Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By Nettos
#507677 Για το χειροκίνητο λοιπόν, μέχρι στιγμης έχει γράψει 4.500Κm με μέση κατανάλωση 6.2. Γενικά χαλαρή οδήγηση με περίπου 60% περιφερειακο και 40% πολη. Εσυ περίπου που βρίσκεσαι?
Άβαταρ μέλους
By Nettos
#507696 Είναι αρκετά υψηλή. Λογικά με τον καιρό και μαθαίνοντας το αυτοκίνητο και τον τρόπο που λειτουργίας του θα πέσει. Δεν νομίζω να έχει τοση διαφορά χειροκίνητο με αυτόματο. Γιατι απο ότι μου λέει το παιδί 7.5 ειναι το ανώτερο που έχει δει
Άβαταρ μέλους
By panarko
#507698 Το αυτοκίνητο είναι της 65χρονης μητέρας μου, η οποία είχε ήδη αυτόματα και χειροκίνητα αυτοκίνητα στην κατοχή της, οπότε δεν έχει να μάθει κάτι καινούργιο επί της ουσίας. Έκανα κι εγώ αρκετά χιλιόμετρα μαζί του αλλά δεν κατάφερα να την κατεβάσω. Ο ντίλερ λέει ότι είναι νωρίς και θα στρώσει (και κάτι άλλες φαιδρότητες), το ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ βέβαια δε μου εξηγεί...

Σε κάθε περίπτωση μόλις έφυγε επιστολή στην Toyota Ευρώπης, Ελλάδος κτλ. και αναμένω να δω τι θα μου πουν!
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#507703 Πολύ καλά σου είπε ο φαιδρός ντιλερ (καλό όνομα για ράπερ) , θέλει κάποιο χρόνο για να ανοίξει πλήρως ο κινητήρας.

Απο εκεί και πέρα , βλέπεις και στο https://www.spritmonitor.de/en/overview ... Yaris.html για το δικό σου κινητήρα.
Άβαταρ μέλους
By panarko
#507717 Φαιδρότητες χαρακτήρισα αυτά που μου είπε, όχι τον ίδιο το ντήλερ - μη μου βάζεις λόγια.

Εξήγησε μου λίγο περισσότερο αυτό το "άνοιγμα" γιατί μετά από 2 πτυχία Μηχανολογίας, 15 χρόνια στο χώρο και 25 αυτοκίνητα μετά, ούτε μου έτυχε, ούτε μπορώ να φανταστώ πως η κατανάλωση θα ισιώσει πέφτοντας κατά 30%.

Ευχαριστώ για το λινκ!
Άβαταρ μέλους
By mirage
#507718 Εισαι σιγουρος πως οδηγειτε εσυ και η μητερα σου σωστά το cvt?

< >
Άβαταρ μέλους
By panarko
#507720 100% Την τσέκαρα ο ίδιος (είχε και άλλα αυτόματα παλιά), και είχα και στην κατοχή μου αυτοκίνητο με CVT.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#507736 Τοτε γνωριζεις πως αλλο αυτοματο και αλλο CVT. Αλλά ΟΚ εφοσον το τσεκαρες.

< >
Άβαταρ μέλους
By mousatos
panarko έγραψε:Μόνο πόλη με 2,500km και η κατανάλωση σταθερά 8–9,4 lt./100km!

Το προηγούμενο αυτοκίνητο τι ήταν και τι κατανάλωση είχε; ;
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#507790 Εμενα μια χαρα καταναλωση μου φαινεται για αμιγως αστικες μετακινησεις. Ειδικα αν ειναι και πολυ συντομες οι διαδρομες.

Και η μανα μου πανω απο 8λτ καιει μεσα στην Αθηνα με αυτοματο 208 1.2Τ.

< >
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#507851 Βρίσκω λίγο ΦΑΙΔΡΕΣ τις συγκρίσεις μήλων και πορτοκαλιών (a.k.a ελάχιστα συγκρίσιμα δεδομένα) , δε γμεις, πήγαινε και στο CAS :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By panarko
#507863 georgetz δε βγάζεις νόημα.

Το προηγούμενο αυτοκίνητο ήταν ένα 2009 VW Golf TSI 122 DSG και είχε μόνιμα 7,5-8,5 lt./100km χωρίς καμμία απόπειρα ιδιαίτερα οικονομικής οδήγησης.

Και για το 208 1.2Τ τσιμπημένη τη βρίσκω, αν και το συγκεκριμένο κιβώτιο είναι με μετατροπέα ροπής.

Σε κάθε περίπτωση, επικεντρωνόμαστε στον οδηγό αντί στο ίδιο το αυτοκίνητο. Μέση κατανάλωση 8,74 lt./100 km για ένα καινούργιο Euro 6w αυτοκίνητο με καινούργιο κινητήρα 1,500 κυβικά και CVT (που υποτίθεται ότι καίει λιγότερο από το manual), είναι απλά εξωφρενική.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#507865 Πιστεύω +1λτ αμέσως αμέσως θα είναι λόγω του σάπιου cvt και της ανύπαρκτης ροπής (σε σχέση με το τουρμπάκι). Το Golf είναι σίγουρα πιο ευκολοδήγητο για γυναίκα. Επίσης πολύ μεγάλο ρόλο παίζουν οι διαδρομές. Η μάνα μου πχ που συνήθως χρησιμοποιεί το αμάξι για να πάει σε κάποιο σταθμό ΜΜΜ δε γράφει πάνω από 5-7χλμ σε κάθε διαδρομή της και έτσι είναι στα ύψη η κατανάλωση. Χειμώνα ούτε να ζεσταθεί δεν έχει προλάβει το αμάξι.