια δεν θυμάμαι).
Το διπλό τζαμί ειναι πολυ ακριβωτερο απο το μονο;
Υ.γ.: θα μπουν και νεα κουφώματα αλουμινίου.