Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#507893 εγώ σκέφτομαι τη μέρα που θα αποφασίσω να προπονήσω το παιδί μου μην αρχίσει και κλαίει :hmmm: και μετά έρχεται η μάνα του να το κανακεύει

και θα νιώσω περήφανος τη μέρα που θα μπορεί να με σαπίσει στο ξύλο

αν μου πει για μπάλες και λοιπά θα θα αποκληρωθεί :shifty:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
Deleted User 1 έγραψε:Το θέμα είναι να κάνεις και κάτι που είναι εύκολα προσβάσιμο. Καλή και η πισίνα, πηγα 2 χρόνια, αλλά κούραση. Μπες βγες, πλύσου ντύσου κουβάλα. Σταδιάλα. Ενώ το μπασκετάκι βουτάς μια μπάλα, βάνεις και τα Jordan και κατεβαίνεις στο γηπεδάκι της γειτονίας ανά πάσα ώρα και στιγμή και παίζεις τα μονάκια σου.

Την ίδια ακριβώς άποψη έχω και για τα καλοκαιρινά μπάνια. Κούραση. Γι'αυτό έχω το ποδηλατάκι μου και για αλλαγή πάω για περπάτημα στη φύση μιας και μένω στις παρυφές της πόλης όπως ο kilo.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
gianik έγραψε:Παιδες εχετε μπερδεψει κατι... Οταν πχ λεμε να ασχοληθει με το πολο δεν λεμε να γινει ο Βλοντακης, οταν λεμε να μαθει ενα μουσικο οργανο δεν λεμε να γινει Jimmy Hendrix... Να ασχοληθει με τον αθλητισμο θελω, οχι να κανει πρωταθλητισμο.. Αν αυτό με τον καιρο προμυψει λογω ταλέντου, τοτε εκει το βλεπεις ξανα...

.

Ακριβώς αυτό. Πρωταθλητισμός σε αυτές τις ηλικίες ούτε που πρέπει να περνάει από το μυαλό κάποιου γονέα. Και αυτό προσπαθώ να εξηγήσω σε κάτι μαλάκες εκεί στις ακαδημίες που νομίζουν ότι ο γιόκας τους θα γίνει Μεσι. Είναι τουλάχιστον αστείο και οι πιθανόττες μηδαμινές. Απαιτείται ο συνδιασμός πάρα πολλών παραγόντων πλέον που κάνει την πιθανότητα μηδαμινή. Όπως τους λέω είναι σα να παίζεις ένα νούμερο στο τζακ ποτ του Λοτο και να πηγαίνεις στην αντιπροσωπεία της ferrari να δεις τι χρώμα θα πάρεις το αυτοκίνητο όταν πετύχεις τον αριθμό.
Εγώ μίλησα για ενασχόληση με τον αθλητισμό που θεωρώ ότι είναι πιο χρήσιμη για το παιδί από οποιαδήποτε γλώσσα. Δηλαδή αν με ρωτάγανε τι θέλεις το παιδί σου να κάνει ότανπάει τρίτη Λυκείου: να μιλάει φαρσί Αγγλικά ή να γουστάρει και να παίζει μπάλα ξερω γω σε ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ επίπεδο σε κάποια ομάδα θα διάλεγα το δεύτερο.
1) Οι παρέες του και γενικότερα τα ενδιαφέροντα του θα έχει σχέση με τον αθλητισμό και ο αθλητισμός δεν έχει σχέση με άλλα .
3) Θα πρέπει αναγκαστικά να προσέχει το σώμα του και την υγεία του.
2) Η διατροφή του αναγκαστικά θα πρέπει να είναι τέτοια για να μπορεί να ανταπεξέρθει στις ανάγκες του αθλητισμού.
4) Με την ομάδα το παιδί κοινωνικοποιείται, μαθαίνει να δρα και να σκέφτεται ομαδικά, μαθαίνει να τον ενδιαφέρει το εμείς και όχι το εγώ, μαθαίνει να ακούει, να προσέχει και να συγκεντρώνεται.
Πράγματα δηλαδή που είναι αδύνατο να φτιάξεις μετά τα 18-20 ενώ αντιθέτως μια γλώσσα τη μαθαίνεις όποτε γουστάρεις.
Και όλα αυτά με τι? Με το παιχνίδι, με κάτι που γουστάρει, με κάτι που ξεδίνει.

rx8_drifter έγραψε:Nα μου πεις κανα τένις, κανα γκολφ :shifty: να το καταλάβω, πού θα πας με το τόπι ρε καραμήτρο?
Ο τζούνιορ τί κατάλαβε, Αεκτζής κατάντησε :adminpower:

Φίλε τον τζούνιορ τον φάγανε οι αντιλήψεις του στυλ από το να κυνηγάς μια μπάλα, κοίτα να μπεις σε κάνα πανεπιστήμιο, να καλλιεργηθείς, να γίνεις κάτι στη ζωή σου. Και το γόνατό του...
Αλλιώς θα είχε αφήσει ιστορία στα μετόπισθεν της ΑΕΚάρας. θΑ ήταν ο διάδοχος του Μανωλά όπως τον είχε μάλιστα χαρακτηρίσει ένας προπονητής του. Καλή του ώρα. :inlove:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
rx8_drifter έγραψε:Όσον αφορά τη γλώσσα, δεν είπε κανένας να μιλάς με οξφορδιανή προφορά, αλλά το να μιλάς σα καράβλαχος έλληνας πουθενά δεν είναι αρεστό και τίθεται και θέμα κατανόησης. :lol:

http://www.tilestwra.com/i-anakoinosi-s ... -leei-ola/

Μπορεί από κάποιους να θεωρείται δεδομένη η γνώση ξένων γλωσσών από ανθρώπους που έχουν καθημερινή επαφή με τουρίστες, όμως στην Ελλάδα έχουμε διαφορετική γνώμη… H αυτοσχέδια ανακοίνωση ενός μπουχτισμένου υπαλλήλου σε εκδοτήριο εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών στην γραμμή Σύνταγμα – Αεροδρόμιο έχει γίνει το απόλυτο viral στο ελληνικό διαδίκτυο κι οι λόγοι είναι κάτι παραπάνω από προφανείς. Απηυδισμένος από τις συνεχείς ερωτήσεις στα αγγλικά από θρασείς τουρίστες που ήθελαν να ενημερωθούν ή να εκδώσουν εισιτήρια, ο εν λόγω υπάλληλος κόλλησε την παρακάτω ανακοίνωση, η οποία κάνει τον γύρο των social media, αποκομίζοντας τα «εγκωμιαστικά» σχόλια του επιβατικού κοινού.

Εικόνα
:adminpower:
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#507949 Γιατί έξω μιλάνε?
Ιταλία, Γαλλία?
Φέτος στην Ιταλία ούτε ο ξενοδόχος δε μιλούσε. :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#507965 Απο αθλητικής και σωματικής πλευράς δεν υπάρχει καλυτερο απο την ενόργανη.
Απο 4 ετων βαλτε τα πιτσιρικια ενόργανη να φτιάξουν σωματική διάπλαση και τον έλεγχο του σωματος τους στο χώρο (ισορροπία, ευλυγισία, τα παντα).
Και γύρω στα 12-13 που σοβαρευουν τα πραγματα και ξεκινάει η πίεση, οι πολύωρες προπονήσεις και τα πρωταθλήματα φεύγουν και ασχολούνται με κάτι άλλο.
Και βάρη μπορούν να κανουν ακόμα και απο τα 12-13.
Η υπερβολική εξειδίκευση σε ομαδικό άθλημα απο μικρά δεν κανει καλό σωματικά.

< >
Άβαταρ μέλους
By mjacob
junior gt έγραψε:
gianik έγραψε:Παιδες εχετε μπερδεψει κατι... Οταν πχ λεμε να ασχοληθει με το πολο δεν λεμε να γινει ο Βλοντακης, οταν λεμε να μαθει ενα μουσικο οργανο δεν λεμε να γινει Jimmy Hendrix... Να ασχοληθει με τον αθλητισμο θελω, οχι να κανει πρωταθλητισμο.. Αν αυτό με τον καιρο προμυψει λογω ταλέντου, τοτε εκει το βλεπεις ξανα...

.

Ακριβώς αυτό. Πρωταθλητισμός σε αυτές τις ηλικίες ούτε που πρέπει να περνάει από το μυαλό κάποιου γονέα. Και αυτό προσπαθώ να εξηγήσω σε κάτι μαλάκες εκεί στις ακαδημίες που νομίζουν ότι ο γιόκας τους θα γίνει Μεσι. Είναι τουλάχιστον αστείο και οι πιθανόττες μηδαμινές. Απαιτείται ο συνδιασμός πάρα πολλών παραγόντων πλέον που κάνει την πιθανότητα μηδαμινή. Όπως τους λέω είναι σα να παίζεις ένα νούμερο στο τζακ ποτ του Λοτο και να πηγαίνεις στην αντιπροσωπεία της ferrari να δεις τι χρώμα θα πάρεις το αυτοκίνητο όταν πετύχεις τον αριθμό.
Εγώ μίλησα για ενασχόληση με τον αθλητισμό που θεωρώ ότι είναι πιο χρήσιμη για το παιδί από οποιαδήποτε γλώσσα. Δηλαδή αν με ρωτάγανε τι θέλεις το παιδί σου να κάνει ότανπάει τρίτη Λυκείου: να μιλάει φαρσί Αγγλικά ή να γουστάρει και να παίζει μπάλα ξερω γω σε ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ επίπεδο σε κάποια ομάδα θα διάλεγα το δεύτερο.
1) Οι παρέες του και γενικότερα τα ενδιαφέροντα του θα έχει σχέση με τον αθλητισμό και ο αθλητισμός δεν έχει σχέση με άλλα .
3) Θα πρέπει αναγκαστικά να προσέχει το σώμα του και την υγεία του.
2) Η διατροφή του αναγκαστικά θα πρέπει να είναι τέτοια για να μπορεί να ανταπεξέρθει στις ανάγκες του αθλητισμού.
4) Με την ομάδα το παιδί κοινωνικοποιείται, μαθαίνει να δρα και να σκέφτεται ομαδικά, μαθαίνει να τον ενδιαφέρει το εμείς και όχι το εγώ, μαθαίνει να ακούει, να προσέχει και να συγκεντρώνεται.
Πράγματα δηλαδή που είναι αδύνατο να φτιάξεις μετά τα 18-20 ενώ αντιθέτως μια γλώσσα τη μαθαίνεις όποτε γουστάρεις.
Και όλα αυτά με τι? Με το παιχνίδι, με κάτι που γουστάρει, με κάτι που ξεδίνει.

Εγώ κατάλαβα μια χαρά τι εννοείς, απλά διαφωνώ πλήρως. Θα προτιμούσα να μην συμβεί τίποτα από αυτά.
Βέβαια, όπως είπε και ο στεφάν, αν αρέσει κάτι στο παιδί το θέμα δεν είναι να του το στερήσεις
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#507977 Ειμαι και εγω της αποψης οτι το παιδι στο δημοτικο θελει καποια αθλητικη ασχολια να ξεδινει.

Γλωσσες μαθαινεις και αργοτερα, παιδι δεν ξαναγινεσαι.

Βλεπω τον δικο μου στην 4η δημοτικου φετος, με αγγλικα και κιθαρα, συν το ποδοσφαιρο εχει ελευθερη μερα μονο την Τεταρτη! Τις Κυριακες συνηθως εχει ποδοσφαιρικο αγωνα.

Του χρονου επελεξε τα Γαλλικα, λογω θειου που ζει εκει και λογω της μαμας του που τα μιλαει και θα μπορει να βοηθα.
Εχουμε ηδη αποφασισει οτι του χρονου τα Αγγλικα θα γινουν ιδιαιτερα, αφου και λιγοτερες ωρες θα κανει και το ιδιο κοστος θα εχουν. Τα Γαλλικα θα τα προχωρησει οσο μπορει χωρις φροντιστηριο.

Αλλα τον αθλητισμο θα τον συνεχισει πρωτον γιατι κανει καλο και δευτερον γιατι σε απομακρυνει απο "αλλες" παρεες :s_wink
Εμεις θελησαμε να δοκιμάσει διαφορα αθληματα και μαλλον ο ιδιος προτιμα το καρατε.
Οταν μεγαλωσει λιγο ακομα θα τον παω και στην υδατοσφαιριση να δει αν του αρεσει. Λεω να μεγαλωσει λιγο γιατι πεφτει πολυ βρισιδι απο τους προπονητες και δεν χρειαζομαστε ειδικα μαθηματα βρισιματος :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Νίκος Παππάς έγραψε:Ειμαι και εγω της αποψης οτι το παιδι στο δημοτικο θελει καποια αθλητικη αχολεια να ξεδινει.

γιατί έχει χαθεί η επιλογή να παίζεις με τους φίλους σου; :hmmm:
Γιατί με ομάδες, ερασιτεχνικά, προπονητές κλπ, μόνο παιχνιδι δεν είναι.
Ούτε καταλαβάινω γιατί πρέπει να βρεις παρέες μέσω του αθλητισμού, και όχι το αντίστροφο (να παίζεις/αθλείσαι με υπάρχοντες φίλους σου)
Άβαταρ μέλους
By dimik
mjacob έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Ειμαι και εγω της αποψης οτι το παιδι στο δημοτικο θελει καποια αθλητικη αχολεια να ξεδινει.

Ούτε καταλαβάινω γιατί πρέπει να βρεις παρέες μέσω του αθλητισμού, και όχι το αντίστροφο (να παίζεις/αθλείσαι με υπάρχοντες φίλους σου)

Φαντάζομαι το παίρνω την μπάλα και τρέχω στην διπλανή αλάνα με τους φίλους μου δεν παίζει στις περισσότερες πόλεις πλέον. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#507983 @mjacob Ρε συ τα παιδια δε γεννιουνται με φιλους :lol: :lol:
Τους κανουν μεσα απο τις δραστηριοτητες τους. Σχολειο, παιδικη χαρα, αθλητισμος.
Και αυτο λεω. Προτιμω οι παρεες του αλλα και τα ενδιαφεροντα του οταν μεγαλωσει και γινει ξερω γω 14-15-16-17 να ειναι απο μια αθλητικη δραστηριοτητα για τοης λογους που ανεφερα.
Τελευταία επεξεργασία από junior gt και 11 Μάιος 2018, 17:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
mjacob έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Ειμαι και εγω της αποψης οτι το παιδι στο δημοτικο θελει καποια αθλητικη ασχολια να ξεδινει.

Αυτο γινοταν πολυ ευκολα στην δικη μας εποχη. Πλεον δεν ειναι τοσο απλο γιατι δεν εχουν ολοι οι φιλοι ιδιο προγραμμα εξοσχολικων δραστηριοτητων, γιατι φετος οι μισοι και βαλε φιλοι του γιου ξεκινησαν φροντιστηριο δευτερης γλωσσας να προετοιμαστουν για του χρονου :dizzy: και δεν εχουν ιδιαιτερα ελευθερο χρονο. Δεκα χρονων παιδια!

Οποτε οι τρεις προπονησεις ποδοασφαιρου την βδομαδα μαζι με τον αγωνα της Κυριακης εξασφαλιζουν το ζητουμενο, να παιξει το παιδι ενα αθλημα που του αρεσει με φιλους ΚΑΙ να ξεδωσει.
Τον χειμωνα με το μειωμενο φως ειναι σωτηριο αυτο, αφου οι περισσοτεροι γονεις ειτε εχουν δουλεια, ειτε βαριουνται, ειτε φοβουνται μην κρυωσει το βλασταρι τους.

Συν αυτο που λεει ο dimik, αν και στην περιοχη μου υπαρχουν αρκετοι ελευθεροι χωροι -παρκα
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#507986 Χώροι υπάρχουν αλλά και για να παίξεις πρέπει κάτι να κατέχεις. Δε γίνεται να τρέχεις δεξιά αριστερά χωρίς σκοπό, ούτε να παίξεις κρυφτό από μια ηλικία και μετά. Αναγκαστικά κάποιο ομαδικό άθλημα θα εξυπηρετούν οι χώροι και άρα αυτό θα καταλήξεις να παίζεις. Επομένως αν αυτό αρέσει γιατί να μην παίξει και μια σχετική προπόνηση?

Εννοείται ότι αν δεις προπονητές να την έχουν δει Ομπράντοβιτς και Χιμένεθ :shifty: στα 10χρονα, κόβεις λάσπη. Θα βρεις ανθρώπους που πρώτα να διδάσκουν τις αρχές του αθλητισμού και τη διασκέδαση και μετά τα βασικά του αθλήματος.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#508023 Κοιτα stefan κ εσυ που δε σκαμπαζεις απο μπαλα, πιο πολυ για κανα γκομενακι αε κοβω να τρεχεις στα 5χ5...

.