Ο Μπίχλας που έχει χαθεί;
Ο Μπίχλας που έχει χαθεί;
Hellenic tifosi έγραψε:Red Garland έγραψε:Hellenic tifosi έγραψε:Ένα μικρό κομμάτι της, ναι.
Σωστό αυτό που λες, αλλά με την ίδια λογική και για κανένα ελληνικό κόμμα δεν μπορείς να πεις ότι το ψήφισε η κοινωνία. Άρα είτε μικρό μέρος είτε μεγάλο η κοινωνία σχεδόν ποτέ δεν ψηφίζει η ίδια κάτι αλλά ένα μέρος της.
Αυτό γιατί κοινωνία δεν αθροίζεται άρα δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως άτομο και να έχει μια και μοναδική άποψη, ούτε να παίρνουμε αυθαίρετα ποσοστά και να λέμε ότι πάνω από ένα χ% η "κοινωνία εμίλησε".
Αν δεχθούμε καταχρηστικά όμως τη φράση ότι" η τάδε κοινωνία ψήφισε τους τάδε" (κάτι που δέχθηκε ο EDDIE προφανέστατα και πέταξε την κοτσάνα για Μακρόν, αφού και στη Γαλλία ένα μέρος ψήφισε και όχι η κοινωνία, αλλά αυτό το τσουβάλιασμα δεν το είδε ο red_monster) μπορούμε να το κάνουμε με τη λογική ότι ψήφισε και ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και ΧΑ και ΚΚΕ κτλ....
Αλλιώς δεν δεχόμαστε καν τη φράση "η κοινωνία ψήφισε", αλλά και για κανένα ποσοστό είτε αυτό είναι 6,99% ΧΑ είτε 36% του ΣΥΡΙΖΑ είτε 66% του Μακρόν. Που αυτό είναι και το σωστό αλλά όχι το ζητούμενο στο προκείμενο.
Νομίζω ότι η ΧΑ, όπως και το ΚΚΕ είναι πολύ ιδιαίτερα κόμματα, με την έννοια ότι εκφράζουν μια πολύ συγκεκριμένη ιδεολογία. Δεν μπορείς να πεις ότι η ελληνική κοινωνία ψηφίζει Χίτλερ ή Στάλιν, μπορείς όμως να πεις ότι σε γενικές γραμμές η Ελληνική κοινωνία ψηφίζει κόμματα με Ευρωπαϊκό προσανατολισμό.
Ακόμα πιο ειδικά, μπορείς να πεις χοντρα-χοντρά ότι τα τελευταία 30 χρόνια, ΓΕΝΙΚΑ η Ελληνική κοινωνία ρέπει προς την κεντροαριστερα. Δε θέλω να αρχίσουμε την κουβέντα του τι είναι και τι δεν είναι η αριστερα, η σοσιαλδημοκρατία, κλπ, κλπ, απλά προσδιορίζω το πότε κατά τη γνώμη μου μπορούμε να πουμε ότι "η Ελληνική κοινωνία έκανε αυτο/το άλλο/το παράλλο".
Τέλος, πραγματικά δε νομίζω ότι οποιοσδήποτε ψήφισε ΧΑ είναι ντε και καλά ναζιστής. Προφανώς είναι βλάκας, προφανώς η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση. Υπάρχει όμως και απογοητευμένος κόσμος που μπορεί να είναι συντηρητικός, και να τους βλέπει σαν "μη χείρον βέλτιστο". Δεν το δικαιολογώ, μπορώ όμως να το κατανοήσω(και έχω 1-2 τέτοια παραδείγματα στον κυκλο μου).

Hellenic tifosi έγραψε:ΟΚ, ο καθένας έχει την άποψη του
Δε νομίζω πάντως ότι θα βρεις πολλούς να πιστεύουν ότι πρέπει να εφαρμόσουμε ολοκληρωμένο σχέδιο θανάτωσης και αποτέφρωσης αυτών που δε συμπαθούμε.
Asimov έγραψε:Αυτό άντε να το δεχτείς μία (την πρώτη) φορά. Με το ζόρι αλλά άντε.
Την δεύτερη; Την τριτη; Κι όπως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις μπετόν αρμέ είναι το 7%.

Red Garland έγραψε:[
Ή μπορείς να πεις ότι η κοινωνία ψηφίζει το τάδε ή όχι.
Αυτά τα "χοντρά-χοντρά", και τα "ρέπει προς την κεντροαριστερά", είναι συμπεράσματα χωρίς μεθοδολογία, χωρίς νούμερα, και χωρίς κλίμακα, με λίγα λόγια καθαρά προσωπική σου άποψη που δε μας λες και που βασίζεται κιόλας.
Γενικά πέφτεις στο ίδιο σφάλμα στο οποίο υποδείκνυες στην αρχή.
Red Garland έγραψε:Βέβαια μετά τη δολοφονία Φύσσα, βασανισμούς μεταναστών και πογκρόμ, επιθέσεις σε ΚΚΕ στο Πέραμα, επιθέσεις και τραυματισμούς στη Φαβέλλα, κάπου υπάρχει και ένα όριο στην κοροϊδία οποιουδήποτε λέει ότι το ρίχνει στη ΧΑ και είναι απλά αγανακτισμένος(sic).
.

Hellenic tifosi έγραψε:Θα παρατήρησες βέβαια ότι εξάγω αδρά συμπεράσματα, ούτε ισχυρίστηκα πουθενά ότι χρησιμοποιώ κάποια συγκεκριμένη μεθοδολογία. Απλά εξέφρασα την άποψη ότι με 7% ψηφοφόρων είναι τραβηγμένο να πεις ότι η "Ελληνική κοινωνία" ψήφισε ΧΑ.
Και θεωρώ (με βάση την προσωπική μου εμπειρία και τον κύκλο μου) ότι το ποσοστό των πραγματικών νεοναζί είναι σαφώς μικρότερο από αυτό. Το ποσοστό των ξενόφοβων είναι μεγαλύτερο φυσικά (αρκετοί ψηφίζουν και ΝΔ), όμως το ποσοστό των ΝΕΟΝΑΖΙ είναι σαφώς μικρότερο του 7%, μην τρελαθούμε κιόλας. Κατά την ίδια έννοια που νομίζω ότι το ποσοστό των όσων ονειρεύονται εγκαθίδρυση πραγματικού κομμουνιστικού καθεστώτος είναι μικρότερο από το ποσοστό του ΚΚΕ και των συναφών κομμάτων.
red_monster έγραψε:Red Garland έγραψε:Βέβαια μετά τη δολοφονία Φύσσα, βασανισμούς μεταναστών και πογκρόμ, επιθέσεις σε ΚΚΕ στο Πέραμα, επιθέσεις και τραυματισμούς στη Φαβέλλα, κάπου υπάρχει και ένα όριο στην κοροϊδία οποιουδήποτε λέει ότι το ρίχνει στη ΧΑ και είναι απλά αγανακτισμένος(sic).
.
Έχεις ζήσει καθόλου σε φτωχή γειτονιά του κέντρου ?![]()
Τους θεωρείς απλά αγανακτισμένου ?

https://www.youtube.com/shorts/PaXO41NmlLQ Canada[…]
Το γεγονός ότι (α) ο κανονισμός άλλαξε άμεσα ώστε[…]
Θα γαμθουνε ολοι Μικερφουλη. :s_yes https[…]