Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#510214 Εικόνα

Όλη η αλήθεια του φόρουμ σε δύο αραπαδες
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#510216 Έλα μωρε, φαγωθήκατε με το Κόκκινο Τέρας. :lol: Στις δικές μου 4 αράδες αναφέρεται το παιδί. Σχολιάστε το σχόλιο του... :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
mirage έγραψε:2 αράδες βλέπω. Εκτός αν στις 4 μετράνε και οι 2 της επεξήγησης. Όχι πως έχει ιδιαίτερη σημασία.

< >

Ο ριαλ έγραψε 4 γραμμές.
Τώρα γιατί να επιμείνει κάποιος για το αν είναι δυο η τέσσερις και πως κάνει το διαχωρισμό στο μυαλό του δεν το ξέρω. Δεν είμαι ειδικός να απαντήσω :shifty:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#510218 Όπως είπα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Ειναι θεμα συστήματος αναφορας. Συνεχίστε

< >
Άβαταρ μέλους
By vagmag
saxon_747 έγραψε:
vagmag έγραψε:

Πολλές επιταγές εκείνο το διάστημα δεν πληρώθηκαν ....
πολλά υπόλοιπα την προηγούμενη περίοδο απλά «πάγωσαν» ...
δυνατότητα δανεισμού δεν υπήρξε ...
Επιχειρήσεις έμειναν από πρώτες ύλες κ έκλεισαν από προσωρινά μέχρι μόνιμα
Επιχειρήσεις έμειναν από ρευστότητα κ έκλεισαν αφήνοντας απλήρωτο προσωπικό , προμηθευτές , τράπεζες κλπ
Εγγυητικές κατέπεσαν κ δεν έγιναν κάποιες πολλές εισαγωγες .
Εγγυητικές κατέπεσαν κ δεν έγιναν κάποιες εξαγωγές
Δυσκόλεψαν κατά πολύ ακόμα κ οι εξαγωγικές διαδικασίες , λόγω αφερεγγυότητας τραπεζών κ χώρας
Κερδισμένοι βγήκαν πολλοί μαυραγορίτες .
Τα προβλήματα πολλά ...
αλλά πολλοί έχουν την εντύπωση ότι δεν έγινε τίποτα .
για το δημόσιο τομέα δεν έγινε ... συμφωνώ αλλά για μεγάλο μέρος του ιδιωτικού ... ήταν δύσκολα .
Μην τα ισοπεδώνουμε όλα ρε παιδιά ...

Τα cc κόστισαν κ συνεχίζουν να κοστίζουν ...

Δεν διαφωνώ ότι τα CC ήταν μεγαλη ζημιά. Αλλά τα μισά από αυτά που αναφέρεις δεν (θα έπρεπε να) ισχύουν.

Πχ:

Γιατί να αφήσει απλήρωτους τους υπαλλήλους κάποιος; Δεν ειχε λεφτά στην τράπεζα για να κάνει ηλεκτρονικά μεταφορά ή δεν ειχε μαύρο μετρητο να πληρώσει τους μαύρους εργαζομενους;
(Το ίδιο ισχύει και για υπόλοιπα, απαιτήσεις, επιταγές κτλ)

Πιστευω πως οι περισσότεροι αντέδρασαν με πανικό η πονηριά, και αυτό δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα. Οι, εκ πεποιθήσεως, μπαταχτσήδες βρήκαν (ακόμα μια) δικαιολογία για πιστόλι με την επιβολή των cc.

Δε διαφωνώ ότι κάποιοι επίτηδες δεν πλήρωσαν υποχρεώσεις ....
Αλλά αν θυμάσαι οι επιταγές πήραν παράταση μέχρι τέλος Αυγούστου . Κάποιοι δεν εισέπραξαν δλδ όταν έπρεπε όποτε κ δεν είχαν χρήματα να πληρώσουν .
Κάποιοι δεν μπόρεσαν να κάνουν εισαγωγή κ δεν είχαν εμπορεύματα διαθέσιμη να πουλήσουν κ να εισπράξουν γι να πληρώσουν
Κάποιοι έχασαν χρήματα από αυτούς που βρήκαν ευκαιρία να μην πληρώσουν, κ με τη σειρά τους δεν είχαν ρευστότητα ...

Το χρέος που δημιουργήθηκε από την αναδουλειά εκείνου του διαστήματος , από τα φέσια , από τα παγωμένα υπόλοιπα , από τις επιταγές κλπ πολλούς τους κυνηγάει ακόμα ...

Μακάρι εσείς όλοι να μην επηρεαστήκατε , όπως κ κανένας δικός σας κ μακάρι να μην επηρεαστείτε ποτέ .
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#510272 Επίσης διαβάζω τόση ώρα την κόντρα για 2 κ 4 αράδες ....

Προσωπικά στο κινητό μου βλέπω τέσσερις αλλά δεν μπορώ να καταλάβω ...

Πραγματικά θέλεις την τελευταία κουβέντα κ λέξη ;
Βοηθάει κάτι στη συζήτηση όλο αυτό ;
Θα προτιμούσα τον admin σε πυροσβεστικό ρόλο αν πάει να δημιουργηθεί πρόβλημα , παρά σε εμπρηστικό .
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
vagmag έγραψε:
Μακάρι εσείς όλοι να μην επηρεαστήκατε , όπως κ κανένας δικός σας κ μακάρι να μην επηρεαστείτε ποτέ .

Όλοι επηρεάστηκαν. Άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο. Παρόλα αυτά πιστεύω πως μια υγιής επιχείρηση δε θα μπορούσε να κλείσει με την επιβολή CC.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
saxon_747 έγραψε:
vagmag έγραψε:

Όλοι επηρεάστηκαν. Άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο. Παρόλα αυτά πιστεύω πως μια υγιής επιχείρηση δε θα μπορούσε να κλείσει με την επιβολή CC.

Γίνεται κουραστικό για το ποιος θα πει την τελευταία κουβέντα ...
θα μπορούσαμε να πάμε στην κουβέντα ποια θεωρούμε υγιή επιχείρηση ....

Αυτήν που δε χρωστάει ; Αν δεν έχει κεφαλαία κ στοκ μπορεί κ να δέχθηκε καίριο χτύπημα με την αναδουλειά λόγω έλλειψης εμπορευμάτων .
Αυτή που έχει δανεισμό , αυτή που κάνει χρήση επιταγών είτε στην πώληση είτε στην αγορά εμπορευμάτων , κλπ κλπ πάλι επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό .
Ακόμα κ επιχείρηση χωρίς οικονομικά προβλήματα που επιχείρησε ανάπτυξη πχ την τελευταία 5 ετια μπορεί να επηρεάστηκε πολύ κ να έκλεισε .

Δεν ξέρω πόσες θεωρείς στην Ελλάδα υγιείς επιχειρήσεις , κ γιατί κάνουμε αυτήν την κουβέντα .
Να αποδείξουμε ότι τα cc δεν ήταν κ big deal ?
Δεν ήταν . Δίκιο έχετε . :yahoo:
Αν θεωρείτε ότι στη συγκυρία της κρίσης των τελευταίων ετών τα cc , δεν ήταν χαριστική νίκη για κάποιους ... οκ .

Να τα κρατήσουμε χρόνια , να τα χιλιάσουμε κ να ξανά κλείσουμε τις τράπεζες !!!!
Απορώ δλδ γιατί τις ανοίξαμε κιόλας .
Ζήτω το επιχειρην κ η ανάπτυξη !

Ναι συγνώμη που τρολαρω ... αλλά πραγματικά δεν καταλαβαίνω που αποσκοπεί όλο αυτό .
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
vagmag έγραψε:
saxon_747 έγραψε:
vagmag έγραψε:

Γίνεται κουραστικό για το ποιος θα πει την τελευταία κουβέντα ...
θα μπορούσαμε να πάμε στην κουβέντα ποια θεωρούμε υγιή επιχείρηση ....

Αυτήν που δε χρωστάει ; Αν δεν έχει κεφαλαία κ στοκ μπορεί κ να δέχθηκε καίριο χτύπημα με την αναδουλειά λόγω έλλειψης εμπορευμάτων .
Αυτή που έχει δανεισμό , αυτή που κάνει χρήση επιταγών είτε στην πώληση είτε στην αγορά εμπορευμάτων , κλπ κλπ πάλι επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό .
Ακόμα κ επιχείρηση χωρίς οικονομικά προβλήματα που επιχείρησε ανάπτυξη πχ την τελευταία 5 ετια μπορεί να επηρεάστηκε πολύ κ να έκλεισε .

Δεν ξέρω πόσες θεωρείς στην Ελλάδα υγιείς επιχειρήσεις , κ γιατί κάνουμε αυτήν την κουβέντα .
Να αποδείξουμε ότι τα cc δεν ήταν κ big deal ?
Δεν ήταν . Δίκιο έχετε . :yahoo:
Αν θεωρείτε ότι στη συγκυρία της κρίσης των τελευταίων ετών τα cc , δεν ήταν χαριστική νίκη για κάποιους ... οκ .

Να τα κρατήσουμε χρόνια , να τα χιλιάσουμε κ να ξανά κλείσουμε τις τράπεζες !!!!
Απορώ δλδ γιατί τις ανοίξαμε κιόλας .
Ζήτω το επιχειρην κ η ανάπτυξη !

Ναι συγνώμη που τρολαρω ... αλλά πραγματικά δεν καταλαβαίνω που αποσκοπεί όλο αυτό .
Εγώ γράψει την άποψη μου για τα cc πολύ πριν από εσένα και όπως βλέπεις πουθενά δεν λέω πως "δεν πάθαμε τίποτε". Ακριβώς το αντίθετο.
Όσο για τον ρόλο του admin, σε ετούτο το φόρουμ ο admin είναι ένα απλό μέλος και δεν κρύβεται πίσω από fake accounts όπως σε άλλα. Δεν υπάρχει ειδικός ρόλος λοιπόν, έχω πει 10άδες φορές πως η διαφορά είναι πως εγώ τρέχω τα Τεχνικά θέματα.
Μια χαρά ήταν η απάντησή μου, σε χρήστη που για πολλοστή φορά με προκάλεσε με "εξυπνάδες" (αν διαβάσεις λίγο πιο πίσω, τις βρίσκεις ).
Όσο για τις αράδες, δεν το επαναφέρω το ζήτημα, απορώ πάντως...
Δες και το αμέσως παραπάνω ποστ, από κάποιον που συστηματικά τρολάρει και προσπαθεί να προκαλεί (και δεν είναι ο μόνος).
Άβαταρ μέλους
By markvag
EDDIE_147 έγραψε:Κατά τ αλλά παίδες αγνοειτε ότι εταιρείες έκλεισαν, κάποιοι έχασαν τη δουλειά τους, άλλοι έφαγαν μπουφλα από την οποία δεν ξανασηκωσαν κεφάλι.

Πάντως απ' ότι βλέπω, η ανεργία έπεφτε σταθερά... Και το ΑΕΠ όπως βλέπω δεν επηρρεάστηκε ιδιαίτερα, μιας και από -1,6% στο Q3 2015 πήγε στο +1,6% στο Q4 2015. Αντίστοιχα οι επενδύσεις από μείωση -0,3% το 2015 αυξήθηκαν σε +1,6% το 2016... Το ΑΕΠ μειώθηκε (σε ετήσια βάση, σε 3μηνιαία είχαμε όπως είδαμε αύξηση στο Q4 2015, κάτι που δείχνει πως η μείωση στο έτος οφείλεται κατά βάση στο σοκ των πρώτων ημερών των cc (μείωση ΑΕΠ Q3 2015 που ήταν στο -1,6%), ενώ φαντάζομαι πως και το -1% της μείωσης στη ζήτηση το 2015 οφείλεται στους ίδιους λόγους (το αρχικό σοκ των cc)...

Τα νούμερα δεν δείχνουν κάποια εθνική καταστροφή πάντως... :hmmm: πέρα από ένα σοκ τον πρώτο καιρό... :hmmm: Ούτε κάποιο μαζικό κύμα ανεργίας, ούτε κάποια οικονομική καταστροφή... Υπήρξε σοκ εκείνο τον καιρό, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο (φαίνεται και από τα νούμερα του ΑΕΠ, ιδίως στο Q3 2015), αλλά όχι κάτι τόσο τραγικό (μακροπρόθεσμα) ή καταστροφικό. Πολύ πιο καταστροφικά για την οικονομία ήταν τα χρόνια μέχρι το 2013 πχ. Όπου και επιβλήθηκε η πιο άγρια λιτότητα. Τότε βλέπαμε σταθερά μειώσεις του ΑΕΠ της τάξης του -2% με -4% και τρομακτικές αυξήσεις στην ανεργία τη μία μετά την άλλη. Για να μην μιλήσω για την κατακρήμνιση της ζήτησης (-11% το 2011;;; :lipsealed: αυτά είναι νούμερα που βλέπεις σε πόλεμο).

Τα cc ας μην ξεχνάμε επιβλήθηκαν τέλος Ιουλίου 2015...

Θα ήθελα η συζήτηση να φύγει από το θυμικό και τις προσωπικές εμπειρίες του καθενός από εμάς, όχι γιατί θα ήθελα να μειώσω την προσπάθεια ή την εμπειρία πχ του vagmag (και όχι μόνο), απλά όμως δεν μας δίνει μία ολοκληρωμένη εικόνα. Αντίστοιχα πχ ένας εγχώριος παραγωγός που αντιμετώπιζε ανταγωνισμό από εισαγώμενα προϊόντα μπορεί να είδε άνθηση στην επιχείρησή του, λόγω των δυσκολιών στην εισαγωγή των ανταγωνιστών του.

Θα ήθελα πολύ να δω αντίλογο με δεδομένα που να με διαψεύδουν, αν κάποιος μπορεί να βρει, είμαι πάρα πολύ ανοιχτός στο να το συζητήσουμε. Είναι λάθος τα στοιχεία του ΟΑΣΑ; Δεν νομίζω.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#510313 Αξία θα είχαν στοιχεία από το ΓΕΜΗ για το πόσες εταιρείες έκλεισαν τότε και λίγο αργότερα και αν τα νούμερα ήταν μεγαλύτερα προ cc.
Η σίγουρη ζημιά με τα cc έγινε στις τράπεζες πάντως, εκεί δεν χρειάζεται ανάλυση ιδιαίτερη.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#510317 Η ζημιά στις τράπεζες με τη σειρά της επηρέασε τις επενδύσεις, τις συναλλαγές, το κλίμα κτλ, ουσιαστικά υπήρξε μια αρνητική αλυσιδωτή αντίδραση από τα cc.
Εθνική καταστροφή δεν τα λες, καθότι έχει μεγάλη σημασία το context της περιόδου. Σταγόνα στον ωκεανό της οικονομικής μας κατρακύλας ήταν (βλ. στοιχεία μαρκοβάγγου).