edit : έγραψε παρόμοια τοποθέτηση diplomat
Adriver έγραψε: τι ζημιά έκαναν τα capital controls και η εγκληματική "διαπραγμάτευση" Τσίπρα-Βαρουφάκη-Λαφαζάνη-Καμμένου. Αυτή ήταν πρόσθετη ζημιά σε ότι ήδη είχε γίνει.
Κατ' αρχάς, όσο πατριωτισμό και να έχεις, όσο άσχετος και να είσαι με τα τραπεζικά και το εξωτερικό, η κατάληξη των cc σε έπεισε ότι για να έχεις μια ασφάλεια (για την οικογένεια σου, την επιχείρηση σου, ...) πρέπει να κρατάς αποταμιεύσεις στο εξωτερικό (ή σε κρύπτες) κι όχι σε Ελληνικές τράπεζες.
saxon_747 έγραψε:Adriver έγραψε: τι ζημιά έκαναν τα capital controls και η εγκληματική "διαπραγμάτευση" Τσίπρα-Βαρουφάκη-Λαφαζάνη-Καμμένου. Αυτή ήταν πρόσθετη ζημιά σε ότι ήδη είχε γίνει.
Κατ' αρχάς, όσο πατριωτισμό και να έχεις, όσο άσχετος και να είσαι με τα τραπεζικά και το εξωτερικό, η κατάληξη των cc σε έπεισε ότι για να έχεις μια ασφάλεια (για την οικογένεια σου, την επιχείρηση σου, ...) πρέπει να κρατάς αποταμιεύσεις στο εξωτερικό (ή σε κρύπτες) κι όχι σε Ελληνικές τράπεζες.
Μαλλον το αντίθετο έγινε. Η εκροή καταθέσεων άρχισε πριν τα cc και λόγω της διαπραγμάτευσης και γενικότερα λόγω του κλίματος ανασφαλειας. Τα CC επιβλήθηκαν, μεταξύ άλλων, για να περιορίσουν αυτές τις εκροές.
georgetz έγραψε:Τα νούμερα αδυνατούν να δείξουν όλη την αλήθεια γιατί φυσικά δεν επηρεάζεται μονόπλευρα μια οικονομία απο τέτοιου μεγέθους παρέμβασης
Τι είναι μονόπλευρο στα νούμερα που έδειξα;;; Έδειξα την ανεργία, έδειξα τη ζήτηση, έδειξα το ΑΕΠ, έδειξα και τις επενδύσεις. 4 πολύ σημαντικές πλευρές της οικονομίας. Νουμεράκια δεν βλέπω που να αντικρούουν αυτό που λέω. EDDIE_147 έγραψε:Μαρκοβαγγο αυτά τα όμορφα στατιστικουλια να τα κάνεις ταληρακια στη μικρή τουριστική επιχείρηση που βασιζε όλη τη χρονιά στο τζίρο του καλοκαιριού και έχασε 2 απο τους 4 μήνες (μόνο και μόνο λόγω του κλίματος που διαμορφώθηκε) και σε αυτόν που έχασε τη δουλειά του επειδή ο εργοδότης δεν ήξερε πως θα καταλήξει αυτή η ιστορία.

Τη στιγμή που τον αμέσως επόμενο μήνα είχαμε αύξηση στις αφίξεις ΚΑΙ στα έσοδα;;;
EDDIE_147 έγραψε:Τα στατιστικά μπορεί να δείχνουν και τρελή κίνηση στην αγορά (επειδή ο κόσμος δεν ήξερε αν μετά από λίγες μέρες θα έχει ευρώ η ΠΑΠΑΡΙΑ στην τσέπη του) --> βλεπε αύξηση σε είδη πολυτελείας.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ήταν ένα τρακάρισμα για την οικονομία από το οποίο άλλος βγήκε κομπλέ και άλλος την έφαγε καλά.
EDDIE_147 έγραψε:Τα χουμε ξαναπεί με άλλη αφορμή, καλά τα στατιστικά και οι λυγγες της μακρο αλλά θέλει και μια γερή τζούρα νιωσιμο για να μπορείς να αξιολογήσεις κάποια δεδομένα.
Adriver έγραψε:Πρέπει να είναι τυφλωμένος εντελώς από πολιτικό/κομματικό φανατισμό ή/και συμφέροντα κάποιος για να μην αντιλαμβάνεται τι ζημιά έκαναν τα capital controls και η εγκληματική "διαπραγμάτευση" Τσίπρα-Βαρουφάκη-Λαφαζάνη-Καμμένου. Αυτή ήταν πρόσθετη ζημιά σε ότι ήδη είχε γίνει.
) και η δεύτερη φάση έγινε με την εκλογή Σύριζα και το 6μηνο της ηλίθιας διαπραγμάτευσης. Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω δεδομένα για τη ρευστότητα επί cc, μόνο για τον Αύγουστο 2015 φαίνεται να υπήρξε μια σταθεροποίηση (λογικό), αλλά δεν μπορώ να βρω δεδομένα για μετά...
Ούτε στον ΟΑΣΑ... οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη, απλά έχω μια εντύπωση πως το Μ3 είναι σταθερό και ελαφρώς αυξημένο, αλλά δεν μπορώ να τη στηρίξω κάπου. Θα ήθελα πολύ να δω κάποια στοιχεία γι' αυτό.
Άντε να δούμε...

Σε αυτό συμφωνούμε απολύτως, δείξε μου λοιπόν γιατί είναι λάθος η αρμηνεία μου πως τα cc είτε δεν είχαν κάποια ιδιαίτερη επίδραση μακροπρόθεσμα,
EDDIE_147 έγραψε:Γι αυτους που την εφαγαν λογω λιτοτητας και μεταρυθμισεων εχουμε κανα σχολιο η στεκομαστε μονο στην περιοδο των cc;Σε αυτό συμφωνούμε απολύτως, δείξε μου λοιπόν γιατί είναι λάθος η αρμηνεία μου πως τα cc είτε δεν είχαν κάποια ιδιαίτερη επίδραση μακροπρόθεσμα,
Αυτοί που τη φάγανε, τη φάγανε βραχυπρόθεσμα.
Πήγαινε πες τους no worries, μακροπρόθεσμα όλα πήγαν καλά.
Αν θες νουμεράκια έχω κάτι ταληράκια που αλίευσα τυχαία στο ίντερνετς τα οποία ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ότι ο Καραμανλής δεν κατέστρεψε την οικονομία της χώρας.
http://www.dimokratianews.gr/content/71 ... lleimmatos
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
#politiko_kefalaio
#epixeirhsh_skordostoumpi
#talhrakia
Ξέρεις υπάρχουν και ΝΔκράτες Μαρκοβάγγοι.
Δεν έχεις το μονοπώλιο.
Αδιάφορο. Δεν τους είδα να επιδεικνύουν την ίδια ε[…]
Πουρναράκης πεισματικά αδιαφορεί σε ότι του λέει ο[…]
https://www.youtube.com/watch?v=yhduH[…]
I do not know what I may appear to the world, but[…]
Τι έπαθαν τα μισά αυτοκίνητα στο γύρο σχηματισμού[…]