- 12 Μάιος 2018, 10:20
KiloMeater έγραψε:Α) δηλαδή προ κρίσης με μισθό 2.5κ σου φαίνεται λογικό να φτιάξεις σπίτι 300κ?
Β) ποιος θέλει να μας τα πάρει; το ότι το διαλυσαμε μόνοι μας δεν παίζει;
Μα προ κρίσης 200.000€ κόστιζαν διαμερίσματα 80τ.μ. στο Κερατσίνι, που δεν είχαν ούτε ένα καλώδιο δικτύου μέσα. Και αυτά τα σπίτια αγόραζε ο κόσμος. Π.χ. δίπλα μας έγινε πολυκατοικία. Διαμέρισμα 75τ.μ. (όλα τόσα ήταν) τα πουλούσαν 170.000€ και το αγόρασε π.χ. ο υπάλληλος του Super Market με την γυναίκα του, που βγάζουν μαζί λιγότερα από αυτά που έβγαζα μόνος μου εγώ τότε. Τι άλλο σπίτι να πάρω δηλαδή; Γκαρσονιέρα για 3-4 άτομα οικογένεια; Πάλι 100.000 τις χρειαζόμουν... Στο Κερατσίνι...!!!
Ας πούμε και για τον μισθό. Γιατί π.χ. οι στρατιωτικές σχολές σταμάτησαν να πληρώνουν τα πτυχία και έδιναν μόνον τον βασικό, δηλαδή 12€ την ώρα για μάθημα σε τριτοβάθμια; Γιατί σταμάτησαν να πληρώνουν τις ημέρες που δεν κάνεις μάθημα, αλλά σε δεσμεύουν (π.χ. παρέλαση κτλ) ή γιατί δεν σε πληρώνουν την απόλυση στο τέλος της χρονιάς σε καμία σχολή; Να βάλω τα κλεμμένα, που είχα να λάβω (με τις κρατήσεις, που δεν έπρεπε να γίνουν) 10.000, έκαναν νέες κρατήσεις 30% και αναδρομικές κρατήσεις 30%. Από 13.000 μου έδωσαν τελικά κάτω από 5000€. Να πούμε και για τους μισθούς τώρα που είμαι μόνιμος; Κανονικά, με συνθήκες προ κρίσης, τώρα θα ήμουν στα 1300€. Πού πήγαν τα χαμένα και είμαι στα 1000 με όλα τα επιδόματα; Και μην αρχίσουμε με ιδιώτες. Εγώ μιλάμε για κράτος, που δεν κλέβει, υποτίθεται.
Τώρα, το ποιος θέλει να μας τα πάρει το βλέπουμε. Ο ΟΤΕ σε Γερμανούς. Σε έναν χρόνο, από τα κέρδη του ΟΤΕ, βγήκε το κόστος αγοράς του ποσοστού τότε και ήταν αυτός που έδωσε κέρδη στην DT. Λιμάνια; Αεροδρόμια; Και ακόμη δεν αρχίσαμε με υπέδαφος, που στους 4Τροχούς γράφαμε ότι δεν υπάρχει (οι στρατευμένοι) τίποτε εκεί. Αν δεν τα θέλουν χάρη μας κάνουν και τα παίρνουν; Και οι μειώσεις που ζητάνε παντού; Να θυμηθώ τα βιβλία επί Διαμαντοπούλου; Μόνοι μας, οι εκπαιδευτικοί, αποφασίσαμε να μην μοιράζονται ή η κ. Υπουργός (έπρεπε να ήταν μέσα τώρα) έδωσε την δουλειά (όλως τυχαίως) στον άντρα της; Το ότι δεν πήγαιναν καθηγητές, αφού ποιος θα πάει στο νησί, αν δεν παίρνει μόρια για διορισμό, εμείς το κάναμε; Την τιμωρία αν δεν δεχτείς να πας μια χρονιά (είχε στο Κόρθι της Άνδρου που έστειλαν την γυναίκα αγροτικό γιατρό, όχι γυναικολόγο που χρειαζόταν γιατί είχε δύσκολη εγκυμοσύνη;) την κάναμε εμείς; Πώς το πας προσωπικά;
Μιας και το είπες, θα στα γράψω αναλυτικά. 75.000 είχα εγώ στην άκρη. 25.000 η προίκα της αδελφής μου (αυτά που κρατούσαν στον μισθό από τις υπηρεσίες), αλλά τόσα η γυναίκα μου. 25.000 τα μαζεμένα της γυναίκας από τότε που δούλευε στην Γέφυρα (μηχανικός ήταν ρε παιδάκι μου, να μην παίρνει όσα και οι άλλοι;), αλλά τόσα η αδελφή μου, 50.000 ο γαμπρός μου, 150.000 οι γονείς τόσα χρόνια και 250.000 τα εφάπαξ. Όλα αυτά μας κάνουν 600.000€. 700.000€ στοιχίζει όλη η οικοδομή. Για 100.000€/3 να μην το φτιάξουμε το σπίτι, αλλά να αγοράσουμε από μία γκαρσονιέρα; Αυτό που έγραψες δεν είναι ρεαλιστικό. Και θα έβγαιναν εύκολα, αν δεν έμενε η γυναίκα άνεργη λόγω παιδιού και δεν μας κλέβανε με κόλπα τα λεφτά (ψέμα της Διαμαντοπούλου και μας άφησαν στα νησιά 4 χρόνια κτλ κτλ).
Ευχαριστώ.