Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
#498528
junior gt έγραψε:Εμένα με προβληματίζει το εξής γι'αυτό και έθεσα το θέμα:
Δεν είναι δυνατόν οι μέθοδοι διδασκαλίας (γενικά όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και ειδικά στην Ελλάδα) στην ουσία να είναι οι ίδιοι εδώ και πενήντα ή και παραπάνω χρόνια τη στιγμή μάλιστα που έχουν αλλάξει πάρα πολλά τόσο στο βιωτικό επίπεδο, όσο και στον τρόπο σκέψης, στις ιδέες, στις παιδαγωγικές θεωρίες κλπ.
Δεν είναι δυνατόν ξερω γω η ψυχιατρική να έχει κάνει τόσα βήματα, να έχει ξεκινήσει τόσο μεγάλη κουβέντα για τους εγκλεισμούς κλπ και πολύ καλά κάνουν, στο σοφρωνιστικό σύστημα το ίδιο (με άδειες κρατουμένων, με περιορισμούς κατ'οίκον κλπ) κι εδώ πολύ καλά κάνουν και το εκπαιδευτικό σύστημα να παραμένει το ίδιο.
Δεν μπορεί τα παιδιά όταν γυρνάνε σπίτι τους να πετάνε τις τσάντες τους σα να ξεφορτώνονται ένα βάρος, να πανηγυρίζουν λες και πήρανε το.... πρωτάθλημα όταν την επόμενη δεν έχουν σχολείο, ή όταν είναι άρρωστος ο δάσκαλος. Κάτι μαλ@κία γίνεται....
Θα μου πεις κι εμείς τα ίδια κάναμε και μάλιστα καίγαμε τα βιβλία στο τέλος της χρονιας (τώρα που το σκέφτομαι είναι ανατριχιαστικό). Ναι αλλά ο κόσμος εξελίσεται. Πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα προς το καλύτερο. Αντί να κοιτάμε να πάρουμε το καλύτερο playstation ή το καλύτερο ποδήλατο στα παιδιά μας για να τα ευχαριστήσουμε πιστεύω ότι άλλα πράγματα τους κάνουν πραγματικά ευτυχισμένα και αυτά πρέπει να φροντίσουμε να αποκτήσουν. Αντι να τα βάλουμε στο τριπάκι να αποκτήσει εφόδια -εφόδια-εφόδια για να βρει ευκολότερα και καλύτερη δουλειά μεθ'αύριο θα πρέπει να προσπαθήσουμε να δούμε τι θα τα κάνει πιο ευτυχισμένα μεθαύριο . Κι αυτό δεν μπορεί να το κάνει μόνος του ο γονέας ακόμα και αν το επιθυμεί.



Συμφωνώ μέχρι κεραίας! :s_yes


diplomat έγραψε:Τα αγαθά copies κτώνται.

Aπό τη στιγμή που το διάβασμα είναι κουραστικό, όσο και εναλλακτικές και κιουλ μορφές διδασκαλίας να βρούμε, θα βαριόμαστε το διάβασμα.
Στον ίδιο άξονα κινούνται πολλές πτυχές της ζωής, όπου κάνουμε βαρετά πράγματα με τον καλύτερο για μας τρόπο, αλλά και πάλι βαριόμαστε.

Διορθώσεις εκεί επιβάλλεται να γίνουν, αλλά το να μαθαίνεις άκοπα δυσκολάκι. Το βλέπω ως αυταπάτη.


Διαφωνώ καθέτως!

Και είναι κάτι που το έχω δει στο παιδί μου. Η μεγάλη (που τώρα είναι τετάρτη δημοτικού) πήγε σε έναν πολύ καλό (ιδιωτικό) παιδικό σταθμό και σε ένα (δημόσιο) νηπιαγωγείο που ήταν εξαιρετικό (είχε καταπληκτικές νηπιαγωγούς)! Την έβλεπα πως χαιρόταν κάθε μέρα να πηγαίνει σχολείο. Μάθαινε πράγματα (για τα δεδομένα της ηλικίας της πάντα προφανώς, αλλά αν ένα ολοκλήρωμα είναι δύσκολο σε ένα 15χρονο, δεν είναι εξίσου δύσκολο για ένα 4χρονο να μάθε να γράφει τα γράμματα της αλφαβήτου και να κάνει βασικές προσθαφαιρέσεις;;;) και ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΩΡΑΙΑ. Και στο τέλος της χρονιάς στο νηπιαγωγείο, τα 5χρονα παιδάκια ανέβασαν παράσταση που κράτησε πάνω από μία ώρα!

Όταν ξεκίνησε το δημοτικό ήταν πάλι μέσα στη χαρά που θα πήγαινε σχολείο. Σε λιγότερο από ένα μήνα το σιχάθηκε... :sorry:

Αντίστοιχο παράδειγμα έχω και με τον εαυτό μου, που στο πανεπιστήμιο, ένας από τους καθηγητές που μας δίδαξε πράγματα τα οποία ακόμα θυμάμαι και εφαρμόζω καθημερινά, ήταν ο Πιπερόπουλος. Ναι, αυτός που έβγαινε μαϊντανός στις τηλεοράσεις! Ερχόταν, έκανε ένα εξαιρετικό μάθημα (ερχόταν και από άλλες σχολές για να τον παρακολουθήσουν) και δεν καταλαβαίναμε πως περνούσε η ώρα... :s_yes Και 20 (20;;; :omg: :ninja: πότε πέρασαν γαμώτο 20 χρόνια;;; :ninja: ) χρόνια αργότερα ακόμα θυμάμαι τι έλεγε ο Dr. George όπως τον λέγαμε... :s_yes Από το βιβλίο του (που διάβασα για τις εξετάσεις) δεν θυμάμαι τίποτα, από τα μαθήματα θυμάμαι πολλά! :s_yes

Όχι λοιπόν, δεν είναι απαραίτητο να βαριέσαι για να μάθεις, δεν είναι απαραίτητο να είναι ζόρικη η μάθηση.

Μάθαμε έτσι, γιατί απλά "έτσι ήταν πάντα" (ή τουλάχιστον αυτό νομίζουμε). Αλλά αυτό είναι μεγάλο ψέμα.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#498529 @red

μπορεί ποιος ξέρει, γενικά το ότι κάνουμε κάτι όπου μας παίρνει είναι δυστυχώς αληθές ως στερεότυπο :s_whiteflag

και αυτό το βλέπεις νομίζω περισσότερο σε έλληνες παρά σε άλλους, δες συνήθως πώς την ψωνίζουν πολλοί είτε με λόγο (αν πιάσουν πχ την καλή), είτε χωρίς (αλλά θα δημιουργήσουν στον εαυτό τους μια τέτοια κατάσταση)

σημασία έχει η κατσίκα του γείτονα, αλλά όπου δεν μας παίρνει σούζα. μια πιο φλατ συμπεριφορά χωρίς ακρότητες ίσως θα ήταν προτιμότερη :hmmm: αλλά μάλλον είναι στο dna μας

markvag έγραψε:

Και είναι κάτι που το έχω δει στο παιδί μου. Η μεγάλη (που τώρα είναι τετάρτη δημοτικού) πήγε σε έναν πολύ καλό (ιδιωτικό) παιδικό σταθμό και σε ένα (δημόσιο) νηπιαγωγείο που ήταν εξαιρετικό (είχε καταπληκτικές νηπιαγωγούς)! Την έβλεπα πως χαιρόταν κάθε μέρα να πηγαίνει σχολείο.

την πρώτη μέρα που πήγα παιδικό σταθμό μου έλεγε ο πατέρας μου ότι έκλαιγα, μέσα σε λίγες μέρες ξυπνούσα πιο νωρίς και έπαιρνα την τσάντα μου και πήγαινα τον ξύπναγα και του έλεγα πάμε στην κα Τασία

είχα πάθει έρωτα με τη δασκάλα :lol:
Άβαταρ μέλους
By dstou
#498687 Μερικές διευκρινίσεις γιατί θα πρέπει να μην παίρνουμε τις κατατάξεις των εκπαιδευτικών συστημάτων εντελώς τοις μετρητοίς και αμέσως να γενικεύουμε με συμπεράσματα.

Η κατάταξη κατά PISA που είναι και η πλέον διάσημη, όπως και άλλες, εξετάζουν ένα μέρος μόνο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Στις δοκιμασίες υπάρχουν και κοινωνικά κριτήρια και όχι μόνο γνωσιακά. Είναι αυταπόδεικτο, η ακολουθούμενη ανά περιοχή εκπαίδευση είναι η αντανάκλαση της κυρίαρχης άποψης της κοινωνίας γι' αυτό το θέμα και δεν είναι απαραίτητα η ίδια με άλλα μέρη του κόσμου.
Υπάρχουν διαφορές ακόμη και σε γνωσιακό-ηλικιακό επίπεδο, ή τοπικό επίπεδο. Π.χ. άλλοι κάνουν κλάσματα στην πέμπτη δημοτικού, άλλοι στην έκτη, άλλοι κάνουν διώνυμο στα 15 άλλοι στα 16, άλλοι μαθαίνουν και πως να αντιμετωπίζουν ένα σεισμό (Τζαπάν), άλλοι που γνωρίζουν τους σεισμούς μόνο από τα διεθνή δελτία ειδήσεων δεν υπάρχει λόγος να κάνουν κάτι τέτοιο, άλλα συστήματα δίνουν μεγαλύτερο βάρος στη θετική εκπαίδευση ενώ άλλα στη θεωρητική, κ.ο.κ.
Υπάρχουν συστήματα που πατάνε πολύ πάνω στα θρησκευτικά, άλλα που απαγορεύουν την οποιαδήποτε αναφορά για θέματα θρησκείας .
Οι μέθοδοι αξιολόγησης διαφέρουν από σύστημα σε σύστημα. Π.χ. στο αμέρικα υπάρχει τεράστια εφαρμογή των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών εδώ και δεκαετίες και οι μαθητές είναι περισσότερο εξοικιωμένοι, αλλού υπάρχει η ερώτηση ή το πρόβλημα και ο εξεταζόμενος καλείται να απαντήσει ή να επιλύσει ή να αναπτύξει από λευκή σελίδα, αλλού κάτι κάπου ανάμεσα.
Τα αποτελέσματα χειραγωγούνται σε ορισμένες περιπτώσεις, π.χ. Κίνα.
Σε ορισμένες χώρες, π.χ. Σιγκαπούρη, εθνικιστική Κίνα, Ν.Κορέα υπάρχει εθνική ψύχωση με τα ράνκινξ του εκπαιδευτικού τους συστήματος, το 80% και πλέον των 12χρονων μαθητών πάει φροντιστήριο, και υπάρχουν αρκετές δοκιμασίες Pisa like στις οποίες εξασκούνται από νωρίς, με αποτέλεσμα να βάζουν γκολ από τα αποδυτήρια στα συγκεκριμένα τσαρτς.
Υπάρχουν χώρες με παραπλήσια βαθμολογία στα τσαρτς, αλλά με καμία επαφή σε άλλα σημεία. Π.χ. άλλες ώρες έχουν οι μεν από τους δεν, άλλοι έχουν χόουμ γουόρκ άλλοι όχι, άλλοι έχουν φουλ φροντιστήρια άλλοι δεν γνωρίζουν καν τον όρο, κ.ο.κ.

Γενικά, η εξαγωγή συμπερασμάτων για το πως αξιολογείται ένα εκπαιδευτικό σύστημα, πως αναγιγνώσκονται τα αποτελέσματα της αξιολόγησης, και, εξόχως, τι πρέπει να γίνει για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα, είναι από μόνη της μια πολύ εξειδικευμένη, πολυπαραγοντική και ρευστή διαδικασία/εργασία.
Αυτό δε σημαίνει ότι π.χ. η κατάταξη κατά PISA δεν έχει κάτι να μας δείξει. Απλά δεν πρέπει να χρησιμοποιείται παντού και πάντα ως θέσφατο, δεν τα δείχνει όλα.
Πρέπει να έχουμε πολλές γνώσεις και να ψάξουμε πολύ βαθιά και με πολλά ντάτα στη διάθεσή μας για να βγάλουμε σοβαρά συμπεράσματα.

Επίσης πολύ εύστοχα συμπεράσματα θα μπορέσει να έχει κάποιος αν συγκρίνει όσο δυνατόν όμοια δείγματα. Π.χ. να μελετήσει τα αποτελέσματα ενός Pisa test μέσα στα σύνορα της ίδιας χώρας όπου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι ενιαίο. Πως π.χ. μεταβάλλονται τα σκορ μεταξύ των παιδιών μιας επαρχιακής πόλης σε σχέση με αυτά της Αθήνας, ή μιας περιοχής με πολλούς μετανάστες ή με τα Πομακοχώρια, μιας περιοχής αγροτικής και μιας αστικής, κ.ο.κ.


http://www.iep.edu.gr/pisa/
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#504397 Δελφικό Πανεπιστήμιο με 7 Σχολές και 15 τμήματα στη Στερεά Ελλάδα προτείνει η Επιτροπή “Πανούση”

:s_rofl :s_rofl :s_rofl

Ρε τον Κώστα τον Μπακογιάννη :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#504402 Όντως, με εσάνς μητσοτακέικου
Αν και έχει παίξει καλή μπαλίτσα και η "άλλη" ΝΔ στον τομέα, βλ. Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Τελευταία επεξεργασία από Asimov και 24 Απρ 2018, 13:03, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By dimik
#504403
Το σχεδιασθέν ΑΕΙ Στερεάς Ελλάδας [για την εσωτερική δομή του οποίου συνεκτιμήθησαν όλες οι ιστορικές αναφορές και τοπικές ιδιομορφίες] είμαστε βέβαιοι ότι θα συμβάλλει στην περιφερειακή ανάπτυξη, την αύξηση της παραγωγικότητας, τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων, την απασχολησιμότητα, την κοινωνική κινητικότητα, τη δημογραφική ισορροπία και ζωτικότητα, τη μείωση της ελληνικής μετανάστευσης και τη διαχείριση/ένταξη των προσφύγων



:tomato: :tomato: :tomato: :tomato:

καθεαυτού ο σκοπός ενός πανεπιστημίου δηλαδή :s_crazy
Άβαταρ μέλους
By otso
#506444 Για νεα φοιτητρια τι λαπτοπ (μεγεθος) θεωρειτε ιδανικο ; 11.6 13.3 14 η 15.6 ; να ειναι και αφης η οθονη; να βγαινει;
το 15.6 μου φαινεται μεγαλο και βαρυ .
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#506446
otso έγραψε:Για νεα φοιτητρια τι λαπτοπ (μεγεθος) θεωρειτε ιδανικο ; 11.6 13.3 14 η 15.6 ; να ειναι και αφης η οθονη; να βγαινει;
το 15.6 μου φαινεται μεγαλο και βαρυ .


13.3 ή 14 + μια εξωτερικη οθονη.
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#506462 +1 στον από πάνω. Θα προσθέσω το καλό ακριβό ποντίκι αν μίλαμε για πολυτεχνειο, σχεδιαστικά προγράμματα, κώδικα κτλπ.



< >
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#506463
otso έγραψε:Για νεα φοιτητρια τι λαπτοπ (μεγεθος) θεωρειτε ιδανικο ; 11.6 13.3 14 η 15.6 ; να ειναι και αφης η οθονη; να βγαινει;
το 15.6 μου φαινεται μεγαλο και βαρυ .

Εξαρτάται τη χρήση otso, το αντικείμενο της σχολής(αν χρειάζεται δυνατό μηχάνημα), αν μπορεί να δουλεύει σε μικρή οθόνη, και αν την ενδιαφέρει περισσότερο η φορητότητα από την ισχύ και την ποιότητα οθόνης. Πλέον ακόμα και το σερφάρισμα στο διαδίκτυο είναι μια βαριά διεργασία για έναν υπολογιστή.

Αν μιλάμε για κύριο μηχάνημα προσωπικά θα προτιμούσα ένα desktop με μια μεγάλη οθόνη(των 100-150 ευρώ) και ένα σάπιο τελείως λάπτοπ για τυχόν ομαδικές εργασίες. Ειδικά αν σπουδάζει εκτός ο φοιτητής και κάνει χρήση του Η/Υ ως τηλεόραση ή να βλέπει ταινίες, είναι καλύτερη επιλογή από το να βλέπει σε μικρή οθόνη σε μηχάνημα που παρουσιάζει καθυστέρηση στην εκτέλεση εργασιών.
Προφανώς και δεν είναι καθόλου δημοφιλής επιλογή το desktop για τα νέα παιδιά και θα φας σαγιονάρα οπότε η ιστορία έχει δείξει πως θα έχεις τις παρακάτω επιλογές:

1. Ελαφρύ λάπτοπ/netbook: Χαμηλές επιδόσεις, μικρή οθόνη(11.6-13.3) ,καλή σχετικά μικρή οθόνη, ψιλομέτριο πληκτρολόγιο, μεγάλη διάρκεια μπαταρίας, όμορφο εξωτερικά, και χαμηλό βάρος.
2. Μεσαία κατηγορία laptop των 500ευρώ: Μέτριες επιδόσεις, 14-15,6 οθόνη, μέτρια ποιότητα οθόνης, τίμιο πληκτρολόγιο, μικρή διάρκεια μπαταρίας, άσχημο εξωτερικά, μεγάλο βάρος.
3. Ακριβό λάπτοπ των 1000ευρώ και άνω: Τίμιες-προς-πολύ καλές επιδόσεις, καλή οθόνη, 14-15,6 ίντσες, χαμηλό βάρος, όμορφο και με υψηλή τιμή.

Επομένως δεν είναι τόσο το θέμα τι οθόνη να διαλέξεις αλλά σε ποια κατηγορία υπολογιστή θέλει να κινηθεί ο σπουδαστής.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#506470 Δύο θέματα:

1. PISA
Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, το PISA δίνει ενδείξεις - και όχι αποδείξεις - της ποιότητας ενός εκπαιδευτικού συστήματος. Η ίδια η μορφή των ερωτήσεων δίνει πλεονέκτημα σε εκπαιδευτικά συστήματα που είναι πιο "πρακτικά" και δυσκολεύει μαθητές που προέρχονται από συστήματα πιο θεωρητικά. Το πρακτικό και το θεωρητικό δεν έχει να κάνει τόσο με την χρήση εργαστηρίων στην μάθηση ή με την ανάθεση εργασιών (εντελώς άσχετο με το ύφος των ερωτήσεων του PISA, που χρησιμοποιεί κλειστού τύπου ερωτήσεις), αλλά περισσότερο με την μορφή των εργασιών/ασκήσεων που αναλαμβάνουν οι μαθητές κατά την πορεία τους στο σχολείο. Έτσι, για παράδειγμα, ευνοούνται εκπαιδευτικά συστήματα που θέτουν ένα πρόβλημα με την μορφή: "Οδηγός που οδηγεί με ταχύτητα 100km/h αντιλαμβάνεται κάμερα της Τροχαίας και φρενάρει ασκώντας δύναμη 200N, θα προλάβει να σταματήσει αν είδε την κάμερα 150m πριν φτάσει σε αυτήν", ενώ εκπαιδευτικά συστήματα που το ίδιο πρόβλημα το θέτουν ως εξής: "Κινητό που κινείται με ταχύτητα 100km/h δέχεται δύναμη 200N αντίθετη με την φορά κίνησης. Με ποια ταχύτητα θα κινείται μετά από 150m;" θα βρίσκονται πάντοτε σε μειονεκτική θέση.
Φυσικά, θα πρέπει να δεχτούμε και το γεγονός ότι υπάρχει αλλοίωση των αποτελεσμάτων πολλές φορές, με τους εκπαιδευτικούς να λύνουν ασκήσεις που εμφανίζονται σε αρκετούς υποψηφίους (οι ερωτήσεις είναι τυχαίες μεν, αλλά από μια μικρή σχετικά βάση, οπότε υπάρχουν αρκετές κοινές ερωτήσεις μεταξύ των μαθητών). Η αλλοίωση εμφανίζεται κατά κόρον σε χώρες που θεωρούν τις καλές επιδόσεις στο PISA ως κάτι το σημαντικό, αλλά και πιο συχνά σε ιδιωτικά σχολεία σε σχέση με τα δημόσια.
Αυτά τα ολίγα ως προσωπική πείρα από το πρόγραμμα, μιας και ήμουν παλαιότερα υπεύθυνος σε κάποιο σχολείο.

2. Laptop
otso, για να δοθεί απάντηση πρέπει να απαντηθούν τα εξής ερωτήματα:

α. Υπάρχει πρόσβαση σε σταθερό υπολογιστή;
Αν η απάντηση είναι ΝΑΙ, τότε πας σε μικρό και φορητό laptop.
Αν η απάντηση είναι ΟΧΙ, τότε πας σε κάτι μεγαλύτερο που θα είναι αντικαταστάτης και του σταθερού.

β. Υπάρχει ανάγκη για συχνές μετακινήσεις ή, ουσιαστικά, το θες για desktop replacement τον περισσότερο χρόνο;
Αν θες μετακινήσεις, τότε πας σε μικρότερες διαστάσεις και βάρη, ίσως και χωρίς ξεχωριστή κάρτα γραφικών.
Αν θες επιδόσεις, άνετη δουλειά, αλλά και λίγες μετακινήσεις, τότε πας σε μεγαλύτερες διαστάσεις, προφανώς σε βάρος, αλλά κερδίζεις εντυπωσιακά σε επιδόσεις.

γ. Υπάρχει ανάγκη για χρήση σχεδιαστικών προγραμμάτων ή θα γίνεται χρήση απλή ή έστω και τρεξίματος προσομοιώσεων, αλλά με λίγη δουλειά σχεδίου;
Αν θες σχεδιαστικά προγράμματα (π.χ. Αρχιτέκτονες), τότε μιλάμε για μεγάλες διαστάσεις, διαφορετικά θα γίνεται εκνευριστικό να παίζεις με το πέρα-δώθε και να κάνεις zoom in/out στην οθόνη.
Αν θες χρήση για προσομοιώσεις (π.χ. θες να τρέξεις μοντέλα στο Matlab), τότε σου αρκεί και μικρότερη συσκευή.

Θα σου δώσω ένα παράδειγμα, για να καταλάβεις την διαφορά. Τρέχαμε κάποτε ένα project. Είχαμε σχεδιασμό ενός δικτύου, ο οποίος, όμως, ήταν ελάχιστο κομμάτι της δουλειάς. Το μεγαλύτερο κομμάτι της δουλειάς ήταν η μεταφορά του laptop και οι επιτόπιες μετρήσεις. Ταυτόχρονα, είχαμε και πρόσβαση σε σταθερούς υπολογιστές. Σχεδιασμός, λοιπόν, στα σταθερά και μετρήσεις με τα ελαφριά laptops.
Στην διπλωματική μου έπρεπε να τρέξουμε ένα simulation δύο φορές. Μία αρχική για γρήγορα ενδεικτικά αποτελέσματα (2 ώρες δουλειά) και μία κανονική (2-3 ημέρες δουλειά). Προφανώς, αν στηριζόμουν σε υπερ-φορητή συσκευή, θα έτρεχα το simulation 4-5 ημέρες, την στιγμή που με ένα δυνατό μηχάνημα αυτό γινόταν σε 3-4 ημέρες και σε έναν σταθερό σε 2-3. Πάντα σταθμίζεις τι χρειάζεσαι, τι διαθέτεις χρηματικά, ποιες παραχωρήσεις μπορείς να κάνεις και μετά αποφασίζεις.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By otso
#506504 Κατ αρχας ευχαριστω ολους .
Δευτερον μιλαμε για εξωτερικο οπου δεν παιζει βοηθεια απο τον μπαμπα για μεταφορες μετακομισεις κτλ τριτον σχολη μανατζαρεους, περιβαλλον , κατι τετοιο , οποτε δεν παιζει βαρια σχεδιαστικα προγραμματα κανα office φανταζομαι για εργασιες , αν μενει σε καμπους no problem αλλα αν μενει πιο μακρυα θαναι λιγο προβλημα το βαρος .
Την εστειλα σημερα να δει τα 13.6 και 14 σε κανα μαγαζι να τα δουλεψει λιγο να δει τι της ταιριάζει.
Άβαταρ μέλους
By thednick
#506507
otso έγραψε:Για νεα φοιτητρια τι λαπτοπ (μεγεθος) θεωρειτε ιδανικο ; 11.6 13.3 14 η 15.6 ; να ειναι και αφης η οθονη; να βγαινει;
το 15.6 μου φαινεται μεγαλο και βαρυ .


Νομίζω καμία φοιτήτρια δεν θα εμενε ικανοποιημένη με 11.6... :hmmm: :hmmm: :innocent: :lol: