Πολυμηχάνημα απορρίφθηκε, είναι μπελάς και δεν μας χρειάζεται, άρα πάμε για χειρός αλλά πιο καλό ή βάσης. Μονομαχία μέχρι τελικής πτώσης, το καθένα με + και - αλλά λόγω συχνότητας χρήσης και επειδή το καλό χειρός δεν ήταν και τόσο ελαφρύ, κέρδισε το βάσης, κάτι σε μέτριο μέγεθος. Επειδή διάβαζα πολλά κακά σχόλια για κάμποσα πλαστικά, φτηνιάρικη κατασκευή, μας έμεινε στο χέρι κλπ) Αποφάσισα να πάω για βαρύ μεταλλικό, να αντέχει και να μην κουνιέται, επώνυμο αλλά όχι ακριβό μοντέλο.
Αύριο περιμένω να έρθει το Kenwood Patissier Stand Mixer MX314 (μαύρη έκδοση επειδή ήταν πολύ φτηνότερο, δεν θα ταιριάζει με το κόκκινο blender αλλά με τη μαύρη καφετιέρα).

https://www.amazon.co.uk/Kenwood-Patiss ... ords=mx314
Με πλανητικό σύστημα (μάλλον όλα το έχουν πια ώστε με μόνο ένα αναδευτήρι να πιάνει όλο τον κάδο που δεν γυρίζει όπως στα παλιά). Κάτι για 8-9 κιλά διαβάζω, για να δούμε που θα το φυτέψουμε. Επειδή περιέργως έχει το χειριστήριο ταχύτητας από την αντίθετη πλευρά από τα περισσότερα άλλα μάλλον θα μπει αριστερά, που θα βολέψει και την αριστερόχειρη γυναίκα μου!
Από ισχύ στα 400 βατ, μοιάζει να υστερεί αλλά είναι πιο πολλά από 250-300 που έχουν τα πανάκριβα Kitchenaid που θεωρούνται πολύ καλά. Υποθέτω όπως και με τα στεροφωνικά υπάρχουν βατ και βατ. Θα δείξει, από τα 180 βατ του παλιού χεριού καλύτερα θα είναι.
Για να δούμε αν τα κέικ θα φουσκώνουν καλύτερα...

αλλά δεν μπορώ να μη σχολιάσω:
!! έλεγα μηπως κάποιος την είχε. Δε θα ήθελα να κινηθώ σε ακριβότερα επίπεδα καθώς δεν θα γίνεται μεγάλη χρήση της κουζίνας αλλά σε ότι αφορά τις pitsos είμαι παθούσα... είχα μία φανταστική που εψηνε τέλεια και ακόμη ψήνει τέλεια μετά από 20 χρόνια αλλά αυτή που πήρα πριν 8 χρόνια είναι απλά απαράδεκτη σε όλα.....!!!! δεν ξαναπαίρνω pitsos. Για τις voxson κανείς?
. τι οικονομικο προτείνετε?
Επιτέλους θα μπορώ να φτιάχνω ελληνικό με τις φουσκάλες που θέλω