Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
#510908 Καλά, είχα μια ελπίδα για συζήτηση, λάθος μου.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#510914 Δίκασες και χωρίς ταληράκια.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#510916 Άλλο ένα ποστ που θέλει να δικαιολογήσει την έλλειψη στοιχείων και λογικού τρόπου σκέψης και το πάει στο "νιώσιμο" , στην "αίσθηση" και στον ΠΟ© από τον κατ' εξοχήν εκφραστή αυτής της άποψης εδώ μέσα...
:s_biggrin
Το ότι όλοι είπαμε πως τα cc είχαν αρνητικό αντίκτυπο (ΟΚ, πλην ενός) το έχουμε κάνει ήδη αβαβά και παίζεται η κασέτα "κάποιοι λένε πως τα cc ήταν καλά"ι... :s_yes

Το πιο γαμάτο είναι πως ενώ επί της ουσίας συμφωνούμε πως τα cc έκαναν κακό, η κουβέντα δεν πάει στο άλλο προφανές που ήταν τα μέτρα που πάρθηκαν τότε (και δεν πάρθηκαν λόγω cc, αλλά λόγω μνημονίου...).
Η ζημιά που έκαναν τα cc στην οικονομία ήταν απείρως μικρότερη από τα μέτρα που πάρθηκαν από το 2009 μέχρι και σήμερα (και συνεχίζουν να παίρνονται και θα παίρνονται όπως φαίνεται...).
Αλλά τα cc έχουν υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τα μέτρα την υπογραφή όλων... :lol:

Αυτό που προσπαθεί να πει ο markvag είναι πως το πρόβλημα στην χώρα δεν ήταν μόνον τα cc (που ΗΤΑΝ και ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ πρόβλημα, απλώς όχι με τις διαστάσεις στην πραγματική οικονομία που λέγανε/λένε κάποιοι...). Το πρόβλημα της χώρας είναι οι "μεταρρυθμίσεις" που συνόδευαν τα μνημόνια και ψηφίστηκαν και εφαρμόστηκαν από ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις. Και τα μέτρα αυτά ήταν μέρος του προγράμματος που ΑΠΑΙΤΗΘΗΚΕ (και απαιτείται...) από τους δανειστές.
Αυτό το πρόγραμμα λοιπόν μας έχει φέρει στην κατάστασή μας και ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ να μην είχε έρθει στην εξουσία, τα πράγματα δεν θα ήταν πολύ καλύτερα. Η ανεργία ήταν ήδη στο θεό, τα κόκκινα δάνεια επίσης, ο κόσμος δεν είχε δουλειά, οι φόροι αυξάνονταν, το μόνο που είχε βελτιωθεί λίγο το 2014 ήταν η ανάπτυξη, επειδή ο Σαμαράς αρνούνταν να πάρει τα μέτρα που θα έφερναν πρωτογενές πλεόνασμα 3.5% το 2015 (η γνωστή απάντηση ήταν το email Χαρδούβελη που ΠΟΤΕ δεν αποδέχτηκαν οι δανειστές).
Όσοι νομίζετε πως το πρόβλημα της χώρας ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, φοβάμαι πως ξεχνάτε εύκολα. Γιατί αν κάποιος πει πως όλα ήταν ποπα το 2015, γιατί να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ; Αφού όλα ήταν τέλεια επί Σαμαρά, γιατί ο κόσμος να ψηφίσει τους άλλους; :lol: :s_blush
Γιατί προφανώς δεν ήταν όλα όμορφα και γι' ακριβώς αυτό τον λόγο ο Σαμαράς και η ΝΔ δεν έκλεισαν ποτέ την αξιολόγηση αλλά την άφησαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Η οποία αξιολόγηση για να κλείσει, ήθελε μέτρα, γιατί το πρόγραμμα μιλούσε ήδη για τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα.

Μπορείτε λοιπόν να παραμυθιάζεστε πως για όλα φταίνε τα cc και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η αλήθεια είναι πως τα cc σε επίπεδο μακροοικονομίας διέλυσαν τις τράπεζες και όχι τον απλό κόσμο και την επιχειρηματικότητα (αυτό δείχνουν και όλα τα νούμερα). Προφανώς λοιπόν και έκαναν ζημιά, ειδικά όπως φτάσαμε σε αυτά, αλλά όχι την ζημιά που λέτε ορισμένοι.
Η βασική ζημιά στον απλό κόσμο έγινε από τα μέτρα προσαρμογής, που ήταν ΑΠΕΙΡΩΣ πιο σκληρά, και ΑΠΕΙΡΩΣ πιο επιδραστικά στους βασικούς δείκτες που αναφέρουμε (ανεργία, κόκκινα δάνεια, μείωση αγοραστικής δύναμης, κλπ κλπ κλπ).

Δεν βλέπω λοιπόν καμία ανάλυση για να βγάλουμε την κατάσταση γαμάτη πλέον, έχω βαρεθεί να γράφω πως ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ήταν κακό, τα αποτελέσματά του ήταν τραγικά και καθόλου δεν μας έσωσε, αλλά μας βύθισε σε χειρότερα σκ@τ@. Αν κάποιοι θέλετε να το δικαιολογήσετε, είναι δικό σας πρόβλημα, όχι δικό μου.
Το αν υπήρχε κάτι καλύτερο, δεν το γνωρίζει κανείς. Απ' ό,τι φαίνεται όχι, γιατί η Ελλάδα ήταν πάντα με την πλάτη στον τοίχο και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι εχθρικοί. Ίσως και οι συγκυρίες επίσης.

Το παραμύθι έχει τελειώσει όμως, μετά και την "περήφανη διαπραγμάτευση" που δεν έφερε στο τέλος τίποτε καλό, ας καταλάβουν όλοι πως το έργο έχει μόνον ξύλο και καθόλου happy ending.
Όσοι νομίζετε πως χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα σήμερα θα ήταν ένα μαγικό μέρος, απλά λέτε παραμύθια στον εαυτό σας. Στο μέλλον, αργά ή γρήγορα θα έχουμε διαφορετική κυβέρνηση. Αν δείτε σοβαρή διαφορά, να μου το πείτε κι εμένα...

Έχετε καταλάβει πως η Γερμανία ΑΠΑΙΤΕΙ να ελέγχεται η Ελλάδα ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ από την ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ; :vava: :s_hang
Κι αυτό, χωριστά από τους τριμηνιαίους ελέγχους... Για 30 χρόνια αυτή η δουλειά!
Για να καταλάβετε για πόσο προτεκτοράτο μιλάμε...

Και ασχολείστε ακόμη για την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Λες και μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά... Θ' αλλάξει αυτός που υπογράφει και κάτι τρέχει στα γύφτικα που λένε στο χωριό μου!
Άβαταρ μέλους
By dimik
Και ασχολείστε ακόμη για την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Λες και μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά... Θ' αλλάξει αυτός που υπογράφει και κάτι τρέχει στα γύφτικα που λένε στο χωριό μου!

+10000000000

Μόνο που αυτά έπρεπε να τα σκεφτόμαστε και να τα λέμε πολυυυυύ πριν τις εκλογές του 2015. :iconcool:

και μην έρθει κανείς να μου πει για "απολιτίκ" στυλάκι και ισαποστασιστισμό :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By markvag
EDDIE_147 έγραψε:Δίκασες και χωρίς ταληράκια.

Δεν είμαι δικαστής και δεν έχω καμία όρεξη να δικάσω.

Αν κάποιοι βλέπετε τα πάντα στη ζωή ως έναν αγώνα κυριαρχίας, ΟΚ, διαφωνούμε όμως.

Anonymous Founder έγραψε:
Μπορείτε λοιπόν να παραμυθιάζεστε πως για όλα φταίνε τα cc και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η αλήθεια είναι πως τα cc σε επίπεδο μακροοικονομίας διέλυσαν τις τράπεζες και όχι τον απλό κόσμο και την επιχειρηματικότητα (αυτό δείχνουν και όλα τα νούμερα).

Μα, τα cc επιβλήθηκαν ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ διαλυθούν τελείως οι τράπεζες, τις οποίες είχε σχεδόν διαλύσει η 6μηνη "διαπραγμάτευση" του σύριζα και είχε φέρει στα πρόθυρα της διάλυσης η όλη ιστορία με τα μέτρα από το 2009. Τα cc επιβλήθηκαν ως ύστατη λύση (που είναι) ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ και της οικονομίας. Και σε αυτό πέτυχαν. Συγκρατήθηκε η μείωση των καταθέσεων και αποφεύχθηκε η κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος. Κακή λύση, ωστόσο η πολιτική της κυβέρνησης και των κσένοι την κατέστησε μονόδρομο. Και ξαναλέω πως θεωρώ πως εάν τα cc ήταν η καταστροφή της οικονομίας που ισχυρίζονται κάποιοι θα βλέπαμε κάτι στα νούμερα (παρόλο που ΠΡΟΦΑΝΩΣ) υπάρχουν άπειροι παράγοντες. Δεν γίνεται όμως κάτι που είναι ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ (σύμφωνα με τα λεγόμενα ορισμένων) να μην είχε εμφανή επίδραση στην οικονομία.

Το πρόβλημα λοιπόν, δεν είναι τόσο τα cc (είναι πρόβλημα, ΠΡΟΦΑΝΩΣ, αλλά όχι τόσο μεγάλο και καταστροφικό), το πρόβλημα είναι ότι προηγήθηκε και ότι ακολούθησε.

Α, και για να προλάβω, τα παραπάνω δεν είναι συγκαλυμένα συγχαρητήρια στον σύριζα που μας έσωσε με την επιβολή των cc, γιατί ξέρω πως θα το δω αυτό σε 2-3 ποστ πιο κάτω... Είναι ξεκάθαρη κριτική γιατί έφτασε τα πράγματα στο σημείο να είναι η μόνη λύση τα cc.

Anonymous Founder έγραψε:Η βασική ζημιά στον απλό κόσμο έγινε από τα μέτρα προσαρμογής, που ήταν ΑΠΕΙΡΩΣ πιο σκληρά, και ΑΠΕΙΡΩΣ πιο επιδραστικά στους βασικούς δείκτες που αναφέρουμε (ανεργία, κόκκινα δάνεια, μείωση αγοραστικής δύναμης, κλπ κλπ κλπ).

Ακριβώς! :s_yes
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#510980 Τα cc ήρθαν σαν τελευταίο καταφύγιο για τις τράπεζες, γιατί αν δεν έρχονταν, οι τράπεζες δεν θα άνοιγαν ποτέ.
Ταυτόχρονα, και λόγω των cc απαιτήθηκε και νέα ανακεφαλαιοποίηση η οποία εκμηδένισε την αξία των μετοχών.
Επίσης, όπως έγινε η μετοχοποίηση ήταν σαν να ήθελαν κάποιοι ν' αλλάξουν χέρια οι ελληνικές τράπεζες αντί πινακίου φακής.
:oops:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
dimik έγραψε:

+10000000000

Μόνο που αυτά έπρεπε να τα σκεφτόμαστε και να τα λέμε πολυυυυύ πριν τις εκλογές του 2015. :iconcool:

και μην έρθει κανείς να μου πει για "απολιτίκ" στυλάκι και ισαποστασιστισμό :s_biggrin

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#511233 ^
το έχεις δει το έργο έτσι ?
Έτσι και τολμήσεις , πρόσεξε τολμήσεις , να ανοίξεις την πιθανότητα , στην ύπαρξη αριστερού φασισμού-απολυταρχισμού άκρου τελοσπάντων, δε σ'αφήνουν ούτε καν να τελειώσεις την κουβέντα σου και σου λένε οτι ξεπλένεις (lol wut?) το "πραγματικό" φασισμό/ναζισμό/ΧΑ κλπα

Πόσο δε μάλλον , όταν με ανοχή κάποιων αριστερών γίνεται ότι γίνεται. Η βία βέβαια είναι διαφορετική σε εκείνη τη περίπτωση (ΔΕ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ, ΣΙΓΑ,ΕΣΕΝΑ ΤΙ ΣΕ ΚΟΦΤΕΙ ΑΜΑ ΣΠΑΝΕ ΚΑΙ ΡΗΜΑΖΟΥΝΕ)
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#511247 https://www.newsit.gr/politikh/tsipras- ... n/2528596/
Παράλληλα, «δεν υπάρχει ουσιαστική ανάπτυξη χωρίς αύξηση των μισθών» και όπως είπε ο κ. Τσίπρας «εκκινώντας από τον κατώτατο μισθό, σταδιακά θα υπάρξει αύξηση και των υπολοίπων αμοιβών» , προκειμένου να ενισχυθεί η ιδιωτική κατανάλωση, επηρεάζοντας θετικά βασικούς τομείς της οικονομίας, όπως είναι το εμπόριο και η μεταποίηση.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού (αν γίνει) θα συμπαρασύρει και τους μισθούς του ΙΤ (πολλοί υπολογίζονται με βάση τον κατώτατο, αν αυξηθεί αυτός, θα αυξηθούν κι αυτοί). Δεν πρόκειται για υποσχέσεις για αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο όπως υπονοούν κάποιοι.... :s_dance

Γενικώς, δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο και οι δανειστές θα ήταν κάθετα αντίθετοι.

Αν και δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως θα δούμε αυξήσεις, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα όντως να συμβούν, αν επιτρέψουν την αύξηση του κατώτατου (είπαμε, ΑΝ καθώς είναι ευχολόγιο ακόμη).
Αυτό που δύσκολα θα δούμε είναι μείωση του ΕΝΦΙΑ και μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, που υπόσχονται κάποιοι άλλοι....
:innocent:

(Το βάζω έτσι χωρίς λινκ, για την αλητεία :s_blush )

Επίσης, ας καταλάβουμε επιτέλους πως κάτι πρέπει να ταϊσει την πελατεία του ο καθένας μπας και ξαναβγεί... :s_shout
Κάθε υπόσχεση που δίνει ένας έλληνας πολιτικός, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με καχυποψία, αφού όλα μα ΟΛΑ αυτά θα περάσουν από την έγκριση των δανειστών.
Αν έπρεπε να συγκρίνουμε τα χονδροειδή ψέματα πάντως (σήμερα, όχι του ΣΥΡΙΖΑ πριν το 2015....) δεν είναι πολλά αυτά που υπόσχονται, δεν ξέρω αν θα φτάσουν να τους κερδίσουν εκλογές... Θα περιμένω κι άλλα μέχρι να φτάσουμε εκεί. Το αντίπαλον δέος ήδη έχει υποσχεθεί περισσότερα, δεν γίνεται να μείνουν πίσω.

:s_wink
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#511248 Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
georgetz έγραψε:^
Πόσο δε μάλλον , όταν με ανοχή κάποιων αριστερών γίνεται ότι γίνεται. Η βία βέβαια είναι διαφορετική σε εκείνη τη περίπτωση (ΔΕ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ, ΣΙΓΑ,ΕΣΕΝΑ ΤΙ ΣΕ ΚΟΦΤΕΙ ΑΜΑ ΣΠΑΝΕ ΚΑΙ ΡΗΜΑΖΟΥΝΕ)

Φυσικά και υπάρχουν διαφορετικά είδη βίας, με διαφορετική βαρύτητα το καθένα.
Εικόνα
http://www.who.int/violenceprevention/a ... nition/en/
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
QsisVTS έγραψε:πάμε για εκλογές ξεκάθαρα πλέον

Ε ναι. Σε ένα χρόνο το αργότερο :roll: